Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

IZLET NA RODOS

• Ne možete pisati na ovoj temi
11 odgovora na temu

#1 Vizas

backpacker

• Član
  • Poruka:21

Napisano: 14. Apr 2010 - 07:40

S obzirom da su vize ukinute,novi izlet ce sigurno biti Rodos.

#2 alex307

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • ženski

Napisano: 14. Apr 2010 - 08:31

Pogledaj porukuVizas @ 14. Apr 2010 - 07:40

S obzirom da su vize ukinute,novi izlet ce sigurno biti Rodos.

Topla preporuka.... Izleti Marmaris - Rodos se obicno organizuju tako sto je polazak ujutro oko pola 9 - 9 a povratak je oko 18h. Prvo mozete se provozati gradskim vozicem, kosta 5 eura, voznja traje oko 1 h, da steknete uvid gde se sta nalazi. Polazak je ispred pozorista, kod luke Mandraki. Za jedan dan mozete videti Arheoloski muzej (nekadasnja bolnica Vitezova Sv. Jovana) pod obavezno Palata Velikog majstora ....popiti kafu ili nesto pojesti na Sokratesovom trgu... sve to u starom delu grada. Stari deo grada je mnogo lep, preporuka da se nosi nesto ravno, jer je grad poplocan sitnijim kamenjem. Ili tu kaficu uz neki kolac popiti dole na obali, u luci Mandraki... a ako vam se bas i kupa, grad Rodos ima lepu gradsku plazu, Eli... uzivaj te...
Priloženi fajl  kamenje.jpg   75.66K   23 Broj preuzimanja

#3 Na putu

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 17. Apr 2010 - 09:34

To je jedan od obaveznih izleta ove godine :wub:

#4 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3892
  • ženski

Napisano: 17. Apr 2010 - 11:16

Mene zanima jel neko zna otprilike cenu ovog izlete.
Ja sam u obrnutoj situaciji, bicu smestena na Rodosu, pa bih mozda skoknula do Marmarisa. Nije mi obavezan izlet jer smo pre 4 godine letovali u Marmarasu, ali opet s druge strane zasto da ne odemo da se podsetimo kako je :) Gde god sam naletala na cene tih brodova (feribota ili cega vec) su jako velike, cini mi se da taj izlet izadje 60-70 eura po osobi, sto je bas puno.
Pa ako neko zna iz prve ruke cenu , ili je vec isao bila bih mu zahvalna da tu informaciju podeli sa nama:)

#5 Vizas

backpacker

• Član

Napisano: 18. Apr 2010 - 11:25

Cena povratne karte za katamaran iz Marmarisa je 35€ + 15€ taksa koja se placa u luci.Toliko kosta kada se ide iz Marmarisa,za obrnuto ne znam.E sad ne znam kakava ce biti agencijska cena ako budu imali neko strucno vodjenje i sl.

#6 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3892
  • ženski

Napisano: 18. Apr 2010 - 14:50

Hvala Vizas.
Ma videcemo vec kad odemo, ja sam te cene gledala na tom nekom njihovom zvanicnom sajtu luke, tako nesto, ne secam se sad koji je sajt u pitanju, bilo je cini mi se 50 eura + 20 eura lucke takse,pa mi malo to puno, ali mozda postoje neke jeftinije varijante, ma videcemo vec.

Ovu poruku je izmenio mikap: 18. Apr 2010 - 14:55

#7 Лука

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • muški

Napisano: 25. Jul 2010 - 14:19

Mene zanima nesto :) Posto imam stari (plavi) pasos, da li je moguc taj izlet do Rodosa :)))

#8 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 25. Jul 2010 - 14:30

Moze ako imas i Grcku vizu. Za plavi pasos je ona obavezna ako ides u zemlje EU i Rusiju

Postavljena slika

#9 Na putu

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 17. Aug 2010 - 10:00

Ja sam cini mi se obecala svoj izvestaj, pa nisam nista napisala ...:o

Mi smo isli preko Turskih agencija koji vode Catamaronom do Rodosa svaki dan sem nedelje, kostao nas je prevoz tim brodom 28 eu + 15 eu lucka taksa ... Efektivno vreme na Rodosu je nekih 5,5-6 sati ...

To je za obizlazenje starog grada, sat vremena kupanja i malog gubljenja dok ne nadjete na nekog finog da vas uputi sasvim dovoljno ...

Oni koji su isli preko Argusa imali su i vodica, ali cini mi se da su oni platili izlet 37 eu ... Taj vodic je super stvar jer se necete gubiti po centru i dobicete korisne informacije, ali to prosto nije my cup of tea :plesko: prosto, decko i ja smo bez ikakve mape prosetali donjim delom starog grada, prosetli kopleksom hotela i taverni i nekako stigli do vetrovite plaze gde smo se kupali nekih sat vremana ( i da, uzivali u sjajnom plavom talasastom moru kakvog NEMATE u Marmarisu) ... Posle smo setali lagano uz plazu i stigli do Starog grada gde imate onu sjajnu kaldrmicu i malo taverni i dosta mali radnjica, ma kao iz bajke ...

Tako da po meni vodic je nepotreban, jer sve te istorijske stvari imate i na Wikipediji, ali ko voli ... Nek izvoli ;)

Grci su bili ljubazni i mnogo je prijalo to nenametljivo obilazenje radni bez cimanja za rukav i prijatan razgovor i tako ... Cene su sta znam, nasli smo Giros za 2 eu, ali smo pojeli malu kuglu sladoleda za 1.3eu ...

Stvarno nam je bio lep dan i preporucujem, slike cu okaciti veceras.

#10 ananis76

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 05. Apr 2012 - 16:11

Cao,
posto mi idemo kolima do Turske a jedna od stanica nam je i Marmaris, razmatrali smo odlazak do Rodosa ali bez kola. E sada culi smo da ako udjes u Tursku kolima moras i da izadjes iz nje na isti nacin tj kolima, pa samim tim ekskurzija do Rodosa nije moguca. Da li ste culi nesto o tome tj da li je to istina?

#11 Vizas

backpacker

• Član

Napisano: 06. Apr 2012 - 00:28

Da,tacno je da ako si u Tursku usao kolima mozes samo s njima i da izadjes.To se naravno odnosi samo na vozaca jer je u njegov pasos zaveden auto prilikom ulaska u zemlju.Druga stvar na koju treba da obratite paznju je red voznje trajekta tokom sezone jer koliko znam voze samo 3 dana u nedelji,i do Rodosa putuje nesto malo vise od 3 sata.To znaci da u startu planirate bar jedno nocenje na Rodosu jer u protivnom nemate racuna da idete jer vam ostaje max 2 sata za obilazak ako se vracate isti dan.

Ovo vazi ako idete kolima do Rodosa za sta vam treba trajekt.Katamaran stize za malo jace od sat vremena i ide 7 dana u nedelji.

#12 ananis76

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 06. Apr 2012 - 11:07

Vizas hvala puno na odgovoru. Puno mi znaci ta informacija zbog planiranja puta.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0