Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

Svaka Vam čast za trud i vreme!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlican izvestaj, bravo. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Toliko nam je bilo lijepo da se ne bi vraćali kući tako da sam o samom povratku poptuno zaboravila da pišem. :D

Iz vile smo morali izaću 21.06. u 09.00 h. Stvari smo ostavili u dvorištu i otišli do grada da “ubijemo” vrijeme. Bez problema smo mogli i da ostanemo u vili, da sjedimo u hladu ili se kupamo. Ali nas je sladoled iz “Fregio” zvao na sav glas. :D Radili su, ali nikoga osim nas nije bilo tamo. Uživali smo nekih sat vremena, a onda otišli do Papadijamanti ulice da ponesemo sjećanja na svo to šarenilo iz dnevne perspektive. :)

U vilu smo se vratili nešto poslije 11.00 h. Dogovor je bio da se okupimo oko 11.30 h jer će prevoz do luke biti ispred vile u 11.45 h. U vili smo zatekli novu smjenu putnika kojima smo u najkraćem mogućem vremenu pokušali objasniti šta vidjeti i kako se snaći. Mislim da smo ih pretrpali informacijama.

Prevoz je došao na vrijeme i mi smo krenuli u luku. Bilo je predviđeno da trajekt krene oko 13.45 h što znači da smo imali nepuna dva sata. Opet smo se sjetili sladoleda (samim tim što je veoma blizu luke), zamolili prijatelje, koji nisu htjeli na isti, da nam pričuvaju stvari i još jednom uživali. Nikad nam dosta sladoleda. :D Vratili smo se prije Mileta, koji nam je trebao donijeti karte. Ubrzo je došao i pojedinačno nas prozivao jer su karte bile na lično ime. Kako naših komšija iz vile nije bilo, uzeli smo karte i za njih i kasnije pravili šalu na njihov račun. Rekli smo im da nismo mogli preuzeti karte jer je Mile htio lično da ih podijeli. A Mileta nigdje na vidiku. Jedan komšija se sve više zabrinuo kako je vrijeme prolazilo. Na kraju smo im dali karte, a olakšanje na njihovom licu nije moglo da se ne primjeti iako su u početku glumili ravnodušnost.

Otplovili smo prema Volosu oko 14.00 h. Ovaj put nismo vidjeli delfine. :( Kada smo došli u Volos, predstavnik agencije “Omniturs” nas je sačekao na parkingu, poveo nas do hlada jer, kako je rekao, glupo je da se pržimo na suncu. Ovaj put je to bio neki čovjek u ozbiljnijim godinama, sjed i proćelav. Ili se nije predstavio ili mi nismo čuli. Uglavnom, bio je veoma ljubazan i profesionalan. Objasnio nam je, da zbog pauze koju vozači moraju da prave, moramo da sačekamo još pola sata i da nas je zbog toga smjestio u hlad. Volos se čini kao fin grad, pogotovo njegovo središte, ali bilo je premalo vremena za njegovo upoznavanje. Autobus je došao kako je i bilo najavljeno. Agent nam je rekao da stvari prvo stavljaju ljudi koji idu do Beograda i Novog Sada, a onda ostali. Ko prvi izlazi ostavlja stvari zadnji da ne bi došlo do pometnje. Onda nas je zamolio da pogledamo svoj raspored sjedenja oblijepljen na prozoru  autobusa da bi zatim otišli do njega i čekirali se. Kada smo se svi smjestili, objasnio nam je plan puta i krenuli smo. Ono što moram da istaknem je da su se prema nama ponašali kao pravi profesionalci. Ne samo agent nego i vozači autobusa. Obilazili su nas vrlo često, pitali da li nam je sve o.k. Osim toga, ako bi bilo potrebe, mogli smo autobus i vanredno da zaustavimo. Ništa nije bilo ukovano, a sve je bilo organizovano. Jedino nam je bilo žao što, dok je agent pričao na mikrofon, ništa se nije razumjelo. Da li je čovjek držao mikrofon preblizu usnama ili je nešto drugo u pitanju ne znam. U svakom slučaju, priču o Olimpu uopšte nismo razumjeli. Imali smo dvije duže pauze i, čini mi se, dvije kratke. Jedna pauza je podrazumjevala odlazak u šoping centar. Cijene su im baš visoke. Iskusniji putnici su se žalili da nije ni približno kao nekada. Eto, da znate. Takođe, pazite na vrijeme. Osim što vas svo to šarenilo privuče i drugi autobusii staju tu pa je gužva na granici baš velika. U autobusu su provjeravali da li su svi tu. Nisu nas prozivali samo su pitali. Svako putuje s nekim pa se to i vidi. Jedna djevojka je nedostajala pa smo je sačekali minut. Vjerovatno gužva na kasi.

Moram da napomenem da smo se ovaj put vozili autobusom “Omnitursa” i da je bio odličan i udoban koliko autobus može biti udoban na toliki put. Sve mu je radilo. Čak su se sjedišta mogla izvući i sa strane tako da ste dobijali širi prostor.

Polako smo se opraštali od putnika koji su izlazili prije Beograda sve dok nismo stigli u isti. A tu smo svi izašli jer je drugi autobus vozio Novosađane. Nas je preuzeo naš kombi i krenuli smo put Banja Luke. Kući smo došli znatno brže, što zbog manjih pauza što zbog toga što trajekt ne moramo da čekamo. :) Putovanje nazad je trajalo oko 20 h. U odnosu na 28 h u odlasku, nije zamenarivo. Ovo računan iz i u Banja Luku.

Ne znam da li sam se ja psihički dobro pripremila, ali put nije bio toliko naporan kako po satnici zvuči. Sve u svemu, kada vidite ljepotu Skiatosa, zaboravićete muke oko puta. :zaljubiska:

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meteori, divni opisi i mnostvo korisnih informacija za sve buduce putnike na Skijatos... :) 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako moze neko sto hitnije da mi napise ima li lezaljki na Kukunaries plazi, trebalo bi da dodjem.na nju za nekoliko dana...? Rekose nam da ih vise nema :-(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Verovatno ih jos nije bilo jer sezona tek pocinje.

Sigurno je da ce ih biti.

Ali lezaljke na Kukunariesu su nepotrebne jer je daleko prijatnije u prirodnom hladu.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kasnio je tender ove godine pa ih nije bilo pre mesec dana. Verujem da su ih do sada postavili.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćao svima! Posle mnogo godina samostalnog organizovanja opet putujem u organizaciji turističke agencije. :rolleyes: Krajem jula idem na Skijatos, vila Elpiniki, pa vidim da su je neki pominjali, ali nema nikakvih iskustava.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Necemo da nosimo lezaljke, zato pitam, valjda ce ih biti vise do petka :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Tirkiznu sa Skijatosa:

Ima lezaljki na Koukounaries plazi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imas ih na Koukunaries-u na tonu.Evo jedan dobar video:

p.s I mi krecemo prekosutra ponovo na Skiathos:) Ovaj put vila Spiridula.Slabo sta znam o njoj,osim da je blizu stanice 4.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala vam!! Dobijamo pogresne info.od lok.agencija, kreteni...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je uvece guzva u autobusima u oba pravca? Naime, blizu smo da rezervisemo smestaj koji je na juznom delu ostrva (~7km od grada), pa me interesuje da li je velika guzva u autobusima u pravcu Skiatos - Koukounaries u vecernjim casovima? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

За оне који би да виде шта их чека на излету на Скопелос и путевима филма Mamma mia

А сад и мало плажа са Скијатоса

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka