aleksandra_

PLATAMON

1144 poruke u ovoj temi

slavica7

Moji roditelji su juče otputovali u Platamon i nakon njihovog povratka ću napisati njihove utiske. Prvi utisak koji su mi danas napisali u poruci je da smeštaj (Manos preko Sabre) izgleda OK, da je app ogroman i opremljen, da imaju lepu terasu sa pogledom na more, samo da je plaža "malo dalje", ali videćemo šta to znači u sledećim javljanjima. Voda je čista i topla.

Koliko sam ja gledala neke sajtove ceo septembar se očekuje sunčan i topao. Pogledaj weather2umbrella, accuweather i slične sajtove.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@boxi

Hvala puno i na ovoj, a i na budućim informacijama!

Gledala sam i ja neke dugoročnije prognoze, ali ni jedna ne doseže do druge polovine septembra, mada sam takođe čula da će ceo septembar biti suv i topao :)

Žale li se tvoji na komarce?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na accuweather.com imaš prognozu do 28-29.9.2012. Izgleda da će biti super vreme.

Nisu mi pisali o komarcima, ali mi se čini da im prvi utisak nije neki. Mama mi je napisala "nama je OK, ali najlepše plaže su 2,5km daleko", "Pefkohori je zakon" i slično. Ovo za plaže mi nije najjasnije-ko je bio u Platamonu molim za pojašnjenje o plažama i slično. Platamon je baš hvaljen na ovom forumu i još nekim. Dogovorili smo se da me zovu na fixni kada kupe karticu pa da mi pojasne taj BZVZ ton u porukama a mogu ih i pitati šta te interesuje?

Izmenjeno (boxi)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E svaka ti čast! Na accuweather.com sam se i sama uverila da će do kraja septembra biti sunčano, a temperatura pristojna.

Koliko sam ja čula, u Platamonu ima plaža "za svačiji ukus", tj. peščana koja prelazi u šljunkovitu (ili obrnuto, nije ni bitno), a Platamon je, vidim, razvučen duž obale, pa su verovatno tvoji roditelji smešteni na suprotnoj strani od plaže kakva je po njihovom ukusu.

Nas plaže baš mnogo ne zanimaju, više nam je akcenat na ekskurzijama, šetnjama, tako da nam to neće biti problem. Iovako treba da što više šetamo zbog linije, da je na odmoru ne pokvarimo lenčarenjem :)

Kad si spomenula kartice za telefon, pitaj ih kad ti se jave kakve su kartice kupili, čula sam da imaju neke FACE CARD, koštaju 5 eura i traje mnogo duže nego obične Halo kartice (koje takođe koštaju 5 eura), neka ih potraže ako ih već nisu uzeli.

Imala bih ja mnogo pitanja, npr. da li mi je dovoljan aparat sa tabletama protiv komaraca za apartman ili mi treba i Autan za po napolju - ali nema smisla da gnjavim ni tebe, ni tvoje roditelje, svaka informacija koju dobijem biće mi dragocena :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili u junu u Pefkohoriju i koristili smo Face card i traju duže.

U julu na Rodosu imali smo i raid aparat i autan, ali nama u sobi ništa nije pomoglo jer su bili neki "žilavi" i bili smo izujedani skroz. Tako da bolje poneti i jedno i drugo, za svaki slučaj.

Slobodno pitaj. Napisacu nove info čim budem nešto imala, ali sve treba uzeti sa rezervom. Naročito ovo što sam napisala da nisu oduševljeni - sama konstatacija "Pefk je zakon" (jer su tamo bili nekoliko puta) pokazuje koliko su pristrasni regiji Halkidiki.

Izmenjeno (boxi)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@boxi

Znam ja kako je to kad se vežešza neko mesto, pa sva druga prihvataš sa rezervom. Za nas je u Grčkoj uvek Peloponez bio zakon, a na Severnu Grčku smo se mrštili. Zbog toga se sad toliko i raspitujem, i drago mi je što čujem da se Platamon ipak malo razlikuje, u pozitivnom smislu, od ostatka "Olimpijske rivijere" (Paralija i sl.). Volim kad je Grčka, da je ona tipična Grčka, a ne srpski lunapark.

Što se tiče komaraca, na jugu Grčke (i u celoj Turskoj u mestima u kojima smo bili) komaraca uopšte nije bilo, ali zato u jednom mestu između Soluna i Katerinija su nas urnisali, tako su nas izujedali, da smo se češali još meseca dana nakon povratka kući. Zato sad imam fobiju od njih i poneću, što kažeš, sva raspoloživa sredstva odbrane.

Pa dobro, ako si baš raspoložena da odgovaraš na pitanja, zanima me najviše da li se organizuju neki izleti u okolinu - Stari Pantelejmon, Olimp i slično. Do tvrđave sam čula da ima vozić, a ove duže ekskurzije već imamo obezbeđene. I da li su nabavili Face Card. I naravno, svaki savet koji smatraju da je koristan.

Još jednom unapred hvala :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tako smo i mi prošli na Rodosu: ljudi sa kojima smo se družili na plaži nisu videli nijednog komarca, i kada pokažemo "ujede" od prethodne noći bili su iznenađeni. A naša soba je bila kao neko leglo.

Kada se jave pitaću sve.

