Alexia

ZAKINTOS

7088 poruka u ovoj temi

Evo stalno zaobilazim ovu temu i ustrucavam se da dam svoje misljenje al ne mogu da izdrzim moram... :unsure:

Bila sam 2005 jula na Zakintosu i kratko i jasno - meni se Zakintos uopste ne svidja.. Vetar duva stalno, bili smo smesteni u nekom hotelu Bogu iza nogu ( nemojte me pitati za ime necu se setiti ...tj ne mogu).. More je dosta hladnije nego u priobalskom mestima... Vetar je duvao tako da smo Brodolom (ili ti Navagio) mogli da vidimo samo odozglo.. Bili smo na krstarenju po plavim pecinama - stvarno lepo - al te puste 2 min da se kupas i ajd ponovo na brod da te duva vetar... Cene su ubi boze.. od benzina, preko rent-a cara (bez koga se ne moze), hrane,..Zatim oni Englezi su mi bili blago receno odvratni.. Nigde nismo imali da izadjemo..jer onaj "engleski"provod je KATASTROFA a niceg drugog iole normalnog nije bilo..Jedva sam cekala da odem i zalila dan kad sam pristala da krenem .. Uf! I dan danas se kajem! Toliko su jaki bili ti ruzni utisci da sam cak posle toga rekla - na ostrvo NIKAD VISE! Ne znam da li cu promeniti miljenje - do sada nisam( al me tera kuma da joj odem na Lezbos.. nadam se da ce biti bolje)..Zbog Zakintosa sam i dosla na definiciju ostrva u mojoj glavi da je to - samo jedna planina u moru... Nista vredno paznje..

Zao mi je ako sam nekog uvredila il isprovocirala mojim skromnim misljenjem .. nije mi to bio cilj...

Istu pricu sam cuo prosle godine na Lefkadi. A hteo sam da obidjem Zakintos. Mislio sam da je to nesto ekstra cim je tamo letovao onaj politicar Jovanovic. Napricali su mi sve ono sto si ti sada iznela. Pozz

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne bih ja nikog da odvracam od obilaska Zakintosa.. mislim da svako ima svoje ukuse.. al nisam mola da ne kazem moj.. Evo i dan danas kad se setim imam ruznu uspomenu na to leto.. na dzaba potroseno vreme i novac..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ti si retka osoba za koju sam čula da se tako provela. Baš mi je žao..

Hladna voda ? Ja sam bila prošle godine na Zakintosu i u vodi nisam mogla da se osvežim, bila je svaki dan prozirno-čista-pretopla! Voda je bukvalno bila pretopla.

Od vetra niti jedan jedini puh da smo osetili. Ja sam takvo iskustvo sa vetrom imala na Krfu.

Ali na Zakintosu koji je najjužnije ništa od vetra. Mooožda se desi uveče, ali možda...

Cene su dobre, ništa spektakularno skuplje od drugih ostrva. Jeste za naš novčanik ali od drugih ostrva ne... Britanaca ima na hiljade i na drugim mestima u Evropi.

Samo hoću da ti dokažem da se Zakintos ne izdvaja ni po čemu od drugih ostrva. Svako ima neki svoj šmek i lepotu. I svako od nas ima svoja iskustva, ali za Zakintos me baš čudi i baš mi je žao što si ga tako doživela jer nije ni približno takav.

Nisi nikoga isprovocirala i uvredila, imaš hvala Bogu pravo na svoje mišljenje, svi imamo, i ja o Krfu imam bezveze mišljenje zbog par loših iskustava, ali šta sad.

Samo želim da ti kažem da je Zakintos sličan kao i druga ostrva, meni predivan,

ali da je njegov najveći problem što nema dobrih smeštajnih ponuda. Meni to najviše smeta i za njega stvarno treba izdvojiti novca..

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa zato sam i napisala da sam posle toga rekla - ja na ostrvo nikad vise - zbog Engleza i nacina provoda.. al evo ubedjuje me kuma da idem kod nje na Lezbos (tamo studira) - kaze nema Engleza i mirno je ostrvce za uzivanciju.. mislim da cu je poslusati i daj Boze da mi se promeni misljenje o ostrvima..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ja cu ti jos jednom iskreno reci od srca, mada meni Englezi ne smetaju - njih ima svuda. ali ako ih nema na lezbosu, idi tamo pa eto. provesces se dobro sigurna sam. nemoj da ne ides na ostrva zbog jednog loseg iskustva.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mene zanimaju neke prakticne stvari o Zakintosu,da li je obavezno placanje lezaljki i na kojim plazama,koji restorani i kafici su najbolji i najpovoljniji,neplanirani novcani izdaci i slicno.Planiram da idem ovog leta pa mi svaka informacija znaci

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pronađi u Opisima destinacija, ima puno dobrih opisa baš o cenama i plažama ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Putujem na Zakintos 18 avgusta u Argasi.

Da li neko ima informacije o tom mestu. Interesuju me cene iznajmljivanja vozila. :(

Kakav je Argasi,konkretno me zanima plaza.Procitao sam negde da je nikakva,odnosno da je uopste i nema,direktno sa trave se ulazi u vodu.Jel to tacno?Kakvo je mesto ovako,sto se tice cena,buke...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja krecem 12.07 na Zakintos preko Matica,mesto je Tsilivi. Da li neko moze da mi da neke informacije o tom mestu,tipa: gde izlaziti,gde jesti,gde se kupati,kojom lokalnom agencijom ici u obilaske,gde iznajmiti kola... I sta se nikako ne sme propustiti od izleta?

Hvala unapred!!

Pretpostavljam da si se lepo proveo.Sve ovo sto je tebe zanimalo zanima i mene,pomagaj,kola ili skuter i zasto,koje plaze,koliko su izleti,ima li kornjaca i slicno?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo i nasih svezih utisaka sa Zakintosa...

Nakon potrage po internetu odlucili smo se za hotel Porto Davia u Argasiju. Par mejlova, uplata kapare, vlasnik hotela (inace veoma pristojan momak) nam je poslao vaucer i nikakve probleme oko dobijanja vize nismo imali.

Na put smo isli kolima pri cemu smo imali nocenje u Skoplju sto je negde otprilike trecina puta. Na srpsko-makedonskoj granici nismo cekali duze od 10 minuta, ali smo primetili gomilu autobusa u krajnoj desnoj traci tako da ko ide autobusom neka se pripremi na duze cekanje. Od Skoplja do Zakintosa je negde 12 sati opustene voznje autoputem prema Atini (ukupno 6 evra putarine) sve do Termopila gde se nastavlja magistralnim putem preko brda nekih stotinak km prema moru. Put je ok i prijatan je za voznju, naravno u slucaju da se ne zavucete u neku kolonu iza kamiona. Nakon brda se spusta do veoma prijatnog mesta Itea gde moze da se odmori i nastavi preko velikog mosta (11 evra mostarina) prema Patri. Preporucujem da se u Patru ne ulazi na trajekt nego da se nastavi prema mestu Kilini gde takodje postoji veza trajektom prema Zakintosu na svakih 2.5 sata u sezoni, prvi u 5.30 ujutru, poslednji u 21.30 uvece po grckom vremenu (dvoje odraslih, dete i auto ukupno 49 evra). Obavezno pre polaska na put potraziti informacije o pozarima jer se neke deonice puteva zatvaraju u tim slucajevima - to se nama desilo pred polazak kuci, deonica od Patre prema Itei je bila blokirana tako da smo cak razmatrali da idemo duz obale jonskog mora do Igumenice pa novim autoputem...na svu srecu to se lokalizovalo dan pre nego sto smo posli nazad.

Apartman u Porto Davia hotelu je bio bas kako treba - cist, klima, velika terasa na 10 metara od mora (inace sve sobe imaju pogled na more), topla voda ceo dan, parking, na 5 minuta peske od centra Argasija. Jedina mana za koju smo znali je da ima veoma usku plazu kao i citav Argasi, ako se to uopste i moze nazvati plazom. U svakom slucaju ko ne dodje kolima najam automobila je oko 90 eura za tri dana za najslabiji auto, mada se moze izcenkati i za manje. Sam grad je prijatan sa gomilom taverni i prodavnica duz glavne ulice koja je veoma opterecena vozilima, tako da preporucujem bastice na obali mora. Glavni grad ostrva je 3 km od Argasija gde je ponuda taverni i ostalih mesta bogatija, ali se u tom slucaju treba pripremiti na dugo trazenje mesta za parkiranje, guzve su uvece nenormalne. Cene pica i hrane na Zakintosu su u okviru cena na grckim ostrvima (pivo 2-2.5 evra, sok 1.5-2, kugla sladoleda 1.5-2, pice 5-9...otprilike normalna vecera za troje sa vinom i nekim domacim specijalitetom oko 40-45 evra). U samom Zanteu nas je najvise dojmio vidikovac na putu prema tvrdjavi, prelepo je i ogromna je guzva uvece, ali vredi.

Plaze se nalaze na juznom i istocnom delu ostrva. Na juznom dalu je zaliv Laganas sa visekilometarskom plazom koja se iskreno nama uopste nije dopala. Naime ovde odsedaju Englezi (koji cine 70% turista na ostrvu), tako da je "pescana" (citaj blatnjava) plaza prenatrpana i prljava sa toplom, ali mutnom vodom. Sve je podredjeno engleskom stilu zabave tako da je ovde i najveca koncentracija barova sa tipicno ostrvskim vidom zabave, pa ko voli...inace su cene zbog engleza za 20-30% vece nego drugde na ostrvu. U blizini Laganasa je i aerodrom.

Na istocnom delu dominira mesto Tsilivi sa velikom pescanom plazom, koja je ok, sa dosta barova. Voda je mnogo lepsa nego na Laganasu. Malo severnije je i Aliki na koji nismo isli.

Najlepse plaze, barem nama, su na polusotrvu Vasilikos - Banana beach, Agios Nikolaos, Gerakas i Dafni. Znaci Jonsko more u svom nejlepsem izdanju - zlatni pesak i fenomenalno cista voda, sa talasima za uzivanje. Od navedenih je po prirodnoj lepoti najlepsa plaza Gerakas koja je deo nacionalnog parka ali iz tog razloga i veoma spartanska sa turisticke strane posmatrano - ima 30-tak suncobrana ali ne smete pobosti svoj suncobran da ne biste kojim slucajem pogodili gnezdo morskih kornjaca koje tu polazu jaja. Iz istog razloga nema ni barova na plazi da buka i vestacko osvetljenje ne bi dezorijentisalo kornjace.

Nama je najomiljenija bila plaza Dafni do koje se stize dosta losim i strmim puticem, ali gde je osecaj opustanja fenomenalan jer uopste nema guzve.

Na zapadnom delu ostrva vredi videti Navagio plazu koja je dostupna samo brodicem i fenomenalna je ako pogodite pravi tajming, tj. izbegnete cruisere koji istovare gomilu turista na sat vremena i ostanu tu ukotvljeni na plazi. Voda je kristalno cista i ledena!

Na severnom delu ostrva obavezno treba obici Blue Caves ali ne sa cruiserom vec sa malim camcem (oko 7 evra sat vremena, unajmljuju se u Port Ag. Nikolaos) jer vas on za razliku od cruisera vozi u pecine sve sa kupanjem unutar njih - slobodno mogu da kazem da je to osecaj koji se ne zaboravlja citav zivot! Za ovaj izlet jedino treba paziti da ne bude previse vetrovit dan jer onda ni brodici ne smeju da udju u pecine.

Obavezno sacekati zalazak sunca na jugozapadnom delu Keri, fantasticno je.

Eto zasad toliko od mene, ako nekog interesuje nesto vise nek pita

Opis ti je odlican,hvala.U vezi brodica i camaca,koliki su,tj koliko se osecaju talasi,pitam zbog mucnine.Ne bih voleo da izlet provedem sa glavom na dole.Sto se tice plaza koje si opisala,da li je na svima obavezno uzeti lezaljke ili mozes svoj peskiric da stavis gde ti se svidja,kao npr na Krfu.Kakva je ta plaza u Argasiju,ima li peska ili se sa trave ulazi u vodu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hotel Papilon-Argasi ili vila Sokrates-Laganas?

Pomagajte hitno!!!!!!!!

I jos nesto,da li se svuda naplacaju lezaljke,da li je neophodna medjunarodna dozvola,koje su cene izleta i da li stvarno mogu da se vide kornjace??????

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pronađi u Opisima destinacija, ima puno dobrih opisa baš o cenama i plažama ;)

Ima odlicnih opisa,ali nigde nisam video konkretan podatak za cene izleta i onaj deo "lezaljke su toliko i toliko,ali mozete staviti svoj peskir gde zelite"Da li to znaci da se lezaljke naplacuju na svakoj plazi ili postoje neke na kojima ne?Hvala ti

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Neću biti baš puno korisna što se tiče plaža, jer sam se ja uglavnom kupala u hotelskoj (Caravel Zante), na Navagio ( na kojoj nema ležaljki ) i u Tsiliviju gde sam stavljala svoj peškirić gde sam ja želela. Tako da za plaćanje ležaljki ne znam tačno, eto kažem u Tsiliviju nisam plaćala. Za ostale se nadam da će ti se neko javiti da ti pomogne.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja kad sam bila 2005. suncobrani i lezaljke su se svuda placali i cene su naravno bile razlicite. Jedino nislo isle na Tsilivi (nije nam se svideo). Mislim da je na plazi Porto Zoro (moja omiljena) komplet od dve lezaljke i suncobran bilo 7 Eur i to je bila najskuplja plaza. Odmah pored mislim da je bila plaza Porto Roma gde je recimo cena bila 5EUR. Po manjim plazicama je bio komplet i za 3.5 EUR, ali su to obicno bile ruzne plazice. Na svim onim lepsim je bilo oko 6 ili 7 EUR.

Za izlete se ne secam, ali se secam da smo dobili popust za onu veliku turu brodom oko ostrva, mislim da je po glavi bilo manje od 15 EUR, ali tu turu ne savetujem, jer je naporna, uzasno naporna i moguce je da cete povracati ceo dan.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zamolila bih forumase, one koji su isli na Zakintos busom, da mi napisu koliko traje put do Zakintosa, da li je naporno (kao za Krf), kakvi su putevi i ako znaju kakva je konekcija "gradskim" busom iz mesta koje prave nase agencije (Tsilivi, Argasi) ka Zante-u i do koliko sati uvece "voze".

Sve sto sam nasla na forumu se odnosi na put kolima koji je kao sto svi znamo neuporedivo brzi i udobniji od bus-a.

Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka