Prisila

Pasoš –dete u pasosu,dokumenti

81 poruka u ovoj temi

Molim Vašu pomoć: za decu treba da pravim nove pasoše. Da li je dovoljno predati samo Izvod iz m.k. ako u kućici Državljanstvo je naznačeno: R Srbija. Topjest da li mogu da ušparam 1000 dinara (dvoje mališana), i da ne izvadim Uverenje o državljanstvu... :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam da li cu ti biti od velike pomoci. Moja deca su mala, i receno mi je da za njih ne moram posebno vaditi uverenje o drzavljanstvu jer je njima na izvodu iz MKR upisano drzavljanstvo i kad su ga stekli. Navodno je sve u kompjuteru. I suprugu i meni pise na izvodu da smo drzavljani RS ali ne pise po kom resenju pa mi navodno moramo da vadimo i uverenje o drzavljanstvu. Meni to nista nije jasno i mislim da je fora da ti uzmu pare.

I koliko vidim to zavisi od SUP-a u koji ides, pa je najbolje da se tamo i raspitas. Ne vredi ti nista da ti ja kazem da sam deci vadila pasose bez uverenja o drzavljanstvu, a da tebe ljubazna teta u tvom supu vrati po uverenje :P

Inace, ja sam drzavljanstvo stekla tek sa 16 godina kada sam prvi put vadila LK, a da sam pre toga regularno imala izvadjena 4 pasosa :smorilo: navodno su ljudi zaboravili da upisu celu moju generaciju, ako je za verovati

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam da li cu ti biti od velike pomoci. Moja deca su mala, i receno mi je da za njih ne moram posebno vaditi uverenje o drzavljanstvu jer je njima na izvodu iz MKR upisano drzavljanstvo i kad su ga stekli. Navodno je sve u kompjuteru. I suprugu i meni pise na izvodu da smo drzavljani RS ali ne pise po kom resenju pa mi navodno moramo da vadimo i uverenje o drzavljanstvu. Meni to nista nije jasno i mislim da je fora da ti uzmu pare.

I koliko vidim to zavisi od SUP-a u koji ides, pa je najbolje da se tamo i raspitas. Ne vredi ti nista da ti ja kazem da sam deci vadila pasose bez uverenja o drzavljanstvu, a da tebe ljubazna teta u tvom supu vrati po uverenje :P

Inace, ja sam drzavljanstvo stekla tek sa 16 godina kada sam prvi put vadila LK, a da sam pre toga regularno imala izvadjena 4 pasosa :smorilo: navodno su ljudi zaboravili da upisu celu moju generaciju, ako je za verovati

Tako sam čula da ako na izvodu iz m.k. je navedeno da si državljanin P Srbije, onda ti ne treba drž., ali moja deca nisu ovde rođena, pa sam izvadil za svaki slučaj i drž. da teta ne bi pobesnela na šalteru :ljutko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sorry sto koristim ovu temu, ali da ne otvaram novu, jer naslov odgovara.

Imam sina koji je napunio 2 godine. Upisan je na mamin pasos, ali ja ne mogu da pronadjem gde pise kada je upisan jer stoji samo njegovo ime i datum rodjenja.

Ja se secam da je on upisan u pasos negde prosle godine i da bi po pravilima trebalo to da vazi 2 godine, ali posto nema datuma upisa u pasos (ili ga ne vidim), kako oni mogu da znaju kada je isteklo 2 godine?

Tj posto mi se odmor u Grckoj priblizava, pa ne znam sta da radim. Da li da upisujem dete na moj pasos?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sorry sto koristim ovu temu, ali da ne otvaram novu, jer naslov odgovara.

Imam sina koji je napunio 2 godine. Upisan je na mamin pasos, ali ja ne mogu da pronadjem gde pise kada je upisan jer stoji samo njegovo ime i datum rodjenja.

Ja se secam da je on upisan u pasos negde prosle godine i da bi po pravilima trebalo to da vazi 2 godine, ali posto nema datuma upisa u pasos (ili ga ne vidim), kako oni mogu da znaju kada je isteklo 2 godine?

Tj posto mi se odmor u Grckoj priblizava, pa ne znam sta da radim. Da li da upisujem dete na moj pasos?

Ukoliko se dete promenilo tj poraslo pa su razlike znatne izmedju fotografije i sadasnjeg izgleda, bolje vam je da to uradite pre puta. Nasem detetu je isticalo dve godine neposredno pred polazak na letovanje u Grcku, ja sam otisla u MUP, SUP i vise ne znam kako se zovu, odnela dve nove fotografije i izvod iz knjige rodjenih, i na mom pasosu gde je i ranije bila fotografija deteta, ispod nje su stavili novu, nije morao suprugov pasos jer je pre toga dete bilo na mom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cerkica koja ima 8 godina je ubacena u zenin pasos i prosle godine smo isli u Grcku bez problema iako joj je slika jos kada je imala 4 godine i skoro da ne odgovara sadasnjem detetovom licnom izgledu. Ima li neka prepreka da i ove godine idemo porodicno sa tom slikom s obzirom da su u MUP-u velike guzve i da ce mi mozda traziti da vadim novi pasos ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ukoliko je u pasoš dete ubačeno prošle godine, nema nikakvih prepreka da i ove godine idete na odmor u inostranstvo. Deca u pasošima (kao i dečiji pasoši) važe dve godine.

Samo ne znam kako su vam u SUP-u primili sliku deteta duplo mladjeg?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje dete je u mom pasosu 2,5 god. i ukoliko nije naznaceno drugacije, sa tom putnom ispravom putujes dok ne istekne pasos ili dete stigne do godina da ima svoj.Mi smo se sad vratili iz Egipta i nije bilo problema.

Ranije je vazilo 2 god. a sada ne.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje dete je u mom pasosu 2,5 god. i ukoliko nije naznaceno drugacije, sa tom putnom ispravom putujes dok ne istekne pasos ili dete stigne do godina da ima svoj.Mi smo se sad vratili iz Egipta i nije bilo problema.

Ranije je vazilo 2 god. a sada ne.

Greška! Ukoliko na našoj granici policajac proveri tvoj pasoš u sistemu i vidi da je dete upisano pre više od dve godine, može da te ne pusti da napustiš zemlju! Ja se ne bih sa ovim igrala i dozvolila da mi "jedna običan pasoš" pokvari letovanje koje tako dugo čekam :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam tu informaciju dobila u SUP-u(ili MUP-u) na salteru za pasose.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slagaše te draga!

Naš spas je što uglavnom u jeku turističke sezone nemaju baš puno vremena (ni volje) da proveravaju sve pasoše i zbog toga prolazimo sa "mladjom" decom u pasošima.

Za tvoju informaciju: ukoliko tvoj "novi" pasoš nije ubačen "u sistem", odnosno lice pod tvojim imenom i prezimenom nema tvoj broj pasoša (što je greška šalterskh službenika) - šta misliš, ako policajac proveri, kako ćeš se provesti na granici? Sa pasošem koga nema u sistemu? Ne smem ni da zamislim!!!!!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dete mi je ubaceno pre 4 godine u zenin pasos i sve te 4 godine smo bez problema isli preko granice. Sada mi se stvorio crv sumnje jer dete [vidi se] ne lici vise na sliku iz pasosa !

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mom detetu se jako promenio lik pa sam pre mesec dana bila u Mup Sombor.Tamo su me poslali u neku sobu gde se rade pasosi (znaci ne gde se predaju zahtevi) . Trebala mi je samo nova slika,stavili su je ispod stare i zalepili onaj hologram.Tip koji radi tamo rekao mi je da pasos vazi do detetove 14. godine. Posto se svakako pasosi menjaju ,bilo mi je svejedno , ali dete mi je u sadasnjem pasosu od 2002. i niko nije pravio probleme.Isli smo i na grupnu, i na individualnu , i avionom u Tunis .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka