Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Cape Town

• Ne možete pisati na ovoj temi
5 odgovora na temu

#1 Lula

turista

• Član
  • Poruka:76
  • ženski

Napisano: 01. Apr 2010 - 16:38

Требала бих у октобру да идем у Кејп Таун, па ме занима следеће:

Колико дуго се путује (авионом, наравно)?

Шта занимљиво и значајно може тамо да се види (нећу имати пуно времена за обилажење)?

Да ли су цене пристојне или непристојне?:bez-zuba:
Југослава

#2 jovke

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 07. Jun 2010 - 13:55

cao,

ne znam da li ce ti ove informacije biti od pomoci ali ja idem za nedelju dana u Joburg i letim iz BG do Minhena (let traje ~2h) pa Minhen - Joburg (~12h). Takodje znam da tamo vladaju male boginje pa ko nije prelezao treba da se vakcinise min 15 dana pre puta. Ako planirqas neki safari na severu obavezno pilule za Malariju. ustvari za te preporuke je najbolje da se javis Batutu (gradski zavod za zastitu zdravlja). Dolazim oko 22 pa cu ti preneti iskustva iz prve ruke.
pozdrav

#3 Lula

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 07. Jun 2010 - 20:17

Hvala puno i srećan put. :) Ja idem tek u oktobru (valjda će do tad proći boginje) i biću baš U Kejpu, ali će mi sva iskustva u vezi sa putovanjem u Južnoafričku republiku biti dobro došla.
Југослава

#4 Belacevic

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 08. Jul 2010 - 20:57

Pogledaj porukuLula @ 07. Jun 2010 - 20:17

Hvala puno i srećan put. :) Ja idem tek u oktobru (valjda će do tad proći boginje) i biću baš U Kejpu, ali će mi sva iskustva u vezi sa putovanjem u Južnoafričku republiku biti dobro došla.

Колико дуго остајеш у Кејпу? Ја сам био доле у другој половини јуна и био сам ограничен временом (због фудбала, наравно) али опет сам стекао утисак да је један од најјачих градова које сам посетио. Потруди се да посетиш Table mountain- планину изнад града до које вози жичара и са које се пруша ненормалан поглед на град и околини, затим Кејп поинт & Рт добре наде- национални парк који је на неких 50-ак минута вожње од града и за који је најбоље одвојити 1 дан (ја сам нажалост успео да одвојим само неколико сати), плажу Боулдерс- где се налази колонија пингвина, винске подруме у Стеленбошу (јужноафричка вина су ненормално добра и већина потиче из предела у близини Кејптауна), на вечеру иди на Вотерфронт где се риба и плодови мора припремају на најбољи начин, а у излазак у бројне барове и клубове у Лонг стриту, ако те занима близу је и острво Робен где је у затвору лежао Мандела.

п.с.
ако ти досади морска храна- најбољу пицерију у граду држи Србин :D

#5 Belacevic

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 08. Jul 2010 - 20:59

И да, био сам на сафарију на северу и нисам се вакцинисао против маларије нити гутао пилуле

#6 Lula

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Jul 2010 - 23:32

Mislim da ću ostati svega 5-6 dana, pošto idem službeno, ali nadam se da ću uspeti i puno toga da vidim. Jer ne ide se u Kejp svaki dan. Hvala na informacije. Rt dobre nade nikako ne mislim da propustim. :)
Југослава

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0