codemaker

Las Vegas

7 poruka u ovoj temi

Jedna od stvari koje mi se u USA sviđaju je totalna posvećenost biznisu. Sve što se može prodati, prodaće se, pa makar na kraju po ceni koja je 10 puta manja ali neće biti bacanja...

U Las Vegasu na primer, cene soba po hotelima su u periodu petak-subota-nedelja astronomske, ali stvarno astronomske, bolje hotele ni da pominjem... Postoje i raznorazne kombinacije i "ture" tako da bez obzira na cenu smeštaja, uvek se nađe neka povoljnija varijanta.

Ali, tokom nedelje ponedeljak-četvrtak, cene istih tih soba u istim hotelima umeju da budu i 10 puta niže! Pri čemu se usluga ne razlikuje od one u udarnim danima. jednostavno, ljudi hoće da zarade i nema šta da im "zvrji prazno". Nisam video onu našu poznatu maksimu "ni kod babe nema džabe". Ima u Americi, posebno u Las Vegasu! jednostavno, u Las Vegasu je jeres imati praznu sobu, moraju je prodati, pa makar za smešno nisku cenu.

Valjda da ih ne bije maler, šta li :)

Jednog smo vikenda nešto sastančili u LA i pade predlog da za vikend odemo u Las Vegas, da zaboravimo na posao. Tako i bi, isto smo veče izašli iz aviona u užasno toplo veče Las Vegasa, grada kji zaista nikada ne spava.

Prvo što čovek oseti u LV je neka neobična užurbanost, nekakve vibracije koje vrlo brzo pređu na svakoga i prosto se uleti u spiralu uzbuđenja i neke čudne razigranosti kojoj niko nije pobegao. Svuda se čuje muzika, sve šljašti i trešti i sve ima nekakvu karnevalsku atmosferu. I gužva. Svuda.

Naravno, prvi fizički utisak je strahovita pustinjska vrućina, nema veze danju, noću... Ne znam odakle smognu toliko struje za sve er kondišne.

Smestili smo se u ne preskupi hotel koji imitira egipatske piramide

Ovo je snimak sa neke vrste balkona koji se protežu svakim spratom i nude veličanstven pogled na lobi. Sobe su naravno povelike za evropska merila sa svime što može putniku namerniku zatrebati. Od flaša nekog pića do koverte sa pozivom na "druženje" u kazinu sa nekim promotivnim bonusima i karticama i sijaset nekih materijala.

unutrahotel.jpg

Dok se moj cimer tuširao (izbio je manji sukob ko će prvi i ja sam izgubio) napravio sam par snimaka onoga što se iz moje sobe može videti. Kako je sunce peklo kao rerna, odbio sam d aizađem sve do predveče pa sam u ogromnom holu hotela pijuckao piće i pario oči prelepim hostesama, gošćama i na jednom transvertitu, a kad sam saznao ko je, bilo mi je dosta "đankanja" pa sam se povukao u sobu do večeri.

saprozorasobe.jpg

Bio sam već više puta u LV tako da nešto novo baš nisam očekivao da vidim i zadnjih poseta se orijentišem više da osetim "šmek" i upijem ritam grada. Tako je počela i šetnja gde sam s eugojio oko 4 kg za to vreme jer sam stalno pio neke sokove i jeo sladoled. Prijatelji koji za razliku od mene pju i akoholna pića su već polako počeli da gledaju unakrst i da se okreću za svemu što je žensko, čak i za babama sa ogromnim ogrlicama u šeširima. Uvek mi je zanimljivo videti ljude kako špartaju ulicom sa čašama na visokim nogama u rukama, margarite ili šta god, sa sve onim šeširićima ili suncobranima u koktelu (poput Del Boya iz mućki).

noana-tetnja.jpg

Naravno, poseta bilo kom kazinu se ne može izbeći nikako. Ama nikako! Čak sam siguran da su projektovali ulice u uličice oa ove u još manje dok na kraju ne završite u slepoj ulici pred vratim nekog kazina a pred vratima stoji livrejisani crnac sa blještavo belim zubima i samo što vas ne izljubi od sreće što ste baš vi a ne neko drugi naišli. Ne kockam se nikada ali mi je zabavno gledati i pijuckati besplatna pića koja nude zaista fantastično lepe devojke.

