dada32

Kradja u sobama hotela Ljoret de Mar

36 poruka u ovoj temi

da li je neko pokraden u sobi hotela u lioret de maru? mi smo tu neprijatnnost doziveli,pa me zanima da li jos neko pokraden u sobi hotela i kakva su vam iskustva?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U kom hotelu? Kada? :tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To se isto desilo nekom, ko je putovao u grupi sa mojim roditeljima 2006. godine. Znam samo da su posle toga, svi putnici iz grupe, sakupljali po 5e, kako bi pokradeni imali neku kintu.

Izmenjeno (Hitch)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

OVOM PORUKOM BI ZELELA DA SKRENEM PAZNJU SVIMA ONIMA KOJI PLANIRAJU DA PUTUJU U LIORET DE MAR U HOTEL GIATART PARK 3!!!!!

U junu smo bili u Lioret De Maru u hotelu GUITART CENTRAL PARK 3 preko agencije Viva Travel Agency.Hotel ima 2 zvezdice,ali pripada kompleksu hotela.Predposlednji dan,po povratku sa plaze,na kojoj smo se zadrzali 2 sata, u sobi nas je docekao haos.Polomljeni suveniri,ispreturane stvari,...bili smo pokradeni!Vrata sobe nisu bila obijena,balkonska vrata zatvorena,rezervni kljuc od nase sobe nije bio na recepciji...Stvari nam nisu bile u sefu,jer je sef u sobi i u jako losem stanju,a u njemu ne mozemo cuvati majice, fen,....

Na recepciji naseg hotela smo dobili informaciju da je to nadleznost policije,koju niko nije pozvao niti je imao nameru da pozove...Po dolasku naseg vodica,dobijamo informaciju da ce on ostati u hotelu,kontaktirace policiju i menazera hotela,a mi mozemo da idemo na planirani izlet u Barselonu,jer ce nas on o svemu obavestiti.Sa nama smo poneli pasose ,nakit,..i te su stvari za vreme obilaska grada bile u busu. Barselonu smo krenuli oko 15h,nikakvu informaciju nismo dobili sve dok ga sasvim slucajno nismo sreli oko 23h kod Magicnih fontana.Od njega saznajemo da je navodno bila policija,menadzer se nije pojavio...ne moze nam niko nista pomoci,to se desava i to je "normalna"pojava.Po povratku u hotel,oko 1h posle ponoci,na recepciji glavnog hotela potrazili smo zapisnik policije i saznali da nije ni bila u toku dana,upoznati su sa tim i podigli su mere obezbedjenja...Uputili su nas na menadzera naseg hotela koji je izasao u pripitom stanju i nas problem ga nije zanimao.Po ulasku u sobu,ponovo smo doziveli sok...nestale su nam ponovo stvari...Silazimo na recepciju,trazimo pomoc,ne reaguju,policiju ne zele da pozovu...Odlazimo ka glavnoj recepciji i u tom trenutku dolazi policijski auto,tako da na nase insistiranje i pomoc ljubaznog coveka iz obezbedjenja glavnog hotela dosli su do nase sobe.Dosla su i dva vodica,koji su vrlo malo znali spanski(bar su tako rekli policajcu,SMESNO,ZAR NE:))i sa nama krenili do policije da damo izjavu.Policija nam ne moze pomoci,jer taj deo hodnika ne pokriva kamera i oni nemaju snimak na osnovu koga bi pomogli.Toga dana su obijene i druge sobe na toj vertikali,jer nema kamera,a to neko zna i koristi da u sobe ulazi kada hoce i uzima sta hoce.Kada smo potrazili izvestaj,kao dokaz da su bili u sobi,nisu hteli da nam daju,pa smo na nase insistiranje tek sutradan ga dobili kada je dosao prevodilac iz Barselone.Agencija preko koje smo uplatili aranzman nije imala svog vodica,vec smo bili prepusteni vodicima RAPSODY TRAVEL.Njihov vodic nam je ukazao pomoc do odradjene granice,uz odgovor da ne moze vise od toga,jer nismo putnici njihive agencije,vec samo putnici u njihovom busu.Kada sam potrazila tel broj VIVE TRAVEL rekao mi je da broj nema.Vratili smo se u Bg,obratili se agenciji,turistickoj inspekciji,YUTA-i,ali uvek isti odgovor-NISTA VAM NE MOZEMO POMOCI,NISMO ODGOVORNI!!!!!

Ne mogu da se pomirim sa takvim odgovorima,jer mi je nelogicno da se ugovori sa hotelom sklapaju,a da se ovakve situacije ne predvide! ne radi se samo o materijalnoj vrednosti stete! grozan je osecaj kada znate da vam je neko mozda danima ulazio u sobu,brljao po stvarima,...a za to niko ne odgovara!!!PA ZAR TREBA MI DA PROVERAVAMO SISTEME OBEZBEDJENJA PO HOTELIMA,ZAR TO NIJE POSAO AGENCIJE!!!!!!!! ILI JE NJIMA BITNO SAMO DA UZMU NOVAC....UPUCUJU NAS DA TUZIMO HOTEL,ALI MI SMO DO NJEGA DOSLI PREKO VIVE TRAVEL,NE LICNO...

da li je neko bio u slicnoj situaciji,ako imate neki savet,informaciju,..napisite...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja isto smatram da to nije stvar agencije vec hotela.Ne moze agencija da se bavi kontrolom rada sigurnosnih kamera hotela koje ima u ponudi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dado,bas mi je zao sto ste imali tako lose iskustvo :tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako agencija ne obraca paznju na bezbednost svojih putnika i niz drugih bitnih stvari u hotelima koje ima u ponudi ko onda to treba da radi???????Ona je posrednik izmedju hotela i gostiju koje posalje,ona potpisuje ugovor sa hotelom,a ne mi.Zasto bih ja preskocila agenciju i obratila se direktno hotelu???Ja aranzman nisam uplatila na recepciji hotela,vec u agenciji.Hoces da kazes da su ovakve situacije izostavili u uugovoru????? Da li je agencijama najbitnije da posalju sto veci broj putnika koji su po kretanju autobusa prepusteni sami sebi u stranoj zemlji gde ti niko ne moze ukazati pomoc???? vise niko nije odgovoran!!!!!!!

Izmenjeno (dada32)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je extremni slucaj kako moze da ti presedne letovanje. Stvarno bedak sto vam se letovanje upropastilo na ovakav nacin. Nisam samo shvatio gde su vam bili pasosi i novac? koliko vidim iz price niste ostali bez njih sto je dobro. Strasno je sto hotel dopusta takve stvari da se desavaju a jos strasnije sto agencija salje turiste u takav hotel pod uslovom da ne zna kakva bezbednost u istim. Ali definititvno hotel je odgovoran za takve stvari, i jos gore sto oni po prici znaju za takve stvari i to je njima normalno LOL. Zao mi je, a ja idem u Spaniju/magrad de mar za mesec dana tako da mi nije sve jedno sada.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo uzeli sef u hotelu po savetu vodica stalno stacioniranog tamo..Platili smo 20 evra za 7 dana i jos 10 evra depozita za kljuc..Po vracanju kljuca, dobili smo nazad 10 evra. Nije bilo nikakvih kradja, stajali su nam mobilni u ladicama, nakit i jos neke sitnice..Niko nam nije ni pipnuo stvari u koferu..Sobarica je samo menjala peskire, praznila kante sa djubretom i tek ponekad malo prebrisala sobu i 2-3 puta namestila krevet koji je bio u potpuno haosu...

Kupali smo se na bazenu hotela "Esplai" u Calelli, more nam je bilo hladno, nosili smo nesto para i satove i to niko ne dira :D

U barselonu nosite samo osnovne stvari, uvek ispred sebe, a pare dobro skrivene..Moguce su kradje jer su guzve velike...

Nadam se da cete se lepo provesti i nista vam nece pokvariti letovanje :))

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ovaj depozit mi nije jasan...

Jaco uopšte ste niste kupali u moru???? Ti si prva koja je to napisala, svi nešto nagađaju, a oni pre tebe su pisali da je voda hladnija nego u Grčkoj , ali sasvim ok za kupanje???'

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dva dana smo bili u Barseloni, prvi dan po dolasku u Spaniju smo samo spavali nakon dugog puta...zadnja 2 dana je bilo oblacno sa kisom, i ostala 3 cela dana proveli na bazenu :D

Hladnu vodu ne podnosimo i bilo nam je lepo i u bazenu i u djakuziju :)) Grcka je raj za kupanje, a Spanija je vise za provod :))

Ne mozes dobiti kljuc od sefa bez 10 evra depozita :D Ako im vratis kljuc, dobijas nazada 10 evra, u suprotnom to je njegova cena :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

<br />Ako agencija ne obraca paznju na bezbednost svojih putnika i niz drugih bitnih stvari u hotelima koje ima u ponudi ko onda to treba da radi???????Ona je posrednik izmedju hotela i gostiju koje posalje,ona potpisuje ugovor sa hotelom,a ne mi.Zasto bih ja preskocila agenciju i obratila se direktno hotelu???Ja aranzman nisam uplatila na recepciji hotela,vec u agenciji.Hoces da kazes da su ovakve situacije izostavili u uugovoru????? Da li je agencijama najbitnije da posalju sto veci broj putnika koji su po kretanju autobusa prepusteni sami sebi u stranoj zemlji gde ti niko ne moze ukazati pomoc???? vise niko nije odgovoran!!!!!!!<br />
<br /><br /><br />

Ti treba da se obratis predstavniku agencije preko koje putujes i on je tu da ti pomogne,u okviru svojih mogucnosti naravno.Pre svega ukoliko ste ne daj boze ostali bez pasosa da kontaktira ambasadu i sl.Nije njegov posao da glumi obezbedjenje po hotelima,niti da juri lopove.

Po svemu sudeci jeste u pitanju propust hotelskog obezbedjenja ali i policije koja je bila nezainteresovana da vam pomogne.Medjutim ne mozete za to kriviti agenciju.Ustvari ne znam sta vi ocekujete?Izvinjenje,nadoknadu za pretrpljeni dusevni bol ili nesto trece?I kako da ti agencija garantuje bezbednost?Mogla je nedajboze da ETA izvrsi teroristicki napad i digne vas hotel u vazduh i ko bi bio kriv-jel agencija??

Agencija moze da odgovara za bezbednost svojih putnika samo za stvari koje su u njenom domenu- npr ukoliko se desio udes zato sto je obezbedila neispravni autobus i sl.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dado, zaista mi je zao zbog svega sto vam se desilo, pa vam je i letovanje ostalo u vrlo losoj uspomeni. Ali, moracu da se slozim sa Dekijem, svidjalo se to nama ili ne, ali istina je. Nema tu nikakve odgovornosti agencije. Spomenula si Vivu, preko koje ste verovatno putovali, ali i sa svakom drugom bi situaciju bila identicna. Mi, na srecu, nismo imali takvih problema. Sef, gde god bili smesteni, preporucujem pod obavezno jer se nikad ne zna sta se sve moze desiti (cena je inace ista koju je vec navela Jaca). Kazem, nismo imali takvih problema ali nam je zato agencija na licu mesta promenila hotel pa je situacija bila vrlo neprijatna jer ne znate sta mozete kao zamenu dobiti. Bez obzira sto je sve proslo ok, kad smo se vratili, poslao sam mail agenciji i pre par dana sam dobio odgovor i izvinjenje...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da agencija nema velike krivice i odgovornosti ukoliko to u tom hotelu nije učestala praksa. Naime, dva puta mi se desilo da sam daaaleko od kuće se našao u nevolji brutalno velikoj i saosećam se sa tobom, ali ukoliko ti nije ukradena putna isprava ili novac, već neke "sitnice" dobro ste prošli. Polomljeni suveniri u smeće, a fotke će ostati. Moj poznanik je u Hrvatskoj doživeo prepad i nije mu ništa falilo, nego je dobio batina i odlučio je da preko suda potraži pravdu. Podneo je tužbu i sada se Bogu moli da ne pronađu počinioca, jer u tom slučaju tuži državu u kojoj se dogodio incident, pa samim tim će dobiri bolju odštetu. MOŽDA bi to bilo rešenje. Jedino mislim da ste sami trebali pozvati policiju, jer mislim da malo iluzorno očekivati da će neko drugi (neko ko baš i ne pokazuje volju za to) rešavati tvoje probleme. Ukoliko menadžer ne želi da radi svoj posao, postoje više instance. Mi sada možemo ovde štošta pisati, ali u toku pisanja moramo biti svesni da je lako biti general posle bitke. Još jednom ponavljam da mi je zaista žao za to što ti se desilo.

Izmenjeno (Mupovac)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni se 2 puta desilo da mi nestanu sitne stvari iz sobe,jednom u Grckoj pinceta(verovali ili ne) i mleko za telo,sto smo ustanovili da je delo sobarice kleptomanke,drugi put u Bugarskoj peskir za plazu,koji je uzet sa terase(tada nam je menadzer hotela rekao da smo dobro prosli,sreca da su vrata terase bila zatvorena i da je taj neko uzeo jedino sto je mogao i sto se u tom momentu nalazilo na terasi,bili smo na prvom spratu smesteni).

Uvek posle tih iskustava u hotelima uzimamo sef,za svaki slucaj...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka