Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

Je li voda na otoku pitka?

Je li neko u međuvremenu bio ili nešto čuo o vili Katerina koja se nalazi u gradu Skiatosu (blizu luke)? Omniturs je ima u ponudi, ali ne nalazim ništa o njoj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Poštovanje svima,

imao bih jedno pitanje, pa bih molio sve one koji su bili na Skijatosu da mi pomognu.

Naime, uplatio bih Hotel Belvedere koji se nalaži na plaži (mestu) Ahladija (Achlaidas), nekih 4km od grada Skijatosa, na google-u nema street view za Skijatos, šture su informacije o ovom mestu generalno, pa mi je malo teže da istražim, te bih imao par pitanja.

Naime, interesuje me do koliko sati uveče saobraćaju redovne autobuske linije, s obzirom da bismo svako veče provodili u samom gradu? Videh da postoji i taxi prevoz, za svaki slučaj, pa zna li neko koliko bi koštala vožnja nazad (4km od grada).

Takođe, zanima me i kakvo je to mestašce, tu bismo provodili određeni deo dana, svakako bismo obilazili svakodnevno druge plaže na ostrvu, ali bih voleo da znam da li je neka pustara, mada vidim da pominju neki supermarket i tavernicu.

Hvala unapred...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To nije mesto. To nase agencije izmisljaju mesta da bi lakse navukli ljude da tu odsedaju. Na Skiatosu postoji samo jedno mesto/grad i to je grad Skiatos. Ostalo su plaze oko kojih naprave hotelski kompleks, jednu ili dve radnjice i tavernica ili dve, nekoliko kuca u kojima se izdaju apartmani I to je to. Nema tu nikakvog mesta. Drugim recima pustara sa tih par objekata. Ne postoji prostor za setnju duzi od par stotina metara jer je tu magistrala.

Autobus ako se dobro secam ide do ponoci.

Moje misljenje je da je bolji smestaj u gradu jer iako se nalazis na plazi to ti ne znaci puno jer ces ionako obilaziti druge plaze a svaki dan je lepo prosetati do grada tako da smestaj na plazi ne donosi neku prednost na Skiatosu (osim ako nisi sa malom decom ali to je druga prica)

Izmenjeno (tsonga)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

+1

Kada sam prvi put bio na skiathosu (2013.), bio sam smešten u villi Amy, preko puta hotela Belveder. To je ok opcija ako planirate da veći deo vremena provedete na ahladies plaži a da povremeno odete na neku drugu. Pa i tako ćete imati problema sa prevozom pošto u špicu sezone često se dešava da bus pre podne iz pravca grada a popodne iz suprotnog pravca dođe pun i da ne stane na stanici... Generalno je to veći problem na stanicama između kanapice i marate, do ahladiesa se još i isprazni malo, ali ipak se dešava da se bus čeka duže vreme.

U blizini je jedan fin restorančić, market i  pekara sa ooodliiičnim kolačima i to je to. Nema jeftine klope, nema prostora za šetnju.

Kako na skiathosu ima još dosta plaža koje su za klasu bolje, mislim da je pametnije uzeti smeštaj u gradu. Ja sam prošle godine tako uradio :)

Jedino ne bih žalio da uzmem smeštaj na vromolimnosu, koji je meni najdraža plaža, i da tamo ostanemo svih 10 dana :)

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@tsonga @PepeLeTvor @Issah hvala Vam puno na svim informacija, razmotricu opcije koje ste mi predocili...pozdrav za sve

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trenutno smo u vili Amy. Nama je sasvim OK. Smestaj skroman i pristojan. Prelepo dvoriste, TV, klima i WiFi su gratis, uvek ima tople vode, opremljeno svim osnovnim stvarima, ima peskira. Do grada se prosetamo nekih 30-40 min. Prevoza ima na 15-20 min i mislim da ide do 12-01h uvece. To cemo videti ovih dana kad budemo isli do daljih plaza. Inace smo ovde 3. dan. Do Agia Paraskevi plaze treba isto oko 30-40 min. Bili smo danas. Ahladies plaza je bukvalno ispred nosa. Mozda pisem konfuzno ali to je otprilike to najbitnije za sada. Jos uvek otkrivamo ostrvo. Po prirodi nismo lenjivci pa nam pesacenje prija. Usput razgledamo. Jedini problem je sto nema neke stazice za pesake pa je malo nezgodno na nekim mestima. A cene ko cene. Sta znam. Nista skuplje nego ostatak Grcke.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

karta do grada vam je 1.6eu, bolje nego da vas neki pijani englez (koji je navikao da vozi levom stranom) pokupi autom a posebno je nezgodno noću pri povratku iz grada. možda vam pešačenje (i pored vrućine) prija ali imaćete ga dovoljno čak i ako autobusom krenete na agia eleni, bananu ili mandraki... agia paraskevi se nama nije uopšte svidela iako kažu da je omiljena plaža bajage i mikija manojlovića :) a prošli ste pored vromolimnosa koji vam je malo bliži i mnogo lepši. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Setanj magistralom je prilicno opasno + grci voze kao ludi. Ne preporucujem jer prostora sa strane gotovo i da nema za pesake.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, ali nam je prosto zao da propustimo sve ono izmedju :D

P60807-202522.jpg

P60808-143614.jpg

P60808-142641.jpg

Izmenjeno (Bull011)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8.8.2016. at 20:14, Bull011 je rekao/la:

Trenutno smo u vili Amy. Nama je sasvim OK. Smestaj skroman i pristojan. Prelepo dvoriste, TV, klima i WiFi su gratis, uvek ima tople vode, opremljeno svim osnovnim stvarima, ima peskira.

zanima me da li ima neki parking blizu vile ili da li sama vila amy ima parking

i kako je blizu plaza da li ima parkinga ?

hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 10 sat, kole9 je rekao/la:

zanima me da li ima neki parking blizu vile ili da li sama vila amy ima parking

i kako je blizu plaza da li ima parkinga ?

hvala

Sama vila nema parking,svi se parkiraju prekoputa vile ispred ograde hotela Belvedere a neki cak i na parkingu hotela,koliko sam video niko im nije pravio problem.Sto se tice plaza uvek ima mesta da se negde ostavi auto u blizini plaze.

Nemoj se opterecivati parkingom,uzivaj na ostrvu,pelepo je.

WP_20160718_14_01_13_Pro.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molila bih da mi neko ko je sad na Skiatosu kaže koliko otprilike treba gradskom autobusu da dođe od prve do zadnje stanice sada u sezoni. Znam da ovisi o dobu dana, ali barem otprilike.
Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 1 sat, Sabs je rekao/la:

Molila bih da mi neko ko je sad na Skiatosu kaže koliko otprilike treba gradskom autobusu da dođe od prve do zadnje stanice sada u sezoni. Znam da ovisi o dobu dana, ali barem otprilike.
Hvala.

Prosle godine sam bio u ovom terminu, i otprilike za najvise pola sata stize.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8/4/2016 at 8:08, Ana-Jo je rekao/la:

Milicainfo, trenutno sam na Skijatosu i mogu da se saglasim sa ostalim clanovima foruma da je ostrvo zaista lepo. Smesteni smo u vili Makis i o samoj vili, kao i o mom vidjenju Skijatosa cu pisati kad se vratimo. Tek smo par dana ovde i imamo jos dosta toga da obidjemo i vidimo.

Ono sto je primetno, je da je trenutno bas velika guzva, kako u gradu tako i na plazama, posebno na Kukunariesu i Banani (uglavnom su mladji turisti na njoj i odlicno se zabavljaju, pa ko voli takav provod bice mu super). 

Pored ove dve, posetili smo i plazu Vromolimnos, koja je skroz po nasem ukusu, dovoljno velika i komercijalizovana, bez preterane guzve.

Sto se tice cena, nes kafa - frape je na plazama oko 2.50e, mithos 4-5 e, giros 2.50e, musaka 9e...  Izleti su od 10e - 25e po osobi, zavisi koji odaberete, ali i tu moze da se pregovara:) ako npr.rezervisete danas za sutrasnji izlet, dobijete popust.

Ako nekog zanima nesto konkretno, pisite...

Od 05.09. sam u toj vili, navodno na prvom spratu ( tako mi je receno u agenciji), pa me zanima vila ( položaj, topla voda, wi-fi, uzbrdica ( dužina) i sve što ti misliš da bi tebe zanimalo pre nego što si došla. Unapred hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka