Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Autom kroz italiju do Svajcarske

• Ne možete pisati na ovoj temi
9 odgovora na temu

#1 Mi3

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • ženski

Napisano: 14. Apr 2010 - 12:22

Pomoc!!!Bila bih zahvalna na svim savetima u vezi sa parkingom blizu Venecije, narocito ako neko zna cenu, smestajem Venecija ili Verona na jednu noc, i uopste savetima koji mogu biti korisni za putovanje autom. Jos ako neko zna koliko je vremena potrebno da se od, recimo Verone, predju Alpi i stigne u Zenevu, bila bih presrecna. Znam koliko ima km do Zeneve, ali nemam pojma kakav je put, koliko brzo se vozi, zimske/letnje gume???

Ovu poruku je izmenio Mi3: 14. Apr 2010 - 13:12

#2 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 14. Apr 2010 - 20:30

Vecinu informacija mozes naci ako provedes neko vreme za netom. Postoji dosta sajtova gde mozes naci smestaj i njihovu cenu....booking.com hrs.com. Sto se tice prevoza ja koristom sajt viamichelin.com. Tu dobijem sve potrebne podatke...kilometrazu, trasu puta, potrebno vreme, putarine...
Konkretno Verona - Zeneva.....470 km, oko 5 sati voznje, troskovi puta ( putarine i takse) 140 evra
http://www.viamichel...&routeConso=5.6

#3 Mi3

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 15. Apr 2010 - 19:48

E hvala puno, stvarno ima sve na netu, osim sto ne mogu da provalim gde tacno da parkiram u okolini Venecije.

#4 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 15. Apr 2010 - 20:47

Procitaj teme gde se pominju navedena mesta i saznaces sve sto te interesuje, a parkinzi su ti na ulasku u Veneciju. Mi smo spavali i u Padovi (70 eur) i u Moglianu Venetu (45 eur) pored Venecije i oba su bila super.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 14:44
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#5 Tamilan

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • muški

Napisano: 22. Apr 2010 - 14:55

I ja idem za 1.maj u Veneciju, Padovu, Veronu, Lago di Garda, Milano...Na drugom forumu sam negde video da je parking za 24 h iznosi 21 Evro, na samom ulazu u Veneciju.Tu parkiraš i onda Vaporetom (vodeni taxi)po Veneciji. Cena Vaporeta,opet sa drugog foruma-ako je verovati, je oko 5 Evra za jednu vožnju, ili 12 Evra za 24 h.
Vidi na netu hotele Ibis u Padovi i Veroni.Mi smo tu rezervisali spavanje-oko 55 Evra, dvokrevetna soba sa doručkom.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 14:44

#6 Mi3

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 30. Apr 2010 - 22:09

Nadam se da ces ovo videti pre nego sto krenes, ako vec nisi. Nema potrebe da platis parking toliko i ides vaporetom, jer u samoj Veneciji parking kosta 21 do 24 evra dnevno, a par stotina metara ispred je parking Tronchetto, gde je prvi sat 3 evra, kao i drugi, a do sestog sata je 4 evra (treci, cetvrti i peti). Posle toga se placa kao za ceo dan. Elem, ako nemate nameru da se zadrzite ceo dan, preporucujem Tronchetto i odatle peske do grada jer je stvarno blizu. Vaporeto samo radi ugodjaja preporucujem, i mozda je najbolja varijanta otici pesice a vratiti se do kola vaporetom, to je 6 evra po osobi. Mi smo ovog puta rizikovali i u Veroni uzeli nesto sto se reklamira kao hostel, a u stvari je soba sa kupatilom u nekom saloncu u centru Verone, BB varijanta, 40 evra za nas dvoje i bilo je iznad ocekivanog. Savet za voznju: ka Zenevi, kuda smo se uputili, nismo zurili i isli smo sporednim putevima i to mi jedna od najlepsih voznji u zivotu, narocito kroz Alpe. Nema putarine, a putevi su fenomenalni. Jedina mana je ogranicenje brzine i to sto nedeljom ne rade pumpe pored sporednih puteva. Najvecim delom to je stari autoput zapravo, predivno je. Autoput je fenomenalan, ali putarine su vece nego igde. Zakljucak, autom kroz Italiju je fenomenalno iskustvo i ponovicu ga cim pre. Uracunati sat vremena na gubljenje po Milanu ako se ide sporednim putem. Na autoputu je najveca dozvoljena brzina 130, ali to je u praksi najmanja dozvoljena, ne ulaziti na isti bez boljeg auta.
U Veneciji u Bati iste cene kao u Beogradu, samo veci izbor, barem prosle nedelje.
Ako nekome treba jos neki savet, a vezan za ovu rutu, tu sam.

#7 Krisi

backpacker

• Član
  • Poruka:22

Napisano: 26. May 2010 - 02:30

Mozes li da mi kazes ime ovog hostela, posto ploaniram da odem u Veronu pa da ga potrazim ako je dobar, prilicno je jeftin pa mi odgovara. I ako se secas, koliko je ceo dan parking na Tronchetto?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 14:45

#8 Mi3

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 26. May 2010 - 12:15

Pa ceo dan parkinga na T. je nesto preko 20 evra, ne secam se vise tacno, www.veniceparking.it, vidi ovde. Ali je T. definitivno najbliza, a najjeftinija varijanta, jer su ovi gradski parkinzi isto blizu njega, a skuplji su, ako ne ostajes ceo dan, i dugo se ceka.
Hostel se zove Arena Artist, vlasnica je Ornela. To je u stvari stan u centu Verone i ona iznajmljuje sobu sa kupatilom. Mi smo bili samo jednu noc, a nikada pre nisam bila u hostelu, tako da nisam sigurna u svoju procenu, ali bilo je cisto, moze da se parkira ispred zgrade za dz, u stvari se placa ali nikada ne kupe odatle i ne pisu kazne, sto je super vidis auto sa prozora sobe. Mislim da se moze reci da je super za te pare. Videla sam i gde je taj hostel Julijina kuca, ne znam kakav je unutra, ali je u centru tog starog dela, bukvalno odmah blizu Arene. Mada je i ovaj gde sam ja bila isto na lepom mestu.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 14:46

#9 stara

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 01. Aug 2010 - 14:44

Pogledaj porukuMi3 @ 30. Apr 2010 - 22:09

Savet za voznju: ka Zenevi, kuda smo se uputili, nismo zurili i isli smo sporednim putevima i to mi jedna od najlepsih voznji u zivotu, narocito kroz Alpe. Nema putarine, a putevi su fenomenalni.
Pozdrav. Trebao bih da krenem sa porodocom na odmor. Ici cemo do Svajcarske, Cirih, pa cemo odatle malo do venecije. Vidim da u tekstu pominjete mogucnost da se zaobidju italijanski auto putevi koji se naplacuju. Mozete li da napisete kako i kuda ste prolazili? Unapred hvala i pozdrav

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 14:48
skracen citat

#10 Mi3

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 01. Aug 2010 - 16:44

mi smo isli u zenevu, ne znam da li vi idete preko francuske. ako idete tako, ne mozete da izbegnete prolaz kroz mon blan tunel, to je oko 40 evra u jednom pravcu, a nesto oko 55 u oba. u svakom slucaju, kad se vracate iz ciriha, najbolje je da se spustite preko alpa, milana, verone...do venecije. taj put kroz alpe je jedna od najlepsih voznji za mene ikada, krivina ima na veoma kratkoj deonici i nisu opasne, a krajolik je predivan, prolazi se kroz sent moric na primer. taj sporedni put, ja mislim da je SS 11, je bolji od naseg auto puta, jedini je zez sto ne sme vise od 90 km da se vozi, ali s obzirom na to je svako malo ili srednjevekovni zamak ili rimska vila, bilo bi steta da se vozi brze. jedino racunajte na sat vremena kroz milano jer nema sanse da ubodete iz prve to sto trazite. zaboravite navigaciju, zaboravite miselin rute, treba vam samo karta severa italije i sposobnost sporazumevanja, makar rukama i nogama, ali ako naucite osnovne pojmove na italijanskom (levo, desno, pravo, kako do tamo ali ne auto putem, kad ih pitate samo kazite via + ime grada i dodajte "ma non con la auto strada"(da vas ne posalju na auto put), dace sve od sebe da vam objasne makar i odmah presli na engleski posle toga. malo je cudno na pocetku, ali zapravo samo treba pratiti broj puta i nista vise i znati ka kom vecem mestu idete sledece, a to mozete da prepisete sa internet rute, ali je zanemarite kroz gradove jer daje najkraci put koji garantuje da cete se izgubiti. dobra stvar je sto imaju mnogo kruznih tokova, cak i kroz alpe, tako da je lako vratiti se ako ste pogresili. naravno, na nekoliko mesta ne pise nista i tada UVEK vazi pravilo nastaviti pravo putem kojim ste i krenuli.
pored toga sto se auto put naplacuje, stvarno se ne vidi nista. elem, jedno podsecanje - ako idete vikendom sporednim putevima kroz italiju, ostavite novac za gorivo na kartici jer je to jedini nacin da kupite gorivo, inace morate na auto put. jedino sto nismo provalili foru da od slovenije odemo sporednim putem do venecije, zeznuli smo se i usli na auto put, to je nocna mora, dve uzane trake na tom delu, beskrajne kolone kamiona u desnoj i ludaci sa super brzim kolima koji idu 250 u levoj. savet - probajte da izbegnete i taj deo auto puta.
cak i gubljenje po milanu nam je bilo fenomenalno, u jednom trenutki smo jednostavno stali ispred restorana, napravili pauzu i rucali za sasvim normalnu cenu, cak manju nego u beogradu, ispitali detaljno konobare, sa sve crtanjem na salvetama gde je tacno izlaz koji nam treba, tako da to i nije neka muka:))) voze isto kao i u bg, parkiraju isto tako, lako je uklopiti se:)))
bila sam iscrpna, ako vas jos nesto tacno zanima, pitajte. srecan put!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 14:48

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0