annica

Pomoć za planiranje puta Italija, Francuska, Holandija...

21 poruka u ovoj temi

E sad, molim za pomoć iskusne putnike da nam pomognu oko planiranja puta koji moja deca nameravaju da realizuju u novembru. Njihov plan je sledeći: Beograd - Ljubljana _ Milano _Lion _Pariz (tu bi ostavili auto u garaži) - London- Pariz _ Utreht - Amsterdam - Drezden _ Prag _ Beč - Beograd..:)

Verovatno su mnogi od vas imali makar delimičnu maršrutu koja je ovde data i svaki savet i dobronamerna sugestija bi nam dobrodošla. Putovali bi fiatom punto na gas, njih petoro, 3 vozača...planiraju da koriste usluge "kauč surfing"-a, ali bi bilo značajno da znamo i neke hostele i cene istih... Sve opcije su otvorene, nadam se dA ćete nam pomoći. Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Au, bas je zahtevna ruta, nadam se da je rastegnuta na solidan broj dana - i zbog puno razlicitih utisaka a i zbog tolike voznje.

Da li iz Pariza planiraju da voze do Londona? Ili auto ostavljaju u Parizu i nastavljaju do Londona kako? Voznja levom stranom u Engleskoj moze da bude nezgodno iskustvo, pogotovo ako auto nije prilagodjen tome, tj. nema volan na desnoj strani.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Putovanje bi trajalo 11 dana. U Parizu bi ostavili auto u garaži, ali još uvek nemaju najjeftiniju opciju do Londona..:D :D:D Jeste zahtevna tura, ali mladi su, pametni, odlično govore engleski, natucaju francuski i nemački... :srce:

Zato sam i izložila temu na forum da im pomognemo sa što više saveta iskusnih putnika... u jednom danu najveću kilometražu sam prešla od Krka (Malinska) do Panćeva i ne mogu im tu biti od velike pomoći, a muž inače nije vozač.. Osim toga, mi smo do sada uvek išli preko neke agencije i nemamo iskustva sa ovakvim putovanjima, a na forumu se javljaju ljudi koji imaju taj avanturistički duh svojstven mladosti :D...Tako da, eto, očekujem pomoć!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iskreno, mnogo lokacija (po mom misljenju) za 11 dana! Milano, London i Pariz za tako kratko vereme, plus put - mislim da nista nece moci da vide kako treba!!!! Gde su mislili koliko da se zadrze?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slažem se. Svaki grad traži makar par dana da bi ste osetili njehov duh i lepotu. ali ako se mora ...valjda nije teško:) :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ovo je okvirni plan. Za sada nameravaju da spavaju u Ljubljani,Londonu, Dresdenu i Utrihtu...Osim toga novo im je London, Amsterdam, Prag i Beč, ostalo su videli...ili je bar neko iz grupe bio pa zna gde i šta da im pokaže...

Ćerka je bila 3 puta u Parizu, 2 puta u Drezdenu, u Milanu, Lionu... Zna gde treba da ih provede...

U Utrihtu imaju prijatelje i noćenje, pokazaće im Amsterdam...

Smelo jeste, ali imaju vremena da se vrate jednog dana tamo gde su "zagrebali"...:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E sad, molim za pomoć iskusne putnike da nam pomognu oko planiranja puta koji moja deca nameravaju da realizuju u novembru. Njihov plan je sledeći: Beograd - Ljubljana _ Milano _Lion _Pariz (tu bi ostavili auto u garaži) - London- Pariz _ Utreht - Amsterdam - Drezden _ Prag _ Beč - Beograd..smajl.jpg

Iskreno mislim da je broj dana bas mali za ovu turu, ja praktikujem ture kolima cesto i najbolji za planiranje puta, vremena, cena kostanja i sve ostalo je http://www.viamichelin.com/, . Mislim da je auto premali za 5 osoba, pogotovo sto je na gas, pa nema mesta ni za stvari, nas je islo petorica do Torina svi vozaci sto je nebitno jer ko je bio pozadi izasao je kriv na kraju puta i to sa Opel Vectrom.

