Roli

Ah taj Kušadasi -opšta tema

2755 poruka u ovoj temi

Pa ,jel valjaju????

Pa ok su! Mi smo do Bugarske išli sa onim na sprat,malo je skučen ali putovao sam i u skučenijim! Unutra Tft monitori,kada ne ide film prikazuju ti razdaljine i sledeće mesto pauze sa GPS-a,a i puštaju snimak kako autobus ide(vidiš put,kojim ideš-napred je verovatno kamera)! E od Bugarske smo dobili opet nov,ali ne na sprat, tu je komocija ogromna! Štaviše ima viška prostora! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Resi se dece (ako imas ) ili pelikana!!! :bez-zuba:

ma kakva deca...hotel je skroz ok,a cisto me zanima gde misle da uglave te krevete.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ,jel valjaju????

Imao sam prilike da se vozim u novom busu. Odlican, jeste da je dole u pruzemlju malo nisko, ali mislim da je to problem sa svim busevima na sprat. WC je funkcionisao, sto je najbitnije. Ali GPS me je je kupio.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ok su! Mi smo do Bugarske išli sa onim na sprat,malo je skučen ali putovao sam i u skučenijim! Unutra Tft monitori,kada ne ide film prikazuju ti razdaljine i sledeće mesto pauze sa GPS-a,a i puštaju snimak kako autobus ide(vidiš put,kojim ideš-napred je verovatno kamera)! E od Bugarske smo dobili opet nov,ali ne na sprat, tu je komocija ogromna! Štaviše ima viška prostora! :)

moj nije bio na sprat, imalo je prostora i jako je udoban, star samo 4 meseca sa sve tft monitorima wc-om....a one kamere...pa vozac ima napred displej i vidi sve sta se desava po busu (kao veliki brat :P ) a kad god ja malo zvirnem ono ista slika i onda sam ga pitala jel to ukoceni snimak a on kaze: ne, nego se NIKO NE POMERA!!! toliko o atmosferi iz autobusa

Gde je Mariyuca???Mora da se navukla na Paulaner!!!!

mariyuca je prezivela!!!

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E pa drago mi je cuti da su busevi komotniji, i da cu u skorijoj buducnosti kada budem negde sa argusom putovala moci malo da vise opruzim noge ili se mozda varam... :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@majja_majja

Vazno je da se stigne iz tacke A do tacke B. :D Autobuse cu da proverim za jednoooo.....10 meseci!

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E pa drago mi je cuti da su busevi komotniji, i da cu u skorijoj buducnosti kada budem negde sa argusom putovala moci malo da vise opruzim noge ili se mozda varam... :bez-zuba:

pa ako strateski od samog pocetka isplaniras sirenje po busu na duplim sedistima i imas manjka saosecanja prema ostalim putnicima kao ja definitivno ces ih opruziti :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

PUT - Polazak ispred Interkontinentala. Oko 4.30h stigli smo na parking ispred Interkontinentala. Ubrzo su se pojavila i dva busa Barbados firme. Inače Sabra i Trim Travel zajedno rade pa su bili putnici iz ove dve agencije. Spakovali smo torbe, seli u bus i onda umesto da krenemo u 5.30 krenuli smo u 6.15 jer su neki putnici kasnili, zabunili se pa su mislili da kreću iz NS i onda na brzinu došli taksijem iz Novog Sada. Pauza je bila pred Bugarsku u restoranu Hepi. Granicu smo brzo prešli, nije bilo neke gužve. Sledeća pauza u Bugarskoj na OMV pumpi oko 16h po lokalnom vremenu. Pored postoji i neki restoran gde može da se ruča. Tu se plaća wc 0,50 eur a na OMV je besplatan ali je ogromna gužva i dosta je prljaviji. U povratku nije mogla da se pusti voda pa je užasno bilo prljavo, a ni ruke nisam mogla da operem jer je curela samo vrela voda u ženskom pa čak i u muškom wc-u. Kad smo trebali da krenemo u našem busu je riknula klima i onda smo svi izasli iz busa i sva sreća popravili su to za par minuta. Onda sledi Turska granica gde smo isto brzo prošli, nije bilo nigde nikoga. Trajekt noću, wc užasan, većina zna. Čak je neka žena prala zube na trajektu (ne znam samo gde joj je pamet). I onda nastavljamo put prema Čanakalama (znači nije ista ruta kao sa Argusom gde se staje na Ulusoy stanici gde se peru busevi), put ide sve iz more preko Ayvalik-a. Pravimo pauzu u sred jutra oko 05h u nekom restoranu gde vozači i vodiči jedu. Isto peru autobuse ovde. Nisu pravili više pauza. U Kušadasi stižemo oko 9.30.

IMG_0119.jpg

IMG_0201.jpg

IMG_204.jpg

Smeštaj - Kada smo stigli nas koji smo imali hotele na Ladies beach-u (ja sam bila u Grand Nett Beach-u) su istovarili u nekoj ulici blizu centra i tu smo čekali da dođe kombi po nas i predstavnik Sabre, vodič Mami. Inače on radi za Sun&Fun tursku agenciju koja je partner sa Sabrom. On super govori Turski tako da sve što vam treba može da vam pomogne. Dao nam je brojeve telefona ako nam zatreba da možemo da ga pozovemo u sred noći. Dobili smo sobu oko 13h. Sobe su ok ali su jako male. Kupatilo za patuljke. Lavabo blizu wc šolje. Tuš kabina niska (za mene je ok, ali je moj momak par puta udario dobro glavom kada je trebao da izađe iz kabine). Uzeli smo sef na recepciji koji je 2 eur na dan. Kupatilo je čisto mada nisu pokupili nečiju kosu iz slivnika u tuš kabini, a kasnije sam primetila da ni moju kosu nisu skupljali a sve ostalo su čistili. Preporučujem da ponesete svoje peškire jer ne menjaju non stop, 2 ili tri puta u toku boravka. Takođe sapun ne dobijete pa ponesite svoj, u tuš kabini postoji neka kutijica koja je do pola napunjena šamponom ali to nismo koristili. Kad smo se smestili otišli smo na Ladies Beach nismo hteli da se cimamo da idemo na dalje plaže umorni od puta. Grand Nett je 50 metara od plaže pored Rosy Apartmana. Inače uplatili smo samo doručak koji je bio svaki dan isti ali je bio ok. Sir, paradajz, masline, salama, omlet ponekad, puter, marmelade, čaj, kafa.

IMG_0853.jpg

IMG_0858.jpg

IMG_0854.jpg

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Long Beach - Meni se ova plaža nije svidela jer je prljava u plićaku, ima dosta trave a i ima dosta cevi kroz koje hoteli ispuštaju kanalizaciju. Mi smo se smestili ispred hotela Ephesia. Jedino je dobro ako ne volite gužvu. Nema puno kafića ni restorana. Cene su duplo veće nego na Ladies.

IMG_0295.jpg

IMG_0306.jpg

IMG_0308.jpg

IMG_0290.jpg

IMG_0292.jpg

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Adaland Seapark - Uplatili smo Seapark u agenciji preko puta hotela Melike (40 eur po osobi) i krenuli u 9.25. Stigli smo tamo i skoro nije bilo nikoga jer je to tek otvoreno od ove sezone. Osoblje nas je uputilo gde je šta, dobili smo odela za ronjenje i maske. Postoji veštačka plaža koja je u Tropskom fazonu. Ispred te plaže su bazeni sa delfinima, tropskim ribama, ajkulama i ražama. Znači sve je odvojeno. A postoji i neka prostorija sa druge strane gde možete da gledate kroz staklo sve te bazene, pa i ljude koji rone sa ajkulama, ribama…. Inače sve je bilo uračunato u cenu osim ako želite da plivate sa delfinima to je bilo dodatnih 80 eur. Ja sam prvo odgledala to plivanje (četiri osobe u grupi) i nisam htela da dajem toliko para za tako kratak kontakt sa delfinom. Ustvari samo igra u vodi dok vi tapšete i mlatite rukama. Jedino što vas jednom poljubi dok neki tip to slika i ko zna koliko naplaćuje to dodatno. I jednom se uhvatite za peraja delfina i on napravi mali krug u bazenu (vozite se na njemu par sekundi). Inače u taj bazen ne sme da se ulazi a u sve ostale može slobodno. Možete samo da priđete da gledate i slikate delfine jer oni su uvek tu. Ručak je isto bio uračunat, mogao je da se bira meni, riba ili pileće meso i jedno piće. Sve dodatno se plaća. Postoji i Lazy river. Ovaj park je još u fazi izgradnje vidi se da će još mnogo toga da prave. Plivala sam sa ribicama raznih boja, to je baš lepo iskustvo. U svim bazenima je morska voda, čak su i korali sa strane i u sredini pa sve liči kao u pravim morskim dubinama. Nisam ulazila u bazen sa ajkulama, mnogi jesu. Stanete u kavez i spuste vas u vodu i onda samo malo glavu zaronite da ih vidite. Inače te ajkule su bebe i baš ih briga što ste vi u vodi, čak ni ne plivaju blizu kaveza. Gledala sam sve to iz te prostorije gde se vide svi bazeni. U bazen sa ražama sam ulazila i to je baš super. Malo zaronite i vidite crne raže kako vam plivaju oko nogu ili prolaze između ako držite noge razdvojene dovoljno. Neki turisti su hranili raže ribicama koje su instruktori pripremili. One skroz izađu na površinu da bi uzele hranu i mnogo smešno izgledaju kada otvore usta. Usta su im na donjem delu tela kad plivaju uopšte se ne vidi.

IMG_0398.jpg

IMG_0484.jpg

IMG_377.jpg

IMG_0399.jpg

IMG_0387.jpg

IMG_421.jpg

IMG_0388.jpg

IMG_0441.jpg

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ladies Beach - Uglavnom smo ili na ovu plažu jer je najbliža ali smo uvek bili u delu bliže hotelu Imbat a ne na početku gde svi iz centra dolaze i mnogo je veća gužva. Inače naš vodič Mami je i sam rekao da je Ladies najbolja plaža i da nemamo potrebe da idemo na druge plaže. Jedino je još spomenuo da je dobar Nacionalni park ali da moramo da ponesemo hranu i piće kao i mislim Silver Sand koja je u delu Davutlar (nisam sigurna da li je Silver Sand ili Diamond Beach).

img1172ib8.jpg

img1122rr3.jpg

img1094ga3.jpg

img1084gd4.jpg

img1081uy4.jpg

img0693ty3.jpg

img0670vz3.jpg

img0669pv5.jpg

img0668ii3.jpg

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

SOKE - Otišli smo u Outlet-e u Soke, tamo kupili neke majce u Rodi Denims. Vratili se u Soke da razmenimo pare jer nismo više imali para za dolmuš i nigde nismo mogli da nađemo menjačnicu. I na kraju ja ugledam Tansaš i tamo smo pitali da li možemo da platimo u evrima i da nam vrate kusur u lirama (imali smo samo krupne evre zato smo morali da menjamo). I tako tamo sam kupila dva kartona Nestea sa čašama. :zaljubiska::bez-zuba: Inače u Kušadasiju nisam videla da imaju te komplete a bila sam u oba Tansaša, i na pešačkoj zoni i u onom prema Long beach-u. Kad smo stigli iz Soke-a jeli smo u centru burek Hamukar u ulici prema centru od hotela Dabaklar, sa iste strane gde je Mamkova agencija samo niže prema centru. Meni se svideo i ajran i probala sam obe vrste bureka i sve im je odlično, više puta smo posećivali ovo mesto. Cene nisu velike. Oko 6 lira obrok za dvoje.

img0596xv7.jpg

img0597ap9.jpg

img0665gu0.jpg

img0666ef6.jpg

Aquafantasy da ne opisujem već svi znate. Bila je neka promocija Efes Light Ice piva i dobili smo neku majcu pošto smo kupili dva piva. U centralnom delu je bio neki crnac DJ i postavili su onog bika koji se jaše kao u filmovima. Gledali smo druge kako ih bik bacaka na sve strane. Kad smo trebali da napustimo Aquafantasy nismo izašli u 17h jer smo mislili da kao i prošle godine voze i u 18h. Na kraju pošto nije bilo nikakvog prevoza morali smo da čekamo dolmuš koji vozi iz Seldžuka do Kušadasija koji je bio krcat, jedva smo se uglavili i još smo morali dodatnu lovu da puknemo, posto smo platili dolmuš do centra i onda od centra do Ladies-a. Ali sam zato u centru prvo pojela burek pa onda nastavila na Ladies beach.

img0759ub1.jpg

img0713uh3.jpg

img0712aa2.jpg

img0711ag3.jpg

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izmir. Otišli smo do glavne autobuske stanice u Kušadasiju i tamo kupili kartu za Izmir. Polazak je bio za nekih 15-tak minuta. Smestili smo se u bus koji je neverovatno čist, nov, znači naši busevi su užasni u odnosu na njihove. Kondukter i vozač su bili lepo obučeni sa kravatama kao da smo ušli u avion a ne u međugradski bus. Ceo bus je bio popunjen, ne postoji način da se karta kupi u busu niti da se stoji u busu. Kondukter (ili kako da ga već nazovem, više je kao neki stjuard) pogleda spisak i vidi da su sva mesta popunjena i ne cepa karte. Nakon polaska uzima neki sprej od limuna i prska svakom putniku na ruke (ukoliko to želite), da se osvežite, ima miris limuna (to je kao umesto vlažnih maramica), i ceo bus prijatno mirise na limun. Posle toga kondukter na jednu ruku stavlja plastičnu rukavicu i tom rukom uzima plastične čaše, a drugom rukom toči hladnu običnu vodu svakom putniku iz flaše koju je otvorio. Tako da je to besplatno, a i ukoliko želite još vode imate dugme iznad za uslugu i možete da tražite još. Bus je neverovatno udoban (firma je Kusadasi Coop a u povratku Elbirlik), klima radi super. Kada se približite cilju, kondukter ide sa kesom i skuplja plastične čaše, odnosno vi bacate u tu kesu. Namešta zavese da budu skupljene kao kada je bus kretao. Put do Izmira trajao je 1h i 10 min. Stigli smo oko 12.30h. Došli smo na novu autobusku stanicu koja je na nekoliko nivoa. Inače ja sam se malo raspitivala po stranim forumima u koji deo grada da idem i izabrala sam Alsancak i odatle sam htela da prosetam do Konaka gde se nalazi Clock Tower. Inače u tu kartu koju platite od Kušadasija do Izmira vam je uračunat i prevoz do Metroa (Basmane) dolmušem od glavne autobuske, to je odmah blizu Clock Towera ali ja nisam znala te detalje pa smo se malo smotali kad smo krenuli da tražimo te dolmuše i ukapirali da nijedan ne vozi do Alsancak-a nego je na svima pisalo Metro, a neki tip, pandur ili šta je već na stanici nam rekao kad sam mu pokazala kartu i pitala za prevoz do Alsancaka (Alsancak Yok), u stilu da nema besplatnog prevoza sa kartom Kusadasi Coop-a do Alsancaka. I onda smo mi nasli nekog taksistu sporazumeli se gde hocemo da idemo. Ugovorili cenu (10 lira za nas dvoje), plus je on nasao jos neke dve turkinje isto da plate 10 lira, tako da je taksi ustvari 20 lira. Odvezao nas covek do željenog dela Izmira. Onda smo malo prošetali okolo, shoppingovali malo u Mavi-ju, popili piće u nekom kafiću uz more i nastavili da šetamo južno uz Kordon (sve uz more). Naišli na poslastičarnicu Ozsüt i odmah smo tu seli da jedemo jer je smo znali da je dobra hrana pošto smo jeli skoro svako veče kolače u istoj poslastičarnici u Kušadasiju. Tu smo pojeli su börek koji je odličan i neke voćne torte. Bilo je toplo ali ne i pretoplo pošto je duvao dosta jak vetar jer smo šetali uz more, mislim da tamo uvek duva vetar, gledali usput brodove i trajekte, ljude kako pecaju. Postoji mnoštvo kafića uz more.

img0947bm5.jpg

img0950ob6.jpg

img0959za3.jpg

img0974qu7.jpg

img0976gv0.jpg

img1001oo8.jpg

img1006jg4.jpg

img0964bz0.jpg

img0968vl7.jpg

img1021cq9.jpg

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izmir.......

Stigli smo do tržnog centra Konak Pier, tu smo napravili pauzu jer smo se skuvali, razgledali po prodavnicama, nema šta nema unutra, popili piće i nastavili dalje. Nakon 5 min šetnje stigli smo do Clock Tower-a, tamo puno ljudi u okolini sedi na travi sa decom u hladovini drveća. Malo smo se promuvali tuda i počeli da se raspitujemo gde je stanica dolmuša koji voze do glavne autobuske stanice. Pitali smo nekoliko prolaznika i neki nisu znali engleski ali me čudi da nisu razumeli ni kada sam rekla dolmuş otogar. Sve su nas upućivali da idemo u nekom pravcu i tako smo se motali nekih 15 min i na kraju našli taksistu da nas vozi nazad za 20 lira (prvo je hteo za 25). Ustvari tu u blizini je sigurno bila ta stanica samo nismo znali tačno gde jer smo videli taj Metro a to je pisalo na tim dolmušima koji su vozili od stanice. Ali posto smo se vozili nekih 15, 20 min taksijem po toploti ispalo je isplativije taksijem nego cimanjem tim dolmušem. Kad smo stigli na stanicu otišli smo da kupimo karte za bus do Kušadasija. Ušli smo u ogroman hol gde postoji milion šaltera gde se ljudi koji prodaju karte deru Kušadasi, Marmaris, Bodrum, Antalya... ali zato su svi sređeni i upicanjeni sa karticama oko vrata. Mi smo prišli šalteru Elbirlik pošto sam znala da oni voze do Kušadasija i tu kupili karte za sledeći bus koji je kretao u 17.30h. 11 ytl je za jednu osobu u jednom pravcu. Polazak je bio za nekih pola sata i to vreme smo iskoristili u razgledanju autobusa i stanice i mogu vam reći da stvarno postoji tamo red. Sve u svemu Izmir će mi ostati u lepom sećanju, ali je malo par sati pa čak i jedan dan da se obiđe grad od 2 miliona stanovnika (treći po veličini u Turskoj) i luka druga po veličini posle Istanbula u Turskoj.

img1029mm3.jpg

img1032aq0.jpg

img1040zx9.jpg

img1048sf0.jpg

img1051xa4.jpg

img1054zo5.jpg

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hrana

Pošto smo u hotelu imali uplaćen samo doručak hranili smo se po restranima uglavnom. Jeli smo par puta u ÖzUrfa restoranu, u Pasaport Pizza, Pizza Pizza (ovde su bili dobri chicken fingers i sarimsakli ekmek). Restorani na Ladies beach-u. Nije loš restoran a i dosta jeftin na uglu kod hotela Marti na kraju Ladies plaže. Burek je odličan u Hamukar burek u centru u ulici gde Mamko ima agenciju, poslastičarnica Ozsüt je super. Od turskih jela probala sam Lahmacun, Pide, Gözleme. Pide su mi najbolje u ÖzUrfa a jela sam ih još na dva mesta, isto tamo sam lahmacun probala. A gözleme (ovo je kao ogromna tortilja sa krompirom, mesom, spanaćem, crvenom paprikom tucanom) imate na početku Ladies beach –a od hotela Ayma kada krenete na plažu, žena to sprema ispred vas. Kupili smo super ratluke na merenje u prodavnici na uglu preko puta opštine u Kušadasiju. Nalazi se na početku pešačke zone kada se spustite od hotela Dabaklar.

img0350nw0.jpg Lahmacun

img0575eu8.jpg Pide

img0580hx5.jpg Cheese cake

img0581ar0.jpg Profiterol

img0934ae1.jpg

img0846lr5.jpg Calamares

img0852uq7.jpg Octopodus gulaş

img1151pc1.jpg

img1155rd5.jpg

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907227
    Ukupno poruka