Dejan-za

Viza za Rusiju

12 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima. Moj slucaj je jako razlichit od svih tema na forumu. Prosto, molim ako neko hoce da mi odgovori......Ja bih u Moskvu na 1 vikend. I tamo imam poznanike, ali mene je sramota trazhiti garantno pismo od njih.. Hocu da otputujem u Moskvu na 3 dana, Privatno, Bez garantnog pisma. Pritom i nisam u radnom odnosu((((. Ima li shansi za to ili ne? Dali je moguce dobiti tako vizu? Unapred hvala i puno pozdravljam sve na forumu. :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dejane, mnogo trazis :-) Ja kad sam isla u Moskvu (u radnom odnosu sam), izvadila sam poslovnu vizu na 6 meseci u Ljermontovoj za 350din. Ima neka agencija u Ivana Milutinovica Blizu raskrsnice sa bulevarom jna), ne znam kako se zove rus..nesto. Koliko se ja secam kad sam htela da idem prvi put rekli su mi da idem kod njih da ce mi oni dati kartu i garanciju. Ne obecavam uspeh ali probaj

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na informaciji. Realno, male su shanse. Hvala od srca.))

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam kako je sada vizni rezim, odnosno da li se nesto menjalo, ali ja sam isao

za Moskvu pre dve godine na skoro dve nedelje, avio kartu sam kupio u R-tursu

(bila je oko 200e sa taksama), mislim da su u Kneginje Zorke, leti se aeroflotom,

prilikom kupovine karte se dobija vaucer (besplatno).

Sa vaucerom se ulazi bez problema u Rusiju. Dalje, kada dodjes tamo, nadjes hotel

Sputnik, na poslednjem spratu je agencija Putnik, ljudi govore srpski, ostavis im

im vaucer i pokazes avio karte, das 50$, sidjes do kafica, popijes kafu i za sat vremena

je sve ispecatirano.

Sa tim papirom sem posle bez problema izasao iz Rusije. Ne znam samo koliko je ovo

isplativa varijanta ako se ide samo na vikend. Najbolje je da proveris ako imas nekog

od nasih koji rade u Moskvi, oni znaju tacno kako to funkcionise i koje su varijante.

Postoji i varijanta sa vizom iz Ljermontove, ali sama viza je ispisana na srpskom (samo

pecat u pasosu), znam da su neki nasi imali problema posle sa ruskom policijom dok se

dokazalo sta je i kako.

Poz.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na informaciji. Realno, male su shanse. Hvala od srca.))

Ovako..bila sam nedavno..R-turs i kupovina karte kod njih je najlaksa varijanta obzirom da ostajes tako kratko.To sto si nezaposlen nema nikakve veze.Obzirom da si u Moskvi prakticno jedan radan dan,to ce ti ustedeti tih 50$ koje ne moras dati za registraciju,koju moras da uradis u roku od 3 radna dana.Ja sad sve ovo pisem pod uslovom da protekla tri meseca nisi nista menjeli.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima. Moj slucaj je jako razlichit od svih tema na forumu. Prosto, molim ako neko hoce da mi odgovori......Ja bih u Moskvu na 1 vikend. I tamo imam poznanike, ali mene je sramota trazhiti garantno pismo od njih.. Hocu da otputujem u Moskvu na 3 dana, Privatno, Bez garantnog pisma. Pritom i nisam u radnom odnosu((((. Ima li shansi za to ili ne? Dali je moguce dobiti tako vizu? Unapred hvala i puno pozdravljam sve na forumu. :srce:

u septembru sam bila u moskvi.

turisticke vize se vade u konzulatu (kod klinickog centra) i viza se dobija za 1 dan ako nema guzve. nema potrebe za zakazivanjem termina, samo odete tamo (cini mi se da rade do 14h) sa svom papirologijom. cena vize je oko 70e (data je u dinarima i placa se u banci ili posti) i u mom slucaju dovoljna je bila kupljena avio karta (nista od papira gde odsedam nisam imala).

tokom boravka u moskvi bila sam smestena u privatan stan i, naravno, nigde se nisam prijavljivala...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molim Vas sko neko zna da mi razresi dilemu sta je sa ruskim vizama ako imamo Crveni-Novi pasos? Da li je onaj sporazum o bezviznom rezimu ratifikovan u skupstini ili ne? Cula sam da postoji mogucnost da se uzmu vauceri u Putniku koji kostaju 50 Eura. Za poslovne vize valjda ne moze sa crvenim pasosem, nista mi nije jasno- glupo mi je da placam virtuelne vaucere ako nije neophodno... Ja putujem 1.maja , pa Vas molim ako neko ima neku informaciju, neka mi kaze, da se na vreme organizujemo..

Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne mogu da zamislim racionalan razlog da se recimo poslovna viza može dobiti samo u plavom pasošu???

A ako je sporazum ratifikovan, sedaj u avion i putuj, bezvizni režim znači bezvizni režim - nema filozofije.

Kakvi sad vaučeri? Ako nema viza, nema ni vaučera valjda. A ako nema viza a trebaju vaučeri, ne bih se čudio da sutra uz vaučer traže i potvrdu o poseti nekome (pozivno pismo), pa za mesec dva, potvrdu o zaposlenosti pa malo kasnije potvrdu o visini plate i na kraju se sve završi redovima kao pred Grčkom ambasadom, a viza nema??

E sad, da li je bezvizni režim ratifikovan, to treba proveriti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:besan: Oj zivote!!!!!

Nista od variijante opustenog putovanja... Definitivno treba Vaucer- i to vas u ambasadi upute u Putnik agenciju da tamo platite i dobijete divan VIRTUELNI vaucer... Stvarno smo beda...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakav je to VIRTUELNI vaučer?

Ni baba ni devojka?

Izmenjeno (codemaker)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:zaljubiska: Virtuelni vaucer znaci da se ode ISKLJUCIVO u agenciju PUTNIK i tamo za 50 eura uzmes potvrdu da ces biti kobojagi u nekom hotelu, a mi ustvari idemo kod moje rodbine... To je uhodana varijanta, rusi priznaju samo agenciju putnik i eto... Osecam se kao da sam bacila 50 eura, ali nema izbora... To je mafija srbija-rusija pod pokrovieljstvom svih vlada... A vazno da je svuda razglaseno da nam ne treba viza... :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto sam cuo ovde dosta dezinformacija, resio sam da dam tacan i pouzdan odgovor na vase pitanje. A inace radim i zivim u Moskvi tako da sam poprilicno upucen u problematiku viza, vaucera i raznoraznih papirologija.

Dakle....bezvizni sporazum sa Rusijom, zbog nesposobnosti nasih politicara jos uvek nije ratifikovan u nasoj skupstini, tako da su nam jos uvek potrebne vize ili vaucer. Sto se tice vaucera, uopste nije tacno da Rusi priznaju samo putnikove vaucere. Najjeftinija i provereno najbolja varijanta je kupiti avio kartu preko R Toursa gde se uz kartu dobije vaucer po ceni od 20e (ili je mozda cak i besplatan,nisam siguran, proveriti). R tours ima predstavnistvo i u Moskvi tako da vecina nasih gastarbajtera i njihovih gostiju putuje preko njih. Na vaucer ulazite bez problema u RF, a onda u roku od 3 radna dana morate da se registrujete. Mogu da vas registruju i rodjaci, ali vam je mnogo jednostavnije da se registrujete preko neke agencije, kojih ima na svakom koraku, a cena je oko 10e. I vazna napomena...papir koji cete popuniti u avionu obavezno nositi sa sobom sve do izlaska iz Rusije.

Ruske radne vize se od nove godine daju iskljucivo u novim crvenim pasosima, i zbog toga ce svi nasi ljudi koji zive u moskvi morati do kraja ove godine da se vrate u srbiju i izvade novi pasos, kako bi im produzili vize.

Zelim vam lep boravak u Moskvi!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907227
    Ukupno poruka