Sto se tice rute do Pariza gradovi koje ste naveli da bi oni posetili i jeste put do Pariza i ima oko 1900km, a do Amsterdama oko 2400km i sajt kaze da ih gorivo i putarine kostaju malo preko 300 e. Za hotele ja koristim iskljucivo booking.com, iskustvo sa njima je odlicno.

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A zašto neće u Dablin, Rejkjavik i Stokholm?

Sad ozbiljno.

Ne slažem se uopšte da je zamišljeni plan - smeo. Ništa tu nije smelo, ostvarivo je lako, uz poštovanje satnice i maršute. Ali je pitanje šta dobijaju time. Osim priče gde su sve bili i eventualno što si pomenula to da "zagrebu" i vrate se nekad na duže...

To što su svi mladi, lepi, pametni (koliko ono gradova hoće da obiđu za 11 dana?) i govore jezike teško da će da im pomogne u rastezanju raspoloživog vremena... Ajde oni koji su reprizno negde pa se opušteno podsećaju tih mesta...ali za one druge, premijerne... jedan dan u Parizu, jedan dan u Londonu, jedan dan u Amsterdamu...Boli kad pomisliš samo.

Iz mog iskustva i kako ja radim: kolima kada hoću da mi putovanje bude puno sadržaja koje nisam planirao, zadržavanja na lepim mestima za koja nisam znao da postoje, skretanja...U tom smislu jedino mogu da pozdravim izbor doba godine za realizaciju puta. U novembru se ni ja nešto mnogo ne bih bavio uzbuđenjima i lepotama duž puta dok se vozim od mesta A do mesta B... Takođe kapiram da je ovo ekonomik varijanta obzirom da osim goriva (gasa) i za ono što pojedu usput novac praktično neće da im bude uopšte potreban.

Moj jedini savet je da ne jure kolima kako bi što pre stigli negde i imali tamo više vremena...ali pošto kažeš da su svi pametni - možda je savet i nepotreban .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Andrej26 potpuno se slažem sa tobom, oni to takođe znaju, biće krivi ali srećni :stidljivko:, kao pretpostavljam i vi... Ma kad imaš 23 godine to sve pada u vodu, nema značaja... Hvala za sajt, već je u upotrebi...

Ono što mene zanima, a niko mi ne govori je - šta je potrebno od nephodnih stvari osim zelenog kartona, atesta na plin i međunarodne dozvole da imaju sa sobom..,

-da li su neophodni lanci ili zimske gume jer idu u novembru

- aparat za gašenje požara?

-šta je to što vam je trebalo na putu a niste znali, ili ste znali pa vam je olakšalo put

Trebaju mi praktični saveti, cene hostela, predlozi za noćenje..., broj dana im je ograničen zbog drugih obaveza, tu nema pomeranja, ali pošto nemam ličnog iskustva u takvim putovanjima želim da im pomognemo u organizaciji i stvarčicama koje ti zafale na takvom putu, a o njima uopšte ne razmišljamo dA BI mogle biti korisne... :smorilo:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Putno osiguranje i neka od varijanti Road Assistance. Jedinstveno na celoj teritoriji gde misle da idu, od Slovenije pa na dalje.

Dobiješ broj telefona i ekspresnu sanaciju eventualnih problema u najkraćem mogućem roku, bilo koje doba dana ili noći.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eto, a ja mislila da je dovoljan kasko... Hvala, značajna informacija:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ta asistencija na putu nije obavezna ali je jako korisna da se ima.

Rasterećeni i oni na putu i mame kod kuće.

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

i tate... :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cene hostela mogu da se vide i uporedjuju na hostelworld.com, hostels.com, hostelbookers.com, itd. London mi je malo suvisan na ovoj ruti jer imaju samo 11 dana za put. Ako nisu planirali da put Pariz - London odrade Eurostar vozom za 2.5h, svi ostali vidovi prevoza traze vise vremena (avion sa check-inom i transferima je bar 4-5h, autobus je 8-9h).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Utakmica u Londonu, a sin sportski novinar :D kako to da propuste? Hvala za koristan savet...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka