leprsava

Legoland Gincburg

40 poruka u ovoj temi

Da li je neko bio, kako je stigao tamo, ima li nekih preporuka... i sta god da mislite da bi bilo od pomoci. Verujem da nisam jedina koju zanima ova tema.

Legoland

Izmenjeno (leprsava)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisam bila, ali sam u toku sa planiranjem tog putovanja.

Naime, suprug, sin i ja bi isli negde pocetkom maja, avionom wizzairom, do Memingena. Povratna avionska karta bi nas kostala oko 11.000 din za sve. Memingen je od Legolenda oko 80km, pa bi na aerodromu rentirali neki auto. Planiramo dve noci da prespavamo negde oko Legolenda (prvu kad sletimo i sutradan), na bookingu sam nasla par hotela koji su prihvatljivi po ceni. Obzirom da cemo sleteti u utorak, a povratak imamo u subotu, za sredu sam planirala obilazak Legolenda, pa bi u cetvrtak krenuli do Minhena, tu proveli taj cetvrta, petak i u subotu nazad u Memingen na avion. Za sada sam manje, vise nasla sve (avion, renta car, smestaj oko Legolenda) ostalo mi jos da vidim sta da obidjemo u Minehenu za ta dva i po dana koliko cemo biti tamo (a sto bi bilo i detetu od sedam godina zanimljivo) i smestaj u Minehenu (koji je onako ozbiljna stavka).

Kakav je vas plan?

Izmenjeno (ceca)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sto se organizacije putovanja tice isti. Ja sam morala da biram prve nedelje aprila termin zbog mog odmora i detetovog raspusta. Pa su nas karte sa jednom torbom (nije mi jasno zasto sam je rezervisala?!) i troskovima rezervacije izasle oko 21000 ( pazite cena koju vidite ide plus rezervacija). Bukirala sam hotel na 10 km od Legolanda preko Legoland sajta za dete je besplatno i imamo karte za park dva dana. Plan je da ako prosetamo ceo park prvog dana i junior ne zahteva da idemo u park i drugog da odemo do nekog obliznjeg grada (razmisljala sam o Minhenu i poseti Dvorcu sada se ne secam imena ali nalazi se pored Minhena i to je onaj lepi dvorac što su iskoristili za Diznijeve crtaće).

Takođe sam preko Wizzairovog sajta bukirala i rent a car oko 90 evra 4 dana Opel Corsa ili nesto slicno.

U svakom slucaju idemo pre vas pa cemo vam preneti iskustva :)

Inace zurila sam sa rezervacijom jer nisam htela da ostanemo bez aviona za taj termin, pa sta nam bog da ( samo da ne bude kise il nedaj boze snega :D)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo u maju ove godine izveli sličnu kombinaciju:

-Išli smo Wizz-om do Memmingema, dve porodice sa ukupno troje dece. Iskoristili smo onu baš vrhunsku promociju kada smo sve karte platili oko 50 eura!

-Takodje smo iskoristili ponudu sa Legoland sajta i bukirali smeštaj u ovom hotelu/ gostionici: Krumbach što nam je obezbedilo besplatan ulaz za klince u Legoland

-Rentirali smo kola preko Wizza

-Na dan dolaska skoknuli do Ulma, sutradan u Legolendu, naredni dan u Minhenu i četvrtog dana kući!

-Odilčan vikend!

-Postavio sam MFT Bavarska 1 i 2 pa procenite sami

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vlado, odlicna foto tura, sad bih odmah da putujem osmeh1.gif Gde ste spavali u Minhenu?

Leprsava, super si ubola tu corsu, ja nikako ne mogu da nadjem nikakvo jeftinije vozilo od 50 eura/dan,cak sta vise za moj period mi ni ne nude corsu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sve tri noći smo boravili u hotelu odnosno pansionu ili gostioni(ne znam ni ja šta je u stvari) u Krumbahu . U prethodnom postu sam postavio link ka tom hotelu. Radi se o paket ponudi Legolenda(smeštaj+karte) koju je pominjala i Lepršava. To je odlična varijanta a Krumbah je na strateški dobrom mestu za obilazak tog dela Bavarske.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo koji trenutak da napisem nesto detaljnije :)

-Wizzair 21830,00 na troje povratna karta (dete 11g.) i tu su uracunate i taxe i jedna torba (to bas i nisam morala posto je oko 30 eura :D )

-Hotel Best Hotel Mindeltal Summary nalazi se u malom mestu Jettingen-Scheppach na destak km od Legolanda. 3 Nocenja, dorucak, 3 noćenje je besplatno (uporedjivala sam cene na Bookingu i stvarno je tako). Ulaznice za Legoland za svo troje dva dana . Sve to kosta 301 euro.

-Rent a Car Opel Corsa ili slicno preko Wizz-a (pazi kad zavrsis rezervaciju ponudi ti rent a car i uracu na ti na osnovu leta kada se preuzima i vraca auto) 95 eura.

Wizz air mi je odmah skinuo novac za karte, dok za rent-a car i hotel samo depozit. Ostatak za hotel 4 nedelja pre polaska a za Rent a car 3 dana ranije.

Pa sad kako nam bude, samo da ne bude kiše jer idemo u nezgodan period.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Samo da pohvalim Wizz-ov rent a car. Od mene su dobili tri VELIKA plusa zbog ovoga:

Najpre sam bio zbunjen jer sam rezervaciju započeo na njihovom sajtu, potom su mi mailovi sa potvrdom rezervacije i vaučer o uplaćenom rentiranju stigli na memorandumu firme koja se zove Holidaycars i čije je sedište u Holandiji a svuda je pisalo da ugovor potpisujem i auto podižem u Hertz-u! Bio sam skeptičan ali već sam uplatio pa šta je tu je.

Na aerodromu se pojavismo na Hertzovom štandu, moj kum bez problema podiže svoj auto(Opel corsa), meni rekoše da moja corsa nije spremna , još je na pranju, pitaše da li želim da sačekam pola sata ili da mi daju slobodan auto iz veće klase po istoj ceni. Naravno, predpostavljate šta sam odabrao. Nenadano mi se ispuni želja da vozim auto preko 200km/h ( Chevrollet Cruze + nemački autoputevi bez speed limita!).

Kada smo dobili ključeve službenica nam reče da dobro pogledamo auto da li je oštećen jer neprijavljena vidljiva oštećenja plaćamo mi. Kako je počela neka kišica a nama se žurilo u hotel ja to prevideh. Tek ujutru videh jednu gadnu ogrebotinu na zadnjem krilu! Bilo mi je krivo zbog moje nesmotrenosti i razmišljao sam o nepotrebnih 100-200 eura troška. Kada smo vraćali kola ja ispričah tužnu priču strogom nemakom službeniku i gle čuda, posle par minuta provere u laptopu na licu mesta on reče da je ogrebotina zaista postojala i pre mog rentiranja!

U ponudi i ugovoru koji sam prihvatio izričito je naglašeno da je cena sedišta za dete 15eura ukupno za sva tri dana i da se to plaća na licu mesta karticom, medjutim kada sam vraćao kola u Hertzu rekoše da je cena 15 eura dnevno i skidoše nam sa kartice po 45eura! Zbog lepe atmosfere i divnih utisaka prihvatih to bez reči. Mesec dana kasnije poslah jedan mail Wizz-u gde sam se žalio i tužio Hertz zbog 30eura globe i zaboravih na to. Pre par meseci meni stiže izvinjenje od Wizz-a a sutradan i uplata od 35 eura na karticu kojom sam platio kola.

Svaka čast na poslovnosti.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Extra, sada kada sam procitala ovo iskustvo lakse mi je :)

Meni se prilikom rezervacije prikazala poruka da je uradjena rezervacija, skinuli su mi rezervaciju sa kartice, i rekli da cu za par dana dobiti potvrdu na mejl da je sve ok. Ja sam skapirala da ce potvrda biti od rent a car kompanije, ali nakon par minuta je stigla neka potvrda od wizzaira na mejl sa brojem rezevacije...sve to me je pomalo zbunilo ali eto odlucila sam da sacekam jos malo...pa posle mozda da pisem mejl.

Izmenjeno (leprsava)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E, da bitna stvar, vladarre gde ste tocili gorivo i kako to funksionise posto treba da se vrati auto sa punim rezervoarem.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E da, tu baš nisu bili korektni jer nisu naglasili jedan detalj (mislim na osoblje Hertza) . Naime, postoje dve opcije : prva je da sam dopuniš rezervoar do vrha kao što je zaista i bio pun kada sam uzeo kola, tako sam ja uradio na pumpi koja je bila najbliža aerodromu u povratku i druga opcija da ti samo vratiš kola a oni ti naknadno naplate dopunu. To je uradio moj kum jer su uobičajeno kasnili na avion a i gorivo je po njihovom cenovniku bilo jeftinije par centi. Medjutim kada je stigao kući i proverio stanje na kartici video je da su mu naplatili dodatnih petnaestak eura uslugu točenja goriva! Posle je on proverio u beogradskom Hertzu i to je zaista njiihova uobičajena ,,poslovna,, praksa!. Dakle, savetujem ti da sami dopunite rezevoar pri povratku.

Još jedan važan detalj koji je meni izgleda promakao pri rezervaciji kola. Moraš da imaš jednu kreditnu karticu sa najmanje činimi se 200-250 eura koji su depozit pri preuzimanju kola.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ok, hvala ti puno! To su sitnice koje dosta znace a retko ko se seti da ih spomene.

Mada dobila sam na menjlu i uslove na srpskom ali ne vidim nigde za taj depozit samo stoji da se rezervoar vraca pun.

Posto ono bukiraju preko CarTraweler-a, to je za rent a car nesto kao Booking.com za hotele, posalju upit svim agencijama sa kojima saradjuju i rezervisu ti tamo gde ima opcije i gde je najpovoljnije. Meni se cini da su mi ponudili EuropCar, pa mozda oni ne uzimaju taj depozit. Ko ce ih znati, dobro je imati za rezervu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Verovatno je to u pitanju, tada je Hertz bio najpovoljniji ali je imao tu klauzulu o depozitu dok je kod Europcar-a (valjda) bez depozita.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Proverila sam na sajtu CarTraweler da rezervacija jos uvek nije potvrdjena ali mi je skinuto sa kartice 25 eura...

Reci mi oko te kreditne kartice da li su ti proveravali da li je vozac vlasnik. Vidim na netu ljudi kazu da treba da bude u vlasnistvu vozaca. Ja sam preko neta platila sa debitnom Visa karticom koja je na moje ime, imam kreditnu ali suprug nema a njega sam naglasila kao vozača..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovi u Hertzu nisu insistirali da kartica glasi na vozača. Ja sam rentiranje platio Mastercardom a za depozit sam im ponudio Amex. Kako na njoj nije bilo neophodnih čini mi se 200 eura prihvatili su kumovu karticu da sa nje skinu depozit za obojicu. :zvizduk:

Srećna Nova godina!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka