PELOPONEZ
Napisano: 13. Sep 2006 - 15:54
Napisano: 15. Sep 2006 - 08:38
Moj blog: http://putnica.mojblog.rs Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica
Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada
Napisano: 15. Sep 2006 - 12:14
Napisano: 15. Sep 2006 - 12:40
Prepodstavljam da si isla avionom do Atine, a posle ide onako kako si opisala. Takodje me zanima, da li si smestaj u Nafplionu, rezervisala ranije i ako jesi kako?
Pozdrav
Napisano: 15. Sep 2006 - 14:20
Napisano: 15. Sep 2006 - 14:25
Napisano: 15. Sep 2006 - 15:13
Pozdrav
P.S. Gde se u odnosu na Nafplion nalaze pomenute luke Gition ili Monemvasie, tj. koliko je to udaljeno od istog?
Napisano: 15. Sep 2006 - 18:02
Napisano: 15. Oct 2006 - 22:20
Svake godine idem kolima bar dva puta do Atine pa skrenem dalje na Peloponez. Glavna mi je baza u Korintu, zapravo malo mesto Vrahati, 16km od korinta prema Patri.
Naravno da kad si tamo kolima, mozes lako obici sve sto je zanimljivo.
Svake godine napravim krug po celom Peloponezu, od Korinta na Tripoli pa prema Sparti pa Olimpija pa natragzapadnom stranom preko Patre do Korinta.
Kad u Olimpji stanem na drevni stadion, uvek se zestoko najezim od nekog cudnog osecanja ispunjenosti i zadovoljstva i zapanjenosti kako se eoni vracaju u coveka na tom mestu.
Sledeca je tura istocnom obalom preko Epidaurusa, Nafpia pa dalje dole prolazci kroz stotine malih uvalica i mesta. Nikad necu zaboraviti rucak u jednom resoranu na bukvalno 10cm od vode kao da smo boli na samoj vodi. Zalazak sunca nas je docekao za stolom u dobrom raspolozenju a psecana plaza je bukvalno 5 metara od stolova. Deca se ceo dan kupala, mi sariji uzivali maksimalno.
Dakle, Peloponez je po meni idealan za odmor, ali nazalost dosta tesko se stize donde a i kad se stigne, bez kola nema nista od obilaska. Putevi su odlicni i svuda stizem veoma lako i jednostavno, kolima nije nikakav problem.
Banja Lutraki je mesto u koje je zaljubljena moja cerka i skoro svo vdeme po danu provodi tamo sa drustvom iz tog mesta. Uvece je Lutraki isto veoma zanimljiv sa dobrim provodom za mladje a ni nama starijima ne nedostaje mesta za provod.
U zadnje vreme vidim da se i u Korintu radi malo na turizmu.
Uostalom cela ta regija Peloponeza je sto se mene tice nenadmasna.
Nasa porodica je kompletna zaljubljena u Grcku.
Ja za 10 dana idem poslovno do Korinta, usput malo ponovo obilazim Delfi pa putem prema novom mostu za Patru i onda prema Korintu severnom stranom. Ranije sam uvek isao najpre do Atine pa novim autoputem do Korinta, ove godine malo da promenim
U februaru obilazak ponovo cisto da se utvrdi gradivo, a onda leti, vec 8-ma sezona - pravac Korintos i Peloponez, nasa stara ljubav
Ovu poruku je izmenio codemaker: 15. Oct 2006 - 22:23

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 18. Jan 2007 - 15:07
ima li agencije koja bi mi obezbedila vizu, pa da se tamo sam snalazim?
Mislim da ne bi bilo lose kada bi neko i to nudio u ponudi.
Napisano: 30. Jun 2007 - 14:42
Napisano: 03. Jul 2007 - 07:15
Napisano: 12. Jul 2007 - 19:33
Ja sam prosle godine bila na Peloponezu sa deckom i jos jednim parom (Grci iz Atine). Odseli smo u malenom selu (Iklena - sasvim sigurno ga neces naci na kartama) na jugozapadnom delu ostrva, 15 minuta voznje od mesta Pylos (ili Navarino, kako ga zovu Italijani koji su tu najbrojniji turisti). Taj deo Peloponeza inace nije tako "turisticki".
Pylos je tipican mali grci gradic, beo, sa uskim ulicicama koje se strmo penju u breg. Ima malu luku i nekoliko taverni sa cijih terasa uvece mozes da gledas ribare kako bacaju mreze... Na drugom kraju zaliva nalazi slatkovodna laguna koja je poslednje stajaliste ptica pre preletanja u Afriku iz Evrope. Zbog toga je u okolini u potpunosti zabranjena gradnja. Zato plaza Voidokilia (na slici)
Centralni deo Peloponeza je pust i monoton... Arkadija, pusta i suva, ipak izgleda fantasticno... ogromna brda i vidici kad se na njih popnes... osecas se kao da si presao preko "7 gora" i ostaje ti jos samo "7 mora"
Severni deo Peloponeza ne mogu da komentarisem - kroz njega smo samo prosli kolima. Ne znam nista ni o plazama na tom delu obale... :( sorry...
Priloženi fajlovi
Ovu poruku je izmenio bilosta: 12. Jul 2007 - 19:34
MFT: Greece 2008 (part 1)
MFT: Greece 2008 (part 2)
MFT: Messinia and 2 more...
Napisano: 13. Jul 2007 - 09:32
Napisano: 01. Jun 2008 - 03:13
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0