Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5592 poruke u ovoj temi

A gdi ga je Mile, on kaže da dovodi doktora u sobu za najvise 45 minuta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Skratio je vreme na pola sata, ali mi na tu muku nisu trebali ni Mile ni njegov doktor :)

Danas je lose vreme, grmljavina i kisa su otkazale nas planirani izlet brodicem. Sredicu utiske od juce pa saljem.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nama doktor nije trebao, ali je dobro znati za one koji se spremaju na put, da ta priča sa dolaskom doktora u sobu funkcioniše. A kako to izgleda, ti ćeš nam opisati... Čini mi se da će i to biti :hahaha: .

Brz oporavak i lepo vreme ti želim, pa da nastaviš sa otpakivanjem ostrvskog raja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ni nama doktor nije trebao, ali je trebao devojci koja je bila u apartmanu pored nas. Imala je probleme sa konjuktivitisom, poslala je Miletu sms, a doktor i prevodilac su dosli za pola sata! Naravno, usluge doktora nije platila jer to je pokrivalo osiguranje koje smo dobili uz aranzman. Isli smo preko Omnitursa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi idemo u Vilu Pavlos Maria krajem avgusta, ako ima neko neke info jos o njoj neka piseee ! :)) Vidim da su svi komentari super !

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko sam uspela da zakljucim...osim lepe plazice...ne preporucujete mi nesto posebno Trulos...

Dobila sam i savet da je grad ipak bolji...i kad se sve sabere, oduzme...smestaj uTrulosu izvuce lako parice iz dzepa na putovanja...pa aranzman od 50ak evrica jeftiniji u odnosu na grad...ipak izadje skuplji! :unsure:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@sonja_ hvala :)

Skiatos 4. dan (18+)

Osecam se skoro kao nov. Zenina terapija je urodila polodom i osim sto ne znam ko je svetski prvak, sve je u najboljem redu. Doruckujemo i pakujem stvari.

Ima jedna poslovica koja kaze: ne daj drugome svoju zenu, konja i sablju. Grci mogu komotno da dodaju: i svoj internet. Jednostavno ne vole da dele dzabe net ovde. Mozete ga dobiti uz neku uslugu, ali free hot spot sam nasao samo jedan - ARKOS u glavnoj ulici.

Silazim u prizemlje da sacekam zenu i procitam vesti od juce i da ostavim utiske od drugog dana. Nemci prvaci sveta. Deutchland uber alles.

Stize zena i krecemo na stanicu. Danas smo odlucili da odemo do Banane, znaci stanica 26. Kupujem zeni hanzaplast u radnji - 3e. Bus se na svakoj stanici polako puni, ali nije guzva, svi sede. Izlazimo i krecemo desno od jucerasnjeg puta. Na "trafici" kraj stanice kupujemo jedno jastuce na naduvavanje. Cena 4e. Najjeftinija lopta je 5e. Kola u limenci 1,5e a u gradu 0,7.

Putokazi pokazuju gde je Banana, ali mi skrecemo levo prema plazici Ambelakia. Prolazi se pored napustenog hotela Xenia a onda stepenicama pravo dole. Steta za hotel, podseca me malo na nase primorske hotele u kakvim sam mnogo puta bio 80-ih godina proslog veka, ziva muzika na terasi... hvata me tuga, unutra ruina koja verovatno sluzi za iglanje Skijatoskim pajdomanima.

U jednoj stepenici je leglo osica pa sam dobio i ujed za dobrodoslicu. Plaza je mala, sa sitnim peskom, pola su lezaljke, pola je za dz. Jedina hladovina je jedan bor na samom ulasku. Vatamo ladovinu. Voda p-r-e-l-e-p-a. I boja i toplota. Struja vuce malo ka zapadu. Hladan sloj je na oko metar dubine, nije kao u tankim slojevima na Megaliamosu i nije hladno kao juce na Kukunariesu. Vetar manji nego juce.

Uzimam masku za ronjenje. Peraja nismo poneli, 2 putne torbe, ranac, zenska torba i kesa su nam se ucinili dovoljnim za ovo letovanje pa za peraja nije bilo mesta. A ne daje mi se 45e koliko ovde kostaju. Dakle, krenem da ronim na desnoj strani plaze prema grebenu. Tako nesto se samo pozeleti moze, nailazite na stene koje su plitko ispod vode pa plivate tako sto se rukama odguravate od njih, kad se odjednom one razdvoje i ukaze vam se pravi kanjon sa sitnim peskom na dnu. Na stenama ima jezeva pa je prava umetnost plivati izmedju njih a da vas neki ne ubode. Zatim predeli sa debelim slojem morske trave visokom bar pola metra strasno crnom, i jatima riba koje plivaju tu. Da sam imao kameru za podvodno snimanje napravio bih film kakvog se ni Zak Kusto ne bi postideo. Opet nema morskih zvezda pa sam izronio morski krastavac da pokazem zeni.

2 debele Ruskinje su odusevljene nasim jezikom, izgleda nisu naisle na Srbe, a dolaze u Grcku stalno. Hoce i one da vide moj krastavac. Srpski alfa muzijak bi izronio sva ziva stvorenja iz mora samo da bi impresionirali zenske. Nece da ga pipnu, mnogo im je sluzav. Vracam krastavac na mesto, tj u vodu. Nastavljamo razgovor. Hvalim bracu Ruse, Putina... i tad im se oteo osmeh. Sigurno su podmladak Jedinstvene Rusije.

Oko 14h kada smo popili svu vodu i pojeli grickalice resili smo da odemo na Bananu, rucamo i kupamo se.

Krecemo nazad uz stepenice i jos 10-15 min hoda po brdima nailazimo na plazu. Ima muzike, ali nema zurke. Tu su jedan kafic i jedan resoran. Klopamo 2 hot doga, 3,5e komad, pomfrit 2e, litar vode 1,5e i kafa 3,5e.

Bananu deli jedna stena na 2 dela. Ovde gde smo mi ima i mladih parova sa decom, i malo hladovine borova. Drugi deo je manji i sve su omladinci, iznad plaze je kafe gde sede na lejzi begovima, cini mi se.

Odmaramo do 17h a onda plivanje.

Zezam se sa zenom po plicaku pa uzimam masku da opet ronim. Dalje na severozapadu je Mini banana plaza, kako nam je objasnio konobar. Tu je jedan veliki rt sa stenama koje se pruzaju duboko u more. Vidim neki ga prelaze pesaka, ja cu vodom. Opet isti prizori kao danas, podvodni klanci neki topliji, drugi hladni, ribe i jezevi. Preronio sam oko celog rta. Na drugoj strani sam. Ovde su struje i talasi malo jaci, nose vas na stene pa im se treba odupreti. Na drugoj strani stajem na stenu, da uhvatim malo vazduh, skidam masku i ostajem skamenjen. Ne, nije od neke morske nemani, zaprepastilo me je ono na kopnu. Parovi i pojedinci svih uzrasta setaju plazom kao od majke rodjeni. Izmedju rta i bara na plazi je jedna mala uvala. Ovi koji sa Banane prelaze rt pesaka zastaju u neverovatnom prizoru. 2 devojke slikaju jedna drugu sa golacima u pozadini. Jedan stariji gospodin kome stomak poprilicno zaklanja vrsnjaka im prilazi, one uz vrisku beze. Na drugom kraju su lezaljke i bar. Pitam se da li su i tamo nudisti. Na prvi pogled, ovako odokativno, rekao bih da nema Srba. Mali su ovi primerci za prosecnog Srbina. Mislim se, covece ti si ozenjen, porodican covek, sta ces tu medju ovima, al mi neki djavo ne daje mira. Doci na nudisicku plazu bez svoje zene, zar ne mastamo svi o tome? Oni koji napustaju plazu se oblace i prolaze pored ovih u uvalici. Oni mi deluju kao hard kor nudisti pa dobacuju nesto ovim obucenim. Krecem lagano plivajuci sa maskom. U tom trenutku, dvojica najblizih ulaze u vodu i plivaju prema meni. Izgledaju mi kao par, opredeljeni par. Hvata me panika. Sta ako provale da nisam njihov? Plivam jednom rukom, drugom se spremam da skinem gace ako mi se obrate. Ali sta cu bez gaca? Izgubi obraz za vjek i vjekov. Srecom zastaju na 10ak metara od mene. Ponos je spasen, a ja nemam zelje za daljim istrazivanjem i okrecem se nazad.

Trceci dolazim kod zene, pricam joj sta sam video. Kao sramota je, ali interesuje se. Ne shvata da je glava bila u pitanju. Odlazim da ronim na drugi kraj plaze. Tu je jedna uvalica do koje se moze pregaziti more. Romanticno je. Vracam se nazad.

Na ovoj plazi ljudi ostaju duze, ne odlaze svi u 18 kuci. U vili smo u 20:30. Vode ima, izgleda da su se svi iz grada istusirali.

Spremamo se za setnju. Zena gleda po radnjama. Kaze da ima 2-3 sa garderobom i obucom koje vrede. Verujem joj na rec. Sedamo u Tsak Bam na palacinke. Palacinka je 2e i dodaci su 0,5-1e. Uz palacinke zavrsavamo ovaj dan.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ahladies, 12-13 stanica kod vile Amy...

DSCN5002_zps0392492c.jpg

Ovakav suncobran nema sanse da me zastiti od sunca :vruce:

Ima li neki autobus ( ili brodic) do te ili neke druge plzae ili se mora ipak kolima...?

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ulixes, :hahaha: :hahaha: svaka cast na ovakvom prikazu.Bas sam se slatko nasmejala,narocito zbog ovog krastavca i opisa nudisticke plaze.Narodno veselje za nas zene.Cekamo nastavak. :dance:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ulixes, hvala na izvestavanju, samo tako nastavi! Od srca si me nasmejao :hahaha:

Uzivajteee :) i decko i ja cemo za koji dan :dance:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ ulixes

A zasto ne koristis prevoz koji organizuje Mile umesto gradskog busa?

Em je povoljnije em nema guzve

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ Tjasa

Trulos - lepa plaža i priroda, par prodavnica i taverni i to je to. Za ostale plaže i grad neophodan je autobus ili auto.

@ Tirkizna

sve plaže od samog grada pa do plaže Kukunaries i njoj bliskih plaža ( Ambelakia, Banana, Agia Eleni) su pokrivene autobuskom linijom. Može da bude 5-10 min pešačenja od stanice do nešto udaljenije plaže. Izuzetak su plaže na severu ostrva, do kojih ima malo više pešačenja npr. Mandraki ili je potreban automobil( veliki i mali Aselinos...)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ ulixes

Dzabe net ima kod gimnazije u glavnoj Papadiamanti ulici. Preko puta ulice postoji radnja Germanos koja prodaje mobilne telefone i druge elektronske uredjaje, i ima otvorenu mrezu. Ispred te radnje je guzva cak i posle ponoci. :) Svi korsite taj net, od 7 do 77, i retkost je da se naidje na slobodnu klupu u tom delu ulice.

Izmenjeno (Dusica Vasilevska)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ Ulixes... Ja sam odusevljena...ali 18+ ...genijalno :)

Izmenjeno (Mazuljica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovakav suncobran nema sanse da me zastiti od sunca :vruce:

Ima li neki autobus ( ili brodic) do te ili neke druge plzae ili se mora ipak kolima...?

Kola ti uopšte ne trebaju, skoro sve plaže su ti dostupne busom, ili nogama! :vestica:

Suncobran je delotvoran, pogotovu što na plažu ideš da se sunčaš, a ne da se kriješ ispod njega... :hladjenje:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka