manduvil @ 09. Apr 2010 - 14:37
inace codemaker izgleda da smo kafu u Porto Heliju pili u istom kaficu
mi smo nasu ispijali sa pogledom na onaj katamaran

Pravo da ti kažem, ne znam ni gde sam tačno pio frape. Seo sam u jedan kafić, imao knjigu sa sobom, zavalio se i po lepom sunčanom vremenu oko sat vremena proveo čitajući i uživajući u miru i tišini....
Što se tiče puta preko Tebe, on jeste kraći nego preko Atine ali je preko Atine brži, osim ako baš nemaš sreće pa zaglaviš totalno.
E sad jedan savet onima koji će ovog leta da krenu put Peloponeza a preko Atine-Korintos:
Kad uđete u Atinu i počnu gužve na delu autoputa koji prolazi kroz Atinu, držite se najpre srednje trake a kad počnu da se pojavljuju table sa natpisom za Elefsinu, odmah se prestrojite u krajnju desnu traku. Ako zakasnite, jako teško ćete preći u krajnju desnu traku iz koje se odvaja za Elefsinu / Korintos jer Grci znaju kakva je gužva i na vreme se prestroje i sabiju u tu desnu traku.
E sad, kad ste već u desnoj traci za Elefsinu, kad konačno dođe definitivna tabla za početak skretanja, prestrojte se još "desnije", u takoreći zaustavnu traku jer kad se krene u silazak sa autoputa, ta "zaustavna traka" postaje skretanje za Elefsinu i rampu a druga traka istog skretanja ide negde dalje, zaboravio sam gde. Tako da ako ostanete na desnoj traci misleći da ste dovoljno prestrojeni, niste - prestrojavajte se još desnije radi skretanja ka rampi, inače odoste u neplanirani obilazak Atine! Ovo "desnije od desno" važi samo kad naiđete na konačnu tablu za Elefsinu, pre toga vozite krajnom desnom autoputa.
manduvil @ 09. Apr 2010 - 14:37
a ko planira Spetses, iz sela Kosta (1km od Porto Helija) non stop ide boat taxi na Spetses
kola ostavite na parkingu i za manje od 10min ste na Spetses
iz Porto Helija delfin na ostrva ide 4 puta dnevno
I vlasnik hotela Cosmos ima dva brodića koji svoje goste besplatno vozi na Spetses i Idri.