Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

Komaraca na Skiatosu ima samo u predsezoni.

Bio sam u vise navrata na Skiatosu sredina jula - sredina avgusta i nikad jednog komarca nisam video.

Izmenjeno (tsonga)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko bio u vili Rania? 

Nas prvi boravak na Skiatosu 2008. Godine, bio je u vili Rania.Nama je u potpunosti odgovaralo.Jeste dosta uzbrdo,ali je na obodu centra, a sklonjena od buke.Apartmani su mali, cisti,sa lepom terasi om i divnim pogledom.Uglavnom smo odlazili i vracali se autom,ali pamtim da sam na uzbrdici prakticno lezala u sedistu.

Kako smo poslednjeg dana otišli na izlet na Lalariju , gde sam od odusevljenja izgubila suknju u kojoj je bio kljuc od apartmana i auta, moram da napomenem da nam gazda nije pravio nikakv problem, cak je ponudio i novac kako bi mogli da se ujutru vratimo kuci.

Radi li je neka agencija, ili ste u pregovorima u sopstvenoj reziji?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Milose0208986 ! Localhost-u takodje . .  Uplaceno , sutra krecemo :)

Izmenjeno (srdjan84)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo sam se vratila sa Skijatosa. Pratila sam ovu temu kratko, jeste da mi je bila korisna, ali sam se dosta namučila da dodjem do nekih informacija jer je sve raštrkano, a poruka je previše. Zato ću pokušati da ukratko napišem ono što mislim da je bitno i interesantno ljudima kada se raspituju o nekoj destinaciji.

Bili smo smešteni u hotelu Belvedere, u Ahladiesu. Hotel ima 4* samo nam nije jasno kako :)  Po našem mišljenju ima 2*, eventualno slabe 3* :)  Dosta toga zavisi od sobe jer se sve razlikuju pa tako možete dobiti bungalov pun guštera, buba, komaraca, koji se bukvalno raspada (što su neki naši dobili pa su se žalili da bi im tek posle 2 dana dali normalnu sobu u hotelu), možete dobiti lep i prostran bungalov, ili lepu sobu sa pogledom na glavnu ulicu, led tv, ogromnom terasom ili možete, kao mi, dobiti sobu koja gleda u rastinje, sa nekim starim tv, ( dobro, tv je nebitan, ali primera radi) koja iako je na 1. spratu kao da je u prizemlju pošto smo na brdu, klimom koja smrdi (ko zna kad je servisirana), maleckom terasom gde gledaš u komšije i tako... Znači, čista sreća. Mi smo uplatili samo doručak i bio je ok. Na to ne mogu da se žalim, doručak kao doručak. Osim standardnih salamica, trapista, fete, slanine, viršli, jaja, bilo je i prženih šampinjona, bilo je i slatkiša. Hotel je udaljen od plaže nekih 3,4 min. hoda, mada je bzv put do plaže jer ideš nekom stazicom koja je nesređena, okolo trska, kao da ne ideš na plažu zvaničnom stazom već si eto neki zalutali avanturista koji hoće da istražuje,ali sva sreća kratko. Zato nisam ljubitelj Grčke, sa jedne strane glamur, jahte i milijarderi, a sa druge do skoro svih plaža kroz grmlje, rastinje, trsku, travu... Mislim, nisu to divlje plaže pa da razumem, to su sve plaže na kojima se redovno naplaćuju ležaljke, gde ima kafića, barova. Ne znam zašto im je tako teško da održavaju malo ta turistička mesta, te plaže, da srede bar put do plaže!? Zaključak, što se hotela tiče, nama i nije bio tako loš jer nam je soba bila manje više ok, jeste da se tu provodi najmanje vremena,ali kad noću ne smeš i ne možeš da zaspiš od komaraca ili guštera, kao što ti naši 2 dana nisu, e, onda je to druga priča i u tom smislu je smeštaj jako bitan. I da, jednima je bio slomljen krevet pa su propadali, a drugima su otpala vrata od ormana. Jedino dobro, mi komarce nismo imali u sobi, a imali smo komarnike tako da nije bilo problema. Toliko su svi ovde pisali o komarcima da sam mislila da će nas pojesti, ali smo imali sreće, samo 1 ubod :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nas prvi boravak na Skiatosu 2008. Godine, bio je u vili Rania.Nama je u potpunosti odgovaralo.Jeste dosta uzbrdo,ali je na obodu centra, a sklonjena od buke.Apartmani su mali, cisti,sa lepom terasi om i divnim pogledom.Uglavnom smo odlazili i vracali se autom,ali pamtim da sam na uzbrdici prakticno lezala u sedistu.

Kako smo poslednjeg dana otišli na izlet na Lalariju , gde sam od odusevljenja izgubila suknju u kojoj je bio kljuc od apartmana i auta, moram da napomenem da nam gazda nije pravio nikakv problem, cak je ponudio i novac kako bi mogli da se ujutru vratimo kuci.

Radi li je neka agencija, ili ste u pregovorima u sopstvenoj reziji?

Hvala! 

Putujemo u nedelju. Mene je terasa i privukla da je rezervisem. :rolleyes:

Radi "Plana tours".

Upravo sam se vratila sa Skijatosa. Pratila sam ovu temu kratko, jeste da mi je bila korisna, ali sam se dosta namučila da dodjem do nekih informacija jer je sve raštrkano, a poruka je previše. Zato ću pokušati da ukratko napišem ono što mislim da je bitno i interesantno ljudima kada se raspituju o nekoj destinaciji.

Kakve su cene ove godine? Ima li namirnica po marketima, ide li taj autobus do plaza redovno tj oseca li se kriza? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Plaža Ahladies je iznenađujuće lepa. Mislim nije izvikana, nisam čula da je negde hvale pa sam se zato prijatno iznenadila. More je čisto, lepa boja, ali samo se prva 3 dana smrzli, bilo je ledeno! I to ne samo tu već na celom ostrvu. Kažu da je pre nego što ćemo doći padala kiša i da se zato ohladilo, ali je svaki dan bilo sve toplije tako da će valjda sad da bude super jer su i temperature sve više. Na plaži ima 3 restorančića, ako se ne varam (samo 3 dana smo tu proveli), mi smo jeli u trećem gledano iz pravca grada Skijatosa, lep, plave stolice, taj mi se najviše svideo,  cene su ok. Za ručak za dve osobe treba izdvojiti oko 20-25 e, dva konkretna jela i dva soka. Porcije girosa i suvlakija su inače 8, 8.5 e, sokovi 2, 2.5 e, salate su oko 6,7, to je ono što sam zapazila tu. Na plaži nema tuša, što mi je užas, inače, samo na Kukunariji ima i nige više.

Mesto Ahladies je bzv, nema ništa, par hotela, vile, baš, baš ništa tako da smo svako veče išli do grada. Jako je blizu, karta je 1.60 e, to je 10. stanica, za manje od 5 min. si u gradu. Nas 8 je zaključilo da nije loše biti tu smešten jer je jako mirno, a blizu je i grad, blizu su i ostale plaže. Mi nismo hteli da budemo smešteni u gradu jer nema svoju plažu, a ta prva Megali Amos nam se nije svidela pa smo se odlučili za ovo mesto jer sam želela da imam svoju lepu plažu kada ne želim da se vozikam, a grad je jako blizu tako da ništa nismo izgubili. 

Iznajmljivanje kola, skutera

Kada smo shvatili dan nam treba  12.80 e da odemo do Kukunarije, da se vratimo pa da uveče odemo do grada i nazad, za nas dvoje, i naravno, zato što do većine plaža ni ne može da se dodje busom, rešili smo da iznajmimo skuter. Videli smo da dosta ljudi vozi Aegean-ova kola i skutere pa smo prošelati do njih, nalaze se u luci, čim se skrene levo iz glavne- Papadiamanti ulice, i dobili za 10 e. Bez cenkanja, to ne znamo :) A neki našu su iznajmili u drugim agencijama za 14e i 12 e 50cc, isti broj dana, sve. Tako da čim nam je rekao cenu rezervisali smo i dobili nov skuter, super je bio. Kola nismo hteli jer stvarno nije bilo potrebe, ostrvo je malo, čak smo se bolje probijali do nekih plaža nego ovi sa automobilima, možeš da parkiraš gde hoćeš, bolji je doživljaj, a mnogo povoljnije, kola su najmanje 25 e dan, mada uglavnom traže 30 e po danu, za min. 6,7 dana.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nemojte ljudima davati pogresne informacije i dovoditi ih u zabludu

NE POSTOJI MESTO AHLADIES

Postoji samo plaza Achladies i par restorancica i kuca oko nje.

