Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

Porcija girosa je oko 8€ svudau Grckoj. negde mozes naci za 7.

Giros pita nest sumnjam da je skuplja od 3€ koliko je i na Sitoniji.

Lezaljke su svuda 7 do 8 € gde se naplacuju u celoj Grckoj. A i tamo gde se uzima pice na primer obicno jedno pice naplacuju 3 do 4€ pa dodjes na isto. Ne racunam Olimpsku regiju jer ona nije parametar za cene u Grckoj.

Voce u Grckoj je uvek bilo skupo ali je zato kvalitet neuporediv u odnosu na nas. A i kad nadjes kod nas nesto tako cena je u nebesima.

Znaci Carefour ode u istoriju. Steta. Tamo su me odusevljavali radnici na kasi. Verovatno su prolazili neku obuku. Tu brzinu rada nisam nigde video. Moze i 10 ljudi da bude ispred tebe, zavrsieces za 5 minuta. Samo se posle setim ovih nasih na kasi koji rade kao usporen film.

Izmenjeno (tsonga)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratio sam se sa Skijatosa i nije mi jasno zasto se smatra za skuplju destinaciju...skuplje je malo od Tasosa,Kefalonije,Zakintosa a jeftinije od Halkidikija i Parge npr...sada cene u super marketima istina i nisu bas povoljne ali razlog tome je da tamo nema velikih lanaca tipa Lidl pa im se moze da drze cene...npr na Krfu su iste cene po malim super marketima ali tamo imas Lidl pa lepo odes i sve je dosta jeftinije ali na Skijatosu na zalost nemate tu opciju...Giros je 2.5e sto je neka sredina u Grckoj(npr Sitonija 3 e),kugla domaceg sladoleda 2 e,porcije mesa,musake i sl u tavernama 7 -12 e itd...znaci u svakom slucaju neki prosek Grcke,nista previse skupo...renta car su mi ljudi koji su iznajmili tamo rekli da je slicno...frape na plazi 2.5-3e...sve u svemu neka sredina 

Izmenjeno (ultimate)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Setih se necega pa da se nadovezem na temu. Sa nama u vili je bio jedan stariji par koji je bio na istom mestu u junu i komentarisali su kako su cene u avgustu, u odnosu na jun, za oko 30-ak% vise. Kad poredimo cene sa prethodnih letovanja cesto zaboravimo u kom periodu smo bili. Cene su uvek i svuda "najjace" otprilike 10.07.-20.08. :angry:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To Grci rade. Bas u tom periodu koji si naveo dizu cene. Bukvalno je sve skuplje za po evro. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bili na na Skiatosu od 1. do 9. avgusta i moram da kazem da sam se razocarao s'obzirom na to koliko su ljudi pisali i pricali da je ostrvo ne znam kako lepo. Plaze nisu nista specijalno tj nista sto ne postoji u nekom drugom delu Grcke a plaze (more) su ono zasto inace idem na more.

Bili smo smesteni u Magic hotelu (Agia Paraskevi) i smestaj je bio odlican ali je i kostao poprilicno jer nista drugo nije bilo dostupno. Isli smo kolima tako da smo se vozali tj isli svaki dan na neku drugu plazu. Do severozapadnih plaza nismo isli nasim kolima jer su nas plasili da se mozemo zaglaviti u pesku pa smo iznajmili dzipic na dva dana. Sto se tice iznajmljivanja tu su nas odrali sa 70 eur po danu i to je jos bila najjeftinija varijanta. Zanimljivo je da su ti dzipici stari jedno 10-15 godina i da ako se ostete skidaju fiksno 700 sa kartice a ukoliko ga ukradu ne placa se nista. Za 700 eur verujem da mozes da kupis celog dzipa tako polovnog tako da ga je bolje samo gurnuti sa litice neke i reci da je ukraden :)

Primetio sam da su busevi koji voze turiste po ostrvu putnicki i verovatno su udobni ali isto tako sam video dosta puta da jednostavno nema dovoljno mesta u autobusu pa ljudi moraju da cekaju sledeci ili cak jos jedan posle njega. Isto tako pored puta ne postoji pesacka staza i ljudi se nocu snalaze tako sto upale svetlo na mobilnom telefonu i drzeci ga u ruci hodaju sa strane puta sto nije bas sigurno po meni. Nekada se tesko ili kasno primete.

Sto se tice samog naselja Skiatos moram opet da kazem da nisam ocekivao takvu okolnu neuredjenost i nepostojanje parkinga. Gradic je lep samo tu oko glavne ulice i dela pored mora. Ostalo je sve tako nabacno i bez ikakvog reda i smisla izgradjeno. Izgleda bas ruzno. 

Da ne duzim vise. Moj utisak je da Skiatos nije vredan cimanja tj puta automobilom i svakako nije lep onoliko koliko ga neki ljudi ovde predstavljaju. Ako imate priliku da idete carter letom onda OK. Ako idete kolima onda bolje na Lefkadu ili Sitoniju a mislim da je najbolja varijanta ono sto smo mi prosle godine uradili - 5 dana Sitonija i onda produzili do Lefkade i tamo ostali jos 5 ili 6 dana.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 5 sati, zex je rekao/la:

Da ne duzim vise. Moj utisak je da Skiatos nije vredan cimanja tj puta automobilom i svakako nije lep onoliko koliko ga neki ljudi ovde predstavljaju.

Lepota je u oku posmatraca. :neznam:

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 10 sat, zex je rekao/la:

Da ne duzim vise. Moj utisak je da Skiatos nije vredan cimanja tj puta automobilom

U tome i jeste lepota Skiatosa. Sto sa rukama u dzepovima dodjes avionom ili autobusom ne ramisljajuci niocemu. Za razliku od drugih ostrva gde ti je automobil neophodan i gde hteo ne hteo moras dnevno da picis 50 - 100km, na Skatosu ti ne treba automobil jer je sve povezano busem ili brodicem i stizes za pola sata gde god pozelis bez cimanja. Pravi odmor.

Izmenjeno (tsonga)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam samo zeleo da predocim i nesto o cemu se ovde nije pisalo.

Svako drugacije zamislja svoj odmor i to je OK. Mene bi recimo nerviralo sve to oko autobusa (da li ce biti mesta ili ne i koliko cu vremena izgubiti na autobus) i nepostojanja trotoara ili bilo kojeg drugog nacina da se peske predje tih 14km ili vec koliko.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tih 14 km ne bi bas moglo da se predje peske cak i da ima trotoara(jedino mozda min 2 sata hoda po suncu),mada jeste problem za ljude koji se nalaze u blizini tih plaza pa trebaju da prepesace 1 km ili odu do super marketa...a sto se Skijatosa tice...pa nije me odusevio nesto...nista spektakularno sto bi mi ostalo u secanju i zbog cega bih se vratio ponovo...plaze su lepe ali sve manje vise iste,grad klasican ostrvski,hrana nista spec...ne znam Krf npr ima prelep veliki glavni grad,Lefkada nestvarne plaze i vrhunsku klopu,Kefalonija neku sirinu i raznolikost plaza i gradica...Skijatos nista spec sto bi me odusevilo

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako to oko hrane nista specialno? Nema ponude prave grcke hrane u tavernama ili je sve turisticki menu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 45 minuta, Golica je rekao/la:

Kako to oko hrane nista specialno? Nema ponude prave grcke hrane u tavernama ili je sve turisticki menu?

Pa ima ponude samo je pitanje sta je prava grcka hrana ni meni bas nije jasno...bio sam dosta po grckoj i jeo po svakakvim tavernama...mogu na prste jedne ruke da nabrojim gde je bila dobra klopa a na dva mesta gde je bila bas extra(ogradjujem se da ribu ne jedem tako da ne ulazi u moju ocenu)...npr musaku sam bolju jeo u Bg nego bilo gde u Grckoj...jagnjetinu takodje itd...i posle par dana sa skoro uvek svede na isto...giros najsigurnija varijanta...dok npr za sladoled mogu da kazem da je svugde bio extra...ali to je normalno,95% taverni po turistickim mestima rade samo u sezoni,tako da tim ljudima koji tamo rade to nije stalni posao(ako je porodicni biznis) ili se kuvari menjaju iz sezone u sezonu...i stekao sam utisak da u svim pekarama na ostrvu nabavljaju zamrznuto testo i samo ga peku

Izmenjeno (ultimate)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 9 sati, tsonga je rekao/la:

U tome i jeste lepota Skiatosa. Sto sa rukama u dzepovima dodjes avionom ili autobusom ne ramisljajuci niocemu. Za razliku od drugih ostrva gde ti je automobil neophodan i gde hteo ne hteo moras dnevno da picis 50 - 100km, na Skatosu ti ne treba automobil jer je sve povezano busem ili brodicem i stizes za pola sata gde god pozelis bez cimanja. Pravi odmor.

Ko je bio na Skijatosu a nije imao prevoz osim gradskog autobusa taj je ipak propustio nesto. U to sam se uverio za ova tri poslednja dana. Kao i za svako ostrvo i za ovo je potrebno prevozno sredstvo, bez toga se ostrvo ne moze doziveti na pravi nacin i naravno obavezne ekskurzije brodom do Lalarije i Kastra.

Da nisam iznajmio kvad i prosao ono sto sam prosao(a mogao sam jos vise) ne bi o Skijatosu imao sta puno da kazem. Ovako, video sam lepe predele dok sam prelazio sa jednog kraja na drugi, gde je u jednom trenutku u sred dana dok je sunce przilo prostrujao hladniji(planinski) vazduh, zaustavio se na par vidikovaca gde je pogled pucao na more ali i grad u daljini, vozio neuredjenim putevima kroz sumu, dosao do plaza severa koje su lepe a neke i veoma nepristupacne i na kraju obisao potez od Banane pa do Aselinosa gde su mi se takodje plaze svidele.

Jos tri dana mi je ostalo ali moje misljenje se nece puno menjati, Skijatos je destinacija na koju necu imati posebnu zelju da se vratim jer smatram da nije bas najbolji odnos cene i kvaliteta pogotovo ako ga uporedim sa nekim drugim ostrvima.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stigla sa Skijatosa pa da prenesem svoje utiske. Pre svega na temu smeštaja Lalaria apartments: dvokrevetni apartman je prilično prostran da stane i treći krevet, kupatilo ok, kuhinjica malena al dovoljna i ima i dosta veliku terasu sa plastičnim stolom i stolicama. Sve je bilo čisto, funkcionalno i uredno i osoblje je ljubazno. ALI u apartmanu koja gleda na magistralu je bilo, bez ikakvog preterivanja, neizdrživo bučno od 7h do 24h a nekad i kasnije. Ako si na terasi ili ako su otvorena terasna vrata bukvalno nije moglo da se razgovara od buke saobraćaja. Kada prođe kvadro ili motor (što je vrlo često) zvuk udara u mozak da ne možeš na miru ni kafu da popiješ. Dakle, terasa nam je bila neupotrebljiva a ni noću nismo mogli da držimo otvorena terasna vrata jer posle 3h počinje sezona povratka iz provoda. Kada se vrata zatvore buka je podnošljiva, ali vazduha nema :-) I da mi plate koliko sam ja njima platila, nikada više ne bih otišla u taj smeštaj sem da imam garanciju da soba nije okrenuta ka magistrali. Mi smo zamolili na recepciji da nam promene apartman, ali smo iz dana u dan dobijali info da nema drugih slobodnih soba za zamenu. 

Ostalo na Skijatosu je bilo onako kako sam imala prilike da pročitam na ovom forumu. Lepo ostrvce, sa lepim plažama i turističkim sadržajem za svakog od 7 do 77. Ostrvo ima potencijala za najrazličitije prohteve i uz dobru organizaciju poseta Skijatosu zaista može da bude odmor za pamćenje.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto sam procitao dosta korisnih informacija ovde, red je i da se oduzim kratkim izvestajem.

Bili smo smesteni u vili Glifoneri od 20.08-30.08. Vila je sasvim korektna, sobe su standardne, ciste se svaki dan (zena koja sredjuje nam je svaki dan namestala krevet i iznosila smece). Odlicno je pozicionirana, prekoputa pocetne autobuske stanice u gradu i na nekih 5 minuta od ulaska u luku i glavnu ulicu Papadijamanti. Jedina mana jeste nestabilan pritisak tople vode u vecernjim satima kad se svi tusiraju, ali nista strasno.

Sto se tice prevoza sve je ovde vec napisano, autobusi na svakih 15 minuta, povratak izmedju 19 i 21 je uglavnom kritican jer se autobus napuni vec na Kukunariji, pa uglavnom preskoci ostale stanice na kojima ceka dosta ljudi. Ko ima mogucnost da ide Miletovim prevozom nije lose uzeti zbog povratka (mada Mile od sledece godine vise ne radi za nase agencije). Rent a car nismo uzimali ali smo culi da su cene dosta visoke (u pocetku su trazili 60 evra za kola i 20 za motor, dok je kasnije palo na 40/15) uglavnom zbog velikog broja Italijana koji su na ostrvu u ovom periodu. Vec krajem avgusta svi oni odlaze i smanjuje se guzva kao i cene.

O plazam i gradu je vec i previse napisano. Najlepse plaze su svakako na kraju autobuske linije (Kukunarija, Banana), kao i na severnoj obali (Mandraki, Agistros itd). Grad je zaista velik i uvece ima sadrzaja za svakog. Od izleta preporucujem Lalariju (birajte dane kad nije vetrovito, jer u suprotnom necete moci da pristanete) i Skopelos koji je stvarno prelep.

To je to ukratko, ukoliko nekog zanima nesto dodatno nek pita.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Putujem avionom na ostvro za 3 dana, ostacu10 dana da se odmorim, imam samo jedno prosto pitanje. Da li postoje kafici gde se ne placaju lezaljke i suncobrani, posto imam nameru da popijem svaki dan po 6-7 piva i da pojedem neku hranu. Bilo bi glupo pored svega toga da placam lezaljke i suncobrane.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906008
    Ukupno poruka