Tu se može videti i pokoja slavna ličnost ali samo zab trenutak jer se oni kockaju uglavnom u odvojenim separeima ili sobicama gd eispred njih stoje 4-5 grdosija u savršenim odleima sa leptir mašnama i pogledom koji odseca bele bubrege bilo kome ko se uopšte usudi da priđe malo bliže

kazinounutra1.jpg

LV je apsolutno posvećen uzimanju para. Svima i svakoma. 24 sata dnevni. Na svaki ikada u istoriji civilizacije izmišljen način. AKo mislite da ćete se sačuvati od toga, grdno se varate. Moje prve posete LV sam to shvatio i od onda s ei ne nerviram više kad mi vešti latino dečak uzme pare za neku budalaštinu. Aj' kad mi neka lepotica s akosim očima uzme pare jer me nagovorila da se slikam sa njom, pa posle krijem fotografiju od žene dok mi je ćerka ne pronađe pa me posle svi zezaju narednih nedelju dana, ali kad tresneš 10$ za neku kutijicu u kojoj bi trebalo da bude sladoled a već ti se učinila premala, a kad otvoriš ne da je sadržaj minimalni, nego da nema papirića sa opisom sastava sladoelda, ne bi ni znao da ga uopšteb ima. A kašičica veličine propisne kutlače!

kazino01.jpg

kazino02.jpg

Sva ta gungula u kazinima traje ceo dan, veče i noć. Nikad se ne zatvaraju. Pitam se kad zaboga očiste sve jer je sve zaista blistavo čisto. Jedino sma uhvatio jedan kazino da nikoga nema i to verujem sasvim slučajno i da je menedžer kazina taj dan dobio otkaz je ovaj kazino u glavnoj ulici oko 7 ujutro. Morao sam da ga slikam kao dokaz da ne sanjam.

kazino-7-ujutro.jpg

Inače u LV je kockanje kao i disanje. Kocka se svuda u lobijima hotela i kazinima, ispred kino dvorana, išli smo jedno veče u operu i onako skockani smo prolazili u holu opere sa automatima, kraj zapenušenih amera u šarenim košuljama kako besomučno tragaju za srećom... Ima automata i u WC-ima, nema brige...

Noć sam nekako preživeo jer nije lako u LV preživeti noć a ne piti alkohol, ne kockati se i ne (barem ne javno) juriti ženske kojih ima na hiljade i sve su raspoložene kao da ne postoji sutrašnji dan.

Uopšte, ceo grad, ljudi na ulicama, svi su nekako kao u transu. Ugrabiti od LV što više, danas, odmah...

Ujtro sam naravno ja prvi bio budan, nakon provere cimera da nije mrtav jer mi se činilo da ne diše, sišao sam do hotelskog bazena i uz hladno piće uživao zavaljen ispod suncobrana. Bazen i taj ceo kompleks je poveliki pa su me jdeva našli preko razglasa.

opustanje1.jpg

opustanje2.jpg

opustanje3.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dani su u LV pakleno vrući, ponekad mi se čini da neću stići da udahnem naredni put, pa onda panički dahćem kao džukela jednog od drugara u LA koju inače mrzim a i ona mene jer sam je jednom slučajno nagazio a onda me je zauzvrat ujela za petu. Spas je samo u što većoj količini tečnosto.

Probao sam da kad zagusti, uđem u neku klimatizovanu prodavnicu, bilo gde sa klimom samo da se malo razladim. Ne pomaže, jer sam se jednom tako ukočio od naglih promena temperature. Ameri su naime potupno lud narod što se tiče er kondišna. Podese na najhladnije i najjače duvanje i onda ti preostajen samo da što elegantnije izigravaš pingvina... Takos am jednom, bežeći od nesnosne vrućine, pobegao kroz neka vrata u mračni ulaz i završio u stolici neke gatare sa velikom staklenom kuglom na stolu. Odrala me je 50$ samo da bi mi rekla da sma srećan i da imam 4 dece i da me čeka sjajna budućnost na polju mode. KAd sam joj objasnio da imam samo dvoje dece i da se u modu razumem koliko i u atomsku fiziku, nije se zbunila već je nstavaila da mi čita sudbinu i koliko sma je razumeo, završiću kao vođa pobunenika u Venecueli..

Jedna od karakteristika LV je da se stalno dešavaju neki "hepeninzi" sa enormnom koreografijom i sa desetinama i desetinama učesnika. Natrčao sam na scenografiju neke borbe brodovima između nekih gusara na jednom i nekih devojaka na drugom brodu. Zapanjujuće je da se sve to odvija u stvarnom nekom kanalu dovoljno širokom i dubokom da primi poveće brodove.

gusari1.jpg

Ovo je kao bio brod gusara koji su jurili drugi broj pun izazovnih prelepoih devojaka. Onde su kao nešto bežale i vrištale a oni su im kao pretili da će ih kao raskomadati. Bilo je tu i nekih pucnjeva iz topova, mačeva u zubima, skakanja sa jednog na drugi brod, 'vatanja brate na sve strane. U opštoj gunguli, verujem da je pao i seks u dimu od topova, jedna broj je bukvalno potonuo ali se sve završilo tako što je raja sumanuto pljeskala i zviždala pozdrave a akteri spektakla su pokupili lovu i otišli na pljeskavice i još dnevnog seksa.

gusari2.jpg

Kako je padlao ponovo veče, posle celodnevnog bazanja uz neizbežni ručak negde u hladovini i preživanja u toj istoj hladovini a sve to za neku "siću" od par stotina dolara, bili smo opet spremni i orni za nove napore, kad smo već u LV. "Ako si u LV, ponašaj se kao Lasveganćanin" da parafraziram tamo neke evropljane...

U žaru bazanja, uleteli smo u neke uličice, neki bazar, šta li, uglavnom ima sve, od prodavnica falš Rolexa, do ponude odličnih pitica i slične hrane, preko ponude za seks od 100$ i gledanja nekog tipa koji je gutao kerozin i posle ga palio da se mi divimo.

Malo me je štrecnula ova zmija na grani u delu koji se bavi životinjama ali sam hrabro prošao ispod kad sam indukcionom dedukcijom shvatio da nije prava. Naravno, posetio sam WC nekoliko puta u roku sat vremena kad su mi objasnili da je bila PRAVA zmija. Kome bre pada na pamet da gaji zmnije na drvetu usred velegrada, mrsio sma celo veče, i te nći sam sanja da sam Tarzan koga jure zmije u vezi nekog tiketa za loto..

bazar.jpg

Poneka fotgrafija u vreme šetnje..

pogled01.jpg

pasaz.jpg

Jedna od stvari koja mi se u LV ne sviđa je KIČ!

Svuda kič, sve je kopija ili je kopijina kopija ali sve. Hoteli u obliku piramide ili rimskih građevina, mnogi od njih su tematski. Tako u hotelu u kom sam bio, ispred sobe u hodniku su ostavili mumiju, kao da me preplaši. Mada, za svaki slučaj sam je uveče obilazio u malo širem luku nego što bi radio na primer jedan hrabar čovek poput Švarcenegera..

Jedan deo LV sadrži kopije svega čega su se mogli setiti u vezi Venecije. Tu su sagradili čitave kanale gde se stvarnim gondolama vozite za debele pare, ne računajući bakšiš gondolijeru. Uzgred, gondolijeri zapevaju neke pesme za koje misle da ih pevaju na talijanskom a i za koje misle da su stvarno tako i tada pevane.

No nema veze, ameri gutaju sve a najviše vole da gutaju falš robu i falsifikate.

How nice!

svetimarko.jpg

venecija.jpg

venecija1.jpg

U žaru kopiranja, postoji i jarko osvetljena ajfelova kula koja malo štrči od u blizini smeštenih sfingi i gondolijera koji se dernja na "talijanskom"

ajfel.jpg

Za vreme šetnje, možete videti ama baš sve i svašta, recimo ovaj motor kojem ne znam razlog d aje ovde i ne znam razlog za dodatno ukrašavanje ali eto ima i toga...

motor.jpg

Kako se noć približavala, tako su se zalaufavali i načini da se zaradi, pa je recimo ovde prikazana ženska koja kao "cool" leži sa divljim životinjama a sve se plašim da ne cvika. No, treba zaraditi..

lavovi1.jpg

I tako je počela još jedna noć u LV i sve se otprilike ponovilo iz početka i tako u krug još dve noći.

Ja baš nešto nisam fan LV jer mi je sve kičasto, napadno i posvećeno jednom i jedinom: uzeti neku paru, sad i odmah. Tu nema mesta opuštanju, natenane bazanju i uživanciji. Gde god se okrenete na vas se izbeči ili umetni gusar da se sa njime slikate, ili vas za ruku povuče neka lepojka, zaljubljena u vas za celih 200$ na pola sata, ili vam tutnu u ruke neko piće koje košta kao polovan kompjuter, ili vam sa smeškom saopšte da u njihovom kazinu nema gubitnika samo đite. Naravno d anema gubitnika, gunđam u sebi, kad vlasnici kazina trenutno spavaju u svojim vilama od par miliona dolara pa kad se probude doći će gubtnicima da pokupe pazar..

Nisam nešto mnogo slika postavio jer bi mi trebalo znatno više vremena, želeo sam samo da prenesem delić atmosfere iz LV kao destinacije u koju baš ne odlazim previše rado ali me eto, ipak nešto vuče..

svenaprodaju.jpg

I na kraju za naše mlađe i slobodne članove foruma - ovde je sve moguće i sve je dozvoljeno, sklapanje "poznastava" i ostale akcije su sastavni deo LV noći i dana.

Ove dve dame promovišu neke proizvode ali najviše same sebe. E Zbog ove slike i još dve sam teško stradao na povratku kući, bilo je tu letećih tiganja i tako toga kad je moja bolja polovina shvatila da nismo samo sedlei u nekoj firmi u LV (kako sam nespretno pokušao da je ubedim) nego smo i videli malo sveta... :)

Izmenjeno (codemaker)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odlična priča o Las vegasu,hvala što ste je podelili sa nama...Inače,planiram da u junu, u okviru medenog meseca,provedem nekoliko dana u Vegasu i super su mi došli ovi saveti i iskustva.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja mogu pridodati http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1667

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sjajno nema šta! Deo sa gusarskim brodovima mi deluje kao uvod u film za odrasle :klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tesko je kratko opisati i pokazati ono sto ovaj grad nudi.Evo malo slika iz drugacijeg ugla.

http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/8643

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Super :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka