Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Hotel Philoxenia Bungalows, Psakoudia

203 odgovora na temu

#136 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1351
  • ženski

Napisano: 18. Feb 2012 - 10:03

Imaju bazen :zvizduk:

Proslog leta sam na plazi i Koperu videla one bele providne, ljudi su se kupali cka i mala deca, ali ja sam usla samo u bazen, more me nije osetilo!

Videcemo, na kraj krajeva treba valjda i to doziveti kad vec ides na more:angry:
Imam jos jedno pitanjce koje mi je bitno posto volim dosta da slikam i non stop punim baterije za aparat. Da li se struja pali sa karticom ili mogu ostaviti punjace za baterije slobodno ceo dan u sobi. U Kusadasiju sam dobila nervni slom jer nisam mogla da napunim baterije na vreme za Akvapark pa su me odrali u hotelskoj radnji za obicne :(

#137 cherrylady

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • muški

Napisano: 18. Feb 2012 - 10:06

Uf... misim da se pali karticom.

#138 jella

backpacker

• Član
  • Poruka:23

Napisano: 18. Feb 2012 - 13:00

Pogledaj porukuleprsava @ 18. Feb 2012 - 08:08

hvala Jella. Mislim da stvarno taj put kroz sumicu nece biti problem za nas jer nemamo malo dete, ali saznacemo za koji mesec :)
Sto se tice okolnih plaza mm se vec buni sto planiram da ga setkam tamo vamo :( A meni je bas zao da smo tako blizu prelepih plazi a da ih ne vidimo. Bas sam mislila odmah sutradan da idemo na Lagomandru jer nije bas daleko i da ce mu se jaaaako dopasti i da izrazi zelju da vidimo i ostale plaze. Ja bih najradije napravila krug oko celog prstena :dance:

mi smo sa detetom od pet godina uspeli da obidjemo nekoliko plaza, svaki drugi dan smo isli van psakudije, pa nije mnogo zamorno :). stvarno je steta da ne odete bar do ovih najblizih, jer su veoma lepe.ne znam sta volis. lagomandra i kalogrija su uredjene plaze, sa lezaljkama i barovima, a ima i deo gde je slobodan ulaz, prelepo izgledaju. ovo je super lokacija ako zelis da obilazis i prvi i drugi prst, sve je relativno blizu.
novac i sve ostalo smo drzali u sobi (ima sef u hotelu), nismo imali nikakvih problema.klima nam nije bila potrebna, jer je soba bila u hladovini sume (daljinski za klimu se uzima na recepciji uz depozit, koji vracaju na kraju). u sobi imas peskire koji su za upotrebu u kupatilu, nemaju one za plazu, tako da sam ja nosila svoje. raid toplo preporucujem, bez njega ne idem nigde, pretpostavljam da ima komaraca. sto se vode tice, ja sam ponela nesto da ne bih odmah morala da idem da kupujem, a u gradicu imaju prodavnice i u blizini ima lidl :) .
ne znam da li je neko vec napisao, ali prilikom dolaska prakricno prodjes ulaz u grad, i malo kasnije imas direktan prilaz hotelu sa magistralnog puta (nama su svi rekli da je lako naci, pa smo malo kruzili :) ). kada se vracas iz suprotnog smera kod hotela je puna linija, pa mozes malo da produzis i kasnije polukruzno okrenes i vratis se ili da malo prekrsis pravila.
stvarno je cisto i pristojno...ja sam bila veoma zabrinuta prosle godine i nepoverljiva...mislim da cu ove godine ponovo tamo, pa to sve govori :klap:
mislim da za meduze postoji sezona, mozes da se raspitas. uvek letujem u isto vreme i do sada ih nisam videla, verovatno se javljaju kasnije.

#139 katarina029

turista

• Član
  • Poruka:52

Napisano: 18. Feb 2012 - 13:06

E ovako:ne pali se karticom,mozes puniti baterije:klap:Sef postoji na recepciji,a sta poneti pa ovako :ja nosim uvek 4 peskira za plazu velika i 2 decja,za tusiranje samo 2 mada nema potrebe jer ih ima u hotelu dovoljno,poneti plin za kafu,dzezvu,soljice,kafu,secer,kasicicu :lol: (ko pije nes,tursku)plasticne case,plasticne tanjire (ovo u slucaju da su deca gladna pa imam pribor,nozevi,viljuske,,za komarce sredstvo za sobu i za mazanje.Onda mleka za suncanje jedno 30+ a ako ste plavi onda 50+ i jedno sa manje oko 15 i basic oko 6...pa mazati po redu 3,4 dana sa najvecim faktorom zastite pa onda druga..
Torbu za plazu malo vecu..kao i jednu kesu sa folijom(kako li se zove:lud:) ono gde stavis hranu i pice i drzi hladno uuhhh..stao mi mozak...
Ne nositi mnogo garderobe (bespotrebno) nekoliko sorca,majica,neko haljince i jedan dzemperic...od obuce ja nosim japanke ,papice i sandale...eto to bi bilo to ...

ajde molim te napisi jello plaze koje ste obisli i koliko su daleko ...da ne guglam sad...:zvizduk:

#140 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 18. Feb 2012 - 13:12

Hvala devojke na savetima, znam da sve to ima tamo ali nije naodmet poneti ono sto se može. Znam na koje kese mislis, ja ih zovem ARO kese jer ih imam 2-3 iz Metro-a. Kad smo isli za Sloveniju stavila u takvu kesu sendviče, voće, sokiće, vodu i jednu zaleđenu flašu sa vodom i nismo imali muku sa ugrejanom hranom. Mnogo mi je praktičnija nego onaj mini frižider. Znam da će mm prvi biti protiv toga da secam osnovni pribor zato se konsultujem sa vama da ja to spremim i pripremim (a i da imam " na papiru" eto vidis da svi to nose ako me uhvati pre polaska :zvizduk: )

Jelo osećam da ćemo mi kršiti pravilo :zvizduk: U Koperu je bila ista situacija... i mi regularno isli dalje da okrecemo auto i zadnji dan provalimo da smo jedini koji su to radili :)

Mislila sam da sutradan idemo na Lagomandru i posle pri povratku u Lidl... tamam ću imati predstavu sta i kako izgleda i da li mi jos nesto treba.
Od garderobe razmisljala sam da ponesem po par trenerki (posle idemo i kod mojih na 3 dana u Strugi a tamo zna uvece da bude hladno) i patike, onda samo japanke, muskima sorcevi i majice i za mene par marama ili haljinica i da ne brinem :)

Daj Jelo savete :) Ja sam gledala sajt Sitonijanadlanu i evo jos jedna slicica sa mapom svih plaza da imate stvarno predstavu koja je gde...

Moj link

ja sam bas euforicna jos sada, plasim se da dok stignem tamo sve ce da me prodje :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 18. Feb 2012 - 15:31

#141 jella

backpacker

• Član

Napisano: 18. Feb 2012 - 13:22

Pogledaj porukuleprsava @ 18. Feb 2012 - 10:03

Imaju bazen :zvizduk:

Proslog leta sam na plazi i Koperu videla one bele providne, ljudi su se kupali cka i mala deca, ali ja sam usla samo u bazen, more me nije osetilo!

Videcemo, na kraj krajeva treba valjda i to doziveti kad vec ides na more:angry:
Imam jos jedno pitanjce koje mi je bitno posto volim dosta da slikam i non stop punim baterije za aparat. Da li se struja pali sa karticom ili mogu ostaviti punjace za baterije slobodno ceo dan u sobi. U Kusadasiju sam dobila nervni slom jer nisam mogla da napunim baterije na vreme za Akvapark pa su me odrali u hotelskoj radnji za obicne :(

koliko se secam, struja se ne uklucuje karticom...dobijes samo onaj obican kljuc.
pitala si za case i sl. ja to uvek nosim za svaki slucaj, tamo u sobi imas mozda one dve u kupatilu i nista vise. nema ni pegla, tek da znas... imas free internet na delu oko bazena, i to je super, jer je tu i kafic, suncobrani....

Pogledaj porukuleprsava @ 18. Feb 2012 - 13:12

...

Daj Jelo savete :) Ja sam gledala sajt Sitonijanadlanu i evo jos jedna slicica sa mapom svih plaza da imate stvarno predstavu koja je gde...

Moj link

ja sam bas euforicna jos sada, plasim se da dok stignem tamo sve ce da me prodje :)

taj sajt je vrh.stvarno sve informacije koje su ti potrebne tu mozes da nadjes. mogu samo da ti kazem za ono sto sam videla to je ovih par plaza u neposrednoj blizini, lep je i gradic pored - nikiti. sama psakudija je mala, pa moze da bude malo dosadno. isla sam i sa druge strane poluostrva, tamo je vurvuru i odmah pored je plaza karidi. ova plaza je je veoma lepa i neobicna (ako nadjem slike okacicu) ima sitni beli pesak i odmah pored prave monolitne stene bele kao sneg. jedini problem sa ovom plazom (bar za mene) je to sto je voda plitka, tako da se ja nisam ni kupala, samo sam je posetila i to nije uredjena plaza, to je prava priroda, da ne kazem divljina...ono sto je mene odusevilo je ceo taj put do tamo i nazad, jer postoje vidikovci sa prelepim pogledom i stvarno je uzivanje gledati...

Ovu poruku je izmenio mikap: 18. Feb 2012 - 15:34
spajanje poruka

#142 katarina029

turista

• Član

Napisano: 18. Feb 2012 - 14:12

Ja sam tu stranu Vurvuru,Kalamitsi obisla...Ove god bi Lagomadru i taj deo prema Nikiti..ima li kojih plaza iz pravca Psakoudie prema Nikiti?

#143 jella

backpacker

• Član

Napisano: 18. Feb 2012 - 14:27

Pogledaj porukujella @ 18. Feb 2012 - 14:05

taj sajt je vrh.stvarno sve informacije koje su ti potrebne tu mozes da nadjes. mogu samo da ti kazem za ono sto sam videla to je ovih par plaza u neposrednoj blizini, lep je i gradic pored - nikiti. sama psakudija je mala, pa moze da bude malo dosadno. isla sam i sa druge strane poluostrva, tamo je vurvuru i odmah pored je plaza karidi. ova plaza je je veoma lepa i neobicna (ako nadjem slike okacicu) ima sitni beli pesak i odmah pored prave monolitne stene bele kao sneg. jedini problem sa ovom plazom (bar za mene) je to sto je voda plitka, tako da se ja nisam ni kupala, samo sam je posetila i to nije uredjena plaza, to je prava priroda, da ne kazem divljina...ono sto je mene odusevilo je ceo taj put do tamo i nazad, jer postoje vidikovci sa prelepim pogledom i stvarno je uzivanje gledati...

naravno da sam jos nesto zaboravila lagomandra i kalogrija su blizu, samo produzis od filoksenije ides pravo i cekas putokaz, sve je lepo obelezeno i ne mozes da promasis, imas parking (koji se ne placa posebno). na kalogriji ima teren za odbojku na plazi, u tom delu se placaju lezaljke i suncobrani, pice mozes i ne moras da narucis, odmah pored je deo plaze gde mozes da stavis svoj suncobran. pesak je na plazi, a voda potpuno providna. ova plaza je nesto skuplja od ostalih gde obicno po ceni pica dobijes sve. na lagomandri imas dva dela plaze jedan uredjen, tu postoji i prirodni hlad od borova.
plazu karidi smo mi nesto jedva nasli, na kraju kad smo se parkirali nismo bili sigurni da je to to, jer plaza nije uredjena, pa se meni sve cinilo da to nije to. ni to nije daleko, jer ima put koji 'preseca' poluostrvo, jasno je obelezeno skretanje na velikoj raskrsnici (ne mozes da omasis).
ja sam prvo isla na lagomandru, pa sam malo osmotrila taj put, raskrsnice i ostalo, a onda sam isla i na drugu stranu.
za ovo sto sam ja obisla ne treba mnogo vremena (20 - 45 minuta)

