Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Nositi hranu u Grčku, da ili ne?

861 odgovora na temu

#31 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2008 - 10:26

Slazem se da deca treba sto duze da budu na moru, ali i ne samo deca nego i mi koji to volimo i koji smo na to navikli :D

Pogledaj porukuPutnica @ 4. 04. 2008 - 09:08

Izes "gospodski nacin" kad kratko traje :smorilo: .

Pojam "gospodski nacin" je vrlo diskutabilan iz prostog razloga sto smo pre dve godine prvi put letovali u hotelu i to sticajem okolnosti. Hteli smo da uplatimo apartman u Haniotiju u kome smo letovali prethodne godine, i cena za sobu od 2 sa 2 (po njima studio) je bila skoro 700 evra. Odlucih da malo proznjoram po cenama hotela, i nadjoh hotel sa tri zvezdice na Sitoniji, koji je sa polupansionom (svedski sto) izasao nesto preko 800 evra (za 15 dana).
Ovo je naravno za dve osobe sa detetom.
Objasni mi da li za 120 - 150 evra razlike moze da se prehrani 3 ljudi za 15 dana?

#32 sneki

turista

• Član
  • Poruka:61

Napisano: 04. Apr 2008 - 10:29

Pogledaj porukuPutnica @ 4. 04. 2008 - 10:04

Vec sam pisala da u Lidlu ima jako povoljnih zamrznutih gotovih jela, lazanje 1kg u plehu samo da se ubace u rernu 3e, cordon blue 3 snicle 2,5e....3 pice margarite oko 2e.....Zatim one grcke salatice caciki i razne druge u kutijicama....bas je povoljno. Ako nekako mozete da se organizujete sa nekim ko ima kola pa odete i snabdete se....Tamo je sve znatno jeftinije, cak je dosta proizvoda jeftinije nego u srbiji.

Cao svima!!!!

Ljudi, samo napred - ova tema je ipak super i jako, jako korisna. Verovatno cemo na osnovu svih komentara (posebno mi koji prvi put idemo na letovanje u Grcku) doneti konacnu, a pravu odluku.
Ja idem sa porodicom (dvoje dece i muz) na Tasos. Jedan od vecih problema mi je suprug koji MRZI supermarkete i kupovinu (sate provedene oko tezgi i na kasama) u njima. Valjda cu ga ubediti da ipak svatatimo u neki Lidl pre Tasosa. Cisto da se "dopunimo" sa nekim namirnicama. :D

#33 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2008 - 10:35

Pogledaj porukutwixy @ 4. 04. 2008 - 10:26

Objasni mi da li za 120 - 150 evra razlike moze da se prehrani 3 ljudi za 15 dana?
Ma moze se svakako naci i povoljan aranzman sa ishranom kome to odgovara. Ali nas tempo na letovanju je stalno kretanje i muvanje i obilasci, tako da ne mozemo da se vracamo u hotel na obroke. Sve je stvar navika i sta ko voli.
Ali najvaznije od svega je da svi uzivamo sto duze na moru, pa sad ko s hranom, ko bez nje....svako onako kako voli :) .
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#34 Prisila

turista

• Član
  • Poruka:84

Napisano: 04. Apr 2008 - 10:42

Pogledaj porukuPutnica @ 4. 04. 2008 - 10:04

Vec sam pisala da u Lidlu ima jako povoljnih zamrznutih gotovih jela, lazanje 1kg u plehu samo da se ubace u rernu 3e, cordon blue 3 snicle 2,5e....3 pice margarite oko 2e.....Zatim one grcke salatice caciki i razne druge u kutijicama....bas je povoljno. Ako nekako mozete da se organizujete sa nekim ko ima kola pa odete i snabdete se....Tamo je sve znatno jeftinije, cak je dosta proizvoda jeftinije nego u Srbiji.

Da, čitala sam, probaćemo nekako... Forum stvarno postaje ozbiljno mesto...

#35 seki

backpacker

• Član
  • Poruka:34
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2008 - 11:07

Postoji li neki Lidl u blizini Haniotija? :)

#36 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1932
  • muški

Napisano: 04. Apr 2008 - 11:07

Pogledaj porukuPutnica @ 4. 04. 2008 - 09:04

Vec sam pisala da u Lidlu ima jako povoljnih zamrznutih gotovih jela, lazanje 1kg u plehu samo da se ubace u rernu 3e, cordon blue 3 snicle 2,5e....3 pice margarite oko 2e.....Zatim one grcke salatice caciki i razne druge u kutijicama....bas je povoljno. Ako nekako mozete da se organizujete sa nekim ko ima kola pa odete i snabdete se....Tamo je sve znatno jeftinije, cak je dosta proizvoda jeftinije nego u Srbiji.
Da, "Lidl" je sjajan.
Na Lefkadi smo se redovno snabdevali u Lidlu i secam se da su cene bile drasticno razlicite od onih malih klasicnih grckih prodavnica. Imaju sve, npr. vec iseckan krompir za pomfrit ili neka piletina (kao da je dimljena ili tako nesto) samo se malo "baci" na maslinovo, a ukus je fenomenalan.
:D :D :D
Sad sam se setio kako su nam se u Nidriju uvek cudili kad dolazimo iz Lidla, meni medju nogama na motoru paket vode za pice, ispod sedista prepuno i ranac prepun.
Jedan komsija nam je cak rekao da "seledeci put uzmem njegov (iznajmljeni) auto za Lidl, a ako me jos jednom vidi da sve to vucem iz Lefkija u Nidri - umlatice me sipkom od suncobrana"!?!
Jadan je bio nizi od mene jedno 30 cm, ali dobar covek i zena mu je bila sjajna! Veseli neki ljudi. Lepo je kad covek ima "normalan" komsiluk.

#37 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 04. Apr 2008 - 11:12

Pogledaj porukuseki @ 4. 04. 2008 - 10:07

Postoji li neki Lidl u blizini Haniotija? :)
Nemoj me drzati za rec, ali mislim da u Haniotiju ima jedan sjajan market po imenu "Masutis", na samoj magistrali.
Tu imas bas sve, a ono cega se secam je stvarno sjajan izbor sveze ribe i vec isecene piletine ili kremenadli.
Nemoj bas samo traziti "Lidl", ima i drugih marketa koji su takodje odlicno opremljeni sa nizim cenama. Secam se recimo "Delasa" na Krfu, ili....
Uf, ostao sam bez teksta (ne mogu da se setim imena)...

#38 Prisila

turista

• Član
  • Poruka:84

Napisano: 04. Apr 2008 - 11:36

Pogledaj porukuvolodja @ 4. 04. 2008 - 11:07

Da, "Lidl" je sjajan.
Na Lefkadi smo se redovno snabdevali u Lidlu i secam se da su cene bile drasticno razlicite od onih malih klasicnih grckih prodavnica. Imaju sve, npr. vec iseckan krompir za pomfrit ili neka piletina (kao da je dimljena ili tako nesto) samo se malo "baci" na maslinovo, a ukus je fenomenalan.
:D :D :D
Sad sam se setio kako su nam se u Nidriju uvek cudili kad dolazimo iz Lidla, meni medju nogama na motoru paket vode za pice, ispod sedista prepuno i ranac prepun.
Jedan komsija nam je cak rekao da "seledeci put uzmem njegov (iznajmljeni) auto za Lidl, a ako me jos jednom vidi da sve to vucem iz Lefkija u Nidri - umlatice me sipkom od suncobrana"!?!
Jadan je bio nizi od mene jedno 30 cm, ali dobar covek i zena mu je bila sjajna! Veseli neki ljudi. Lepo je kad covek ima "normalan" komsiluk.

Znači išao si motorom, tj. skuterom?

#39 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 04. Apr 2008 - 11:53

Pogledaj porukuPrisila @ 4. 04. 2008 - 10:36

Znači išao si motorom, tj. skuterom?
Ne samo ja, bila mi je i zena iza mene. Mi uvek iznajmimo motoric na ostrvu.

Vidite, na Lefkadi mi smo jedan dan isli motorom na jug iz Nidrija (Plaze Mikros Gialos, Alikes, Egremni, Porto Kaciki), a drugi dan na sever od Nidrija (plaze Agio Joanis, Kaminija, Pefkoula, Milos, Kacizma).
E kada idemo na sever, u povratku svratimo u Lidl, koji je na jugu Lekasa, na samom putu prema Nidriju.
Ne isplati se jurcati 17km samo zbog marketa, ovo dodje kao "uz put".

#40 jele

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:492
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2008 - 12:06

Pogledaj porukuPutnica @ 4. 04. 2008 - 09:08

Ja bih takodje jela suva 'leba samo da sto duze budem na moru. Izes "gospodski nacin" kad kratko traje :smorilo: .

E ova ti je dobra, ha, ha. Ni ja ne bih menjala 20 dana na moru za 10 u nekom hotelu sa uplacenim pansionom ni za sta na svetu.
Mi smo cesto nosili suhomesnate proizvode sa sobom, pa lagano seckanje za dorucak pred plazu, pa onda jos malo za sendvice za usput. Pivce u torbu-frizider, pronadjemo usamljene uvalice i uzivamo. Kad nam se svidi neko mestasce, restorancic ili terasa sa pogledom, overimo ga naravno, ali ne moze se ni to bas svaki dan.
Gotova jela ne zauzimaju mnogo prostora, brzo se pripremaju i dobra su varijanta kad si stalno u letu i obilascima. Samo pride naseckas salaticu, serviras neko domace vince i gotovo.
Putopis: Krf

#41 twixy

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2008 - 12:18

Pogledaj porukuPutnica @ 4. 04. 2008 - 10:35

Ma moze se svakako naci i povoljan aranzman sa ishranom kome to odgovara. Ali nas tempo na letovanju je stalno kretanje i muvanje i obilasci, tako da ne mozemo da se vracamo u hotel na obroke. Sve je stvar navika i sta ko voli.
Ali najvaznije od svega je da svi uzivamo sto duze na moru, pa sad ko s hranom, ko bez nje....svako onako kako voli :) .

Pa kad uzmes polupansion u hotelu ne moras nigde da jurcas. Dorucak je obicno do 10 h, a vecera od 19 do 21 (22). Ceo dan si slobodan za zujanje :D

Kad ce taj avgusttttttttttttt :balavi:

#42 twixy

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2008 - 12:21

Seki, najblizi Lidl ti je pre Kalitee, ima da se pici jedno 15-20 km.
Lidl je super i vrlo povoljan, ali da se razumemo i "kvalitet" hrane i sokova je losiji nego u "normalnim" prodavnicama. To ti je kao hoces li kupovati "suvoce" ili "next". Znaci nije next duplo jeftiniji tamo, samo ima jeftinijih. Voce i povrce su prilicno jeftiniji.
Neko je vec spomenuo Masutis u Haniotiju, i on ima prilicno pristojne cene, mada koliko se secam onaj u Pefkohoriju (market druge boje :D ) je nesto jeftiniji.

Za sve, koliko me secanje sluzi, na Halkidikiju postoje 3 Lidla: Kalitea, Moudania i Nikiti.

Mi obicno jedan dan svratimo do Soluna pa nas put nanese i u Carefour -a (prosle godine cak i prvog dana na putu) i nakupujemo sokica i zezalica jer je prilicno jeftinije.

#43 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 04. Apr 2008 - 12:21

Pogledaj porukujele @ 4. 04. 2008 - 11:06

E ova ti je dobra, ha, ha. Ni ja ne bih menjala 20 dana na moru za 10 u nekom hotelu sa uplacenim pansionom ni za sta na svetu.
Mi smo cesto nosili suhomesnate proizvode sa sobom, pa lagano seckanje za dorucak pred plazu, pa onda jos malo za sendvice za usput. Pivce u torbu-frizider, pronadjemo usamljene uvalice i uzivamo. Kad nam se svidi neko mestasce, restorancic ili terasa sa pogledom, overimo ga naravno, ali ne moze se ni to bas svaki dan.
Gotova jela ne zauzimaju mnogo prostora, brzo se pripremaju i dobra su varijanta kad si stalno u letu i obilascima. Samo pride naseckas salaticu, serviras neko domace vince i gotovo.

Postavljena slika

#44 jele

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2008 - 12:25

E nasmeja me Volodja, bas :kez:

#45 jele

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2008 - 12:31

Pogledaj porukutwixy @ 4. 04. 2008 - 12:18

Pa kad uzmes polupansion u hotelu ne moras nigde da jurcas. Dorucak je obicno do 10 h, a vecera od 19 do 21 (22). Ceo dan si slobodan za zujanje :D

Ma za dorucak i nije problem, ali mi obicno zujimo ceo dan, pa se pred zalazak sunca nadjemo na drugom kraju ostrva. Pa dok se odgleda zalazak sunca, pa polako nazad, obicno se u sobu vratimo oko 21h.

Broj korisnika koji čitaju temu: 3

Članovi: 0, gosti: 3, skriveni članovi: 0