ljerka

LCC- Low cost kompanije

564 poruke u ovoj temi

Samo danas za rezervacije preko wizz air - a 20% popusta za sve polaske iz Beograda.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

juce pre podne rezervisala sam karte nas 4 preko WIzz-a DortmunD-BG 450e povratne leti a vec nekoliko sati kasnije iste te karte 650e:huh: ...mora se pratiti nekad nadjem kartu za 10e a nekad ne mogu naci ni za 100 :lud:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Spainair se ugasio, ali je zato nedavno formirana nova niskotarifna kompanija - VOLOTEA, sa operativnim bazama u Barseloni i Veneciji

Preneto sa sajta aviokarta.net

yourfile_(1).jpg

Volotea, nova španska lowcost aviokompanija poleteće 15. aprila sa aerodroma "Marko Polo" u Veneciji.

Alfons Klaver iz nove kompanije je za naš portal potrvrdio da nova kompanija iako je registrovana u Barseloni i sedište joj je na aerodromu El Prat u ovom gradu neće i leteti iz njega, bar ne u početku. Kao što je i najavljeno pre nekoliko dana, Volotea će svoje operacije započeti iz Venecije i to prema 14 evropskih gradova.

"Želja nam je da letimo do zapostavljenih evropskih destinacija i do manjih i srednjih evropskih gradova", rečeno je u saopštenju kompanije, koje je izdato jutros.

Pored ranije najavljenih italijanskih destinacija: Brindizi, Kaljari, Olbia, Palermo i Ređo Kalabria, Volotea je danas objavila i devet za Veneciju potpuno novih destinacija: Alikante, Bilbao, Bordo, Budimpešta, Krakov, Malaga, Porto, Solun i Santjago de Kompostela.

Kako je naglašeno u saopštenju, broj destinacija će rasti tokom leta. Očekuje se da će Volotea iz Venecije uspostaviti saobraćaj do 24 evropska grada do kraja avgusta. Kada budu otvorene sve planirane linije, ova kompanija će biti prva po broju letova sa venecijanskog aerodroma, obavljajuću preko 160 letova nedeljno sa kapacitetom za blizu 20.000 putnika.

Volotea će se usmeriti na direktne letove i putnicima neće nuditi konekcije. Najniža cena karte u jednom pravcu biće od 19 evra sa svim taksama. Karte će biti u prodaji od naredne nedelje. Avion kojim će leteti je Boing 717 sa kapacitetom od 110 putnika.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Wizz Air uveo sezonalnost u naplati predatog prtljaga

01.03.2012 / Izvor: Wizz Air Foto: Arhiva

Preneto sa sajta aviokarta.net

800px-whizzair.a320-200.lz-wza.fromrear.Wizz Air je bez obaveštavanja javnosti promenio pravila plaćanja prtljaga od 24. februara 2012. Od tog dana se doplata za prtljag računa ne samo na osnovu dužine trajanja leta već i na osnovu sezone.

Kada je predviđeno trajanje leta manje od dva sata nadoknada za prtljag iznosi 15 evra po torbi, po letu, ako se plaća preko interneta. Ako je predviđeno trajanje leta dva sata ili više onda je nadoknada za prtljag 20 evra po torbi, po letu.

Ove nadoknade su uvećane za po 5 evra ukoliko je let u okviru takozvane visoke sezone. Wizz Air je od 24. februara 2012. uveo sezonalnost na svojim letovima i prema ovoj odluci visokom sezonom (high season) se smatra letnji period od 9. juna do 23. septembra, kao i period nakon Božića od 28. decembra do 6. januara.

Nova pravila se primenjuju automatski od 24. februara 2012. na sve rezervacije preko interneta ili call centra.

Nadoknada za prtljag koja se plaća na aerodromu iznosi i dalje 30 evra, kao i nadoknada za prtljag koji nije primljen u putničku kabinu kao ručni prljag i mora da se preda na gejtu - 60 evra.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Stiže Italijanski "Air One" na relaciji Beograd - Milano (Malpenza)

http://www.blic.rs/V...Beograd--Milano

Vidim da povratna karta košta 80e.

Izvanredno, pogotovo sto je Milano hub i ima mnogo low cost letova kako za unutrasnjost Italije tako i za mnoge destinacije po Evropi i svetu.

Medjutim treba voditi racuna kada se leti dalje da oko Milana ima tri aerodroma, i oni medjusobom nisu blizu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

"Air One" 18. septembra uvodi liniju Beograd-Milano

Tanjug | 12. septembar 2012. 13:42 |

Air-one_310x186.jpg

BEOGRAD - Italijanska niskotarifna aviokompanija "Air One" uspostaviće 18. septembra direktnu avionsku liniju Beograd - Milano.

Avioni će na novoj liniji leteti tri puta nedeljno, svakog utorka, četvrtka i subote.

Predviđeno vreme sletanja na aerodrom u Beogradu je 9:20 sati, a povratak ka aerodromu "Malpensa" je u 10:00 časova.

Kompanija "Air One" je u vlasništvu italijanske nacionalne aviokompanije "Alitalija", ali posluje pod sopstvenim imenom i brendom.

( preneto iz Novosti)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A evo i najave za Pariz

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Wizz Air: Do Pariza za 25 €

Izvor: Tanjug

Mađarska niskotarifna aviokompanija Wizz Air, koja je najavila da će 1. juna uspostaviti novu liniju Beograd - Pariz Beauvais, počela je danas da prodaje karte za te letove.

14453019245061ded2a4437686970870_orig.jp

Promotivna cena karte u jednom pravcu je od 2.570 dinara, uključujući sve takse i naknadu za izdavanje.

To će omogućiti domaćim turistima da povoljnije lete do "Grada svetlosti", ali i francuskim turistima da se lakše odluče da posete Srbiju i upoznaju ovdašnje prirodne lepote, kulturno-istorijsko bogatstvo i obilje turističkih atrakcija, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

"Vizer" će na pomenutoj liniji saobraćati tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom..

Ova avio kompanija je krajem avgusta najavila uvođenje još četiri nove linije: redovne iz Beograda za Bazel i Oslo, te sezonske za Krf i Rodos.

( preneto sa sajta b92net)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Putnici kompanije "Jat Airways" od 1. do 15. oktobra moći će da kupe povratne karte za letove do Beča, Soluna, Štutgarta, Tivta, Podgorice, Skoplja i Sarajeva po ceni od 99 evra.

Nacionalna aviokompanija JAT je saopštila da se letovi mogu realizovati od 15. oktobra do 14. marta, osim u periodu novogodišnjih i božićnih praznika.

Povratne karte po ceni od 129 evra važe za putovanja do Atine, Rima, Milana, Istanbula i Dizeldorfa, a po ceni od 139 evra Jatom se može leteti iz Beograda za Berlin, Frankfurt, Stokholm, Kopenhagen i Geteborg.

Za 159 evra moći će da se kupe povratne karte za Amsterdam i Brisel, dok će za dvadeset evra više putnici moći iz Beograda da stignu do Ciriha, Pariza ili Londona i vrate se o istom trošku u glavni gad Srbije.

Povratno putovanje iz gradova u regionu Podgorice, Tivta, Sarajeva ili Skoplja preko Beograda ka destinacijama u Evropi, Jatovi putnici mogu ostvariti po ceni od 209 evra. U cenu su uračunate sve pripadajuće takse osim troškova izdavanja avionske karte.

( Izvor Tanjug )

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nova avionska linija Beograd-Istanbul

Turski niskotarifni avioprevoznik "Pegasus Airlines" otvoriće 1. februara redovnu avionsku liniju na relaciji Beograd-Istanbul

istanbul_620x0.jpg

Istanbul

BEOGRAD - Turski niskotarifni avioprevoznik Pegazus erlajnz (Pegasus Airlines) otvoriće 1. februara redovnu avionsku liniju na relaciji Beograd-Istanbul, najavio je danas Aerodrom ''Nikola Tesla''.

Saobraćaj će se obavljati četiri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom.

Predviđeno vreme sletanja iz Istanbula na Aerodrom ''Nikola Tesla'' biće u 11.10 sati, a povratni letovi zakazani su za 11.50 sati.

Novi letovi iz Istanbula će se obavljati sa Aerodroma ''Sabiha Gekčen'' koji se nalazi u azijskom delu Istanbula.

Jat ervejz i Turkiš erlajnz (Turkish Airlines) imaju redovnu liniju sa Beogradom preko istanbulskog Aerodroma ''Ataturk''.

Pegazus erlajnz posluje po niskotarifnom sistemu, a u floti ima gotovo isključivo avione tipa Boing 737-800 kapaciteta 189 sedišta.

Ova kompanija od 2009. tokom letnje sezone obavlja i čarter letove na liniji Beograd-Antalija.

( preneto sa sajta novosti rs)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Flydubai: Nova linija do Maldiva od januara

Flydubai pokreće novu zanimljivu liniju iz Dubaija početkom naredne godine. Ova niskotarifna aviokompanija najavila je novi let prema Maleu na Maldivima uz povoljne cene karata.

Let do Maldiva će se obavljati pet puta nedeljno počev od 19. januara 2013. godine a u Flydubaiju najavljuju prilagođen red letenja njihovim ostalim destinacijama, kako bi omogućili što više transfernih putnika u Dubaiju.

Beograd će biti među destinacijama ove kompanija odakle će biti moguće leteti do Maldiva. Prema trenutno vazećem redu letenja biće tri nedeljna leta u odlasku (subota, nedelja i ponedeljak) iz Beograda i dva u povratku (subota i nedelja).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U odlasku se u Dubajiu čeka 22 sata na presedanje za Male!!! Sa tri leta preko Pariza ili Rima do Kolomba pa onda do Malea se kraće vremenski putuje a i cena je slična.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Super ! Taman da obigram sve free shopove, onako natanane... a možda i da obidjem grad... Ako to ne stignem u odlasku, onda sigurno mogu u povratku. Koliko čidesnih starina ima da se u Dubaji..ju..juu vidi :) , ... Kakav lep red letenja...

Hvala ti na info - sigurno idem sa njima (kakav Pariz, kakav Rim..)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka