Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

Pozdrav svima,

Planiram automobilom sredinom avgusta na Skijatos, ali imam problem oko rezervacije ANES trajekta na sajtu http://anes.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BR jer, iako sve popunim kako treba, na kraju uvek izbaci poruku “USER CANCELLED OPERATION”.

Pisao sam na njihov zvanican mejl anesymis@otenet.gr ali niko ne odgovara vec dva dana.

Da li je neko imao slican problem i postoji li alternativni nacin za rezervisanje ovog (jeftinijeg) trajekta?

Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko se secam cene na Kukunariesu po obroku su od 7,8 € pa navise.

Suncobran i lezaljke su 8€ nije 4. I to je samo to, pice i ice sto bi rekli placas dodatno :)

Ali na Kukunariesu nemas potebe da uzimas suncobran i lezaljke. Ima odlican prirodni hlad.

Hvala!!

Pileći i svinjski giros porcija je 8evra,specijalni burger 8evra,sendviči sa ćuretinom i šunkom su 4evra,suvlaki takođe 8evra,klub sendviči valjda oko 5-6evra,grčka salata 6,5evra,voda mala flaša 0,5evra,velika flaša 1,5evra,sokovi 3evra,granit 4evra,frape 3-3,5evra,imaš i jeftiniju varijantu ako sendviče kupiš na kiosu na samoj plaži 2,5evra,sokovi,pivo i voda su takođe jeftiniji ako tamo kupiš.

Svakako da može,imaš mesta za svoj peškir i suncobran između takozvanih sektora,skoro da na svakoj plaži imaš mesta za postavljanje svog suncobrana.

Hvala na detaljnom odgovoru! :)

A ovo oko velicine grada/centra, moze pomoc? Jer ne odsedam u Skiatosu, vec planiram da jedan dan iskoristim da ga posetim i odem do te plaze.. :)

Izmenjeno (j2095)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedan dan je vise nego dovoljan da obidjes glavnu i sporedne ulice, pa i da se izgubis u njima:D , i da prosetas uz more i obidjes poluostrvo Burtzi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

Planiram automobilom sredinom avgusta na Skijatos, ali imam problem oko rezervacije ANES trajekta na sajtu http://anes.forth-cr...pgres.exe?PM=BR jer, iako sve popunim kako treba, na kraju uvek izbaci poruku “USER CANCELLED OPERATION”.

Pisao sam na njihov zvanican mejl anesymis@otenet.gr ali niko ne odgovara vec dva dana.

Da li je neko imao slican problem i postoji li alternativni nacin za rezervisanje ovog (jeftinijeg) trajekta?

Hvala!

Druze batali ih.. imaju jako malo mesta za automobile i neozbiljni su skroz, sve za ja koje znam da su pokusali rezervaciju nisu uspeli. Nemas druge opcije do hellenica. Ja krecem 9 i na kraju sam uzeo karte za hellenic jer nismo mogli nikako preko anesa da uzmemo karte cak ni da bookiramo. Sve to mozes zavrsiti preko kalodukasa(stampaju karte) ili online kako ti vise odgovara.

Izmenjeno (djolea)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se. Hvala na odgovoru

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi pozdrav, potrebna mi je pomoc....

Koliko je realno da krenem put Skijatosa u sopstvenoj reziji (10./11.avgusta) i nadjem smestaj tamo?

ima li neko neki predlog, preporuku? Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima ;)

Putujem 10-og avgusta na Skiatos, vila Amy. Citao sam dosta u ovoj temi mada ne mozes sve ni procitati posto previse ima, nastavicu da citam i da se informisem. Ostajem samo 5 nocenja zbog nemogucnosti uskladjivanja odmora i godisnjeg tako da cu se potruditi da obidjem sto vise i vreme potrosim kvalitetnije pa sam u tom slucaju gledao i sajtove za rentiranje vozila. Iznajmio bih skuter posto ide nas dvoje pa me zanima kolika je ponuda na ostrvu sto se tice ovoga? Nasao sam sajt http://www.aegeancars.gr/

ali da li znate mozda jos koji? Hvala unapred i vidimo se ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ponuda, što se tiče iznajmljivanja skutera, je velika. Sigurno ćete naći ono što vam odgovara. Mi smo rentirali kod nekog dečka( ne znam kako se taj rent-a-car zove), na skuterima stoje kao reklame- piše "rent now" i bili smo baš zadovoljni. Iako je skuter od 50cc išao je i 70 km/h sa nas dvoje( a nizbrdo samo Bog zna koliko je išao :laugh: ). Uzeli smo skuter na 2 dana, pa posle jednog dana pauze( zbog izleta) na još 3 dana. Kad smo ga vraćali prvi put, pošto nam je skuter bio odličan, zamolili ga da nam ga sačuva i za ostale dane i izašao nam je u susret- ostavio je sa strane i ključ od tog skutera i kacige.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A koja je bila cena po danu za taj skuter? Da li je napravio popust posto se uzeli na vise dana? I da li ima razlike u ceni van sezone jer na Skiatos idem tek 13. Septembra (ukoliko je nekom poznato)?

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

"Milos70"

Realno je,mi već nekoliko godina unazad idemo u sopstvenoj režiji.Možeš preko booking-a rezervisati smeštaj što je po meni i najsigurnije.Takođe možeš kontaktirati vlasnike direktno na e-mail i dogovoriti se u vezi smeštaja,tako zaobilaziš booking i ne plaćaš im provizije.U luci imaš par info kiosa,u kojima možeš dobiti informacije o smeštaju a i o mnogim drugim informacijama vezanim za ostrvo.Po iskrcavanju putnika sa trajekta u luci češ primetiti i ljude sa tablama "room for rent" tako da i na taj način možeš naći smeštaj.Imaj u vidu da gomila ljudi odseda u apartmanskim naseljima i hotelima van grada tako da bi bez problema trebao naći smeštaj u samom gradu.Nadam se da će ti ovi predlozi pomoći oko izbora smeštaja.Pozdrav

Izmenjeno (žure)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima

krajem avgusta idemo na Skiatos-vila Drosia-blizu plaze Agia Paraskevi.

Molim Vas da informacije....kakva je vila, koliko blizu je market, autobuska stanica, lekar.....kakva je plaza...

obzirom da idemo sa malom decom ograniceni smo sa pesacenjem svaka informacija ce biti od koristi

hvala unarped

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A koja je bila cena po danu za taj skuter? Da li je napravio popust posto se uzeli na vise dana? I da li ima razlike u ceni van sezone jer na Skiatos idem tek 13. Septembra (ukoliko je nekom poznato)?

Hvala

Plaćali smo 12 eura dnevno( tako je svuda, koliko smo videli) kao za više dana, mada mi se čini da je isto i za samo jedan dan. Možda može i malo jeftinije, ali mi se nismo cenkali. Kakva je situacija van sezone, ne znam.
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svim forumasima! Ovo je sjajna tema koja nas je ubedila da je bas Skiatos mesto za leto 2014 :D

Decko i ja idemo preko Plana turs-a u vilu Rania, krecemo 14.8. :) da li je mozda neko bio u ovoj vili u skorije vreme, pa da podeli utiske? Jedino sto sam nasla je komentar iz 2010. godine...zanima me da li neko zna ima li interneta u vili i uopste iskustva sa Plana tursom?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima

krajem avgusta idemo na Skiatos-vila Drosia-blizu plaze Agia Paraskevi.

Molim Vas da informacije....kakva je vila, koliko blizu je market, autobuska stanica, lekar.....kakva je plaza...

obzirom da idemo sa malom decom ograniceni smo sa pesacenjem svaka informacija ce biti od koristi

hvala unarped

Vila Drosia je na samom ulasku u Ag. Paraskevi sa desne strane iza taverne/picerije/studia Jimmie's. Na samom ulasku je veliko, lepo uredjeno dvorište i u pozadini su studiji. To je ono što se vidi spolja, ništa više o tome ne znam. U samom "mestu" postoje dve prodavnice, jedna "kod babe" kako smo je mi zvali :D i druga bolje snabdevena na kraju tog pravca sa desne strane Iguana. Oba marketa deru sa cenama tako da je moj savet za veće kupovine, Carrefour. Pored toga što su cene duplo veće, baba zna da kuca cene iz glave pa šatro slučajno pogreši. :hahaha: Mada su mi i u Carrefouru naplatili jedan proizvod duplo što sam uspeo da primetim a ko zna šta još provuku "ispod žita", ciganska posla! Autobuska stanica broj 16 je stotinak metara od Drosie, autobus ide svaki čas a dal je gužva i na koji tačno razmak idu ne znam pošto sam išao svojim automobilom. Pored pomenutog Jimmie's gde imaš picu hlebaru kakvu je moja baba pravila ima još nekoliko taverni/barova koji su mahom podredjeni englezima sa njihovom ikonografijom i reklamama za Sky Sport i sl. Lekara nema kao ni apoteke, za to se mora u grad. Na samom ulasku u grad sa desne strane ima apoteka u kojoj me je dočekala "apotekarka" sa cigaretom u ustima?! Ne brini, po gradu ima dosta drugih apoteka. :D Što se tiče pešačenja, nekoliko puta sam na ovoj temi pročitao da je pešačenje od grada do ove ili one plaže lakša šetnjica i sl, to su budalaštine! Od grada do Kukunarije ima dvanaest kilometara pa samo mogu da zamislim kako je "prijatna šetnjica" na +35 i više stepeni?! Taj glavni, a moglo bi se reći i jedini put nema nikakav trotoar, ima dosta uzbrdica, krivina tako da pešaci beže kao zečevi kada neko vozilo naidje. Noću možeš i sam da zamisliš kako to sve izgleda. Sama plaža se nama nije dopala ali to ne mora ništa da znači pošto su potrebe i ukusi različiti. Toliko, ako misliš da mogu još nešto da odgovorim slobodno pitaj.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratismo se i mi. Ovo mi je drugo letovanje na Skiatosu- taman sam video stvari koje sam propustio prvi put pre 3 godine a i to sto sam ponovio bilo je puno bolje. Tako je uvek kad si sa nekim koga volis :happy:

Pocecu sa zamerkama :D Opet sam isao preko Omnitursa iako rekoh da to necu raditi vise ( http://forum.krstari...tvarno!/page129 ) Privukla nas je sjajna ponuda za vilu Glifoneri -samo 250 evra za period 20 jul -1 avgust pa uplatismo jos u februaru. Veoma bitno za vilu Glifoneri je da je jeftinija za 50 ak evra od ostalih i da je ukljuceno koriscenje klima uredjaja u cenu jer je nemoguce spavati od buke nocu sa otvorenim zaluzinama. Svako vozilo koje dolazi i odlazi iz grada prolazi pored Glifonerija .Ja nemam lak san ali kad ti kvad ili motor protutnji u 3 nocu na 20-30 metara od kreveta budis se sigurno :D . U svakom slucaju zatvaranje terasnih vrata i pustanje klime nakon prve noci ucinilo je stvari podnosljivijim .

Po dolasku smo imali info sastanak na teniskim terenima. Sta mislim o tome sam vec rekao a sto se tice dela da poslednji dan mozemo tamo da odmorimo na terenima , Mile nam je skrenuo paznju da ne bi bilo dobro da to uradimo jer taj dan dolazi nova tura putnika iz Srbije i bice guzva tako da smo se na Kukunariji se okupali poslednjeg dana nakon izlaska iz vile, istusirali koliko to plaza dozvoljava i presvukli se.

Pri polasku na letovanje smo kasnili oko pola sata jer smo cekali vozaca - debeljucu od 120 ak kilograma koji je kasnio. Vodic nam je rekao dok smo cekali na parkingu Sava centra da cekamo putnika :rolleyes: ali nakon pola sata krenusmo bez da je neko usao u bus . Na mostarskoj petlji smo pokupili tog vozaca pa se slozise kokcice. Tri puta sam pred polazak zvao agenciju i pitao da li je bus dabldeker i ako jeste da bih da dodatno platim kako bih sedeo dole. Par dana pred putovanje kada samo poslednji put zvao agenciju mi je receno da je bus obican ali je ipak bio dabldeker i rasporedjen sam da sedim gore. Vodic nas je ipak pustio da sedimo dole jer je donji nivo bio skoro prazan.

Poslednji dan smo izasli iz soba u 9 ujutro a trajekt je bio tek u 17:30. Surovo .

U vili Glifoneri kad zapocnete tusiranje ,barem u mojoj sobi br 1, prvo ide mlaz hladne vode , nekih 5 minuta a potom krece vrela voda. Nemoguce je namestiti mlaku tako da ide red vrele ,red ledene ,red vrele...

Na preporuku naseg domacina Mileta sam kupio domace maslinovo ulje od vlasnika vile Pavlos Marija. Cena 6evra ( dobih za 5 ipak) za plasticnu flasu od litar i po. NEMOJTE kupovati ovo ulje , u pitanju je obicna BRLJOTINA. Nije u pitanju cisto maslinovo ulje - ili je oksidiralo od loseg cuvanja ili je mesano sa necim. Mozda je i ulje od komine masline. U svakom slucaju za 7 evra mozete u marketu Asteras kupiti litar devicanskog hladno cedjenog maslinovog ulja.

A sad dobre stvari :D

Imali smo za 20 evra po osobi organizovan prevoz svaki dan do i od plaza- polazak u 10 i 12 a povratak u 19 i 20. Zaista je znacilo da izbegnemo gnjavazu sa prepunim busevima gradskog prevoza a i cena je duplo manja- 2 evra u jednom smeru sa gradskim prevozom.

Ostrvo je ostalo bajno kakvim ga pamtim iako su neke plaze malo zagadjenije , podvodni svet skoro ne postoji- Canerija , Kanapica...

Plaze sve lepse od lepse, posetismo 16 njih - Kukunarija, Ambelakija ( malo pivo 7 evra :D )Vromolimnos , ko voli gnjuranje -Trulos , Eleni. Steta je ne videti Krifi Amos, nestvarno lepo a samo 20 ak minuta peske od Eleni. Treba videti i Dijamanti plazu na poluostrvu Kalamaki ( Mile ga nazva 2 dana za redom ostrvo Kanapica - mozda gresim :D ) ali nemojte ici peske oko Kalamakija, predug je put a i spustanje do Dijamantija je surovo.

Mile je organizovao izlet oko Skiatosa koji ukljucuje i posetu glavnom gradu Skopelosa za 20 evra. Mi volimo izlete pa smo u svojoj reziji otisli sa Posejdonom na 2 izleta - jedan dan oko Skiatosa -10 evra i drugi dan oko Skopelosa 15 evra . Na Skopelosu smo imali stajanje kod crkve gde je sniman film Mama mia- steta ne videti,tu je i plazica za kupanje kome se ne penje do crkve , glavni grad i jos jednoj plazi a izlet oko Skiatosa pored uobicajenih Lalarije, Kastra i Cugrije na Skiatosu je obuhvatao i posetu kopnu- seoce Katijorgi gde je bila pauza za rucak i kupanje- prelepo mesto ;) Neko je na forumu pohvalio skopelopiti koju je jeo u gradu na Skopelosu. Zamislite najmasniji burek na svetu pa to pomnozite sa 3 i dobicete skopelopiti. Na +30 to je poslednje sto vam je potrebno . Imaju dve verzije te pite -sa obicnim sirom i sa 4 vrste sira + luk. Ova druga je ukusnija ali jelo bukvalno pliva u masnoci :blink:. Inace rucali smo u jednom restoranu za koji smo dobili flajer na Posejdonu i imali popust . Na gornjem spratu restorana se nalazi muzejcic sa starim alatima, zvonima, nosnjama i slicno :happy:

Bajno ostrvo , mozda dodjem opet :happy: . Nakacicu neke slikice drugi put .

Izmenjeno (darko80)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka