Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

PELOPONEZ

611 odgovora na temu

#601 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:257
  • ženski

Napisano: 09. Apr 2012 - 13:59

I meni taj smeštaj odlično izgleda, ali jedino što me odbija je to, što nema sprat, već je sve u ravni sa dvorištem, i svako može da uđe, pokupi ako nešto hoće, a onda i samim tim dobijam osećaj kao da nemam privatnost. Tako da sam u startu ovaj smeštaj odbacila.

Gledala sam i ja Eleu, i dobra je bila ponuda (55e/po dvokrevetnoj sobi), ali sam pronašla super smeštaj Vilana studios, gde je cena 45e sa doručkom. Smeštaj deluje čisto i komforno, ima sve što je neophodno (kuhinja, klima, sef, WiFi, plazma TV, terasa, ogroman parking). U Kalamosu nema puno kuća, to je malo seosko mesto, pa je i ovaj smeštaj pored vinograda. Meni se ovo jako dopalo. Baš mi odgovara da bude na mirnom mestu, i da okolo nema ništa, osim prirode. Ako mi treba buka, za 5 min sam u Hori ili Kapsaliju. A ni Avlemonas, Diakofti, pa ni Agia Pelagia nisu toliko daleko. :)

Otvorila sam temu Kitira na temi Jonsko more, jer ovo ostrvo tamo i pripada, bez obzira što je bliže Peloponezu nego ostalim jonskim ostrvima, ali niko od forumaša nije bio, pa samim tim nemam ni info, ni preporuke o ostrvu iz prve ruke... ;) Bilo bi lepo, ako neko ima neke sugestije da piše na toj temi Kitira.

Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#602 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 10. Apr 2012 - 19:51

Ja nesto bungalove nikad nisam volela, ali ovi izgledaju odlicno. Kad se budem nameracila na Peloponez, bice mi bas u uzem izboru :D

Dadi, da li se secas mozda, koja im je cena bila?

Jelena, odlican je i taj smestaj koji si ti izabrala. Jedva cekam da se vratis, pa da vidim izvestaj :klap:

Ovu poruku je izmenio suki: 10. Apr 2012 - 19:57

#603 GOTAM

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 10. Apr 2012 - 23:22

Evo da se pridružim i ja sa našom rutom za Peloponez. Kad krenemo iz Beograda idemo na Bitolu prema Florini i prvi "pitstop" nam je u Janjini. Florinu naglašavam zbog paprika koje tu rastu (tako sam bar čula od Grka) a paprika je divno jedno povrće :) Nakon toga nastavljamo putem e 951 prema Arta-Parta i sledeći "pitstop" nam je u Staroj Olimpiji. I onda preko Peloponeza ka Elafonisosu putanjom Kalo Nero-Kalamata-Gytheio-Elafonisos. Jedan od dana na čarobnom ostrvcetu iskoistićemo za odlazak na izlet na Kitiru, brodom do luke Diakofti. Kada krenemo sa Elafonisosa planiramo rutu preko Sparte i Tripoli ka Nefpliju. Tu odmaramo vikend i preko Korinta do Pireja. Na brod pa na Naksos. :) prva ljubav zaborava nema..

Rado bih čula šta iskusni istraživači Peloponeza kažu na ovu rutu. Najviše sam se zapravo zabrinula zbog poslednjih postova o lokalnim putevima koji bi mogli da "neplanirano" uzmu vremena. Naša ideja je da vidimo što više od Peloponeza u laganoj vožnji i zustavljanjima po trenutnoj inspiraciji. Možda ima neki deo koji sam preskočila, a poznavaoci bi preporučili na Peloponezu?

#604 dadi-bg

turista

• Član
  • Poruka:91
  • muški

Napisano: 11. Apr 2012 - 09:56

Pogledaj porukusuki @ 10. Apr 2012 - 19:51

Ja nesto bungalove nikad nisam volela, ali ovi izgledaju odlicno. Kad se budem nameracila na Peloponez, bice mi bas u uzem izboru :D

Dadi, da li se secas mozda, koja im je cena bila?

Jelena, odlican je i taj smestaj koji si ti izabrala. Jedva cekam da se vratis, pa da vidim izvestaj :klap:
Ako se dobro sećam cene za jul su im bile 50 eura. Generalno cene po ostrvu nisu visoke jer je to poprilično neprovaljeno ostrvo.

#605 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:257
  • ženski

Napisano: 11. Apr 2012 - 10:19

Slažem se... i ja sam mislila da su cene ohoho visoke, ali kad sam počela da tražim smeštaj, shvatila sam da su skroz ok, čak može i da se nađe odličan apartman vrlo povoljno. :)

Pogledaj porukusuki @ 10. Apr 2012 - 19:51

Ja jedva čekam da krenem...

Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#606 dadi-bg

turista

• Član
  • Poruka:91
  • muški

Napisano: 11. Apr 2012 - 10:27

Pogledaj porukuGOTAM @ 10. Apr 2012 - 23:22

Rado bih čula šta iskusni istraživači Peloponeza kažu na ovu rutu. Najviše sam se zapravo zabrinula zbog poslednjih postova o lokalnim putevima koji bi mogli da "neplanirano" uzmu vremena. Naša ideja je da vidimo što više od Peloponeza u laganoj vožnji i zustavljanjima po trenutnoj inspiraciji. Možda ima neki deo koji sam preskočila, a poznavaoci bi preporučili na Peloponezu?
Nemoj da brineš o putevima. Dobri su, priroda je fenomenalna jedino što treba nešto više vremena da pređeš određenu razdaljinu. Ako pogledaš preko ViaMichelina videćeš da su oni dali da za razdaljinu Sparta - Elafonisos ukupno 105 km treba dobrh dva i po sata. Elafonisos - Nafpilio četiri i po sata. A oni opet daju neka vremena koja ja ne mogu da postignem, mislim uvek mi treba malo više vremena. To su ti informacije da možeš još bolje da se isplaniraš i ponavljam ne brini za puteve i uživaj u neverovatnom pejsažu.
Obrati pažnju samo na odvajanje Gytheo-Skala, ideš za Skalu i kod Skale imaš dva puta ka Elafonisosu. Meni ni danas nije jasno kojim putem treba ići.Sećam se da je orijentir LIDL. Tu sam se malo pogubio. Predlažem da se snabdete u Sparti, usput vam je LIDL i to možete da iskoristite kao pauzu. Posle imate LIDL u Skali i dalje su samo njihovi marketi.Na samom Elafonisosu je slaba snabdevenost marketa.

#607 zazolina

putnik

• Član
  • Poruka:166
  • ženski

Napisano: 11. Apr 2012 - 11:17

Nisam sigurna da ce vam dozvoliti da snorklujete oko Pavlopetre,posto lokalitet jos nije potpuno istrazen,i svake godine more ,,izbaci,,nesto novo.Svakako se moze pokusati! :zvizduk: Inace,na Peloponezu ima potopljenih gradova uz obalu na nekoliko mesta,i na nekima mozete roniti bez problema....

Putevi na Peloponezu nisu losi,iako spadaju u lokalne,ali je konfiguracija terena takva(i sa puno naseljenih mesta uz put)da je potrebno vise vremena do neke destinacije nego sto bi se dalo zakljuciti na osnovu razdaljine.

Elafonisos je toliko divan da je steta samo protrcati preko njega,ako imate mogucnosti idite ranije ujutro do Monemvasije(posle cete se rastopiti posto je prosle godine u 9 ujutro bilo 38)za obilazak vam ne treba vise od sat,dva,a onda na Elafonisos....:klap:

Ovu poruku je izmenio zazolina: 11. Apr 2012 - 11:18

#608 lilian

backpacker

• Član
  • Poruka:7
  • ženski

Napisano: 14. Apr 2012 - 17:23

]Zdravo svima!

Idemo na Peloponez u julu.Treba da izaberemo izmedju mesta Githio (smestaj na samoj plazi) i Kalamate (smestaj je negde na brdu sa bozanstvenim pogledom na more i grad Kalamata koliko mogu da vidim sa slika). Da li moze neko da mi poblize opise ova dva mesta ili bar Githio , nesto me to vise privlaci.Ili neki novi predlog. dosta smo citali na sajtovima raznim i forumima ali nema nigde detaljno o Githio, plazi, da li ima negde da se proseta, gde ici uvece,itd. Bojim se da nije tamo pusto i dosadno. Preko dana lepa plaza a sta posle?

Inace prvi put ove godine idemo na Peloponez i to kolima.

:neznam:

#609 zazolina

putnik

• Član
  • Poruka:166
  • ženski

Napisano: 17. Apr 2012 - 12:32

Lilian,ja sam na temi Mani dosta pisala o Gitiu i okolini.Javi sta te konkretno zanima o ovom mestu. :)

#610 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 17. Apr 2012 - 15:05

@Dadi-bg, hvala!

#611 ATHENA

backpacker

• Član
  • Poruka:34
  • ženski

Napisano: 07. May 2012 - 13:38

Pozdrav svima!
Recite mi da li je neko iznajmljivao automobil na Peloponezu i da li znate koliko se krecu cene...?
Nemamo mogućnost odlaska sopstvenim vozilom pa je u planu da rentiramo automobil, pa bi bilo lepo ako neko zna nešto na ovu temu da napiše, cena, šta je uključeno u cenu, ukoliko ima ograničenje kilometraže itd...

#612 frodo

backpacker

• Član
  • Poruka:38

Napisano: 14. May 2012 - 22:34

Pogledaj porukulilian @ 14. Apr 2012 - 17:23

]Zdravo svima!

Idemo na Peloponez u julu.Treba da izaberemo izmedju mesta Githio (smestaj na samoj plazi) i Kalamate (smestaj je negde na brdu sa bozanstvenim pogledom na more i grad Kalamata koliko mogu da vidim sa slika). Da li moze neko da mi poblize opise ova dva mesta ili bar Githio , nesto me to vise privlaci.Ili neki novi predlog. dosta smo citali na sajtovima raznim i forumima ali nema nigde detaljno o Githio, plazi, da li ima negde da se proseta, gde ici uvece,itd. Bojim se da nije tamo pusto i dosadno. Preko dana lepa plaza a sta posle?

Inace prvi put ove godine idemo na Peloponez i to kolima.

:neznam:

Ja bih birao Gythio. Mesto je skroz simpaticno, ima dugacko setaliste za finu vecernju setnju, dosta restorana. Nije preveliko, ali nije ni malo. Odlicne su i plaze u okolini, mada u samom gradu ne postoji plaza. Mislim da je najbliza na oko 2 km. Takodje je i dobar polozaj mesta za obilazak kako Monemvasije tako i celog Manija.
Sto se tice Kalamate, to je vec malo ozbiljniji grad. Na mene nije ostavio nesto narocit utisak. Malo smo neplanirano i otisli tamo, posto smo se posle nedelju dana potpune divljine na zapadu Peloponeza uzeleli malo civilizacije. U tom smislu nam je prijao (pao je i neki soping ;)), ali kao sto rekoh ne narocito lep grad, i malo prevelik za moj pojam uzivanja u letovanju. Sa druge strane, nije lose za obilazak tvrdjava Methoni i Koroni, a treba odvojiti i jedan dan za plazu Voidokilia koja je meni najlepsa na Peloponezu. Ako vam nije problem da vozite oko 100 km ni Anticka Olimpija nije predaleko.

Ovu poruku je izmenio frodo: 14. May 2012 - 22:40

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0