Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Porto Heli 2010 (i hotel Cosmos)

• Zaključana tema Tema je zaključana
183 odgovora na temu

#31 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 17. Apr 2010 - 10:37

Pogledaj porukuTOURISTICON_PH @ 16. Apr 2010 - 12:06

Veliki pozdrav iz Porto Helija od Ivane Stojiljkovic!

Dobro dosla na forum Postavljena slika !
Sad pored "insajdera" na Skiatosu i Lefkadi imamo i jednog na Peloponezu.

Ove godine sam planirala zapadni Peloponez od Olimpije do Koronija, pa me zanima koliko poznajes taj deo da bih mogla da te "zasipam" pitanjima Postavljena slika ...

Inace, nadam se iduce godine da ce doci na red i istocni Peloponez, pa ce tvoji saveti sigurno biti korisni.

Pozdrav
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#32 Ckojo

turista

• Član
  • Poruka:74
  • muški

Napisano: 17. Apr 2010 - 17:20

Dobro dosla Ivana. Ajde kad si vec na ''licu mesta'' da te pitam nesto posto u septembru dolazim u Porto heli, hotel Cosmos. Da li ima neki prevoz brodom do monemvasie i ako ima kolika je cena povratne karte?

#33 Ckojo

turista

• Član
  • muški

Napisano: 17. Apr 2010 - 17:24

Pogledaj porukuTOURISTICON_PH @ 16. Apr 2010 - 14:21

hahahah Put autom od Beograda do Porto Helija, preko Atine-Korintskog Kanala u normalnim uslovima i umereno brzom voznjom traje oko 13 sati, mada moze i krace, ja vozim sporije...
Pozdrav!

Kada sam rekao da planiram da na povratak potrosim jos 4-5 dana mislio sam da se zadrzim u jos nekim mestima u Grckoj, a ne da se vozim 4-5 dana do Beograda..Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

#34 Ckojo

turista

• Član
  • muški

Napisano: 17. Apr 2010 - 18:14

Pogledaj porukuTOURISTICON_PH @ 17. Apr 2010 - 17:53

Mislila sam da hoces da potrosis jos 4-5 dana na razmisljanje kako da dodjes i da se vratis, pa reko` da ti skratim razmisljanje. U svakom slucaju dobrodosli!

Hvala. Ja dolazim u septembru pa se mozda i vidimo ako si tamo. Bilo bi mi zao da ne vidim Monemvasiju kad sam tu, ali mi se cini da je daleko za jednodnevni izlet kolima. Zato bih ti bio zahvalan za informaciju o ceni brodskog prevoza.

#35 Raymond

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:200

Napisano: 18. Apr 2010 - 11:28

Pogledaj porukuTOURISTICON_PH @ 18. Apr 2010 - 07:53

Odgovor je za Raymonda, a i za ostale koji se odluce za hotel Galaxy:
Hotel se nalazi u delu Porto Helija koje se zove Petrotalasa i na divnoj je plazi. Inace, Porto Heli pripada opstini Kranidi pored koga morate da prodjete da bi stigli u Porto Heli. Sto se Galaxy hotela tice postoji mogucnost da se na glavnom putu izmedju Kranidija i Porto Helija (duzine 7km) iskljucite kod supermarketa `Kritikos` i dolazite tacno ispred hotela. Takodje, iz centra (luke Porto Heli) moze da se stigne i taj put je bolji, ali malo duzi.

Ivana,
hvala na ovoj informaciji.
Jos prosle godine sam uocio hotel Galaxy koji mi se najvise dopao u kraju oko Porto Helija, i gle divnog iznenadjenja hotel je poceo da radi Kon Tiki, ali i pored sajta, nisam uspeo da ga tacno lociram.
Argolida me je mnogo privukla a i Grci (na neki nacin konkurencija!) su mi je jos prosle godine preporucili kao izvanredenu destinaciju.
Ove godine cu letovati u Tolu ali sam i Porto Heli oznacio kao jedan od favorita u kome cu sigurno boraviti, ako ne ove onda neke od iducih godina.
I pored strmina na Argolidi o kojima je pisao Trotter, koji usporavaju voznju od Tola do Kranidija, sigurno cu se obreti u Porto Heliju ove sezone vise puta, a i moram da posetim bar neke od plaza koje su mi preporucene.
Ivana, odlicno sto si se pojavila na ovom forumu i sto ces da prezentujes Porto Heli i Argolidu, i sve privlacnosti ove destinacije.

Ovu poruku je izmenio Raymond: 18. Apr 2010 - 11:29

#36 Ckojo

turista

• Član
  • muški

Napisano: 19. Apr 2010 - 19:45

Pogledaj porukuRaymond @ 18. Apr 2010 - 11:28

sigurno cu se obreti u Porto Heliju ove sezone vise puta, a i moram da posetim bar neke od plaza koje su mi preporucene.

Hoces li da podelis ovo sa nama??

Ovu poruku je izmenio Ckojo: 19. Apr 2010 - 19:45

#37 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1932
  • muški

Napisano: 21. Apr 2010 - 09:35

Hvala Ivana! Sjajna si!

#38 Raymond

iskusni putnik

• Član

Napisano: 21. Apr 2010 - 17:20

Pogledaj porukuCkojo @ 19. Apr 2010 - 19:45

Hoces li da podelis ovo sa nama??

Pogledaj porukuTOURISTICON_PH @ 21. Apr 2010 - 09:08

Odgovor za Volodju u vezi plaza je: Ververoda, Petrotalasa, Kosta, Hinitsa, Kilada,.... i sve okolo.... hahaha Obicno su uredjene plaze hotela, ali i u centru ima manja plaza itd.... Ima i pescanih i sljunkovitih...Koja je najbolja, odlucicete sami.Postavljena slika

Da dodam (ima ih jos):

Lepitsa, Korakia, Agios Emilianos, Kounoupi, Kouverta...

#39 Ckojo

turista

• Član
  • muški

Napisano: 21. Apr 2010 - 22:22

Pogledaj porukuRaymond @ 21. Apr 2010 - 17:20

Da dodam (ima ih jos):

Lepitsa, Korakia, Agios Emilianos, Kounoupi, Kouverta...

U kolikom su krugu sve te plaze od Porto helija?

#40 Марија Љ.

putnik

• Član
  • Poruka:104
  • ženski

Napisano: 22. Apr 2010 - 00:08

Гледајући неке слике Портохелија стекла сам утисак да су плаже баш мале, и да су у сезони претрпане, или се варам?

Да ли постоји варијанта одласка у Атину "морским" путем из Портохелија, колико дуго се путује и колико кошта?

#41 Raymond

iskusni putnik

• Član

Napisano: 23. Apr 2010 - 20:15

Pogledaj porukuCkojo @ 21. Apr 2010 - 22:22

U kolikom su krugu sve te plaze od Porto helija?

Sve plaze su u krugu od Salantija do Ermionija, severozapadno i severoistocno od Porto Helija (jasno ipak trebaju kola za mnoge od njih iako rastojanja nisu duga).

Evo jos nekih (a ima ih jos): Salanti, Dikigorika, Maistraki, Kostoula, Dardiza.

#42 Raymond

iskusni putnik

• Član

Napisano: 19. May 2010 - 18:04

Koga interesuju jos neke plaze u okolini Porto Helija:

Doroufi, Panagista, Kyparisakia, Limanakia, Bisti ... i ima ih jos.

Ovu poruku je izmenio Raymond: 19. May 2010 - 18:10

#43 szorba

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:216
  • muški

Napisano: 19. May 2010 - 19:19

Pogledaj porukuRaymond @ 19. May 2010 - 18:04

Koga interesuju jos neke plaze u okolini Porto Helija:

Doroufi, Panagista, Kyparisakia, Limanakia, Bisti ... i ima ih jos.

Da li mozes da postavis fotografije plaza ili da nas uputis na sajtove sa fotosima istih?

#44 Raymond

iskusni putnik

• Član

Napisano: 20. May 2010 - 19:31

Pogledaj porukuszorba @ 19. May 2010 - 19:19

Da li mozes da postavis fotografije plaza ili da nas uputis na sajtove sa fotosima istih?

Za sagledavanje slike o plazama na potezu:
Salanti
Porto Heli
Kosta
Petrotalasa

koristan je ovaj link:

www.all4yachting.com/index.php?option=com_mtree&task=search&searchword=porto heli&cat_id=64&Itemid=519&lang_en

Iako nema svih navedenih plaza (ali ima nekih drugih) moze se steci utisak o potencijalima oblasti.

Ovu poruku je izmenio Raymond: 20. May 2010 - 19:37

#45 szorba

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:216
  • muški

Napisano: 20. May 2010 - 22:17

Pogledaj porukuRaymond @ 20. May 2010 - 19:31

Za sagledavanje slike o plazama na potezu:
Salanti
Porto Heli
Kosta
Petrotalasa

koristan je ovaj link:

www.all4yachting.com/index.php?option=com_mtree&task=search&searchword=porto heli&cat_id=64&Itemid=519&lang_en

Iako nema svih navedenih plaza (ali ima nekih drugih) moze se steci utisak o potencijalima oblasti.

Hvala za postavljeni link.Korektno prikazuje plaze i omogucava da se bolje upozna oblast.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0