Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Porto Heli 2010 (i hotel Cosmos)

183 odgovora na temu

#16 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 04. Apr 2010 - 01:09

:kez:
U pravu si, potpuno zaboravio a jedan od lepših puteva... Išao baš pre 15-tak dana...

Dakle
Lepše3: Evzoni-Egnatia Odos-Ianina-Preveza-Patra(stari put Korintos)-Epidavros-PortoHeli

Sve 4 varijante koje sam pobrojao su samo predlozi onoga kuda ja volim putujem i ne znači da su najbolji, najlepši ili najefikasniji.... a leti, kad idem na odmor, bude i više varijanti gde se ne zna gde se noći a gde se budi... :kez:

Inače, Egnatio Odos mi je nekako tužan, bez sadržaja,veselih odmorišta, gužve na njima i dobre kafe usput na svakih 20km.... Valjda će se i tu nešto promeniti. Do Ianine, imaju samo 2 WC odmorišta gde se doduše mogu videti srećna lica ali samo zbog olakšanja u WC-ovoma :kez:

Ovu poruku je izmenio codemaker: 04. Apr 2010 - 01:11

Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#17 Raymond

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:200

Napisano: 04. Apr 2010 - 20:22

Definitivno, treba otvoriti posebnu temu "Peloponez" gde kao podteme mogu biti oblasti "Argolida", "Ilija", "Mesinija" i sve druge, ukljucujuci i jednu genericku podtemu poput "Peloponez ceo". Ovo stoga sto ce biti sve vise tema za ovo veliko poluostrvo, koje posle probijanja Korintskog kanala neki smatraju ostrvom i sto ce biti veoma tesko pohvatati sve clanke o pojedinim krajevima, mestima, plazama i dr. na Peloponezu, razbacane na siroku temu Grcka. Peloponez ce sve vise postajati omiljena destinacija srpskih turista, jos kada budu niskotarifne kompanije uvele letove za Atinu, Kalamatu ili Patru ima priliku da postane hit, tako klasifikacija u okviru jedne teme ce forumasima omoguciti da lako pronadju sve sto ih zanima i mnogi ce se na osnovu onoga sto pisu oni koji su vec bili na Peloponezu upravo odabrati neku od destinacija koju ovo poluostrvo u obilju nudi.

#18 Ckojo

turista

• Član
  • Poruka:74
  • muški

Napisano: 05. Apr 2010 - 16:48

Pogledaj porukucodemaker @ 03. Apr 2010 - 23:58

Hotel je u sasvim pristojnom stanju. Veoma vredno su radili na završnim spremanjima kad sam bio tamo. U razgovoru sa vlasnikom i njegovom suprugom, jako su naglašavali da im je čistoća na prvom mestu kao i odnos sa gostima.
Hotel nije sa 5 zvezdica (zapravo i ne znam koje je kategorije) ali je sve na svom mestu, ništa nisam mogao videti da je olupano, visi ili je pokvareno. Skoro sve sobe imaju kupatila sa "full" kadom, ništa posebno od opreme, frižider, klima svuda.....
Za te pare koje se traže, veoma dobra cena i smeštaj.
Da ne pominjem dva bazena koja rade i na kojima ceo dan imaju angažovane spasioce, kao i mali bar kraj samog bazena, teniska, košarkaška i mini golf igrališta...
Besplatan prevoz hotelskim brdićem za goste hotela na mali otok u zalivu sa peščanom plažom, hotelski brod za obilazak dva ostrva....

Stekao sam utisak da im je jako stalo da zadovolje goste i da na tome dosta rade.

To je samo moj utisak i nemoj to uzimati kao reper za odluku, jer "100 ljudi, 100 ćudi" i nekom se sviđa ovo, nekom ono...

Ma da..i ja mislim tako. Sve sam blizi tome da uplatim taj Cosmos desetak dana i da spartam okolo. Samo jos da osmislim dolazak i povratak. Mislim da za to ''potrosm jos jedno 4-5 dana.

#19 fmarea

putnik

• Član
  • Poruka:156

Napisano: 09. Apr 2010 - 11:51

Pogledaj porukucodemaker @ 03. Apr 2010 - 22:06

Bolje je preko Evzoni-Katerini-Larisa-Lamia-Atina-Korintos-Epidavros-PortoHeli

Za deonicu puta Lamia- Korintos, ruter mi izbacuje kao najbolje resenje iskljucenje sa auto puta kod Tebe, pa onda voznja nekih 50-ak kilometara tzv " local roads" ( posle Tebe, prolazi se kroz mesta Erithrai, Inoi, Thea, Agia Sotir i Mandra) i onda ukljucenje na auto put Atina- Korint. Jesi li isao nekada tuda? Interesuje me kakav je taj put i imali smisla to skracivanje...

