masf

Paralija Skotina

499 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima,

Pre nekoliko dana smo se vratili iz Skotine gde smo letovali preko jedne agencije u vili Eleni, koja se nalazi u prvom redu i gleda na na more. Moram samo pre svakog opisa ovog mirnog i za nas predivnog mesta, da vam kažem zbog čega smo se odlučili baš za Skotinu: nekoliko poslednjih godina smo letovali u Leptokariji i zaista se ne mogu požaliti sa ovim takodje lepim mestom ali poslednje dve godine je u Leptokariji bila tolika gužva da smo skoro pola letovanja provodili na prelepoj plaži u Skotini. Ove godine smo odlučili da okrenemo redosled: letovanje u Skotini a večernji izlazak do Leptokarije ili Platamona koji su udaljeni na oko 5 km od Skotine ili lagana šetnja do Pantelejmona koji ima par taverni, prodavnica i devet kampova a koji se nalaze na oko 2 km od Skotine. Moram da kažem da je ovo bio pun pogodak!

Skotina je maleno mesto, udaljeno dvadesetak kilometara od Katerinija, pored autoputa Solun - Atina, koja ima 12 kuća za izdavanje od kojih se šest nalazi u prvom a šest u drugom redu, ima par taverni i kafića, dva marketa i još desetak kuća za izdavanje na putu koji vodi od autoputa do Skotine. Takodje u mestu postoji i jedno veliko vojno odmaralište grčke vojske. Mesto je mirno, idealno za odmor (što je nama upravo bilo potrebno), predivnu, čistu, plažu sa kristalno čistom vodom, nema gužve na plaži čak ni vikendom kada dodju grci iz Soluna i Larise. Sve vile poseduju standardne studije i apartmane a vila Eleni, u kojoj smo mi bili, poseduje kafić u prizemlju kao i beach bar na plaži sa ležaljkama i suncobranima na kojima možete biti celoga dana. Naravno kao i svuda u Grčkoj, ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju već je dovoljno da uzmete piće (npr. Nes kafa je 2 eura a frape je 2,5 eura). Klima je bila uključena u cenu ali u periodu u kom smo mi bili (od 22.6 -02.7.) klima nam nije bila potrebna jer su noći bila poprilične sveže (neke čak sveže toliko da vam za pokrivanje čaršav nije bio dovoljan :rolleyes: ). Noću, osim talasa koji zapljuskuju plažu, drugi zvuk se ne čuje, što recimo u Leptokariji ne možete da doživite i moram da priznam da se skoro nisam tako lepo naspavao kao u Skotini. Čak i usred podneva kada na plaži "prži", da ne možete ići po pesku, u aparmanima je prijatno jer sa Olimpa pirka neki sveži povetarac koji super rashladjuje. Najvažnija stvar koja nas je posebno oduševila je da nismo videli ni jednog komarca koji su nas svih prethodnih godina u Leptokariji poprilično terorisali :unsure:. Mi smo poučeni iskustvom od prethodnih godina poneli par aparata za komarce ali ih na našu sreću nismo koristili. Pošto smo bili kolima, skoro svako veče smo išli u Leptokariju ili Platamon u svu onu gužvu i vašar a noću se vraćali u svoj mir da se odmorimo i uživamo u celonoćnoj melodiji talasa. Gazdarica Eleni je super, uvek nasmejana i spremna da izadje u susret našim prohtevima (mada ih nismo imali mnogo). Ostalo osoblje ne zaostaje za njom. Iako kuća poseduje kafić, nema glasne muzike u kasne sate ali neki put, subotom, se može desiti da Psarou beach bar (kako se zove ovaj kafić) organizuje žurke na plaži sa živom muzikom ili DJ-evima i tada gužva može biti malo veća noću i tada je verovatno malo glasnije (mada mi nismo imali priliku da se u periodu kada smo bili, organizuje neki ovakav dogadjaj).

Nama se Skotina veoma svidela i sledeće godine ćemo verovatno ponoviti posetu ovom mirnom malom mestu podno Olimpa.

U produžetku ću okačiti par slika

post-11-0-95463500-1373228029_thumb.jpg

Pogled sa naše terase

post-11-0-35437500-1373228087_thumb.jpg

Izlazak sunca u kome smo uživali svakog jutra

post-11-0-84338800-1373228253_thumb.jpg

Vila Eleni i naša zastava koja se sa grčkom, nemačkom i ruskom vijori na plaži

post-11-0-68792800-1373228349_thumb.jpg

Plaža je peščana a more toplo i kristalno čisto.

post-11-0-99708800-1373228477_thumb.jpg

Pogled na plažu i vilu iz mora

Molderu, gde se tacno nalazi vila Eleni gde si ti bio, Da li je tu blizu i kamp. Koliko si ti placao i preko koje agencije. Pozdrav, hvala.
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo,Vila Eleni se nalazi u prvom redu vila i gleda na plažu. Kamp se nalazi jedno 100 metara od vile. Mi smo išli krajem juna i tada smo plaćali 30 eura četvorokrevetni apartman. Ne znam da li smem da kažem ime agencije zbog reklame ali ćeš ih lako naći na internetu ako ukucaš vila Eleni Skotina. Inače je agencija iz Beograda.Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko iskustva sa privatnim smestajem u Skotini mimo agencije.Jer one rade uglavnom iskljucivo vilu Eleni?Zanima me cetvorokreveni app ili studio? Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja imam ali ne znam da li je dozvoljeno reklamiranje, mozete mi se javiti u privatnoj poruci

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Neno, ne verujem da je nedozvoljeno, jer sam na forumu za druga mesta vidjao iskustva članova sa nabrajanjem vila i cena taksativno.

Kakva su Vaša iskustva i preporuke za privatni smeštaj mimo agencija? Vrede li Eleni Psarou, O glaros (tako nekako), i malo udaljeniji Stilos i Trantas apartmani, koje sam negde video u direktnoj ponudi? Koliko su oni zaista daleko i koliko je to dobro?

Ne znam Vaš e-mail da bih Vam se javio porukom. Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja imam ali ne znam da li je dozvoljeno reklamiranje, mozete mi se javiti u privatnoj poruci

Na forumu nije dozvoljeno reklamiranje turističkih agencija.

Član foruma može da prokomentariše, pohvali ili preporuči, kao i iznese mišljenje o nekom konkretnom pružaocu turističkih usluga (turističkoj agenciji, smeštajnom objektu, prevozniku...) ali uvek sa stanovišta korisnika i na osnovu ličnog iskustva i mišljenja.

Najveća vrednost ovog foruma je upravo razmena iskustava i informacija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo se vratih iz Skotine pa da napisem nesto. Posto se nesto izdesavalo sa plazom u Leptokariji, ostro kamenje sa skoljkama u plicaku koje izuzetno lepo sece stopala, prinudjeni smo da trazimo bolju plazu i Skotina je apsolutni pobednik u okolini Leptokarije a udaljena je svega 6 km. Plaza je potpuno pescana, ulaz u vodu odlican i vecinom pescan a posle 20-tak metara nailazite na pescani sprud gde dubina varira izmedju 1 i 1.50m. Voda je extra cista, topla a plaza poseduje dva tusa i vise kafica sa lezaljkama. Ima i prirodnog hlada pa je moguc i celodnevni boravak. Inace iz znatizelje sam se raspitao za privatan smestaj tj obisao par kuca i cene su od 25 do 35e za jul mesec, ima i trokrevetnih i cetvorokrevetnih apartmana. Svaka preporuka za mesto.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Daj "navataj" neke kontakt mailove...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Malo pretrazi po internetu i naci ces sve sto ti treba za smestaj u Skotini. Cene ovog leta po mom misljenju ce biti malo manje jer iako ima dosta turista ima jos vise slobodnih studija i apartmana. Sa porodicom sam bio od 23.06. do 04.07. a i dalje nije bilo nikakve guzve. Malo je povecana poseta vikendom kad i sami grci dolaze na par dana. Locirali smo se u Leptokariji (smestaj 80metra od plaze za apartman od 50kvadrata 18€ dnevno sa malim cenkanjem) a svakog dana kolima do Skotine i tako ceo odmor a plazu u Leptokariji nismo ni videli. Pesak, cisto more, dva dana talasa, veliko drvo za hladovinu, guzve nema i slobodno sami trazite smestaj jer iako je vec uveliko jul nece biti vise od 30-35€ za cetvorokrevetni studio ili apartman.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li nekih novih "izveštaja" iz Skotine? (Heh, svaki put se nasmešim kad vidim ime ovog mesta ;) )

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

^ I ja :D

Zasto je smestaj skup, s obzirom na to da u mestu nema niceg, sem lepe plaze, da li zbog nedostatka konkurencije...? Aranzman sam nasla samo kod Top Lux ag., period 30.6.-10.7. 370 evra...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo se iz Skotine javljam,tj Paralia Skotina,jer je samo mestasce Skotina prema brdima. Ravno,tiho,puno zelenila i kampova,par dobrih Beach barova,i naravno-NAJLEPSA PLAZA U OLIMPIJSKOJ REGIJI. Pesak,prirodna hladovina,ni traga od prevelike guzve. I to sve za 20€ dnevno za cetvorokrevetni apartman. Kome je do setnje uvece,blizu su Leptokarija 4km,Platamon 6km, Nei Pori 10km. Stvarno za mene pravo otkrovenje. Ko je letovao u Vourvouru,to je dobro za poredjenje. S tim sto je duz cele Skotine prelepa plaza.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako ste našli smeštaj i naziv vile ako može?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

imate na grcka info smestaj u skotini. Ili izguglajte Stilos Grigoris paralia skotina,ja sam u toj vili. A gazda Grigoris vrh covek. I za 20€ nema bolje u Grckoj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka