taurus

GDE ICI KAD NAM UKINU VIZE?

44 poruke u ovoj temi

Upravo objavljeno (www.blic.rs) da ce nam ukinuti vize (konacno) u paketu sa Makedonijom i Crnom Gorom. Stupa na snagu od nove godine. Ja sa devojkom cekam novu godinu u kolima na Makedonsko-Grckoj granici, cim sat otkuca ponoc izljubimo se i pravac Atina! Interesuje me da li neko razmislja na ovu temu? Sta sa svom tom slobodom? Gde ici prvo? i slicno...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mene Evropa nesto preterano ne zanima tako da cu i dalje ici u Afriku, Aziju, Ameriku ako padnu neke pare s neba...

jedino kako zamisljam da idem u Evropu je da krenem na jedno mesec dana da obidjem sve redom... ali i to dolazi na red tek kad odem u Indiju, Siriju, Jordan, Tajland i okolinu, Japan, Keniju i okolinu, Juznu Ameriku... kad bolje razmislim kad obidjem vecinu vanevropskih zemalja :D

jedini plus kod mene to ukidanje viza ima sto ne moram da se cimam oko tranzitne bugarske vize da dodjem do Istambula pa jeftino bilo gde avionom.... da su mene pitali da biram izmedju ukidanja viza i ukidanja jatove diktature izabrala bih ovo drugo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Procitao si text bas onako kako bi tebi odgovaralo, a realnost je sasvim drugacija:"Evropska komisija namerava da ukine vize građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije, saopštio je u Briselu potpredsednik Evropske komisije i komesar za pravosuđe i unutrašnje poslove Žak Baro.

Baro je na konferenciji za štampu prvi put imenovao zemlje za koje će Evropska komisija predložiti liberalizaciju viznog režima od početka iduće godine..... Komesar Baro je podsetio da ministri unutrašnjih poslova zemalja EU treba još da prihvate predlog Komisije, kako bi on mogao da se primeni."

Nigde u tekstu se ne navodi da ce vize sigurno biti ukinute od Nove godine! A, poslednja recenica je vrlo problematicna, imajuci u vidu da sve clanice moraju da daju pozitivan glas!!!! Ako jedna kaze "ne znam bas/nisam siguran" citav tvoj plan pada u vodu, i 1. januara sigurno neces biti u Atini. Osim, ako tamo ne odes sa vazecom vizom.

Iskreno, ja u tu pricu uopste ne verujem, a nemam ni potrebe. Mada, iskreno bih, zbog drugih ljudi, voleo da se vize ukinu kako bi vecina mogla da ode, makar, u Segedin na sladoled i limunadu ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo objavljeno (www.blic.rs) da ce nam ukinuti vize (konacno) u paketu sa Makedonijom i Crnom Gorom. Stupa na snagu od nove godine.

Ova tema je vec otvorena, a i nije tako objavljeno! Zasto siris dezinformacije?!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sa devojkom cekam novu godinu u kolima na Makedonsko-Grckoj granici, cim sat otkuca ponoc izljubimo se i pravac Atina! Interesuje me da li neko razmislja na ovu temu? Sta sa svom tom slobodom?

Mislis poljubis je i zapalis za Atinu a ona ostane u Makedoniji. E to je stvarno sloboda.

Zasto siris dezinformacije?!!

Pa zbog ljubljenja na granici :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Procitao si text bas onako kako bi tebi odgovaralo, a realnost je sasvim drugacija:"Evropska komisija namerava da ukine vize građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije, saopštio je u Briselu potpredsednik Evropske komisije i komesar za pravosuđe i unutrašnje poslove Žak Baro.

Baro je na konferenciji za štampu prvi put imenovao zemlje za koje će Evropska komisija predložiti liberalizaciju viznog režima od početka iduće godine..... Komesar Baro je podsetio da ministri unutrašnjih poslova zemalja EU treba još da prihvate predlog Komisije, kako bi on mogao da se primeni."

Nigde u tekstu se ne navodi da ce vize sigurno biti ukinute od Nove godine! A, poslednja recenica je vrlo problematicna, imajuci u vidu da sve clanice moraju da daju pozitivan glas!!!! Ako jedna kaze "ne znam bas/nisam siguran" citav tvoj plan pada u vodu, i 1. januara sigurno neces biti u Atini. Osim, ako tamo ne odes sa vazecom vizom.

Iskreno, ja u tu pricu uopste ne verujem, a nemam ni potrebe. Mada, iskreno bih, zbog drugih ljudi, voleo da se vize ukinu kako bi vecina mogla da ode, makar, u Segedin na sladoled i limunadu ;)

Bilo bi lepo otici u Segedin na limunadu, pa potom iz Budimpeste npr. u Pariz! Sve to jos sada merkam... Nadam se ili se ne nadam da nece biti viza, smaracina, da cemo biti slobodni ljudi koji idu tamo gde zele. Meni to bas puno znaci, najvise zbog filinga!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih na filingu morao da poradim...

Verovatno ću sve čari bezviznog režima osetiti kad ISKRSNE neko putovanje, a mozak prvo pomisli na vizu i kako možda nema vremena da se vadi i kako od puta nema ništa...i onda ono "Ček, ček...pa ne treba mi viza". Mislim da će to da bude prava stvar, ne neka planirana putovanja.

Inače, to bi puno značilo onima koji recimo nisu u radnom odnosu i kojima je do sada bio realan problem ili nemoguće da dobiju vizu...Ima celih generacija koje u životu nisu prešli granicu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro bre, malo optimizma nam nece skoditi u ovim trenucima. A u ostalom nisam otvorio temu da bi se prepucavali oko pojedinacnih verovanja u ceo projekat vec cisto kao mesto gde mozemo da skupljamo ideje sta raditi ako se to desi. Vize ce nam ukinuti sigurno. Da li od nove godine ili koji mesec kasnije, neminovno je da ih ukinu u bliskoj buducnosti. Stoga bih voleo sve koji dele moj optimizam (koji nije nerealan) da pisu svoja razmisljanja gde bi isli, kad bi isli i slicno...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ukidanje viza jedva cekam. Kad se to desi (a hoce nekad) odoh prvo za Bec, produzeni vikend, posle toga Boze zdravlja i para, svake godine u drugu evropsku zemlju. Ipak je Evropa nas kontinent, pa bi valjalo malo ga istraziti :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde ici prvo?

Grcka. Island hopping tura. Ostala bih najmanje 4 nedelje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo objavljeno (www.blic.rs) da ce nam ukinuti vize (konacno) u paketu sa Makedonijom i Crnom Gorom. Stupa na snagu od nove godine. Ja sa devojkom cekam novu godinu u kolima na Makedonsko-Grckoj granici, cim sat otkuca ponoc izljubimo se i pravac Atina! Interesuje me da li neko razmislja na ovu temu? Sta sa svom tom slobodom? Gde ici prvo? i slicno...

Ako se obistini Novu Godinu ću dočekati u Horgošu! :) A posle toga interrail na proleće i tura po zapadnoj Evropi! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ukidanje viza jedva cekam.

..... Ipak je Evropa nas kontinent, pa bi valjalo malo ga istraziti :D

Pa koliko ja razumem ovu problematiku i ukidaju se samo vize za Evropu (EU) tako da ne samo sto je tvoja zelja da vidis Evropu nego za ostale destinacije ostaje isti rezim Ako budes htela na primer za Izrael ipak ces morati da trazis vizu.

Cuo sam da jedna Jevrejka (tetka mog kolege) poreklom iz Beograd dolazi ovde da uzme i nase drzavljanstvo da bi mogla da putuje (Arapske zemlje, u buducnosti Evropa ...)

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A posle toga interrail[/b na proleće i tura po zapadnoj Evropi! :)

Ljerka i ja smo to ostvarili 2002 godine i bez ukidanja viznog rezima. Sa Holandskom vizom 24 dana vozom po Evropi.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljerka i ja smo to ostvarili 2002 godine i bez ukidanja viznog rezima. Sa Holandskom vizom 24 dana vozom po Evropi.

Bravo! Vas dvoje ste mi pravi turisti,i to kakvi! :) Znači imam sa kim da se posavetujem po ovom pitanju! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imas i mene na raspolaganju, ja sam isla na Interrail 2004. i 2005.

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907227
    Ukupno poruka