Napisano: 12. Jun 2010 - 10:23
Ne mogu da ti pomognem u izboru između ova dva hotela, ali što se tiče lokacije, mislim da nije toliko bitna. Prevoz je u Hurgadi jeftin, što naročito važi za one kombije, tako da možeš da stigneš do centra za relativno malo para. Dogovoriš cenu unapred, plaćaš kad izađeš iz kombija i to je to. Slično je i sa taksistima, pa vidi koji ti prevoz najviše odgovara. Neki hoteli čak i obezbeđuju besplatan prevoz kombijem (shuttle), što se može proveriti na sajtu hotela, a može ti koristiti. Pri izboru hotela proveri koje sadržaje nudi, kakva je plaža i to je to. Pogledaj i mišljenja korisnika, ali ono što govore Englezi uzimaj s rezervom, jer oni umeju da zanovetaju oko svake sitnice. Jedna od preporuka za hotele he Hilton, a ovog leta ću "overiti" Sunrise Mamlouk Palace.
Evo zbog čega je odgovor ovako neodređen - stari centar Hurgade nije toliko zanimljiv, jer tu uglavnom žive lokalci i nema nekih zanimljivih sadržaja. Naravno, ovo može biti zanimljivo ljudima koji se zanimaju za arapsku kulturu i etnografiju, ali po onome što si pisao mi deluje da te zanima evropski način zabave. Postoji i novi centar, u koji spada i marina, pa možeš da tamo izlaziš uveče. Pošto već postoji topic o mestima za izlazak, pogledaj tamo koji te sadržaji najviše zanimaju (diskoteke, kafići, restorani, prodavnice, tj. u zavisnosti od onoga što voliš), jer sam pojam centra se razlikuje od onoga na šta smo mi navikli.
Upravo zbog ovog poslednjeg je i teško dati dobar savet. Nadam se da sam ti bar malo pomogao i želim ti lep provod.