Lagomandra
Prikačena slika: 092.JPG

Ovu poruku je izmenio jella: 18. Feb 2012 - 14:27

#144 katarina029

turista

• Član

Napisano: 18. Feb 2012 - 14:33

ok bice ubelezeno:klap: javila mi se gazdarica Dan-dara (valjda se tako pise) trokrevetni je 30 e tj po osobi 10 bez dorucka...a bila i jako ljubazna rekla mi ako imaju slobodnih soba dace mi po istoj ceni 4 krevetnu sobu ili apartman,mada nama ne treba idemo setra,ja,i moje dve devojke 9 i 1,manja ce ionako kod mene spavati...Ne znam sta je bolje kada da rezervisem imamo oko 6,7 sati puta dal kad idemo ili vracamo se ..ili pa oba pravca :lud: Ne znam kada je dozvoljen ulazak u sobe? i kada moramo napustiti istu?

#145 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 18. Feb 2012 - 15:18

Ja bih spavala pri odlasku pa bih procelnila posle kako smo se proveli usput i odlucila za povratak, ipak imate malu decu ( mi se vracamo preko Ohrida idemo kod mojih roditelja na par dana tako da nam ne treba).
Gledala na njihovom sajtu ali nisam pronasla. Ne verujem da je pre 10-12h, tek kad prodje dorucak, al ko zna...

Pri odlasku ne morate krenuti rano iz Dojrana, nego doruckujete i polako ionako nema vise od 170 km za tri sata smo tamo. Pa i da je ulaz u sobe od 14h tu je restorancic, bazencic, plaza... nekako cemo se snaci.

#146 katarina029

turista

• Član

Napisano: 18. Feb 2012 - 16:32

Ja cu rezervisati kad budemo isli(poslala sam vec upit) necu decu maltretirati a i sebe ...a i tako nam se produzuje odmor za 2 dana:klap:

#147 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 18. Feb 2012 - 16:55

Ma da najbolje je tako. Mi smo kada smo isli za Sloveniju isli preko Madjarske i Balatona i nismo znali sta cemo i kako cemo pa smo rezervisali kada smo isli, i posto nam se jako dopalo rezervisali i pri povratku :D

#148 jella

backpacker

• Član

Napisano: 18. Feb 2012 - 22:45

okacila sam slike plaza u mft, mozda mogu da vam pomognu u izboru/odluci da ih posetite :)

http://www.putovanja...galerija/9117#3

http://www.putovanja...galerija/9118#1

#149 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 18. Feb 2012 - 22:52

hvala jello :)

#150 katarina029

turista

• Član

Napisano: 19. Feb 2012 - 00:00

Moracu jedan dan da sednem i napisem prvo koordinate za put, prvo do Dorjana pa do Psakoudie a onda i plaze koje mozemo obici...Volim da sve unapred isplaniram,organizujem, da ne lutam sa decom, pa sam danas Dan-dar vec rezervisala a ako nam se dopatne mozda svratimo ponovo ili pa odemo do Vranja (posto tamo nikad nisam bila :) Podnosljivo mi je do 25km voznje od hotela do plaze ...Leprsava vidim da si bas euforicna oko putovanja i da i ti planiras pa posalji planove putovanja ...:lol: ja bi na gotovom:novine:

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0