maksi09

Iznajmljivanje broda

14 poruka u ovoj temi

Da li je neko iznajmio brodic(camac) ?

Znam da postoje te varijante za jednodevni obilazak ostrva, brodici su za dvoje i iznajmljuju se na plazama.

Ako je neko iznajmio ili video koja je cena, zamolio bih da mi javi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko iznajmio brodic(camac) ?

Znam da postoje te varijante za jednodevni obilazak ostrva, brodici su za dvoje i iznajmljuju se na plazama.

Ako je neko iznajmio ili video koja je cena, zamolio bih da mi javi.

Izgleda da se slabo iznajmljuje :)

Pre 2 godine na Zakynthosu su bili varijante za iznajmljivanje, recimo od 10am-5pm za 80e.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izgleda da se slabo iznajmljuje :)

Pre 2 godine na Zakynthosu su bili varijante za iznajmljivanje, recimo od 10am-5pm za 80e.

Cena iznajmljivanja camca iz Kerija je sat 30e, ceo dan, tj 8 sati 100e.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

avgusta 2007 sam se na paksosu raspitivao o iznajmljivanju čamca. lik mi je tražio 350e za 10 dana. u pitanju je onaj čamac za šestoro ljudi, sa ne baš jakim motorom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A sta ces ako ti se motor na camcu (brodu) pokvari, a uz put se vreme natmuri?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A sta ces ako ti se motor na camcu (brodu) pokvari, a uz put se vreme natmuri?

pricamo o paxosu. najdalje sto treba ici je do antipaxosa. meni se cini da uz minimum znanja o vožnji čamca (koje ja nemam, btw) može da se pregura vožnja između 10h ujutro i 7h uveče usred leta. 

a tu su i vesla, za slučaj kvara. 

btw, kad smo već kod paxosa, da li je neko letovao tamo? MIslim na noćenja, ne na izlete sa Krfa ili iz Parge. Kapiram da je tamo besmisleno iznajmiti automobil. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ukoliko se dobro secam prosle goi]\dine u A. Georgiosu je neki obican camac (nisam strcnjak za plovne objekte)kostao 40 evra, a cena glisera je bila pocetna 60 ili 80 evra. Mislim da jos nisam izlapeo i da me pamcenje sluzi korektno. E sada mene interesuje da li neko od iznajmljivaca trazi neku licencu ili dozvolu za upravljanje plovilima i kako ide ta procedura rentiranja plovila?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ukoliko se dobro secam prosle goi]\dine u A. Georgiosu je neki obican camac (nisam strcnjak za plovne objekte)kostao 40 evra, a cena glisera je bila pocetna 60 ili 80 evra. Mislim da jos nisam izlapeo i da me pamcenje sluzi korektno. E sada mene interesuje da li neko od iznajmljivaca trazi neku licencu ili dozvolu za upravljanje plovilima i kako ide ta procedura rentiranja plovila?

Na Skiatosu je 70e za dve a 80 za cetiri osobe.Valjda je tih 10e za dva dodatna prsluka,camac je isti.Posto i sam idem na Krf 21. malo sam guglao,najjevtinije sto sam nasao je 55e dnevno.Naravno ako uzimate na vise dana i cena je manja.Na Krfu mozete koristiti rentirani camac samo uz istocnu obalu.U Grckoj vam nije potrebna nikakva dozvola do 30ks snage motora i mislim,do 6m duzine camca.Inace svugde se camac uzima ujutro i vraca predvece,obicno u 18h,cak i ako ste ga iznajmili na vise dana.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam gde da pitam.

Zanima me koliko kosta iznajmljivanje jedrenjaka, jahte, sa kapetanom, kako li se vec kaze :-)?

Ne mora biti Jonsko more, moze i Egejsko.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kaže se skiper. A glavno pitanje je toliko nedefinisano da bih ti lakše odgovorio na pitanje koliko košta smeštaj u Grčkoj. 

Cena zavisi od vrste, veličine, tipa, opremljenosti, sezone, stanja i godišta broda. 

Skipera plaćaš 130-150 eura po danu i u zavisnosti od dogovora + hrana. 

Jedrilice se rentiraju na 7 dana, subota/subota (što je realnih 6 jer brod dobijaš u subotu popodne, uobičajeno oko 17.00 a u obavezi si da ga napustiš iduće subote do 09.00)

Cena, za to ćeš morati da pitaš gugl jer od niske do top sezone cena najma varira do 3x. Ono na šta treba obratiti pažnju su dodatni troškovi koji su negde uračunati u cenu a negde ispisani sitnim slovima (osiguranje, finalno čišćenje, dingi, špinaker...)

U ovom periodu top sezone bez nekog ultra last minute teško da može iznajmiti najmanja jedrilica (10m) ispod 3k eura za 7 dana sa svim troškovima. A 20m ide i do 15k eura. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na infu @gogo23

,.. uglavnom sam znao ovo što si napisao,.. ali između redova čitam,...  da li si ti to zainteresovan ( ili samo na tu temu razmišljaš :) )

- Sa skiperom se može proći i skuplje (cena je od 120 - 180 i više,..eura,   jedri se i u januaru tada je najeftinije,,..)

a može i skiper iz Srbije,.. recimo iz Novog Sada  ,.. ima dosta o tome na "jedrenje - Grčka,.. " itd. 

- inače plovila su, zavisno od tipa,  za 4 , 5, 6 pado 10-ak osoba ,.. msm na jedrilice - Bavaria, Odisej,,..

Grci nisu prevaranti - kao moji zemljaci  :rolleyes: ,.. ali svejedno se treba jako dobro i detaljno informisati,..)

Mi bi na jedno 3 dana oprobali (pranje sudova morskom vodom,... - pričali mi iskusni,.. probude se,.. a ono sve  što su sinoć ostavili na palubi,.. u moru,.. na dnu,.. fino čisto,..  - zaroniš i vadiš,.. kao blago,.. :) ),.. 

pa ako je neko voljan da delimo termin,.. ipak treba početi sa malo,..

inače ja sam postavio slično pitanje ovde na forumu ( neko je postavio ponudu  - ovde na forumu,... ali mi nije odgovorio,.. )

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 3 sata, Lunjo je rekao/la:

Mi bi na jedno 3 dana oprobali (pranje sudova morskom vodom,... - pričali mi iskusni,.. probude se,.. a ono sve  što su sinoć ostavili na palubi,.. u moru,.. na dnu,.. fino čisto,..  - zaroniš i vadiš,.. kao blago,.. :) ),.. 

Na 3 dana ne možeš da planiraš, samo ako je brod te nedelje ostao u marini pa pristanu na 3 dana, unapred planiranje je nemoguća varijanta. Namerno bacanje sudova u more...mislim da sam to samo jedanput video...lenštine i glupost. 

Pre 3 sata, Lunjo je rekao/la:

pa ako je neko voljan da delimo termin,.. ipak treba početi sa malo,..

Ne, ne i ne. Nikako i ni slučajno.

Na Lefkadu bi me (drogiranog) možda i neko prevario da opet odem, na brod sa nepoznatim ljudima me ne bi odvukli ni u takvom stanju. 

I gde je ta tema "jedrenje - Grčka", ne mogu da pronađem. 

Pre 4 sata, Lunjo je rekao/la:

,.. uglavnom sam znao ovo što si napisao,.. ali između redova čitam,...  da li si ti to zainteresovan ( ili samo na tu temu razmišljaš :) )

Ne razmišljam, trenutno sam (ovo će biti treće leto) na odvikavanju od plovidbe. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

tema za jedrenja;  ovde - jedrenje grčka

A, nisu namerno bacali sudove u more, već su uz plodove mora popili i "malo" vina, pa su slatko zaspali,... u toku noći je bila kratkotrajna bura (oluja,.. vetar,.. šta li,.. ne sećaju se,.. sanjali su nešto drugo :) ) 

A za tri dana plovidbe sam mislio da plovilo iznajme dve ekipe,... to je naša ideja još sa povratka sa Fteri (i okolnih) plaža,.. ali nismo razgovarali (detaljnije) o terminima,.. pa sam ja mislio da bi nam 3 dana bilo dovoljno za početak,... znači dve ekipe na po tri (4) dana,...ukupno bi to bilo nedelju dana,.. to sam mislio,..

a u vezi destinacije ,.. nemam ja ništa protiv Kefalonije (mada je Lefkada navedena kao idealna za početnike,... verovatno istočna obala,. ), uz iskusnog skipera,.. mi bismo više igrali za navijački tim :) 

Izmenjeno (Lunjo)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisi razumeo u vezi "destinacije" nisam uopšte mislio na to već na moj generalni stav oko Lefkade, komparirajući mogućnost ponovnog letovanja na istoj sa mogućnošću da se sa nepoznatim osobama zadesim na brodu :D ...dakle: drogiran bi možda i pristao da opet letujem na Lefkadi, na brod sa nepoznatim osobama (bez obzira na destinaciju) ne bi mogli da me uteraju i uguraju taman me nakljukali sa kilo belog.  (kilo belog= stanje potpunog pomračenja uma, ko ovi tvoji što im je sve popadalo sa broda :angry:)

Zato što posada (ekipa) mora da bude izuzetno kompaktna, da se veoma dobro poznaje, ima slična interesovanja i navike, poštuje određena brodska pravila ponašanja i službe, bude spremna na saradnju i kompromis, u suprotnom letovanje može da se pretvori u noćnu moru, samo jedan namćor nadžak na brodu je dovoljan da napravi pakao.

3 dana je premalo, ne bi uopšte shvatili gde ste i o čemu se tu radi, nedelju dana je minimum svih minimuma da bi uopšte dotakli i osetili život na palubi  i pučini. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907227
    Ukupno poruka