Pretoplo kako god okrenes, 2008. je prva polovina Septembra bila iznad 30C konstantno, more je toplo kako na zapadnoj strani tako i u Nidriju, "hoces da udjes u more da se rashladis kad ono more jos toplije

)". Zadnja tri septembra sam proveo na jonskim ostrvima i jedino je na Krfu u vecernjim satima bilo malo svezije.
Ako si resen da letujes na Lefkadi, stvarno je greota vezati se za plazu u Nidriju. Nidri je dobra polazna tacka za obilazak ostrva, glavni grad Lefkas je na 15min voznje motorom, a na svaku plazu stizes lagano za 1h. Inace plaza u Nidriju nije nista posebno, uopste nije ni nalik plazama sa zapadne strane. (pogledaj na GoogleEarthu)
Osim toplog mora, u septembru nema velike guzve i cene su malo nize nego u top sezoni. Motor ili auto mozes da rentiras na svkom cosku, moja preporuka je jedna (zaboravio sam ime) rentacar agencija na samom izlazu iz Nidrija prema Lefkasu sa desne strane, ja sam kod njih dobio odlican skuter za 110eur/10dana.
Cene: za 10 - 15eur mozes da biras sta hoces u restoranu (mada imas i jeftinije, npr. dobra porcija suvlakija ili lignji 6 - 8eur), brza hrana Giros 1.5 - 2eur, pivo 1.5 - 2.5eur, cocacola 1.5 - 2eur, kafa 1.5 - 2eur.....
Prosli put smo letovali u Nidriju u Babis apartmanima i bilo je skroz korektno, a ove godine idemo u Vasiliki.
Mi smo bez dvoumljenja ponovo uplatili septembar od 03. - 16., i jedva cekamo da odemo.