tipus

Hania vs Krf ( grad )

8 poruka u ovoj temi

Dragi forumasi, citajuci vase komentare i opise stekao sam utisak da je Krit apsolutno za svakoga odlicna destinacija, samo se treba dobro naoruzati informacijama u zavisnosti od afiniteta i ocekivanja.

Do sada od Grcke najbolji utisak mi je ostavio grad Krf ( Skiatos, Sitonia, Atos ), i citajuci na forumu o Haniji, reklo bi se da ima dosta slicnosti, ali ono sto mene najvise interesuje je Vas licni dozivljaj atmosfere u odnosu na grad Krf ( za one koji su bili u oba grada, verujem da ih je dosta )...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prijatelju to je veoma teško uporediti imajući u vidu geografsku udaljenost i razlike u običajima Krfljana i Krićana. Oba ostrva su sjajna mada sam ja lično zaljubljenik u Krit pa ovog puta moj glas ide Kritu. Iako su plaže prelepe, Krit ima značajnije kulturmo istorijsko nasleđe, nestavrnu lepotu prirode (mada Krf ima više zelenila), lokalni specijaliteti na Kritu su bolji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Barkman, slozicu se sa tobom, ova dva ostrva nisu bas uporediva. Klima se razlikuje, zelenilo, Jonsko more od Kritskog,Libijskog,Egejskog, velicina ostrva, tip smestaja koji nude nase agencije, kulturno nasladje, istorija, arhitektura, ma sve... btw i turisticka kultura i tradicija. I ja glasam za Krit, posto je ostrvo neverovatno zanimljivo. Nikakav luksuz, jednostavno je priroda cudesna. I nece ti biti dovoljan jedan odmor da obidjes sve. U Hanji nisam bila i sigurno ce ona biti neko od sledecih mesta gde cu provesti odmor.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih opet ( a verovatno ce tako i biti) na Krit, To se ne moze opisati nego samo doziveti!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iako obožavam grad Krf, moj glas ide Haniji. Na ostaleko Krfu najlepši i najšarmantniji je grad Krf, zbog njega trebe ići na Krf. A na Kritu tu rang listu najlepšeg, najuzbudljivijeg, najznačajnijeg, ne možeš ni da praviš. Daleko bogatije iskustvo pruža Krit, jer je i prirodno i istorijski mnogo sadržajniji, raznolikiji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bez sumnje KRIT :D !!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Volim Grcku i dosta godina letujem u njoj. Obisao sam dosta destinacija pa i Krf (za koji mislim da je prelep) ali mislim da je Krit van konkurencije. U svakom slucaju moj glas ide za Hanju. S obzirom na velicinu Krita mislim da ste napravili dobar izbor sa izborom strane Krita (meni licno je lepsa zapadna strana Krita).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Interesantno pitanje.

Na Krfu smo bili smesteni na kraju Ipsosa (Pyrgi) ali smo imali odlican motor i gotovo svako vece (preko dana obilazili palze) smo isli negde, uglavnom do Krfa (grada).

Prelep je!

Kada se krene od mora (tu smo parkirali motor) ima jedna ulica koja zadovoljava porive zenskog dela turista jer u toj uzanoj ulicici je sve ono sto ce one naci,...

Jeftino, skupo, odgovora, ne odgovara,... To je zenski deo Krfa...

Krf ima prelep park i trg, a tu su i neke malo "firmirane ulicice",..., a na trgu vec one cuvene kafeterije i restorani.

Tu je i muzej i naravno dve tvrdjave... U jednoj ulicici je i "srpska kuca" - konzulat (valjda je jos uvek).

Hanja....

Eh ta Hanja...

Sasvim drugacija, bez sminke i turisticke glamurozacije...

Vec sam je detaljno opisao na putopisu i to je definitivno nesto sto svaki ljubitelj Grcke mora videti!!!

Hanja&Krf?

Po meni: I JEDNO I DRUGO BEZ IKAKVIH PREDRASUDA!

P.S.

Ako se voli Grcka!?!

Mi cemo i ove godine na Krit ali u Ag. Niki....

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka