Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Parga - Grcka

• Zaključana tema Tema je zaključana
59 odgovora na temu

#46 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 07. Aug 2006 - 09:22

Ove fotke su me ubedile da je Parga sigurno moj izbor za neki sledeci odlazak u Grcku! :D

#47 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2006 - 12:01

Nakon ovih opisa i meni se Parga "javlja" kao jedna od buducih destinacija, narocito mi se svidja onaj opis "mesto slatko kao secer".
Nego Dadolina, rece da imas par zamerki ali da neces o njima. Zasto da ne, ovi forumi i sluze da se dobro informisemo kako o dobrim tako i o losim aspektima letovanja. Volela bih da cujem sta je to sto ti se nije dopalo.
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#48 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:986

Napisano: 09. Aug 2006 - 12:31

Ma draga moja putnice, Parga je i vise od kocke secera, to je torta sa kremom koja se doduse pojede za 3-4 dana (sto sam vec i rekao u jednom od ranijih izvestaja).

#49 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2006 - 14:02

Uf, Dragane, nemoj vise....molim te. Tek sam se vratila sa letovanja, a treba izdrzati do sledece godine B) .
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#50 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:333
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2006 - 15:29

Putnica @ 9. Aug 2006. 12:01

Nakon ovih opisa i meni se Parga "javlja" kao jedna od buducih destinacija, narocito mi se svidja onaj opis "mesto slatko kao secer".
Nego Dadolina, rece da imas par zamerki ali da neces o njima. Zasto da ne, ovi forumi i sluze da se dobro informisemo kako o dobrim tako i o losim aspektima letovanja. Volela bih da cujem sta je to sto ti se nije dopalo.
Лично сам јако задовољна избором Парге и свакоме препоручијем, наравно, јако је и битно шта очекујеш од одмора- летовања, а ова дестинација може да ти пружи доста факултативних излета, а само место је довољно велико да ти буде интересантно за десетак дана летовања...

Моји лоши утисци немају никакве везе са самим местом већ са смештајем...разлика у цени између понуђене три виле била је занемарљива, а сам изглед соба и конфор који пружају је веееелика (било нас је више и управо раштркани у све три, тако да сам имала прилике, својим очима да видим разлике)...
Хм...наиме, наша соба (у приземљу виле Габријел) је била превише мала (а пуна мрава), као и тераса ( поглед након два метра баште, преко арматуре ти се зауставља на другу вилу) и купатило ( с најмањом туш-кабином у мом животу, што је значило поплаву након туширања и толико времена још за сређивање иза себе).
Ствари сам цело летовање држала у торби, а нисам имала жељу да будем у соби ни уз јутарњу кафу.
Једина добра страна собе је што није била на сунчаној страни...

Иако је сам смештај за девет ноћења (десет дана) у двокреветној соби био 120е по особи, што је реално мало за Грчку, поготово преко агенција...угођај у смештају је био ралан цени (колико пара -толико музике )...

Све ово мени није покварило летовање, јер ми је смештај био за туширање и спавање...
user posted image

#51 *Jelena

backpacker

• Član
  • Poruka:30

Napisano: 09. Aug 2006 - 17:57

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Ovo su fotografije studia u kome smo bili smesteni...Tacnije vile Gabrijel. Takodje smo bili smesteni u prizemlju...i za razliku od Dadoline koja je bila nasa prva komsinica nemamo losa iskustva...sta vise veoma nam je prijalo da uvece sedimo na terasi kada malo zahladni.

Mrave nismo imali, studio je bio sredjen i spremljen kada smo dosli i svaki drugi dan su nam praznili kante za djubre i pocistili pod.
Posteljinu su menjali jednom u toku boravka, mada vise od toga nije ni bilo potrebno.

Imali smo tus kabinu sa zavesom, za moje potrebe sasvim zadovoljavajuca, tacnije jedna najobicnija tus kabina.
Mogli smo i da spremamo nekada vecericu, jer smo imali potrebno posudje za to, tako da i sa te strane smo funkcionisali.

Za novac koji smo dali apsolutno nista bolje nismo ocekivali, verovatno se ne bi smo opredelili za varijantu studia, jer koliko znam vecina mesta u Grckoj za uslugu studia nudi bas to : malu kuhinjicu, terasicu, obicne krevete i kupatilo sa tus kabinom, apartmani su veci, sa vecom komocijom.

Meni je jako zao sto Dadolina nije zadovoljna uslugom, ukusi i ocekivanja su razlicita. mada verovatno je postojala razlika u sobama!

Ovu poruku je izmenio *Jelena: 09. Aug 2006 - 19:14

#52 *Jelena

backpacker

• Član

Napisano: 09. Aug 2006 - 18:16

Evo sad malo fotografija iz Parge :

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio *Jelena: 09. Aug 2006 - 18:57

#53 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2006 - 20:12

Браво Јелена, фотке су ти сјајне.
Што се тиче смештаја, ипак сам имала прилике да видим и вилу Елпида која је по мом укусу и конфору.
Поздрављам све фанове Парге и ево још која фотка од мене

Postavljena slika

а ово је тиркиз са Антипаксоса

Postavljena slika
user posted image

#54 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 19. Aug 2006 - 07:58

Lepo,lepo,lepo i za Jelenine fotke i za Dadolinine. :)
Dadolina, reci mi, molim te, jel ova prva slika Parga ili ostrvo Simi :huh: posto sam u Kalodoukasovom katalogu videla sliku Simija skoro identicnu, sa tim kucicama i izgledalo mi je super. Ako i Parga izgleda tako sareno, bas je fenomenalno! :P

#55 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:986

Napisano: 19. Aug 2006 - 13:05

Evo Suki, ja da preduhitrim Dadolinu, da u pitanju je Parga, tvrdjava na uzvisenju iznad gradica je zastitini znak tog mesta. Dadolina, ubaci molim te jos neku fotku na kojoj se lepo vide Paxos i Antipaxos.
Pozdrav
Dragan

#56 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 19. Aug 2006 - 13:55

:D И ево ме...

Копам по фолдеру и све неке фотке с особама које не би било у реду да јавно приказујем...зато следи сајт о ПАКСОСУ

КЛИКНИ ОВДЕ

затим о месту Гаиос које сам споменула и већ поставила фотку, ал ево и шта кажу други...

КЛИКНИ ОВДЕ

Антипаксос острво уз Паксос, али које нема становника, јер је острво без воде и струје.
Прелепо острвце, са дречаво тиркизном водом и прелепим плажама, а посебно оним малим на које туристички брод не свраћа, са познатом пећином (онако баш може да уђе и пар бродића) и где смо имали поласатно купање. Интересантно је (бар ја памтим из младости као фотомонтажу или већ набуџене боје) АЛИ овде сам потврдила да онај тиркиз из филма Плава Лагуна- ипак постоји.

Ево шта каже онај сајт о Антипаксосу

КЛИКНИ ОВДЕ

Еви и неких мојих фотки које могу у јавност, значи гледате прилаз плажи на којој смо имали око пола сата времена за купање. А зумиран тиркиз сам вам већ показала
Postavljena slika

Обилазак око самог острва Антипаксос и његови детаљи
Postavljena slika

Postavljena slika

А ово је детаљ испред пећине/ шпиље
Postavljena slika

Додајем ево још информација о Паксосу, преко позиције, доласка на острво и градићима на острву, времену у току године...
КЛИКНИ ОВДЕ

Све ми се чини да Паксос заслужује посебну тему, а да подсетим Антипаксос и Паксос имају обележје Посејдоновог трозубца ( седам обележја која су додељена Јонским острвима када су дефинитивно припала Грчкој) , јер митолигија каже да је трозубцем откинуо јужни део Крфа и себи направио рај.
;)

Ovu poruku je izmenio dadolina: 19. Aug 2006 - 17:33

user posted image

#57 *Jelena

backpacker

• Član

Napisano: 19. Aug 2006 - 21:32

Dadolina, mogu ti reći da smo se mi zagrejali za Paxos za sledeću godinu....lepe su ti fotografije....ako imaš još neku sa Paxosa ti je stavi...
Da li znaš kako se uopšte dolazi do Paxosa?Odakle je najbolje ići trajektom i da li u Pargi postoji neki trajekt, kojim mozeš doći do Paxosa?Nismo se raspitali za to...
I da li prilikom dobijanja individualne vize, moraš da imaš vaučer od agencije ili privatnog smeštaja, koji bi recimo našla na netu?

#58 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Aug 2006 - 15:19

Нисам нашла нашу агенцију да ради Паксос.
Долази се преко Игуменице-трајектом, а наравно, може и преко Парге, али то ти дође даљи пут.

има свашта на нету, ако тржиш води рачуна, да се острво Paxos спомиње и под називом Paxi.
ајде да поновим линк о Паксосу за више информација
PAXI

:)
user posted image

#59 *Jelena

backpacker

• Član

Napisano: 20. Aug 2006 - 16:14

Nisam mislila na našu agenciju....al nebitno.
Hvala u svakom slučaju.

#60 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Aug 2006 - 18:47

Citat

Da li znaš kako se uopšte dolazi do Paxosa?Odakle je najbolje ići trajektom i da li u Pargi postoji neki trajekt, kojim mozeš doći do Paxosa?Nismo se raspitali za to...
I da li prilikom dobijanja individualne vize, moraš da imaš vaučer od agencije ili privatnog smeštaja, koji bi recimo našla na netu?
На нека питања сам ти већ делимично и одговорила
На Паксос можеш преко Игуменице, Парге или Крфа, зависи чиме идеш...
По мени најбоља варијанта, ако си колима, је преко Игуменице. Такође, као и ти, нисам упућена у трајект из Парге.
Индивидуалну визу можеш добити ако имаш уплаћен аранжман, односно ваучер- да ли од агенције или неких тамо хотела...

Калодоукас Агенција није лоше да се приупита :)

А читала сам и овофорумашку тему око добијања визе, а без уплате аранжмана, јер су хтели у камп, ЕВО
прочитај и ти, вреди...
;)

Позз Јелена
user posted image

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0