#20 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 13:05

Ne znam kako ti je podešen navigator, ali to je samo geometrijski kraći put. Ako produžiš autopute do Atine pa onda skreneš na autoput prema Korintu, sve vreme ćeš moći držati prosek brzine 140 bez problema i stižeš brže nego tim "kraćim" putem.
Da su putevi sređeni, ok, ali ovako nema smisla što se skraćivanja tiče.
Dva puta sam leti sa porodicom išao tuda, kad mi nije bilo bitno vreme i ne bih to ponavljao ako ne moram. Jeste zanimljivo videti nove delove Grčke i tu je otprilike kraj priče, izbija se kod Elefsine.
Na nekim se mestima nailazi na pravu pustaru a negde nailaziš na raskrsnicu sa 5 krakova nema znaka a lokalci će ti od njih troje, svaki pokazati drugi put da nastaviš... Tako smo ćerka i ja jedne godine, bukvalno liznuli prst i tako nastavili, srećom te potrefismo.
Na nekim mestima se grade delovi puta već godinama i kao da nikad neće zaršiti pa onda obilaziš nešto što i inače nije označeno na karti i završavaš u neobičnim predelima.

Definitivno, podesi navigator da ne zaobilazi autoput i ne bira najkraći već najkvaliteniji ili najbrži put.
Putem koji pominješ idi samo ako imaš vremena i želiš da vidiš i taj deo Grčke.
Na karti izgleda primamljivo skraćenje a u stvarnosti ćeš izgubiti mnogo više vremena.
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.

#21 manduvil

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 09. Apr 2010 - 14:37

Pogledaj porukufmarea @ 09. Apr 2010 - 11:51

Za deonicu puta Lamia- Korintos, ruter mi izbacuje kao najbolje resenje iskljucenje sa auto puta kod Tebe, pa onda voznja nekih 50-ak kilometara tzv " local roads" ( posle Tebe, prolazi se kroz mesta Erithrai, Inoi, Thea, Agia Sotir i Mandra) i onda ukljucenje na auto put Atina- Korint. Jesi li isao nekada tuda? Interesuje me kakav je taj put i imali smisla to skracivanje...

mi smo sad za Uskrs bili u Nafpliu
isli smo preko Tebe, a vratili se Atiki Odos-om
put preko Tebe nije los i sasvim ok ide, mali problem je bio pred kraj (ukljucenje kod Elefsine) kada su nas zbog radova izbacili na neke sporedne puteve, al nije bilo nista strasno
u povratku smo omasili skretanje (jbg zapricali se) pa smo se vratili Atiki odosom
glavni razlog odlaska preko Tebe je bio da izbegnemo naplatnu rampu ispred Atine, zbog guzvi koja je ovih dana nesnosna na naplatnim rampama (u povratku na Malakasi - naplatna rampa na izlasku iz Atine smo cekali nekih dvadeset minuta da prodjemo)...
sto se tice blizine imam utisak da je preko Atine za nijansu blize, ali nista strasno...tako da i ako se odlucite na put preko Tebe necete pogresiti

inace codemaker izgleda da smo kafu u Porto Heliju pili u istom kaficu
mi smo nasu ispijali sa pogledom na onaj katamaran :)
a ko planira Spetses, iz sela Kosta (1km od Porto Helija) non stop ide boat taxi na Spetses
kola ostavite na parkingu i za manje od 10min ste na Spetses
iz Porto Helija delfin na ostrva ide 4 puta dnevno

#22 fmarea

putnik

• Član
  • Poruka:156

Napisano: 09. Apr 2010 - 14:55

Pogledaj porukucodemaker @ 09. Apr 2010 - 13:05

Definitivno, podesi navigator da ne zaobilazi autoput i ne bira najkraći već najkvaliteniji ili najbrži put.
Putem koji pominješ idi samo ako imaš vremena i želiš da vidiš i taj deo Grčke.
Na karti izgleda primamljivo skraćenje a u stvarnosti ćeš izgubiti mnogo više vremena.

Hvala ti, to me je i zanimalo...Posto na karti zaista deluje kao zgodna precica...

#23 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 16:52

Pogledaj porukumanduvil @ 09. Apr 2010 - 14:37

inace codemaker izgleda da smo kafu u Porto Heliju pili u istom kaficu
mi smo nasu ispijali sa pogledom na onaj katamaran :)
Pravo da ti kažem, ne znam ni gde sam tačno pio frape. Seo sam u jedan kafić, imao knjigu sa sobom, zavalio se i po lepom sunčanom vremenu oko sat vremena proveo čitajući i uživajući u miru i tišini....
Što se tiče puta preko Tebe, on jeste kraći nego preko Atine ali je preko Atine brži, osim ako baš nemaš sreće pa zaglaviš totalno.

E sad jedan savet onima koji će ovog leta da krenu put Peloponeza a preko Atine-Korintos:
Kad uđete u Atinu i počnu gužve na delu autoputa koji prolazi kroz Atinu, držite se najpre srednje trake a kad počnu da se pojavljuju table sa natpisom za Elefsinu, odmah se prestrojite u krajnju desnu traku. Ako zakasnite, jako teško ćete preći u krajnju desnu traku iz koje se odvaja za Elefsinu / Korintos jer Grci znaju kakva je gužva i na vreme se prestroje i sabiju u tu desnu traku.
E sad, kad ste već u desnoj traci za Elefsinu, kad konačno dođe definitivna tabla za početak skretanja, prestrojte se još "desnije", u takoreći zaustavnu traku jer kad se krene u silazak sa autoputa, ta "zaustavna traka" postaje skretanje za Elefsinu i rampu a druga traka istog skretanja ide negde dalje, zaboravio sam gde. Tako da ako ostanete na desnoj traci misleći da ste dovoljno prestrojeni, niste - prestrojavajte se još desnije radi skretanja ka rampi, inače odoste u neplanirani obilazak Atine! Ovo "desnije od desno" važi samo kad naiđete na konačnu tablu za Elefsinu, pre toga vozite krajnom desnom autoputa.

Pogledaj porukumanduvil @ 09. Apr 2010 - 14:37

a ko planira Spetses, iz sela Kosta (1km od Porto Helija) non stop ide boat taxi na Spetses
kola ostavite na parkingu i za manje od 10min ste na Spetses
iz Porto Helija delfin na ostrva ide 4 puta dnevno
I vlasnik hotela Cosmos ima dva brodića koji svoje goste besplatno vozi na Spetses i Idri.
Postavljena slika

#24 Ckojo

turista

• Član
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 20:46

Ja rezervisao Cosmos za septembar...Postavljena slika

#25 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 20:59

Koja cena? ConTiki?
Postavljena slika

#26 Ckojo

turista

• Član
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 21:26

Pogledaj porukucodemaker @ 09. Apr 2010 - 20:59

Koja cena? ConTiki?

Da, Con Tiki... cena je po meni skoro neverovatna (pomalo mi izaziva strepnju u smislu sta mogu da ocekujem za te novce). 25 evra dnevno po osobi za pp

#27 Ckojo

turista

• Član
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 21:29

Da..uopste mi nije palo na pamet da zovem hotel direktno..prosto ne mogu da poverujem da mogu da daju bolju cenu..Postavljena slika

#28 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 22:14

Ne mogu dati bolju cenu direktno, ni slučajno.
Razgovarao sam sa vlasnicom hotela i pitao je baš to, da je cena stvarno povoljna i kako je došlo do toga. Rekla mi je da pokušava da pridobije što više turista i da namerno spušta cenu jer u ovim vremenima nije lako napuniti hotel, pogotovo ne hotel sa mnogo soba.
Inače, rekla mi je i da prema kategorizaciji, cena u njenom hotelu za "putnike namernike" bi trebala da bude noćenje za 65 do 95€, zavisi od datuma u sezoni.

Ustvari ConTiki nije glavni turoperator već neka grčka turistička firma je posrednik

Na pitanje koliko bih recimo ja danas (krajem marta) platio za sobu, odgovorila mi je 45€

Dakle cene je stvarno izuzetna.
Ne znam samo kakav prevoz je ConTiki predvideo?
Postavljena slika

#29 Ckojo

turista

• Član
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 22:41

Eto vidis..neverovatno. Ma bice valjda ok..
Nema ConTiki aranzmane. On samo prodaje dane u hotelu. A ti vidi kako cesPostavljena slika . Salim se..sopstveni prevoz naravno. Planiram tu da budem desetak dana. Cini mi se da je lokacija povoljna za dnevne izlete. Jedino, sad bas gledam, ne mogu da provalim koliko ima do Monemvasie, cini mi se daleko, a ide mi se tamo.
Mislio sam da u povratku za bg dobacim do Peliona i tu budem 3-4 dana (ako mi ti ne das neku bolju ideju kako da potrosim jedno 3-4 dana u povratku kuci Postavljena slikaPostavljena slika Postavljena slika )

#30 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • muški

Napisano: 16. Apr 2010 - 14:15

Pogledaj porukuTOURISTICON_PH @ 16. Apr 2010 - 12:06

Hvala vam svima od srca za sve komentare o Porto Helju i Peloponezu uopste! Ja sam pre nekoliko godina dosla da zivim bas tu, u Porto Heli, i videvsi svu lepotu ovog kraja dosla sam na ideju da podelim sa ostalim Srbima dozivljaj i od ovog leta su lokalni hoteli dostupni i vama! Hoteli su solidni, krajolik je predivan, a sva pitanja koje imate u vezi Porto Helija, bice mi zadovoljstvo da vam odgovrim!
Veliki pozdrav iz Porto Helija od Ivane Stojiljkovic!

E pa Ivana, dobrodošla na forum :kez:
Od tebe ćemo moći dobiti informacije iz prve ruke kada nešto nekome zatreba.

Žao mi je samo što se nisi ranije javila pa kad sam bio u martu u tvom gradiću, da ima ko da mi pokaže malo šta ima da se vidi. Ovako sam banuo i video šta sam video i to je to...

Ali, kao što kaži neki "ćeraćemo se mi još..." nama odavde više ne trebaju vize, "razmileće" se naši radoznali turisti sve do juga Peloponeza i naravno, kao što vidiš, već stižu i do Porto Helija
Da sam na tvom mestu ubacio bi se u turističke krugove i dovodio srpske turiste i uzimao proviziju ili tako nešto :kez:
Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0