To mestašce je inače veoma staro, postoje mnogo zapisa od pre 5000 godina i više. Nalazi se u veoma lepom zalivu u blizini su i dva ostrva Spetses i Idri. Na oba ostrva nema automobila ali je zato saobraćaj prema njima veoma živ i nije nikakav problem otići na ta ostrva brodićima jer je blizu. Nisam imao vremena i za ostrva.
Pošto su nam ukinute vize, evo još jednog predloga šta videti i posetiti na Peloponezu. Natenane se može stići iz pravca Atine (184km). Vidim da ima dosta znakova za izdavanje soba i verujem da se i leti može naći dobar smeštaj i onda obići ostrav Spetses i Idri kao i sam gradić Porto Heli naravno.
Do Porto Heli se stiže iz Korinta za manje od dva sata zanimljivim putem i ne treba žuriti već uživati u predelima uz more.
Usput sam morao proći kraj Epidaurusa pa sam škljocnuo dve sličice tek za martovsku uspomenu.
(iz nekog razloga sam uspeo da podesim aparat da snima samo u nijansama plavog. Nemam pojma kako sam uspeo ali bez problema sam to odradio. Zato su sve slike u nijansama plave, valda mi je naišao neki "plavi" period. Nisam ni primetio dok nisam iskopirao slike na laptop)

Sam Porto Heli je omaleni gradić ali je zanimljvo prošetati rivom i uskim uličicama u centru. Posebno je zanimljiv stari deo Porto Heli gde mi je nestalo baterija a niko nije na kiosku imao, kao za vraga su prodali sve zalihe onog momenta kad je meni zatrebalo.
Riva:

Tema je zaključana