Napisano: 12. Aug 2011 - 18:27
Napisano: 12. Aug 2011 - 19:31
Пијемо доста кафе и пре пар година смо престали да се бринемо да ли ћемо тамо остати без добре кафе, а да не будемо приморани на разне "фенси" замене за њу.
Иначе, тамо се "турска кафа" не наручује, ако се не жели омраза од стране домаћина. На констатацију да, уствари, пијемо и "српску" кафу, нису се бунили, било им је мило.
То је права, старинска, јака и слађа кафа, коју пију из малих шољица, као што се некада и овде пила.
Да све буде још смешније, Турци и не пију кафу. Отуда, адекватнији су називи "српска" и "грчка" кафа.
=====
Што се дувана тиче, када смо остали без српских, пушили смо њихове. "Пал Мал" са 25 комада је био 2,90 €. "МаЛборо" - 4 €. Нека, хвала. "Муфтакис" немају, проверено.
Размишљао сам о заради на "Тосканело" цигарама пре поласка, пошто се тамо може зарадити апсолутних 100% на њима (овде набавна 5, тамо за 10+ сигурно). Наравно, одустао сам од играња ватром.
Поздрав!
Napisano: 14. Aug 2011 - 17:36
dešava im se da zaborave da skinu akcijsku cenu sa rafa, pa kad stignete na kasu, a tamo, ono, međutim. Zato, katalog sa trenutnom akcijom u ruke (stoji pored ulaza) i ako niže cene nema u katalogu, neće je biti ni na kasi.
Napisano: 15. Aug 2011 - 09:19
Jedino treba njaći prvo čitač u radnji
Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Aug 2011 - 09:21
Napisano: 15. Aug 2011 - 12:23
Poučeni iskustvom od prošle godine kad smo poneli samo jedno gotovo jelo za prvi dan i ništa više, odlučili smo da se ipak ove godine opskrbimo gotovim jelima, špagetama i supicama iz kesica. To će nam popuniti nekih 60-70% obroka, a tamo ćemo kupiti šta bude trebalo za doručak, poneki giros i obavezna večera za moj rođendan
Kafu nećemo nositi. Prošle godine se pokazalo da je njihova grčka kafa sasvim ok, čak i bolja nego naše ''turske'', tako da... nema brige.
Napisano: 15. Aug 2011 - 23:24
Huh, ja nekako nikad ne videh taj čitač kodova u Lidlu. Tražio sam ga, baš zbog tih "zaboravljenih" akcijskih cena, ali, eto, ne nađoh ga.
Lidl (makar ovi manji, nikad nisam bio u nekom stvarnom Lidl hyper marketu) mi deluje pomalo "spartanski". Možda zbog toga što uglavnom imaju samo svoje brendove, a možda i zbog toga što nikako ne možeš da nahvataš nekoga od osoblja da ti objasni štogod. Ali, kad oni spuste cene, onda je to stvarno niska cena, niko u Grčkoj po tome ne može da im parira.
Bio sam frapiran cenom sladoleda. Sad smo natrčali na pakovanje od 6 sladoleda za 3 Eur i to bez akcije. Ne zaostaju ništa ni po kvalitetu ni po veličini za onima koji se u Nestle/Delta ili Algida frižiderima prodaju za 1,5 Eur ili više.
Ovu poruku je izmenio Tripco: 15. Aug 2011 - 23:29
Napisano: 16. Aug 2011 - 08:01
Pogledaću baš u Madjarskoj u Lidl-u da li ima čitač
Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Aug 2011 - 08:04
Napisano: 20. Aug 2011 - 07:58
E a ja se ove godine vratih iz Grčke sa punim gepekom špageta (koje tamanimo porodično), u onom plavom marketu barila na akciji, 3 kom za 2,2€ a kod nas je jedna kutija min 150 din kako gde...
Napisano: 27. Mar 2012 - 13:00
Koliko mi se čini, nosiće se hrana ove godine više nego pre.
Drma kriza njih, al drma i nas !!!
Napisano: 27. Mar 2012 - 20:36
veljica @ 20. Aug 2011 - 07:58
Ha, ha, i mi!
Prosle godine na Lefkadi, na nekoj akciji, kupovali smo po 0.29e pakovanje i to durum!
Tako da ima nesto i kod njih povoljnije
Ovu poruku je izmenio suki: 27. Mar 2012 - 20:37
Putopis: KRF ZAKINTOS SKIATOS
Napisano: 28. Mar 2012 - 12:51
Bio sam frapiran cenom sladoleda. Sad smo natrčali na pakovanje od 6 sladoleda za 3 Eur i to bez akcije. Ne zaostaju ništa ni po kvalitetu ni po veličini za onima koji se u Nestle/Delta ili Algida frižiderima prodaju za 1,5 Eur ili više.
Ne da ne zaostaju za kvalitetom nego su daleko bolji od ovih nasih tj deltinih , frikom vodenih
zao mi bilo sto nismo mogli nikako da ponesemo neku vecu kolicinu istih nazad za SRB,
samo da pojedinima pokazemo sta je pravi sladoled,
ali smo zato poneli 9 tegli savrsenog krema
i neka testenina zaboravila sam kako se zove, super je , lako se kuva mekana, ...oko 30din je kesa 500gr, pa to nema ni na pijaci ovde ,
ja licno ove godine nosim ponajmanje hrane, samo zbog dece ono sto im treba svaki dan ,
sto vole jogurt,sitne grickalice tipa smokija, grisina, i nista vise ali stvarno
Napisano: 28. Mar 2012 - 14:02
Slazem se sa tobom, a ja sam uspela i da donesem te sladolede, posto uvek nosim jedan manji rucni frizider sa pingvinima tako da se nisu otopili. A inace iz Lidla obavezno donesem ceten alvu, 3 evra i 40 centi kilogram, u plasticnoj kutiji koju kasnije mozete da koristite jer je kvalitetna, a pogledajte njenu cenu kod nas za kilogram. Pozdrav.
Napisano: 29. Mar 2012 - 17:29
Ove godine zaista nosim samo sitnice, ako cene ostanu kao proslogodisnje, sve je jeftinije nego ovde. I znam da smo kroasane koje moje cerke obozavaju kupovali po bas niskoj ceni, ono veliko pakovanje.
Broj korisnika koji čitaju temu: 3
Članovi: 0, gosti: 3, skriveni članovi: 0