Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Nositi hranu u Grčku, da ili ne?

861 odgovora na temu

#796 smesko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:408
  • ženski

Napisano: 12. Aug 2011 - 18:27

za one koji vole crnu-tursku kafu, obavezno poneti, njihova je drugacija- ili mi nismo navikli na taj ukus , i za pusace obavezno cigare, tamo su dosta skuplje

#797 Ton_majstor

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:477
  • muški

Napisano: 12. Aug 2011 - 19:31

Хм, за нас и нема неке разлике у кафи, тј. куповали смо доле њихову млевену и није нимало лоша, можда је чак и боља од многих извиканих "брендова" у Србији.

Пијемо доста кафе и пре пар година смо престали да се бринемо да ли ћемо тамо остати без добре кафе, а да не будемо приморани на разне "фенси" замене за њу.

Иначе, тамо се "турска кафа" не наручује, ако се не жели омраза од стране домаћина. На констатацију да, уствари, пијемо и "српску" кафу, нису се бунили, било им је мило.

То је права, старинска, јака и слађа кафа, коју пију из малих шољица, као што се некада и овде пила.

Да све буде још смешније, Турци и не пију кафу. Отуда, адекватнији су називи "српска" и "грчка" кафа.

=====

Што се дувана тиче, када смо остали без српских, пушили смо њихове. "Пал Мал" са 25 комада је био 2,90 €. "МаЛборо" - 4 €. Нека, хвала. "Муфтакис" немају, проверено.

Размишљао сам о заради на "Тосканело" цигарама пре поласка, пошто се тамо може зарадити апсолутних 100% на њима (овде набавна 5, тамо за 10+ сигурно). Наравно, одустао сам од играња ватром.

:bez-zuba:

Поздрав!

#798 Tripco

svetski putnik

• Član
  • Poruka:538

Napisano: 14. Aug 2011 - 17:36

Za sve one koji vole kupovinu u Lidlu:

dešava im se da zaborave da skinu akcijsku cenu sa rafa, pa kad stignete na kasu, a tamo, ono, međutim. Zato, katalog sa trenutnom akcijom u ruke (stoji pored ulaza) i ako niže cene nema u katalogu, neće je biti ni na kasi.

Prognoziram vreme gledanjem kroz dance od flaše. Povoljno.

MFT: Grčka - Igra svetlosti i tame

#799 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3892
  • ženski

Napisano: 15. Aug 2011 - 09:19

U Lidlu kao i u većini velikih marketa postoje oni čitači kodova. Ako niste sigurno oko neke cene, uzmite taj proizvod i odnesite ga do čitača i proverite kolika je cena.
Jedino treba njaći prvo čitač u radnji :D Meni se dešavalo par puta da sam morala da proveram cene, jednostavno ne znam koja cena se odnosi taj proizvod, dešava se kad je nešto na akciji, pa ljudi ispretunbaju stvari pa se sve pomeša pa više ne znate šta se na šta odnosi, lepo odnesete do čitača i vidite cenu (naravno ovo je sve pod uslovom da postoji čitač u radnji, ali uglvnom postoji u tim većim marketima poput Lidl-a, Marinopulosa...).

Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Aug 2011 - 09:21

#800 fion

putnik

• Član
  • Poruka:152
  • ženski

Napisano: 15. Aug 2011 - 12:23

Nositi hranu u Grčku? Oooooo, da.
Poučeni iskustvom od prošle godine kad smo poneli samo jedno gotovo jelo za prvi dan i ništa više, odlučili smo da se ipak ove godine opskrbimo gotovim jelima, špagetama i supicama iz kesica. To će nam popuniti nekih 60-70% obroka, a tamo ćemo kupiti šta bude trebalo za doručak, poneki giros i obavezna večera za moj rođendan ;)
Kafu nećemo nositi. Prošle godine se pokazalo da je njihova grčka kafa sasvim ok, čak i bolja nego naše ''turske'', tako da... nema brige. :)
Dreaming, traveling, meeting, learning...

Postavljena slika

Postavljena slika

#801 Tripco

svetski putnik

• Član
  • Poruka:538

Napisano: 15. Aug 2011 - 23:24

Pogledaj porukumikap @ 15. Aug 2011 - 09:19

U Lidlu kao i u većini velikih marketa postoje oni čitači kodova. Ako niste sigurno oko neke cene, uzmite taj proizvod i odnesite ga do čitača i proverite kolika je cena.

Huh, ja nekako nikad ne videh taj čitač kodova u Lidlu. Tražio sam ga, baš zbog tih "zaboravljenih" akcijskih cena, ali, eto, ne nađoh ga.

Lidl (makar ovi manji, nikad nisam bio u nekom stvarnom Lidl hyper marketu) mi deluje pomalo "spartanski". Možda zbog toga što uglavnom imaju samo svoje brendove, a možda i zbog toga što nikako ne možeš da nahvataš nekoga od osoblja da ti objasni štogod. Ali, kad oni spuste cene, onda je to stvarno niska cena, niko u Grčkoj po tome ne može da im parira.

Bio sam frapiran cenom sladoleda. Sad smo natrčali na pakovanje od 6 sladoleda za 3 Eur i to bez akcije. Ne zaostaju ništa ni po kvalitetu ni po veličini za onima koji se u Nestle/Delta ili Algida frižiderima prodaju za 1,5 Eur ili više. 

Ovu poruku je izmenio Tripco: 15. Aug 2011 - 23:29

Prognoziram vreme gledanjem kroz dance od flaše. Povoljno.

MFT: Grčka - Igra svetlosti i tame

#802 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3892
  • ženski

Napisano: 16. Aug 2011 - 08:01

Ja sam sad na Rodosu baš u Lidl-u proveravala na čitaču cene neke košulje (bila košulja na akciji, ali mi ipak nešto sumnjivo jeftino bilo, pa sam proveravala i dobro je , jer ipak nije bila ta cena koju smo mi gledali) . Čitač sam našla kod nekih magacinskih vrata, kod toalet papira ( svi Lidl-ovi manje više isto izgledaju, kad ste ušli u jedan ko u sve da ste ušli :D)
Pogledaću baš u Madjarskoj u Lidl-u da li ima čitač :) ko zna možda ga ipak nema u svakom, ovde mi je zatrebao i našla sam ga, a u drugim Lidl-u nisam ni gledala.

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Aug 2011 - 08:04

#803 veljica

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:200
  • muški

Napisano: 20. Aug 2011 - 07:58

Pogledaj porukufion @ 15. Aug 2011 - 12:23

Poučeni iskustvom od prošle godine kad smo poneli samo jedno gotovo jelo za prvi dan i ništa više, odlučili smo da se ipak ove godine opskrbimo gotovim jelima, špagetama i supicama iz kesica.

E a ja se ove godine vratih iz Grčke sa punim gepekom špageta (koje tamanimo porodično), u onom plavom marketu barila na akciji, 3 kom za 2,2€ a kod nas je jedna kutija min 150 din kako gde...
Postavljena slika

http://www.youtube.com/watch?v=bU7DGVdjRNI

#804 pavlaka70

backpacker

• Član
  • Poruka:25

Napisano: 27. Mar 2012 - 13:00

Ja samo da podignem ovu temu!!!

Koliko mi se čini, nosiće se hrana ove godine više nego pre.
Drma kriza njih, al drma i nas !!!:zvizduk:

#805 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 27. Mar 2012 - 20:36

Pogledaj porukuveljica @ 20. Aug 2011 - 07:58

E a ja se ove godine vratih iz Grčke sa punim gepekom špageta (koje tamanimo porodično), u onom plavom marketu barila na akciji, 3 kom za 2,2€ a kod nas je jedna kutija min 150 din kako gde...

Ha, ha, i mi! :D
Prosle godine na Lefkadi, na nekoj akciji, kupovali smo po 0.29e pakovanje i to durum!
Tako da ima nesto i kod njih povoljnije ;)

Ovu poruku je izmenio suki: 27. Mar 2012 - 20:37

#806 balto

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1064
  • ženski

Napisano: 27. Mar 2012 - 21:30

Pogledaj porukupavlaka70 @ 27. Mar 2012 - 13:00

Koliko mi se čini, nosiće se hrana ove godine više nego pre.
Drma kriza njih, al drma i nas !!!Postavljena slika

Bogami ima tu puno istine.Postavljena slika
Postavljena slika

#807 NensiFancy

turista

• Član
  • Poruka:87
  • ženski

Napisano: 28. Mar 2012 - 12:51

Pogledaj porukuTripco @ 15. Aug 2011 - 23:24

Bio sam frapiran cenom sladoleda. Sad smo natrčali na pakovanje od 6 sladoleda za 3 Eur i to bez akcije. Ne zaostaju ništa ni po kvalitetu ni po veličini za onima koji se u Nestle/Delta ili Algida frižiderima prodaju za 1,5 Eur ili više.

Ne da ne zaostaju za kvalitetom nego su daleko bolji od ovih nasih tj deltinih , frikom vodenih :angry:,
zao mi bilo sto nismo mogli nikako da ponesemo neku vecu kolicinu istih nazad za SRB,
samo da pojedinima pokazemo sta je pravi sladoled,

ali smo zato poneli 9 tegli savrsenog krema :lud: :lol: :lol:

i neka testenina zaboravila sam kako se zove, super je , lako se kuva mekana, ...oko 30din je kesa 500gr, pa to nema ni na pijaci ovde ,

ja licno ove godine nosim ponajmanje hrane, samo zbog dece ono sto im treba svaki dan ,
sto vole jogurt,sitne grickalice tipa smokija, grisina, i nista vise ali stvarno :don-t_mention:

#808 balto

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1064
  • ženski

Napisano: 28. Mar 2012 - 14:02

@ NencyFancy

Slazem se sa tobom, a ja sam uspela i da donesem te sladolede, posto uvek nosim jedan manji rucni frizider sa pingvinima tako da se nisu otopili. A inace iz Lidla obavezno donesem ceten alvu, 3 evra i 40 centi kilogram, u plasticnoj kutiji koju kasnije mozete da koristite jer je kvalitetna, a pogledajte njenu cenu kod nas za kilogram. Pozdrav.Postavljena slika
Postavljena slika

#809 NensiFancy

turista

• Član
  • Poruka:87
  • ženski

Napisano: 28. Mar 2012 - 14:12

Mi nismo imali friz prosle god, samo termo torbu, nije mi bilo sigurno ,
al ove godine sverc komerc sladoleda :lol: :lol: :lol: :lol:

#810 Jelenavsd

turista

• Član
  • Poruka:97
  • ženski

Napisano: 29. Mar 2012 - 17:29

Slucajno nabasah na ovu temu i vidim da se prica o sladoledu iz Lidla. Kako je dobar taj sladoled a tek kako je jeftin. Mi u kuci vec sad pricamo o njemu. Imala sam termo torbu ali mi nije palo na pamet da ce izdrzati do Srbije, ove godine ima da probam. Ali sam zato u Lidlu kupila i donela nekoliko onih njihovih omeksivaca za ves od 4l, po ceni od 100-nak din.I jos svasta nesto.
Ove godine zaista nosim samo sitnice, ako cene ostanu kao proslogodisnje, sve je jeftinije nego ovde. I znam da smo kroasane koje moje cerke obozavaju kupovali po bas niskoj ceni, ono veliko pakovanje.

Broj korisnika koji čitaju temu: 3

Članovi: 0, gosti: 3, skriveni članovi: 0