Izmenjeno (boxi)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja kada sam bila u Platamonu ( 1.jula ) sam kupila Face card.Mada kada sam im na trafici potrazila Face card covek mi je nesto otkucao i dao papiric slican fiskalnom racunu na kome su bila 2 kod i instrukcije za koriscenje.Bilo je 5e i mogu vam reci da je kartica odlicna.Tako da se ne iznenadite ako vam umesto plasticne kartice daju papiric :) A moja drugarica u Nei Poriju je imala klasicnu Face card,plasticnu,karticu :)

Izmenjeno (Micka_Nis)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Najnovije informacije za SLAVICU7:

Komaraca ima,ništa strašno, ali na njihovom app imaju odlični komarnici i nekoliko aparata protiv komaraca tako da su u sobi potpuno zaštićeni. Kada je gazda vile, inače OK lik, došao da ih pozdravi predložio im je da ih uopšte ne isključuju, jasno ti je onda kakva je situacija. Jako hvale tu vilu Manos u kojoj su smešteni, i po opremljenosti i po lokaciji.

Nemaju pojma koju su karticu kupili.

More je toplo i čisto. Spominju neku plažu levo od crkve. Kažu da nema zainteresovanih putnika za izlet na Meteore pa će ih spojiti u ponedeljak sa nekom rumunskom agencijom i odštampati brošuru da mogu da prate. Komentar je da ima malo naših, nije velika gužva. Utisci koji su u poruci se činili bzvz, uživo mi zvuči daleko bolji. Put im je bio naporan busom, nešto su se nacimali pa je to verovatno dovelo do prvih smornih komentara. Ali i dalje sve porede sa Pefk, tako da već vidim gde će letovati sledeće godine.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ Micka_Nis

Ja bih se iznenadila kad bi mi dali plastičnu Face Card, jer sam na više mesta pročitala da izgleda kao fiskalni račun i da treba nekih milion brojeva da se ukuca pre nego što ukucaš broj koji zoveš.

Hvala ti za ovu informaciju :)

Izmenjeno (slavica7)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ boxi

E, puno ti hvala na ovim informacijama, sve mi idu u prilog, mislim, nema nekih drastičnih primedbi, a to što je malo naših i nema gužve znači da će ih u drugoj polovini septembra biti još manje :) Sve na šta se žale (put, komarci) već imam u vidu i pripremam se unapred.

Još jednom, puno ti hvala, pa ako bude još zanimljivih informacija ili korisnih saveta, ti se oglasi, da te ja više ne smaram pitanjima :)

Izmenjeno (slavica7)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko se secam (bila sam pre dve godine tamo) Iz Platamona i nema nesto mnogo organizovanih izleta, samo ove sto nude nase agencije, ali zato ako budete imali vremena idite do Leptokarije, tamo svuda ima lokalnih agencija i nude bas raznovrsne izlete. Secam se samo da su organizovali i krstarenje do Skijatosa, i da su bili dosta jeftiniji nego u Nea Poriju (npr. izlet koji je u Leptokariji bio 15 eura iz Nei Porija je bio 20)

Izmenjeno (Bubica)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Platamonu sam bila 5 puta, samo je cinjenica dovoljna da se zna da je to najbolje mesto u celoj toj rivijeri (Nei pori, Leptokarija, Olympik Beach, Paralija... - to je inace ciganlija) dok Platamon nema nijednu manu ovih pomenutih, plaza za svakog i sa sitnim kamncicima i peskovita.Vila Mihalis ok sasvim pristojna za taj novac koji uplatite, udaljenost od plaze nista strasno nikakva narocita uzbrdica vrlo malo, vile Halo Tursa su sve slicne po tipu smestaja tako da nema neke bitne razlike, ja licno nijednog srbina nisam srela niti cula nas jezik, lezaljke besplatne uz naruceno pice u proseku kafa (ice cofe)3eur, sok 3 eur koje su naravno vase tokom celog dana ako ste tu ako ne ostavite peskire niko vam nece pomeriti niti zauzeti te iste lezaljke.Voz iz Nei Pori do Soluna ne secam se nesto jeftino nista komplikovano odvezete se i to je to, svuda gde sam htela nisam trazila lok agencije samo taj prevoz voz bus aqua park itd, sve usvemu lepo ces se proveti u Platamonu. Za sva pitanja sam tu slobodno

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno, Bubice :)

Nisam planirala da idem na ekskurzije preko naših agencija, već preko lokalnih, jer su one po pravilu jeftinije. Ali kao što sam već napisala, tri ekskurzije su nam već sadržane u aranžmanu, pa sam mislila zapravo na neke kraće izlete u okolinu Platamona. Valjda ćemo se snaći i javnim prevozom.

@sezanakolakovic

Hvala puno na informacijama, baš tako sam i očekivala da će biti, puno ti hvala što si potvrdila moja očekivanja. Naročito mi je bitno ovo da može vozom ili busom da se malo proputuje po okolini, naravno da je bez veze plaćati agencijama aranžmane ako možeš da otputuješ i sam bez problema, a ja sam već ovejani turisa :turista: .

Hvala još jednom :cvetak:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

FACE telefonsku karticu u Platamonu mozete kupiti u marketima,nema ih na trafikama,a komarci se pojavljuju periodicno.Ja sam sa decom bio u Platamonu pocetkom avgusta i imali smo 5-6 ujeda.Platamon je lucko mesto,ima veliku marinu tako da u samom mestu ima raznih plaza od peska preko sodera do pescane plaze sa ogromnim kamenjem u vodi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka