Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

Moj Vam je savet, a možda je i najjeftini, da ipak tokom tih 8 dana ostanete samo na Skijathosu, a neke druge godine odete na Skopelos. Mislim da ce Vam to biti najrealnije, a mozda i najjeftinije. Svako od ova dva ostrva zaslužuju posebnu pažnju.

Za dva dana na Skopelosu...potrošićete ih samo u vožnji, nikako Vam to ne bih preporučio.

Bez auta tamo, i na Skijatosu i na Skopelosu, pogotovo sa malim detetom, je velika mana. Ne možete se pouzdati u lokalni autobuski prevoz, i zbog gužve i zbog toga što su plaže koje čine Skijathos Skijatosom na strani ostrva gde nema prevoza. Bilo da ste smešteni negde u gradu ili pak na plaži, imaćete problem i do grada i iz grada. Više ćete vremena provesti u planiranju (maltretiranju) nego sto ćete uživati na ostrvu.

S toga Vam je moj savet, ove godine Skijathos, Novac koji ste dodatno mislili potrošiti na prevoz i boravak na Skopelosu iskoristite na iznajmljivanje auta i to na što više dana.

A što se tiče odlaska na Skijatos, ako možete da priuštite avion i da iznajmite auto tamo, sigurno je najbolja kombinacija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Eto, Dr.Mirko je sve rekao. Za svako od tih ostrva po 3-4 dana je malo. Brodska veza između ostrva je svakodnevna, ali su polasci malobrojni. Skijatos je manji i autobuske veze po ostrvu su dobre, ali može biti veeelika gužva. Auto  nije neophodan baš za sve vreme boravka. Na Skopelosu su razdaljine veće a autobuski polasci redji, pa je automobil više nego poželjan. Pored toga, mislim da se prava, jedinstvena  čar Skopelosa otkriva tek ako  se potpuno prepustite njegovom sporom, lenjom ritmu, što zahteva duži boravak. Mislim da vam je sada najpraktičnije ostati na Skijatosu, a Skopelos ostaviti za drugi put i posvetiti mu tada više vremena.

Izmenjeno (rakel)
slovna greška
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

puno vam hvala, super ste svi. sve sam pročitala ali svejedno imam mali milion pitanja.

kako je jeftiniji rent a car direktno na otoku ili unaprijed preko net-a?

na nekim destinacijama npr sardinija def treba peko neta direktno dođe prilično skuplje.

pa da se ne zeznem ovaj put. inače mi se u grčkoj pokazalo uvijek najbolje cjenkanje na licu mjesta pa kako ispadne.

meni je blizu aerodrom venecija, ima volotea direktne letove, ne znam možda bi se nekome od vas čak i to isplatilo više nego ići busom/autom do grčke.

sad bi trebala ubrati karte za juni za nas troje cca 250 eura povratna. mislim da je to korektna cijena.

smještaj se trudim naći preko airbnb-a, ali Grci nisu baš još vični takvoj vrsti rada pa im cijene svaki dan svoju politiku vode / ja radim kao iznajmljivač preko air-a već 4 godine i jako je ozbiljna kompanija/ toplo preporučam. ako nekome od vas treba kod za popust, neka mi se javi privatnom porukom pa vam šaljem mislim da je trenutno 20 eura gratis kad iznajmite apartman preko njih.

i još jedno pitanje pa ako je netko bio da mi usporedi.

cijene avio karte i smještaja su mi iste krf / skiathos.

što je sa cijenom u restoranima, rent a car i sl dodatni troškovi? koji otok je skuplji?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi molim sve koji imaju iskustva sa autobuskim prevozom da mi pomognu a zanima me to  da li je moguće otići sa stanice br3 do npr stanice br10 autobusom i posle pešaka ići od plaže do plaže koje nas zanimaju na primer do 13. stanice, dakle da li je udaljenost između stanica velika da bi se išlo pešaka ili je to moguće? Takođe me zanima da li je neko iznajmljivao skuter i kolika je cena? 

Hvala unapred :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko mozda bio u vili Eleni u Trulosu? Interesuje me higijena, blizina marketa, koliko je odatle lako stici na kukunaries plazu kad pozelimo? Idemo ja, devojcica od 15 godina i beba od 14 meseci, pa nam je bitno da plaza bude blizu i da ima prirodan hlad. Treba nam i market u blizini gde mogu da s ekupe pelene i sl. za bebu, hranica u teglicama... Dvoumim se jos uvek izmedju ove vile i Lake studija u "blizini" Kukunaries plaze posto  mi se cini da LAke studiji niu bas tako blizu plazi. Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Мало сам истраживао спремајући се за поновни сусрет са овим дивним острвом, поред аутомобила и мотора могуће је рентати и бицикл. Наишао сам на следећу страницу и контактирао власника:

http://www.skiathosmountainbikes.com/

Послао ми је цене рентирања бајсева:

PRICE LIST FOR MOUNTAIN BIKES

sizes
1 SPECIALIZED HARDROCK 26'' 1-3 DAYS 10 EURO  0VER 4 DAYS 8 EURO 2 S , 1 M
2 MONGOOSE TYAX 26'' 1-3 DAYS 10 EURO  0VER 4 DAYS 8 EURO 1L , 1 M
3 DRAG BLADE 28'' 1-3 DAYS 10 EURO  0VER 4 DAYS 8 EURO 56 , 52
4  CINZIA LIBERTY 26'' 7 EURO PER DAY       
5 MONGOOSE METEORE 29'' 1-2 DAYS 13 EURO  0VER 3 DAYS 11 EURO     2 L , 2 M
6 SPECIALIZED ROCKHOPPER 29'' 1-2 DAYS 13 EURO  0VER 3 DAYS 11 EURO XL
  TRIAL              
1 SPECIALIZED PITCH COMP 27,5'' 1-3 DAYS 13 EURO  0VER 4 DAYS 10 EURO L
2 SPECIALIZED PITCH SPORT 27,5'' 1-3 DAYS 13 EURO 0VER 4 DAYS 10 EURO L , M
3 SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT EVO 27,5'' 1-2 DAYS 17 EURO 0VER 3 DAYS 15 EURO L
4 SPECIALIZED CAMBER FSR 29'' 1-2 DAYS 20 EURO 0VER 3 DAYS 17 EURO L
  CROSS COUNTRY RACING          
1 SPECIALIZED STUMPJUMPER HT COMP 29'' 1-3 DAYS 20 EURO 0VER 4 DAYS 17 EURO L

* INCLUDING HELMET, GLOVES, PUMP, TUBE AND LOCK  
** ALSO IF SOMEONE NEEDS SPD PEDALS AND MULTITOOL  
Izmenjeno (PutnikBG)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hiljadu puta hvala na ovoj informaciji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav forumaši! Čitam i gledam postove o Skopelosu Skiatosu kao i drugim ostrvskim destinacijama i hvala svima na tome, približili ste nam ova mesta bas kako treba... Bio bih vam zahvalan na nekim odgovorima koji se tiču pomenutih ostrva i mogucnosti rada za vreme sezone  na jednom od njih. Naime, želja mi je da posetim Skopelos ili Skiatos uskoro , a sa namerom da radim tj.( crtanje portreta na ulici, inače se bavim time i dipl. sam slikar), pa stim u vezi , ukoliko neko ima informacije o tome da li ima portretista koji rade tamo, da li ima sličnih aktivnosti npr. Tatoo, sprejevi i sl... i da li policija dozvoljava ovaj vid aktivnosti na ulicama...?Bio bih veoma zahvalan kada biste podelili svoja iskustva na ovu temu...  Hvala i Pozzz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nikad do sad nisam bio u Grckoj na letovanju. Ove godine prvi put. :P

Skiatos je jedna od opcija o kojoj razmilsljam. Period kada imam godisnji odmor je 02.06 - 22.06. Znaci van glavne sezone.

Najvise me interesuje kakvu temperature vode mogu da ocekujem u periodu 12.06 - 22.06

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni se desilo baš u tom periodu (12.-22-6.) da voda na Sporadima bude fantastična, naročito na Skijatosu, ali to nije pravilo...ovo proleće je, čini mi se,  i kod njih malo musavo. U svakom slučaju, toplije je nego na Jadranu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko skoro boravio u hotelu Skiatos palace? Da li postoji taj hotelski autobus do grada i kada saobraca? Ima li u blizini nekih marketa? 

Sto se tice odlaska na Skopelos i Alonisos, da li se mogu obici u istom danu redovnom brodskom linijom ili se mora ici izletnickim brodovima? I da li postoje izleti na ta ostrva gde se ne ide na plaze, vec ima dovoljno vremena za boravak u gradovima?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 10.7.2015. at 9:44, Milaki je rekao/la:

Vila Pantheon-utisci?Bilo ko? :)

Da li ste bili u Vili Pantheon ? Ako jeste,da li možete napisati Vaše utiske ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Krajem jula trebao bih ici autobusom sa drustvom na Skijatos, nas 3-4, razmisljamo o tome da smestaj trazimo tamo. Interesuje me koliko je to pametna odluka, otici na blef u tom periodu. Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije pametna.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 7 sati, Nemanja87 je rekao/la:

Krajem jula trebao bih ici autobusom sa drustvom na Skijatos, nas 3-4, razmisljamo o tome da smestaj trazimo tamo. Interesuje me koliko je to pametna odluka, otici na blef u tom periodu. Hvala!

cim sidjete sa trajekta u luci cekaju mestani koji nude sobe...to je stvar srece kako cete proci. ja ne bih isla na blef...mozda van sezone ali u sezoni nikako....

Izmenjeno (sandraivlada)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27019
    Ukupno tema
    906019
    Ukupno poruka