Saska84

Mozambika

6 poruka u ovoj temi

Da li je neko bio? Kako se proveo? Da li je bezbedno? Gde ici i sta obici?

http://en.wikipedia....wiki/Mozambique

http://mozambiquetourism.co.za/

Prelepa zemlja,najlepsa sela u Africi,juzna obala jedna od najlepsih na svetu,ali...

Prosli smo ceo Mozambik od juga do severa,skoro 3000 km autobusom i 2 puta smo uspeli pobeci policiji,ali taj treci put je sve pokvarioblush.gif .

Opljackala nas policija,puska na glavi ,vadi pasos i pretraga svega sto imas u rancu...

Bilo je to u selu nadomak granice sa Tanzanijom,pred prvi mrak...

A ako padne mrak a nisi vec smesten imas problem...

Da ne plasim,na pitanje jeli bezbedno odgovaram sa NIJE.

Ukratko bio i sad sam srecan ,proveo sam se da tu zemlju uvek nosim u srce.jpgwink.gif

Pzd

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pisi jos malo.

Gde si sve bio? Kako si dosao tamo?

Kakve su cene?

Sve me zanima :)

Mogao bi i neku slicicu da stavis

Izmenjeno (Saska84)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema gde nisam bio,svako selo je bilo mojewink.gif .

Kazem ti da sam prosao ceo Mozambik od juga do severa,sto je blizu 3000 km,a krenuo sam autobusom iz Cacka,pa sam stigao posle 3 meseca truckanja firmom Krstic wink.gif .

Afrika uopste nije jeftin kontinent,jedino sto je bilo pristupacno i povoljno,a meni jako bitno je -prevoz.

Nisam bio u hotel/resortima pa ne znam cene ako mislis na to,ali iole pristupacniji smestaj nije ispod 30 e.

Obala je prelepa,beli pesak,tirkizna boja mora,priroda obdarena gustim palmama,a seoske kuce tik uz obalu jednostavno najlepse u celoj istocnoj Africi.

Nadam se da cu jednog dana napisati putopis,a izmedju ostalih drzava bice svakako i Mozambik.wink.gif

Pzd

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ukoliko bi isla sama, zaista ne savetujem obilazak bozanstvenog Mozambika - ne racunajuci Maputo... no, kao i negde svi gradovi Afrike, sarmantan je, ali nece ti odgonetnuti tajne ove divne zemlje, niti pokazati skrivena mesta, poput plemena Makonde na severu, koji zive u najlepsim selima koje sam videla na toj Istocnoj strani i i dalje su matrilinearni :biggrin: ...razumljivo, veoma mali broj turista se usudi da, potpuno unapred neorganizovano, poseti sever... :kauboj:

busevi su nepouzdani, policija te pljacka, nema struje, vode , pansioni su zbilja zivopisni :bez-zuba:, dakle nema :kupanje: more ne racunam :biggrin: ...

neki belci u dzipovima su izbezumljeno gledali u matatu, pa u nas , prekrivene torbama, onako stisnute kako jedemo banane sa lokalcima, pa su pitali - a jel moze jedna fotgrafija? :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka