bam-bam

Tura kopnom kroz istocnu Afriku

15 poruka u ovoj temi

Cao svima, sledeceg proleca organizujem zajedno sa drugarom turu kroz istocnu afriku..

Tura ce otprilike izgledati ovako:krece se kraj februara.

Leti se do Adis Abebe u Etijopiji, i spusta nanize kroz Keniju, Tanzaniju, Zambiju, Kongo(ako bude bezbedno), Zimbabve,Bocvanu, i stizemo u J. Afriku u Kejptaun...tamo cemo stici pocetkom aprila.

Jedna grupa se odatle vraca avionom iz Kejpauna za Evropu, znaci ta tura bi trajala oko mesec i 10 dana...

Druga grupa nastalja ka istoku kroz J.Afriku, prelazimo na Madagaskar, ostaje se tamo 10-ak dana, i onda se vracamo na kopno, u Mozambik...I dalje se penjemo kopnom uz obalu Mozambika, Tanzanije, idemo naravno na Zanzibar, i stizemo na kraju do Mombase u Keniji,odakle prolazimo pored Kilimandzara, do Najrobija, i letimo nazad do Bg-a, preko Istanbula, pocetkom maja.Znaci, druga grupa ostaje oko 2 meseca i 20 dana

Ovo je naravno sve okvirno napisano, tura se detaljno razradjuje, poseticemo sve interesantnije lokacije, nacionalne parkove, i naravno neka mesta koja ne mogu preko interneta da se nadju, ali za to znaju ljudi koji zive tamo..

Ja licno poznajem dosta lokalaca narocito iz Zimbabvea, i J.Afrike, tako da cemo imati informacije iz prve ruke, i ljudi ces nas upucivati tamo gde je u ovom trenutku interesantno...

Vodici i organizatori su sve kul ljudi( ukljucujuci i mene:stidljivko:), koji su proputovali svet( evo za 3-4 nedelje vodimo ljude na veliku juznoazijsku turu indonezija, malezija, vijetnam i tajland,2 meseca,ali to je uglavnom vec popunjeno, ima mozda jos 2 mesta), i sto je najbitnije, poznajemo lokalce iz tih zemalja..

Finansijski jos nisam tacno izracunao koliko bi kostalo, ali svakako ne vise od 1500-1600 evra za ovu grupu sto ostaje 2 i po meseca..

Eto, pa ko je zainteresovan, neka razmislja o ovome, i neka se javi da ga stavim na spisak, jer nece moci puno ljudi da ide na ovakav put..Za sad je prijavljeno 1 amer, 1 peruanka, 2 engleza, i jedna devojka iz vranja..

Ovaj put je stvarno kapa zelja jednog avanturiste..

od potrebnih vakcina, obavezna je zuta groznica, i po mogucnstvu hepatitis b, i tetanus..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bam-bam da nisi mozda bio turisticki vodic kad si proputovao svet, ili si ga upoznao u varijanti sam svoj vodic? biggrin.jpg

Da li ce jos biti tih grupa za juznoazijsku turu, samo za nase ljude, ili su grupe uvek medjunarodne? Ajd malo vise informacija o tome, please...

Planira li se nesto i za nas obicne smrtnike koji radimo, recimo 3 nedelje u Aziji ? Sta bi predlozio da se obidje

za 20 -ak dana godisnjeg domora i u kom periodu je najbolje putovati ? Taj deo sveta mi je jos uvek nepoznat, pa ne znam odakle je najbolje krenuti. Kupanja i plaze me ne drze dugo, mozda nesto malo usput, vise istorijski spomenici, arheoloski lokaliteti, gradovi i sl...

Zavidim ti na vremenu koje povodis na putovanjima.....

Izmenjeno (Cvrča)
Obrisan nepotrebni citat.
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

heheh...

proputovao sam svet sam, u svojoj varijanti, a i sa brodom, jer sam 3 i po godine radio na turistickim brodovima kao zdravstveni savetnik, a bio sam i fakultativno vodic putnicima na ekskurzijama koje je brod organizovao, kada uplovimo u neku luku...eto tako sam obisao skoro ceo svet, sem antarktika, naravno, mnogo vise sam video i iskusio kada sam putovao u svojoj reziji...

ture koje ja pravim su uglavnom za ljude iz srbije, ali evo za ovu africku su se prijavili ljudi iz inostranstva, moji bivsi putnici s brodova s kojima sam ostao u kontaktu...

bice i jedna tura za tajland i kambodzu u februaru, pa tu mozes da ides, to ce biti oko 20 dana tura...

cena ce biti niska, jer ja nisam agencija i ne vodim ljude da bi tu nesto zaradjivao, nego cisto da im prosirim vidike i pokazem koliko su agencije nepotrebne za takva neka putovanja, ljudi sve sami mogu mnogo bolje da organizuju, za mnogo manje pare...

eto :)

Izmenjeno (Cvrča)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala na brzom odgovoru....

slazem se da ne treba za svako putovanje koristiti agencije, skoro sam se vratila sa muzem sa Sinaja gde smo otisli sa agencijom, a odatle u Izrael, i Jordan smo isli sami.

Potvrdi na vreme za turu u februaru, vrlo smo zainteresovani.....da ne upropastavam temu, predlazem da nastavis o tome na topiku za thailand,

pozdrav biggrin.jpg

Izmenjeno (Cvrča)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je odlicna tura! da li imas neki mail ili FB jer sam ozbiljno zainteresovana za ovakvu turu pogotovo jer sam i sama mnogo proputovala...Upravo sam se vratila iz USA gde sam radila u summer campu 4 meseca. Molim te posalji mi neki kontakt ili cu ti ja ostaviti svoj pa da se dogovorimo.Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

[email protected], na ovaj mail mozes sve da me pitas....

nadam se da si se lepo provela u summer camp-u, to je uvek odskocna daska za dalja putovanja heheh

Izmenjeno (Cvrča)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa malo sam i ja putovala...EUROPA: Greece- bar nekoliko puta godisnje, Italy, French, Malta, Hungary, Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Austria, Macedonia.

AMERICA: SAD - 2x po 4 meseca, Cuba.

ASIA: Thailand- mesec dana.

AFRICA: Tunisia, Egypt, Mauritius.

A koliko otprlike treba novca za dzeparac minimum da se ne bahatim vec osnovno trosenje?

Izmenjeno (Cvrča)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

zavisi od toga koliko ostajes...

javi mi se na mail, pa cu ti detaljnije objasniti, ali jos uvek nije frka, ima to tog puta 5 meseci, pa nema zurbe heheh

Izmenjeno (Cvrča)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nazalost, zbog velike netrpeljivosti odredjenih ljudi na ovom sajtu, prema onima sa suprotnim misljenjem od njihovog, moracu da se povucem i da prestanem da postujem...

a ako nekog zanima nesto u vezi ovog puta, ili bilo kakav savet u vezi putovanja po severnoj,centralnoj i juznoj americi, africi, australiji, evropi, bliskom istoku ili jugoistocnoj aziji, moze da mi se obrati na

[email protected], i rado cu ga posavetovati..

pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

auuuuuuuuuu kako mi je krivo sto ovo tek sad vidim!!!!!

hoce li biti sta organizovano uskoro?

ja putujem uvek u samo svojoj reziji ali po evropi i mestima koja su turisticki razvijena. po africi bih se tesko sam usudio ali sa grupom od bar 3 ljudi (avanturista a ne onih koji koce sve i onih kojima se gadi da dele sapun sa drugima, od takvih ''putnika'' mi je prosto muka) bez problema!

sad sam se vratio sa tenerifa i vec bih mogao da pocnem sa planovima za naredno putovanje, a afrika mi zvuci totalo misticno!!!

pozz za sve avanturiste :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vec bih mogao da pocnem sa planovima za naredno putovanje, a afrika mi zvuci totalo misticno!!!

pozz za sve avanturiste biggrin.jpg

Pogledaj ove dve teme

1. http://www.putovanja.info/forum/topic/10157-kenija-uganda-ruanda-burundi-tanzanija-i-zanzibar/

2. http://www.putovanja.info/forum/topic/5190-kopnom-do-kejptauna/

a ova je neka blaza varijanta http://www.putovanja.info/forum/topic/11757-tunis-na-4-tocka/

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

auuuuuuuuuu kako mi je krivo sto ovo tek sad vidim!!!!!

hoce li biti sta organizovano uskoro?

ja putujem uvek u samo svojoj reziji ali po evropi i mestima koja su turisticki razvijena. po africi bih se tesko sam usudio ali sa grupom od bar 3 ljudi (avanturista a ne onih koji koce sve i onih kojima se gadi da dele sapun sa drugima, od takvih ''putnika'' mi je prosto muka) bez problema!

sad sam se vratio sa tenerifa i vec bih mogao da pocnem sa planovima za naredno putovanje, a afrika mi zvuci totalo misticno!!!

pozz za sve avanturiste :D

Mislis da je sa grupom od 3 lakse ili teze nego da vas je manje ili vise? Ne znam kakva iskustva imas ali moje je misljenje da je najbolje da idu dvoje ljudi, ni vise ni manje. To je jedina dobitna kombinacija a sto se tice Afrike ja nikako da stignem da dovrsim svoje pisanje ali bice gotovo ovih dana... Cejlon se vratio i ocekujemo i od njega puno informacija, Ljubce je takodje jos na putu ali uskoro se vraca, ja mislim... tako da je to jos informacija... Ja sam posao na put sa prastarim LP u dzepu tako da... Nemoj da cekas nikakve grupe i trupe, skupi info i put pod noge ali moj savet je da ako si do sada skitao samo po Evropi za pocetak odaberes neku drugu daleku destinaciju... Afrika je...hm... malo drugacija :) Poslusaj me i kreni kao vecina nas sa JI Azijom... u svakom slucaju za sve info ima nas ovde sada vec dovoljno i za ovaj deo sveta!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da... sad kad bolje razmislim mozda mi je pametnije da pocnem sa JI Azijom, iako ne znam mnogo, da ne kazem skoro nista o tom delu sveta ali zvuci primamljivo. Nisam gledao deo foruma za Aziju ali verovatno postoje saveti o vremenskom periodu kad je najbolje posetiti taj deo sveta, gde ici, sta izbegavati a sta videti i slicno?!

U svakom slucaju hvala na savetima, i samo da vas obavestim da je forum dobio jos jednog pasioniranog putnika :D

pozz za sve!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ima? Pa Sirkepa i Ljubce izlizali slova na tastaturi koliko su pisali o Aziji. bez-zuba.jpg

Znaci, uspeli smo. Zarazen si. Sada neka ti je Bog u pomoci. biggrin.jpg

Izmenjeno (Cvrča)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

video sam kasnije deo foruma o aziji i citao sam dok me glava nije zabolela od gledanja u monitor, opasno je ovo po zdravlje kako stvari stoje i nevidjeno je zarazno ali ovaj forum zlata vredi, ni sam ne znam kako ranije nisam provalio da postoji :-P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907227
    Ukupno poruka