Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

Stvarno ne znam zasto vam nisu tako objasnili. 

To stoji. Ja sam odavno ovde napisao da Skiatos nije idealna destinacija za ljude sa malom decom. U sustini ako cemo iskreno ostrva nisu za malu decu. Kad imas malo dete idealno je uzeti neki resort u AI varijanti i tu se stacionirati desetak dana. Ako ne mozes, onda nesto tipa Polihrono gde mozes da uzmes kucu na samoj plazi a i da ti je grad odmah iza ledja. Nije za malu decu cimanje od plaze do plaze. Znam da ce sad mnogi roditelji skociti na ovo ali je cinjenica da oni obilaze te plaze zbog sebe a ne zbog dece. Niti dete pamti niti moze da uziva u onom vizuelnom sta Skiatos pruza a kako i sama kazes, put dotle je problematican za kolica i malu decu, cesto i prepun prasine sto sigurno nije dobro za dete u kolicima. Ne mogu ni tih par godina da se odreknu odmora kakav oni vole zarad deteta i sta njemu vise odgovara. Potpuno se slazem sa izjavama vasih prijatelja.

Izmenjeno (tsonga)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako dete ima godinu - dve, njemu je svejedno na kojoj je plaži, važno je samo da se ne klacka satima do iste. Nije zakonom propisano da dete mora da voli pesak puder-plaže, mirnu vodu itd. Pesak, šljunak, talasi, bonaca, kako ga naučite. Naš sin recimo još od pelena voli sve vrste plaža i gaca po kamenjaru kao planinska koza tamo gde ja lomim nogu. Uživa svuda. I bitno je da dete ima zdrav obrok koji voli, ono ne pravi razliku da li je u apartmanu ili na allinc.  Meni je bilo komfornije da hranim dete u miru na terasi apartmana, nego u hotelskoj sali sa još par desetina ili stotina ljudi okolo. Nekm roditeljima to ne smeta, i više vole hotel zbog izbora jela...sto ljudi sto ćudi. Treba ugoditi detetu, ali ličnost deteta nije u potpunosti data na rodjenju, nego se postepeno izgrađuje i nežno modeluje.

A što se tiče Skijatosa, za dete u kolicima može biti nezgodno ako nemate auto nego se oslanjate isključivo na autobuski prevoz.

Izmenjeno (rakel)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@tsonga Mozete zbog novopecenih turista na Skijatos :)

Iskreno, ne slazem se apropo ostrva i dece. Naravno nije idealno, ali nije ni egoistican izbor. Imati meru u svemu, pa i u avanturi na putovanju, znaci mnogo. U sustini sve zavisi od toga kakvo je dete/ kakva su deca i kakvi su roditelji. I moje generacije su svuda roditelji vodili- bar moji i suprugovi, i naucili nas da se adaptiramo, prihvatamo, otkrivamo... a Boga mi i pesacimo... :)

Po meni Koukounaries, Ambelakia, Banana, Trulos pa i Maratha su extra za decu. Posebno Koukounaries na koju mozete da idete svih 10 dana odmora i da ne dojadi, gde mu dodje isto kao Halkidiki.

Detetu, posebno na Skijatosu koji je malen, ne znaci nista da li ide danas na plazu udaljenu 5 min, a sutra na neku udaljenu 10 min. U tom smislu, kao sto sam vec napisala, vratila bih se na Skijatos i sa drugim detetom, i to iskljucivo zbog Koukounaries plaze i divnog rezervata.

Mi, kao roditelji smo konkretno ostali "uskraceni" Mandraki plaze, Lalarije, manastira Evangelistria. No ne zalimo, jer zna se ko sada ima prednost ;)

@rakel xixixi koliko nam je slican odgovor :) misssim sustina odgovora

Izmenjeno (Nike)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zaboravih:

- najam kvada 40EUR/ dan

- najam automobila oko 50EUR/ dan

a ako se setim jos neceg, pisem ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ufff, ne mogu ni da pomislim na patike na moru. :vruce: Papuce ili one sportske sandale su zakon! :klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 15 sat, Bull011 je rekao/la:

Ufff, ne mogu ni da pomislim na patike na moru. :vruce: Papuce ili one sportske sandale su zakon! :klap:

+1

Kad dodjem skinem patike i ostavim ih u ormanu i ne diram ih do polaska kuci :)

Izmenjeno (tsonga)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Well, i ako se uvek prvo dobro informisemo o mestu gde putujemo, ovaj put smo nesto propustili. Ostrvce Arkos, izguglajte 

307456_10152541400660716_5366873_n.jpg

5068507.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko ima informaciju o novom prevozniku (trajekt) do Skijatosa? Na fb profilu jednog turističkog radnika videla sam najavu iz grčkih novina, da bi trebalo da krene od 1.11.2016.

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Skijatos sam putovala preko Amos travela,oni su subagenti Omnitursa. Sve pohvale za agenciju,ispoštovali su sve što su rekli. Jedina zamerka je što su nam u povratku dali malo lošije autobuse. Iz Beograda smo krenuli u 13h po našem,a u Volos stigli u 4 ujutru po njihovom,i onda čekali trajekt do 15 do 8. Vreme smo iskoristili tako što smo šetali po Volosu,sedeli na klupici,i tako. Brzo prodje. Trajektom se putuje 2h i 45min. Naši autobusi ne idu na trajekt. Kad smo stigli,sačekao nas je Mile i objasnio da kofere stavljamo u neki kamion,a mi idemo drugim autobusom. Kofere su bacali kao da su dzakovi smeća. Mile nam je održao informativni sastanak,o Skijatosu je pričao sve najgore,podelio nam je mape i kartice sa popustima,ponudio prevoz i izlete,pročitao ko je u kojoj sobi i onda smo s uputili ka vilama. Mile mi se na početku nije svideo,al'sam ga zgotivila do kraja letovanja.

Md i ja smo bili smešteni u vili Ftelia. Vila je na super poziciji,blizu grada i plaže Megali Amos. U agenciji smo tražili sobu na spratu i to smo dobili. Soba nam je bila okrenuta ka moru. Ljudi koji su bili sa strane okrenute ka magistrali žalili su se na buku,a oni koji su bili smešteni u prizemlju žalili su se na mačke i komarce,tako da smo dobili najbolju varijantu. Vila je lepo opremljena,čista. Bakica koja održava vilu svaki dan nam je bacala smeće,brisala pod u sobi i kupatilu,provetravala sobu,nekad i namestala krevete,prala sudove... Posteljinu i peškire je menjala jednom. Svaki studio ima malu,lepu terasu. U nekim vilama su se žalili da nemaju toplu vodu,mi sa tim nismo imali problema. Sve pohvale za smeštaj.

Mile nam je ponudio njegov prevoz,25e za 11 dana. Odlučili smo da to uzmemo i nismo pogrešili. Ljudi koji nisu uzeli pokajali su se,jer su gradski autobus čekali i po 1h jer su autobusi bili puni. Obišli smo plaže Mama Mia i Lalariju i ostrvo Skopelos. Izlet je bio baš lep. Koštao je 20e. Ima raznih varijanti izleta. Tad je bilo neizvesno zbog nemirnog mora. Grupa koja je bila smenu pre nas nije uspela da ode na Lalariju. Ako idete na izlete birajte veće brodove,kao što je npr Posejdon,jer je veća verovatnoća da će da pristane. Izleti se uglavnom krecu od 12e-25e.

Nismo iznajmljivali auto,niti skuter jer nema potrebe. Skoro sve plaže mogu da se obiđu autobusom i pesaka. 

Što se tiče plaža obišli smo : Kukunaries,Bananu,Agia Eleni,Mandraki,Agistro,Elias,Trulos,Megali Amos,Maratu,Lalariju ... Plaže su sve na istu foru,jedino se Lalarija razlikuje. Kad bih morala da izdvojim jednu najlepšu,osim Lalarije,to bi bila Kukunaries,jer je najkompletnija. Ima lezaljke,kafiće,toalet,hlad ... Lepe su i Banana,Mandraki,Elias ... Trulos je takodje ok,s'tim što nije za ljude koji ne znaju da plivaju,jer je posle par metara voda preko glave. Agia Eleni i Megali Amos su čist promašaj. Al'naravno,sve je stvar ukusa. Voda je baš topla i čista, plaže su uglavnom peskovite. 

Glavna ulica Papadijamanti je baš lepa,puna taverni,prodavnica sa suvenirima,kafića,radnji sa odećom ... Al'je sve preskupo. Cene u marketima su takodje visoke. Tost hleb od 2,20-2,70,sokovi 1l od 1,5e,100g cajne 2,5e,feta sir 4,70,paradajz 1 kg 2,20,groždje 1kg 4,5e,breskve 1kg 2,20e,jaja 6 kom 1,30,majonez 250ml 2,5 e... Cene po kafićima su veće nego na ostalim mestima gde smo letovali. Giros 2,5-2,7,nikad skuplji,a nikad manji giros,porcija girosa od 7-8e,sulvaki isto tako,musaka 8-10e,pica 9-12e ... Uglavnom,neka skromnija večera za dvoje je od 25-30e. Kugla sladoleda 2e. Pecivo u pekari je uglavnom od 1,5 do 2e. I tako. Mi smo poneli dosta hrane iz Beograda,tako da smo super prošli.

Citajući sve forume o Skijatosu,očekivala sam mnogo više. Ostrvo jeste lepo,ali ne može da se poredi sa Lefkadom. Na Skijatosu mi se svidelo sto je sve blizu,omogućava pravi odmor.

Sve u svemu,možda se jednog dana i vratim na Skijatos. :-)

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Batalite poređenja, nego se svakom mestu prepustite i uživajte...ja bih rado opet i na Lefkadu i na Skijatos:rolleyes:

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 9/14/2016 at 9:02, Nike je rekao/la:

Zaboravih:

- najam kvada 40EUR/ dan

- najam automobila oko 50EUR/ dan

a ako se setim jos neceg, pisem ;)

Bili smo na Skiatosu u periodu kraj Avgusta - pocetak Septembra 2016. gde smo iznajmili Kvad od 150cc za 110e (5 dana rentiranja). Stvarno mi nije jasno gde ste naisli na cene rentiranja kvada po gore navedenoj ceni od 40e i to u periodu kada bi cene trebale biti i nize.

Inace, ponudjen nam je bio i auto za 30e po danu, ali smo to odbili jer nam je vece uzivanje da se vozimo sa vetrom u kosi i na 'otvorenom' + sto je ostrvo jako malo pa je auto (za dvoje mladih) u potpunosti po nama suvisan. ;) 

Izmenjeno (Abarth)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo drugari, trazila sam na temi ali nigde ne videh da je neko pisao o ove dve vile. Da li znate nesto mozda o Thymis home i Marouso u gradu? Gledali smo te dve vile i deluju nam fino, ali bas nigde nema nikakvih komentara. 

I jos jedno pitanje, da li je mozda neko isao avionom preko agencije Amos? Kakvi su utisci?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27019
    Ukupno tema
    906019
    Ukupno poruka