Jedino mesto/grad nazovite ga kako hocete na Skiatosu je grad Skiatos.

Sve ostalo su plaze sa eventualno nekom radnjicom, restorancicem i kucama za iznajmljivanje u blizini. 

Izmenjeno (tsonga)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala! 

Radi "Plana tours".

Kakve su cene ove godine? Ima li namirnica po marketima, ide li taj autobus do plaza redovno tj oseca li se kriza? 

Ne brinite, sve je puno, krize nema, niti se oseća, niti iko od njih deluje zabrinuto :) Mada mi po marketima ništa sem vode nismo kupovali, ali rafovi su puni :) Što se cena tiče, sokovi u kafićima, restoranima i na plaži su od 2e pa do 4e, voda je samo 0.5 e, to me čudi, ipak u kafiću si, jako lep milkshake na plaži Banana 5e, sladoledi-kugla 1.5 e, krofnice 3.5e, palačinke od 3.5 e pa naviše, zavisi šta sve stavljaš, girosi 2.30 e, negde 2.5e, porcije girosa i suvlakija od 8e, klub sendviči 6,7 e, sa pomfritom,jako lepi kolači u ulici Papadiamanti 2e...

Nemojte ljudima davati pogresne informacije i dovoditi ih u zabludu

NE POSTOJI MESTO AHLADIES

Postoji samo plaza Achladies i par restorancica i kuca oko nje.

Jedino mesto/grad nazovite ga kako hocete na Skiatosu je grad Skiatos.

Sve ostalo su plaze sa eventualno nekom radnjicom, restorancicem i kucama za iznajmljivanje u blizini. 

"Ja se izvinjavam", nisam rekla selo ili grad, regija, već sam zato i rekla MESTO! Nije sama plaža, kao što je to slučaj sa npr. Krifi Amos plažom gde nema ništa okolo, ovo jeste mesto jer ima vile, hotele, restorane.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala! 

Radi "Plana tours".

Zavidim vam! 

Ako se do vile penjete autom, od dole samo gas, najbolje prvom i u cugu...prvih par puta deluje zastrasujuce, posle je lako!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

IMG_1686.thumb.JPG.3af97e08c6614923d2485

Achlaides - Slikano sa terase vile preko puta hotela Belvedere. Pre ove uzbrdice je skretanje za plazu, o magistrali bez trotoara se pricalo na svakoj stranici.

Mi inace nismo imali gde da se parkiramo, pa smo prvih dana ostavljali kola bas ispred hotela. Ima kao neko uvucenje, a nigde znaka da je zabranjeno tu ostavljati kola. Ali smo smetali onima koji izlaze kolima sa samog parkinga hotela, tako da nas je gazda hotela zamolio da se parkiramo na njihovom parkingu. Bas je to bilo lepo od njega...

Izmenjeno (obozavatelj)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vila Pantheon-utisci?Bilo ko? :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da nastavim po obecanju sa teme Evia:

Na Skijatosu sam bio 2 puta, jednom prosle godine 10 dana. i jednom ove godine 2 dana. Period boravka pocetak jula, jednom vila cini mi se da se zove Maria, drugi put vila Ftelia.

Sta reci o ovom magicnom ostrvu, moj favorit svakako. svojom velicinom i bogatim sadrzajem predstavlja pravi odnos za one koji oce da provedu aktivan odmor na prelepim plazama a da se opet ne umore previse niti da na odmoru predju po 800-1000 km iznajmljenim automobilom.

umesto toga koristite gradski prevoz koji savrseno funkcionise, a ukoliko vas je cetvoro mozete uzeti i taksi a cena ce vam biti ista kao i za autobus, 2 evra po osobi.

Plaze na Skijatosu su prelepe, kako ove na komercijalnoj strani na kojoj ide autobus (26 stanica cini mi se su 26 plaza ili po koja vise) tako i ove prekoputa, ne komercijalne da tako kazem. One su po meni za nijansu lepse pre svega zbog toga sto vam se moze desiti da budete sami na plazi (bar u ovom periodu godine), a ja to volim, ali ukusi su razliciti tako da nekome se mozda vise svide i ove popularnije plaze (kukunaries, banana itd)

Do plaza sa druge strane ostrva se moze stici laganim odom kroz borovu  ladovinu za oko 40 ak minuta sto je svakako dozivljaj za sebe i ne treba propustiti. Kada kazem manje komercijalne plaze to naravno ne znaci da na nekoj od nji nema taverni ili po koja lezaljka za iznajmljivanje, sto ne umanjuje njiovu lepotu.

Turisticki najzanimljivije plaze su vec uveliko opisane pa se tu necu zadrzavati ali svakako su sve prelepe i za koju god se odlucite bicete prijatno iznenadjeni, moj favorit od ti plaza je banana. Cene lezaljki i pica su naravno velike, zavaljujuci velikom broju platezno mocniji strani turista, ali kada  ste vec dosli na Skijatos onda na to morate biti spremni.

Sam gradic i centar svega na ostrvu je prelep sa gomilom taverni restorana i picerija, koje su vec mnogi opisali i gde je vec sve receno, ja bi jos samo dodao da im je roze vino fantasticno i da ga svakako treba probati. Mislim da je pola litra oko 4-5 evra i sluzi se u metalnim loncicima... milina.

Ako je Evia ostrvo pasa onda je Skijatos ostrvo macaka koji ima mnogo i stvarno su prelepe. 

Iz samog gradica ima mostic koji vodi do mallog ostrvceta na kome je predivan kafic sa pogledom na more i malom plazicom sa daskom za skakanje u vodu do koje mozete doci niz stepenice restorana. Voda je i tu kao i svuda na ostrvu precista. 

U samom gradu je sve blizu i svuda mozete doci peske pa slobodno lutajte i istrazujte ulicice i sokake koji su prelepi.

Uvek je bilo koliko para toliko i muzike pa su cene u skladu sa time, ali svakako da vredi, nemojte zaliti, ipak se jednom godisnje ide na odmor (bar obicni smrtnici)

Skopelos vredi posetiti na jednodnevnom izletu kao i plazu Lalaria koja je prelepa i sve agencije je imaju u ponudi kao izlet.

Nasi turisti su manjina na ovom ostrvu tako da vam nece predtavljati problem ako zelite da imate osecaj da ste u pravom turistickom mestu dalekom i neistrazenom za nase ljude.

Posetite ovaj biser od ostrva, i bice vam to jedno od najlepsi letovanja u zivotu. 

Jos da dodam, kriza se u turistickim mestima uopste ne oseca i sve im je snabdeveno mnoogo bolje nego kod nas.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima!

Isla bih sredinom avgusta na Skiatos. Dvoumim se izmedju vile Makis i vile Christina. Da li je neko boravio u nekoj od ove dve vile? Molim za savet. P.S.Brine me da li je vila Makis daleko od plaze....

Hvala unapred na odgovoru

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratismo se sa Skiatosa pre par dana ,pa kao što je i red , da prenesemo neke utiske, možda nekome pomognu .

Putovali kolima , sve proteklo bez problema ,krenuli oko 18 h , u Volos stigli oko 5 h ujutro . Karte kupili u Bg ,mada nije moralo , mesta koliko hoćeš .

Smešteni u Vili Iris  ,koja ima fenomalnu lokaciju ,fenomenalno osoblje , prečisto održavanje ,ali sramotno male apartmane i naravno agenciju koja to sve vešto prikrije . O svom negativnom iskustvu ss Barcinom sam pisao na posebnoj temi o njima ,pa koga interesuje ,nek tamo pročita ,ovde ču samo ponoviti "bežite od njih".

Sad malo o Skijatosu . Lepo ostvrvo ,nema šta ! Vidi se da je svojevremeno ostrvo bilo turistički hit u svetu . Grad je zaista lep . Iako smo svako veče šetali ,nismo uspeli sve uličice da obidjemo . Parkiraanje je malo haotično ,ali se svi nekako na kraju snadjemo. Cene u gradu su apsolutno iste ,kao bilo gde u Grčkoj ,tako da nemojte imati nikakav strah oko toga. Imate dva velika marketa u kojima možete da pazarite sve što vam duša poželi i bezbroj malih radnji ,ako vam treba neka dopuna.

Plaže .

Toliko je onjima ovde pisano ,a ja se moram sližiti se nekoliko članova ,koji su već o tome pisali . Plaaže jesu lepe ,ali zaista ništa spektakularno . Od divljih plaža ,bili smo na Mandraki plaži ,a od "pitomih " obišli sledeće :

Banana - imali smo sreće pa tog dana baš bilo talasa . Lep ulaz u more prelep kafić Bananistas . Ova plaža je definitvno pravi izbor za mlade ,željne provoda . Inače ,jako prljava . Niko ne čisti ostatke prethodnih ludih noći na plaži , a vi predpostaavite šta tu sve ima.

Vromolimnos - Lepa plaža ,ali definitivno su dani popularnosti iza nje ,jer su dva kafića ,koji su nekad tu radili ,sad propali i pravo su ruglo ,a naravno ,pesak ispred tih kafića niko ne čisti . Još jedan negativan utisak .

Kukunaires - prelepa plaža ,iako su ovde neki plašili sa nekom gužvom previše ljudi ,to nema veze sa istinom .. Jedina plaža koja se održava ,gde svako veče ,zaduženi ljudi predju celu plažu i očiste je . Kristalno čista voda ,borova šuma na samoj plaži ,dok se kupate obilaze vas beli i crni labudovi ,a dok ležite ispod suncobrana ,oko vas trče zečevi . Zaista smo bili oduševljeni ovom plažom i preporučujemo je svima ! 

Nikako ,ali nikako ne propustiti izlet na Lalariu !!! Mi smo išli malim brodićem  "Eleni" i proveli se fenomenalno . Izlet za dvoje odraslih i dvoje dece plaćen 40 eura ,u cenu uračunata voda i sokovi tokom dana . 

Sve u svemu ,lepo letovanje je iza nas i nosimo lepe utiske, ali ne verujem da čemo više ikad tamo otići . Dosta vas je uporedjivalo ovde Tasos i Skijatos i moj glas definitivno ide Tasosu . Tasos ipak ima lepše plaže ,naprimer ,nijedna plaža na Skijatosu ne može da se meri sa Paradisom na Tasosu . Tasos je prava Grčka ,a Skiatos je ipak fenseraj ,koji ne očekujem u Grčkoj . 

Izvinite ako sam nekome pokvario sliku Skiatosa ,ali naši utisci su takvi !

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima.

Boravili smo na Skijatosu u prvoj polovini jula, bili smesteni u vili Iris, takodje preko Barcin-a. Slazem se sa Igorom da je vila odlicna na idealnoj lokaciji. Kako smo bili smesteni u prizemlju sa pogledom na dvoriste, uvek su nam peskiri ostajali mokri sto od klima sa spratova, tako i od zalivanja trave. Takodje da napomenem da su nam poslednjeg dana boravka bile obezbedjene soba za stvari pod kljucem kao i kupatilo sa toaletima, cistim peskirima, samponima. Wifi je dostupan samo na recepciji, ponekad i u sobama ali cesto sa slabim signalom. Sve u svemu dajem vrlo visoku ocenu vili.

Put preko Barcina - no comment i nikad vise!

Ovo nam je vec druga poseta ostrvu i nismo uspeli da obidjemo sve plaze koje smo zeleli. Neke smo ponovili poput Kukunarijesa, Marate (vise puta, meni omiljene), Ampelakije, Agia Eleni, a cak smo dva dana posecivali divlje plaze poput Mandrakija, Eliasa i Agistrosa laganim setnjama kroz borovu sumu. Jos koju plazu obisli i 10 dana je proletelo k'o od sale. 

Koristili smo bus prevoz do plaza i budite spremni da ili izvisite za mesto u povratku do grada, ili se guzvate u prepunim busevima koji voze na 20 min. Proslog petka je na ostrvo sleteo 21 carter avion i osetno se primetila guzva za vikend, te nismo uspevali da pronadjemo ni slobodan taxi vracajuci se sa plaza.

Hrana.

Riblji restoran iznad stepenica, O Batis je za svaku preporuku. Vrlo ukusna hrana sa pristupacnim cenama. Zaboravila sam ime taverne na L, na kraju Papadijamanti od luke na gore, u kojoj sluze dobar kleftiko. Giros smo jeli u Strike-u, radi nasa snajka i stvarno je odlican.

Uvece smo obilazili uglavnon Totem bar sa rock svirkama uzivo, odlicno mesto u ulici barova kao i Maria's bar sa zivom muzikom i jako dobar Main Street caffe u Papadijamanti sa jazz-om.

Posetili smo i Tasos i Skijatos po dva puta i ipak prednost dajem ovom drugom, jer ostrvo iako je malo ima poseban smek i za svakog po nesto. Sigurno se vracamo Skijatosu opet!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka