Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Lefkada u septembru

72 odgovora na temu

#61 loving

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 25. Nov 2010 - 20:54

Cao svima, interesuje me da li na Lefkadi u septembru postoji autobus do zapadne obale, znam da postoji u sezoni ali nisam sigurna za septembar...

#62 jedna mala

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:481
  • ženski

Napisano: 25. Nov 2010 - 21:16

autobusi idu u sezoni al mislim da je bilo nesto produzeno tako da su isli i kad smo mi bili u septembru

#63 loving

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 25. Nov 2010 - 22:40

Pogledaj porukujedna mala @ 25. Nov 2010 - 21:16

autobusi idu u sezoni al mislim da je bilo nesto produzeno tako da su isli i kad smo mi bili u septembru

hvala :)

#64 ivances

turista

• Član
  • Poruka:55

Napisano: 15. Dec 2010 - 15:36

e pozdrav svima koji ovo citaju...... zanima me Lefkada i to bas u Septembru, a ako budete imali vremena i imali informacije, zanima me gda je najmanja guzva jer zelim da idem iskljucivo tamo gde nema prevelike guzve, gungule, ludnice itd..

unapred puno hvala i pozdrav...

#65 paspartu

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 25. Dec 2010 - 01:25

Pogledaj porukuivances @ 15. Dec 2010 - 15:36

e pozdrav svima koji ovo citaju...... zanima me Lefkada i to bas u Septembru, a ako budete imali vremena i imali informacije, zanima me gda je najmanja guzva jer zelim da idem iskljucivo tamo gde nema prevelike guzve, gungule, ludnice itd..

unapred puno hvala i pozdrav...

Mi smo ove godine bili od 13. do 23.09. Guzve nije bilo nigde, vreme lepo, suncano, temperatura 28-30 stepeni a voda topla...
E sad ne znam da li je uvek tako ili smo imali srece sa vremenom, ali bio je pravi odmor.

#66 jedna mala

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:481
  • ženski

Napisano: 28. Dec 2010 - 21:38

Lefkada nije bas ostrvo gde ima previse guzve i ludovanja bar sto se omladine tice nema bas nesto gde ni da se izadje ja sam ove godine prvi put letovala van sezone i to i u maju i u septembru sam bila na Lefkadi mogu samo reci da je u septembru bilo mnogo bolje i lepse naravno i voda toplija a guzve nije bilo

#67 Jadranka

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • ženski

Napisano: 06. Jan 2011 - 18:59

Pogledaj porukuloving @ 25. Nov 2010 - 20:54

Cao svima, interesuje me da li na Lefkadi u septembru postoji autobus do zapadne obale, znam da postoji u sezoni ali nisam sigurna za septembar...

Ja sam bila u septembru prošle godine, i bilo je buseva do zapadne strane, ali sa izmenjenim rasporedom, koji možeš dobiti u lokalnoj turističkoj agenciji. Naš predstavnik agencije nam je ostavio pogrešan raspored, tj. onaj iz sezonskog perioda, te je na njemu bilo gomila ukinutih i izmenjenih polazaka, a na buskim stanicama, stajao je takođe stari raspored. Mi smo na kraju ipak iznajmili kola, da ne bi zavisili od toga šta se jeste, a šta nije promenilo.

#68 ivances

turista

• Član
  • Poruka:55

Napisano: 11. Jan 2011 - 23:30

Pogledaj porukuJadranka @ 06. Jan 2011 - 18:59

Ja sam bila u septembru prošle godine, i bilo je buseva do zapadne strane, ali sa izmenjenim rasporedom, koji možeš dobiti u lokalnoj turističkoj agenciji. Naš predstavnik agencije nam je ostavio pogrešan raspored, tj. onaj iz sezonskog perioda, te je na njemu bilo gomila ukinutih i izmenjenih polazaka, a na buskim stanicama, stajao je takođe stari raspored. Mi smo na kraju ipak iznajmili kola, da ne bi zavisili od toga šta se jeste, a šta nije promenilo.

najlepse hvala na odgovorima

#69 Jadranka

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • ženski

Napisano: 13. Jan 2011 - 18:24

Nema na čemu, slobodno pitajte sve što vas zanima.

#70 bogdan2

backpacker

• Član
  • Poruka:35

Napisano: 09. Mar 2011 - 19:55

Pogledaj porukuinspektor_nagib @ 14. Apr 2010 - 00:20

Pretoplo kako god okrenes, 2008. je prva polovina Septembra bila iznad 30C konstantno, more je toplo kako na zapadnoj strani tako i u Nidriju, "hoces da udjes u more da se rashladis kad ono more jos toplije :))". Zadnja tri septembra sam proveo na jonskim ostrvima i jedino je na Krfu u vecernjim satima bilo malo svezije.

Ako si resen da letujes na Lefkadi, stvarno je greota vezati se za plazu u Nidriju. Nidri je dobra polazna tacka za obilazak ostrva, glavni grad Lefkas je na 15min voznje motorom, a na svaku plazu stizes lagano za 1h. Inace plaza u Nidriju nije nista posebno, uopste nije ni nalik plazama sa zapadne strane. (pogledaj na GoogleEarthu)

Osim toplog mora, u septembru nema velike guzve i cene su malo nize nego u top sezoni. Motor ili auto mozes da rentiras na svkom cosku, moja preporuka je jedna (zaboravio sam ime) rentacar agencija na samom izlazu iz Nidrija prema Lefkasu sa desne strane, ja sam kod njih dobio odlican skuter za 110eur/10dana.

Cene: za 10 - 15eur mozes da biras sta hoces u restoranu (mada imas i jeftinije, npr. dobra porcija suvlakija ili lignji 6 - 8eur), brza hrana Giros 1.5 - 2eur, pivo 1.5 - 2.5eur, cocacola 1.5 - 2eur, kafa 1.5 - 2eur.....

Prosli put smo letovali u Nidriju u Babis apartmanima i bilo je skroz korektno, a ove godine idemo u Vasiliki.

Mi smo bez dvoumljenja ponovo uplatili septembar od 03. - 16., i jedva cekamo da odemo.
preko koje agencije_

#71 bobanjuly

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • muški

Napisano: 08. Sep 2011 - 21:45

Da li neko ide na Lefkadu od 26 septembra i da li je neko isao u tom periodu i kakva su iskustva, Hvala unapred!

#72 Noblica sa police

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • ženski

Napisano: 09. Sep 2011 - 09:56

Lično nisam bila u tom periodu na Lefkadi, ali moja dobra drugarica jeste. Doduše, ona je bila u nekom terminu od 20.septembra, ali pretpostavljam da je vreme tih dana slično. Naravno da nije toplo kao u julu/avgustu, ali je temperatura vazduha bila sasvim ok, oko 30ak stepeni preko dana, tako da se ona kupala svaki dan letovanja. Jedan dan je padala kiša, ali kasno uveče, tako da je bilo prihvatljivo, čak, što ona reče i divno za spavanje ;) Pošto je dan u tom periodu naravno, kraći, plaže na istočnoj i južnoj strani ostrva nije posećivala, isključivo je bila na zapadnoj strani da bi što više uživala u suncu. Vetra je bilo, tako da su talasi na Egremniju bili poveći, na Milosu takođe, ali joj se desilo da je na Porto Kacikiju bilo mirno. Gledala sam slike, voda = ogledalo! Kad se izađe iz vode, malo je hladnije, tako da treba imati sa sobom i neki peškir za brisanje...

E da. Uveče je takođe malo svežije, znači obavezno treba poneti neki džemperić, duks, pantalonice, tako to, a preko dana šorc može opušteno ;)

Eto to je njeno iskustvo, ali ne mora da znači da je uvek ovako. U svakom slučaju, nadam se da sam ti pomogla! Pozz

Postavljena slika

#73 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 09. Sep 2011 - 20:45

Sve zavisi kako se septembar utrefi.
Ja sam danas bio na Lefkadi i bazao maloo gradom. Bilo je kažu 38 stepeni. U Prevezi isto tako. Jedino što je vlažnost izuzetno visoka pa je jako teška sparina.
Kupanje milina, voda pretopla, kad izađeš, ne treba peškir, topao vetrić suši a nije hladno.
Prognoziraju još najmanje ceo sledeći vikend isto ili slično vreme.
Inače je danima vetrovito.

Prema tome, u principu je septembar jako lep na Lefkadi i turista ima podosta i dalje.
Sad, ako se desi neki baksuzni period...
Meni se u septembru u tim predelima još nije desila kiša, sem vetrovitih dana i ponekad oblačnih ali svejedno toplo.
Najbolje je pre odluke, pratiti prognozu.

Ovu poruku je izmenio codemaker: 09. Sep 2011 - 20:47

Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0