Guest vlada72

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

5591 poruka u ovoj temi

Zamolio bih nekog od forumaša da sa mnom podeli svoja iskustva oko načina plaćanja na Skiatosu! Naime, uzeli smo samo najam pa nas interesuje da li se u svim lokalima/marketima može plaćati pomoću kartice (i koje vrste) ili ima mesta gde samo primaju keš. Vođeni smo idejom da ne nosimo previše gotovine sa sobom i da većinu stvari plaćamo karticom, pa me interesuje da li je to izvodljivo?

Hvala unapred :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Marketi primaju, kafici i restorani tu i tamo, plazni barovi ipak kes uglavnom. Tako je bilo pretprošle godine. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ми смо са Канапице чули мјузу са те плаже, а у проласку смо видели баш доста младог света, ал ето изгледа да то није правило, нег се само тад задесила тура 'клинаца' која је окупирала плажу...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Danas smo se vratili sa Skiatosa. Bili smo smešteni u Helen studiju u Megali Amosu.

Smeštaj je bio pristojan, ali sa starim nameštajem. Dolazili su na drugi dan da menjaju peškire i da čiste sobu. Pre dolaska bili smo sumnjičavi pošto nam se soba nalazila na visokom prizemlju u blizini magistralnog puta. Međutim, što se tiče spavanja jedino što bi moglo da vas probudi je poneki komarac. Supermarkete imate na svakom koraku, ali im je cena proizvoda duplo skuplja nego u Skalvenitisu, koji nije baš blizu.

Helen studio se nalazi na 15 min šetnje od grada Skijatosa. Može se prošetati plažom, putićem između kuća ili magistralnim putem. Plaža je udaljena oko 150m, ali kao što se već pisalo, ukoliko niste primorani, nema potrebe da se zadržavate na istoj. Sa druge strane, daleko je od  katastrofalne plaže u smislu peska, čistoće vode i taverni. Autobuska stanica broj 5 je na oko 250m odakle možete otići na ostale plaže. Mi smo išli na Ahladies, Vromolimnos, Agios Paraskevi, Trulos, Mandraki i Kukunaries. 

Što se tiče autobusa ima gužvi, što može predstavljati problem ako idete sa decom, ali će vam svakako neko ustupiti mesto. Mi smo imali problem samo u jednom navratu i to prvi put, kada smo ulazili na stanici broj 4 oko 10h 30min, kada smo stajali na ulaznim stepenicama.  

Ahladies: Meni se jako svidela. Jedina mana je što nema tuševa. 

Vromolimnos: Ništa posebno. Ima prirodnog hlada od borovog drveća iza koga se nalazi smetlište. Na plaži se nalazi dva lokala: jedan koji je prilagođen omladini i drugi koji je sada ruiniran, Nisam video teren za odbojku.

Ag. Paraskevi: Najprljavija plaža na kojoj smo bili, sa koje smo odmah otišli. 

Trulos: Fina plaža. Dosta ljudi sa decom. Takođe ima prirodnog hlada.

Kukunaries: Za moj ukus previše komercijalizovana plaža uglavnom prilagođena omladini. Ima prirodnog hlada, ali nema kvalitetnog restorana. Ne preporučujem da jedete u kafiću Ocean koji  naplaćuje zamrznutu gotovu hranu kao da je restoran.  

Mandraki: To je ono pešćenje kroz borovu šumu od oko 30min. Pratite samo glavni put, jer smo mi zalutali u šumu i otišli na Elias plažu koja deluje malo lošije od Mandraki. Mandraki plaža je za svaku preporuku i pošto je na severozapadu može se gledati zalazak sunca. Na južnim plažama sunce počinje da zalazi od oko 18h 15min. Postoji jedan kafić koji nema kvalitetnu hranu, nema tuševa, ni toaleta, ali to se valjda i očekuje od divljih plaža. 

Cugria: ostrvo preko puta Skiatosa sa divljom plažom. Ima kafić koji služi klopu. Ležaljke se naplaćuju 10e, ali ima i prirodnog hlada. Fino jeste za videti, ali ništa više od toga pogotovu ako vas prevoz brodićem od 20-25min košta 10e sa Ahladies, odnosno 12.5e iz Skiatosa.  

