Nonamed

Crna Gora uvela restrikcije na unos hrane i pica

16 poruka u ovoj temi

Plus 10 evra za tzv. "Eko zastitu" :ljutko:

24sata

Turisti koji budu dolazili u Crnu Goru moći će da unesu najviše kilogram suve hrane, litar alkoholnog i dva litra bezalkoholnih pića...

Turisti koji budu dolazili u Crnu Goru moći će da unesu najviše kilogram suve hrane, litar alkoholnog i dva litra bezalkoholnih pića u originalnoj ambalaži, saopštila je juče Jelena Paović, portparol Ministarstva turizma Crne Gore. Svi koji putuju kolima će morati da plate i eko-naknada za turizam – za vozila do devet putnika taksa je 10 evra.

CG.jpg

NOVINE - Jelena Paović je objasnila da će turisti moći da unose samo posebne proizvode za ishranu dece i dijetetsku hranu koja se koristi iz zdravstvenih razloga, i to pod uslovom da ti proizvodi ne zahtevaju poseban način čuvanja.

Turisti u svom prtljagu mogu da imaju sušeno voće, povrće, gljive, sirove kafe, začine i čajeve - ukupne težine do jednog kilograma, kao i litar alkoholnog pića u originalnoj ambalaži i s deklaracijom. Dozvoljeno je unošnje dva litra drugog pića, koje takođe mora da bude deklarisano i u originalnoj ambalaži, kao i pet litara flaširane vode.

Kombinovana i ostala hrana koja je upakovana, deklarisana, namenjena za direktno konzumiranje, u originalnoj ambalaži, može se uneti u ukupnoj količini do kilograma - sendviči, keks i ostali proizvodi.

Crna Gora tako želi da prekine „staru praksu”, posebno turista iz Srbije, da na letovanje dođu sa zalihama hrane i pića u svojim prtljažnicima.

Skupština Crne Gore krajem prošle godine usvojila je Zakon o bezbednosti hrane, kojim se uređuju osnove i načela za obezbeđivanje visokog nivoa zaštite života i zdravlja ljudi, zaštite interesa potrošača i zahtevi u oblasti proizvodnje i prometa bezbedne hrane i hrane za životinje, koji se primenjuju u skladu s principima slobodne trgovine.

Eko-naknada za turizam za vozila s više od devet putnika čija masa ne prelazi pet tona je 30 evra, a 50 evra je za vozila s više od osam putnika i teža od pet tona, dok je za teretne kamione 150 evra.

- Prihodi će biti usmereni na finansiranje projekata u oblasti životne sredine. Eko-naknadu strana pravna i fizička lica plaćaju prilikom ulaska u Crnu Goru. Eko-naknada važi godinu dana - kazala je Paovićeva.

Postoje li ovakvi propisi jos negde u svetu? Hoce da silu da uzmu pare turistima, pa to ti ie :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postoje, u Australiji, zbog eventualnog narušavanja uspostavljene eko-ravnoteže i opasnosti do koje bi to dovelo usled izolovanosti kontinenta.

Nece da me vide vise. Da me tresu na granici i cimaju za kutiju Plazme ili čipsa.

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto ovaj tekst do sad niko nije postovao i pominjao na jos 4-5 tema..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

24sata

Postoje li ovakvi propisi jos negde u svetu? Hoce da silu da uzmu pare turistima, pa to ti ie :D

Naravno da postoje. U Englesku između ostalog (a ostalo je podugačak spisak) ne smete uneti ni svež krompir, jer se plaše da slučajno ne unesete larvu krompirove zlatice koju su oni davno iskorenili :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto ovaj tekst do sad niko nije postovao i pominjao na jos 4-5 tema..

Ako moram da naglasim - ništa lično.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako moram da naglasim - ništa lično.

Ne moras da naglasis:) Nego mi glupo sve se isti tekstovi postuju,a da se niko ne trudi da procita da je isto to pisano vise puta ranije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa to jeste, ali neko zlobniji bi primetio da ti to odjednom smeta, a bilo je te pojave i ranije :)

Svaki dan nikne barem jedna nova tema o hotelu u Hurgadi ...

Ja ovaj gore tekst video samo ovde.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Haha, da, i o Paraliji i Olympic beach-u smajl.jpg Nije isti tekst ali je ista tema, a jos sam na jednom forumu, tako da mi je izgledalo ono - ili sa mnom nesto nije u redu, ili autor teksta paste-uje svoje delo gde god stigne..

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dakle, jutros su se Gorica i Dragan u "Budjenju B92" RAZBILI od zezanja na ovu temu!

Sa sve učešćem slušalaca i kreativnim idejama na temu - kako prošvercovati hranu u CG.

Ko bi da čuje, može da se skine sa sajta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izgleda da je ta tema postala popularnija od proglasenja nezavisnosti Kosova .. Hm, pitam se koliko sme u Kosovo da se unese?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zavisi s' koje strane se unosi.

Selektivno semi-permeabilno...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nikola, gde moze da se skine Dizanje od juce?? :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne samo od juce, vec od ODAVNO!

I ne samo "Dizanje" vec i mnoge druge emisije!

Sve je objašnjeno ovde.

Ja sam skinuo programčić Juice, i mnogo je dobar i jednostavan.

Spasilo me da ne ustajem rano da bi ih slušao, sada mogu kad hoću u toku dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

24sata

Zato ja odo za Grcku, kod nase ''brace'' mi ne pada napamat vise da idem

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zato ja odo za Grcku, kod nase ''brace'' mi ne pada napamat vise da idem

Evo vec se svi iz CG ministarstva turizma uhvatise za glavu zbog toga :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka