Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

U 3/14/2016 at 20:39, Dobra Jela je rekao/la:

Zašto, može li malo više o tome šta ne valja?

Planirala sam preko njih da uzmem samo prevoz (za mene čarter, za ostatak ekipe autobuski prevoz) za jednu drugu destinaciju, sad ne znam da li je to baš dobra ideja...pogotovo što su još na jednom forumu napisali da nisu bili zadovoljni uslugom, ali isto bez detalja...

U ovom postu sam malo detaljnije opisao nase iskustvo sa Vivom http://www.putovanja.info/forum/topic/9726-skiatos-upakovani-raj/?page=298#comment-679877

Ukoliko uzimas samo prevoz onda nemas brige.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U ‎9‎/‎12‎/‎2015 at 10:08, Zvezda je zivot je rekao/la:

Пробајте Скопелос, бар 50% је бољи од Скијатоса, реч упаковани рај боље приличи Скопелосу.

Ima tu malo istine...ali je Skopelos ipak za one koji vise vole mir,tisinu..Skiatos je zivlji.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Да се оградим, не поредим Скијатос и Скопелос, увек има предности и на једној и на другој страни које некима више одговарају. Само у наслову сам мислио да више пристаје Скопелос него Скијатос, претпостављам када је отварана тема Скопелос није био толико ни познат. Захваљујући делом и искуствима са овог сајта сам отишао тамо и ... вратићу се опет.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vec sam pricao na tu temu.

Nisi u pravu. Sta znaci "upakovano"?

To ne moze ni pod razno da se odnosi na Skopelos koga bez automobila ne mozes ni 20% da osetis. Skiatos ima dodatak "upakovan" bas zato sto je kao bombonica mali i sve je na dohvat ruke ili autobusa.

Da ne bude nesporazuma ni u jednom trenutku ne osporavam kvalitet i lepotu Skopelosa vec pricamo oko naziva na koji si se osvrnuo :)

Izmenjeno (tsonga)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Баш зато што је "упакован" враћамо му се јер мука ми је од цимања по острвима која јесу лепа али где ме деру за рента кар или где је аутобуски превоз веома лош. Прошле године на Лефкади сам рентао кола да обиђемо тај Порто Кацики, од Агиос Никитаса у коме смо били до тамо је било сигурно 30км или 35км, то су бре у једном делу кривине и брда да ти не буде добро. Уопште схватио сам колико више волим Егејско море и научио сам да још више ценим Скијатос. Порто Кацики јесте лепа плажа визуелно због стена, плаветнила, могу да се направе врхунске фотке...али ја море волим да је прозирно, да видим дно и када одем мало дубље, док то на плажама Лефкаде где је онај кречњак са стена није могуће. Да не буде забуне, мени се Лефкада допала, острво је лепо, одморио сам се као никад до сада јер смо били у малом месту, али не волим неко велико цимање на одмору, зато ми је Скијатос потаман. 

Нисам до сада ишао тако "рано" на море, у питању је друга половина јуна. Јел био неко у том периоду на Скијатосу тј. занима ме време и температура воде? Ове године смо узели јун јер је био повољан аранжман авионом, а то је и био циљ због крхке ситуације у Македонији и са мигрантима...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U 4.2.2016. at 12:20, andrassyut je rekao/la:

Takodje ne mislim da ce vam biti problem sa setnjom od ~10min po putu od studija do Kukunaries, jer put nije toliko prometan, ili makar nije bio kada smo mi odlazili i vracali se sa plaza u junu, a to smo radili dakle 4 puta dnevno, jer smo isli rano ujutru, pa se vracali oko 13h nazad u sobu, i onda popodne posle 16h odlazili na Bananu i ostale plaze gde se moze docekati zalazak sunca (na K. ne moze), i vracali se dakle izmedju 20 i 21h. Put od tog dela gde je smestaj do ostalih plaza poput Krifi Amos, Ag. Eleni i ostalih tek nije prometan..

andrassyut

Mene zanima do koliko idu autobusi i kako ste uvece isli do grada?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

autobuski saobracaj je odlican na skijatosu....omniturs ima autobus samo za svoje putnike. odlicna sema...na skijatosu je sve lepo i dostupno...samo ostaje dilema da li se smestiti u grad pa na plaze ili na kukunariju pa na okolne plaze i u grad...ne znam ni sama...grad je predivan...nekako me vuce u grad pa na plaze...a za ranu jutarnju setnju i u samom gradu ima sadrzaja...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 23.4.2016. at 8:54, Tirkizna je rekao/la:

andrassyut

Ево га распоред бусева са станицама:

http://www.skiathos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=106&Itemid=131&lang=en

Маните се Омнитурса, немојте да вас неко ограничава својим бусем када градски иде од 7 ујутру до 1:10 после поноћи. Јесте комфорније , међутим морате се прилагођавати остатку групе, одмор је, опустите се и не дозволите да вам неко поставља ограничења...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ma nemam ja razloga da hvalim omniturs. i ne interesuju me uopste jer sam sa njima imala reci oko pomeranja termina za cerku kada su bile poplave..pomerila je termin jer su bili pomereni ispiti i uzela issto njihovu vilu a oni su joj uzeli onaj iznos za prvu rezervaciju kao da je odustala, jer nismo iz obrenovca...

ali prednost ovog autobusa  je sto nema guzve. na skijatosu se puno koristi lokalni prevoz i zna da bude guzva da jedva udjete na kukunariji za grad..ovo je nama bilo elegantno...i termini grupe su odgovarajuci...bilo  je 1,5 evra u jednom pravcu...i nismo morali stalno sa njima.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prednost  je sto imas svoju rezervisanu stolicu u klimatozovanom autobusu, ne guras se da udjes u bus i sto je jeftinije i konformnije nego gradskim prevozom. Mana je sto postoji red voznje, odnosno dva odlaska na plazu i dva dolaska sa plaze pa se treba prilagoditi tim termnima ali su oni sasvim OK.

Nema potrebe ni hvaliti ni kritikovati, neka svako radi kako voli. Meni je licno taj prevoz bio odlicno resenje. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 23.4.2016 at 8:54, Tirkizna je rekao/la:

andrassyut

PutnikBG je ostavio satnicu pa tamo mozes najbolje videti bas detaljno, a mislim da kada smo mi bili tog juna, da je poslednji bio u 01. Nismo nikada ostali do tog poslednjeg jer smo bili ili preumorni, :D ili nismo hteli da rizikujemo da hvatamo bas taj poslednji.

No evo jednog saveta koji bi vam mogao koristiti:

kada dolazite u grad, preporucujem stanicu "Acropolis" (broj 4), odakle se lepo spustate polako u grad, dok kada se vracate nazad otidjite na prvu stanicu "Delta" (broj 1), jer se tamo bus jos uvek ne napuni skroz. Ta stanica je kod nove luke, videcete na licu mesta, Skijatos je dovoljno mali da ne mozete da promasite :) (sama stanica nije velika, cak ni ne deluje kao prava stanica na prvi pogled)

(Uhvatili smo mi bus za povratak i na "Acropolisu" vise puta, ali smo morali da stojimo do neke druge-trece stanice pre nasih apartmana u K, jednom je bila bas guzva. No kako se odmor blizio julu i sezoni, resismo da hvatamo bus na pocetnoj)

skiathos_map_bus.gif

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja sam bio na Skijatosu mesto je zakon bez mane

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa dajte malo detalja,saveta gde sta kad?:D Za nas koji tek planiramo..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pokušavam dovršiti organizaciju putovanja pa vas lijepo molim ako može koji savjet. željeli bismo posjetiti i skiathos i skopelos. da li ima smisla da smo 3-4 dana na jednom otoku pa onda selimo na drugi ili je dovoljno za skopelos jedan dan. nekako smo za bazu zamislili skiathos jer nam je tamo let ali ne mora biti nužno.

drugo pitanje je koliko često voze brodovi sa skiathosa na skopelos? razmišljam da odmah prvi dan čim sletimo idemo na skopelos i tamo ostanemo tih par dana.

da li mislite da je premalo za oba otoka 8 dana? varijanta od 10 dana nam dođe dosta skuplja, ta dva dana baš u svim kalkulacijama čine razliku bitnu.

da li mislite da nam tijekom cijelog boravka treba auto ili nije nužno? volimo istraživati i biti svako malo na drugom mjestu, ali možda bi 2-3 dana mogli nešto i sa autobusom obići. putujemo sa malcem od 4 godine ali on je super na putu/barem je uvijek bio pa se nadam da će i sada/

i ako nije tajna koliko vam cca dođe aranžman po osobi 8 dana? kako idete avionom / autobusom?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906008
    Ukupno poruka