Ove godine su izleti poskupeli, a rekli su nam iz razloga što su se svi manji prevoznici udružili u jednu firmu. Najjeftiniji izlet je od 15e do plaže Lalarija.  Mi smo išli na Skopelos (plaža Kastani, grad Skopelos, plaža Lalarija - stali smo na 30 min) i Alonisos za 20e, ali su uglavnom 25e celodnevni izleti. 

Ukoliko želite da se opustite 300e po osobi je baš knap. Za prosečnog Srbina ostrvo jeste skuplje. Dve ležaljke sa suncobanom koštaju 8-10e, a ručak za dve osobe oko 25e. Kafa na plaži prosečno 3e, ali u barovima na plaži uglavnom prave ispirak od kafe - ne znam kakav im je hladan nes (frape). U svakom restoranu su primali kreditnu karticu. 

U svakom slučaju ostrvo je za svaku preporuku, možda više za one koji ne vole da su stacionirani na jednom mestu. 

Izmenjeno (johnatans)
nepotpun odgovor
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moze li konacan odgovor za plazu Madraki? Moze li se do nje autom ili ne, citam oprecna misljenja?

 

Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@majanedic

U teoriji može vrlo blizu nje. 

U praksi je put posut pijeskom pa postoji realna šansa da auto zaglavi i da ga morate gurati da bi ste ga izvukli. 

Da li rizokovati ili ne? 

Od auta na "parkingu" smo uglavnom vidjeli pandu ili jimny, a to su auta sa sve četiri pogona.

Izmenjeno (meteori)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sa dvoje male dece,  mislim da bolje ne. 

Hvala Vam puno!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

може колима, ал боље пешака... нама је требало 20ак минута кроз шумицу са станице 24, чини ми се...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mozete najnormalnije kolima do mandraki i elie, ne bas tik do plaze ali malo se prepesaci 200-300m. Malo smo dalje ostavljali kola za svaki slucaj.  Mi smo sa dvoje dece isli bez problema. ako imate kola sto bi ste se lomili pesaka od stanice kroz sumu.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ломили? једна од најлепших шетњи у мом животу... на сунцу 45степени а у густој боровој шумици 25... Такође је и фантастична стаза за шетњу уз поточић на плажи кехрија (али до те плаже се може само колима, ако баш нисте екстремно расположени за пар сати шетње):)

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima na forumu. 

Interesuje me da li neko nesto zna o brodskoj kompaniji Blue Star Ferries i da li je nekad putovao sa njima sa Skijatosa/Volosa? 

Rezervisali smo last minute za Skijatos i putujemo kolima. Uspeli smo da rezervisemo trajekt Anes iz Volosa za Skijatos, ali ne i povratak iz Skijatosa za Volos jer su svi termini popunjeni (u pitanju je dan nedelja i verovatno su vikendom vece guzve). Jedino nam se nudi Blue Star Ferries u 14:10 iz Skijatosa pa posto nisam primetila da neko o njima pise obracam vam se za savet. Bojim se da necemo uopste uspeti da se vratimo u nedelju za Volos pa se pitamo sta nam je ciniti. 

Hvala puno unapred svima.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Blue Star Ferries - па то најбољи превоз (не најбржи). Ја на истом јео у меку. 2.000 путника стаје. Сад не знам тачно да ли су сви њихови фериботи исте категорије ? Делује да да. Откуд они на Скијатосу? Знам да сам својевремено читао да један превозник има монопол, да су зато карте скупе из Волоса...

Нисам баш у теми. Био давно на Скијатосу, а и тамо нисам ишао фериботом.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Blue Star ne vozi na toj liniji, tj. te linije nema  na njihovom sajtu. Verovatno mislite na Hellenic Seaways...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@rakel evo ovde se vidi da postoji polazak iz Volosa ka Skiatosu kompanije Blue Star. Da l je to nova linija, pojma nemam. 

 

 

 

Putovali smo sa njima, doduse ne na Skiatos, vec na Kiklade. To je velika, ozbiljna kompanija. 

 

Screenshot_20190806-101720.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da. Vidi se to na sajtu Hellenic-a, očito nekako rade zajedno, Brod Express Skiathos je pripadao ranije Hellenicu, išli smo njime 2010.na Skopelos.  Na slici koju si poslala piše Blus Star Ferries, Exp.Skiathos...Ko će ga znati, kakav je odnos tih kompanija, važno je da ćera...

Izmenjeno (rakel)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka