jaksa

Taba - agencija Conte

87 poruka u ovoj temi

Evo konacno i ja da se javim posto sam i ja putovala u istoj grupi gde i jos neki koji pisu na forumu.. Pricam o grupi koja je , kako neki kazu `kidnapovana` na aerodromu....

Dakle, tacno je da Konte nije platio i da smo zbog toga imali velikih problema na aerodromu... Takodje je tacno i da su nam to vece u autobusu rekli kako moramo da damo 200e po osobi kako bi mogli da odsednemo u hotelima za koje smo vec unapred platili.... Naravno da je to sok i potpuno neprofesionalno od strane Kontea, koji je dva dana pre naseg odlaska dobio informaciju od hotela u Tabi, da nas nece primiti ukoliko im ne legnu pare na racun... Cela ova zbrka je i nastala zbog neprofesionalnosti Kontea, a ne Minje...

Nama jeste oduzet novac iako nije trebalo da mi to platimo... ali zaista ne vidim kako je Minja za to kriva.... Ona je devojka radila jedino sto je mogla u datoj situaciji... Ubedjena sam da niko ne bi mogao da uradi nista vise od nje u tom trenutku... Ona je devojka mirne naravi, sto je (u to sam cvrsto ubedjena) odlicno za datu situaciju, jer sam ja licno prisustvovala kada se ona sklanjala od grupe i jako ostro i energicno (da ne kazem vikala je) pricala sa vlasnikom kako Kontea, tako i NBE agencije... Tako da mi se nikako ne svidja sto nju okrivljujete za ceo problem... Kako to da niko nije crnio Konte... Koliko vidim svi se fokusirate na Minju umesto na Zelimira Simpragu, sa kojim su neki tvrdili da imaju odlicne odnose.... Neki su odmah i pricali kako ce sve to da srede....

Dakle ovde je krivac Konte agencija... Mozda bih ja pokusala na drugaciji nacin nesto da uradim u odnosu na Minju (mada je i to pitanje) i NBE agenciju, ali sam sigurna da bi plod svacijeg truda u datoj situaciji bio isti kao i Minjin i te agencije...dakle mislim da je sasvim pristojno da je vise ne pominjemo ovde... Mogli bi malo o Zelimiru da pricamo npr.... S bzirom da je on taj koji je sve i upropastio...

Sto se NBE agencije tice, nisu mozda sasvim profesionalno odreagovali na aerodromu, ali u 11 uvece, do 2 ujutru, ti ljudi su pokusavali da urade sta su mogli.. jako je nezahvalna pozicija svakog u ovoj prici sem Zelimira, koji ce uskoro da izadje iz zatvora a imace puno love na racunu....

Sto se, sa druge strane, izleta tice, sa Jaksom se ne slazem uopste...Prvo, novac koji smo dali na izlete je cuvan i uplacivan na racun par sati pre odlaska kako bi mogao da se vrati turistima u punom iznosu u slucaju otkazivanja, jer je to bilo ocekivano... Mi smo isli preko NBE agencije na izlete i bilo je i vise nego odlicno i za to dobijaju sve pohvale...

i dalje smatram da smo pokradeni, i da nam je odmor unisten u velikoj meri....smatram da je grupa koja je bila u Marriot hotelu bila odlicna i da bez Jakse i jos nekih ne bi mogli toliko brzo da sredimo situaciju, s obzirom da je odlican pregovarac...:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kao malu ilustraciju Minjinog ponašanja i odnosa ispričaću samo ovaj dogadjaj:

Posle prve noći, kada se nije znalo da li ostajemo u hotelima ili ne, nismo imali nikakvu informaciju, neko je sreo Minju i pitao da li će okupiti celu grupu radi informisanja o statusu.

Njen odgovor je bio: "nema šta da se okupljamo, vas će ionako sutra izbaciti iz hotela"

Puno pozdrava Milanu :)

Moram priznati da mi po prvi put pisemo na forumu, ali po prvi put smo i doziveli ovakve situacije na letovanju. Necemo ponavljati pricu i detaljisati o depozitu i neprijatnom doceku koji smo imali, to su vec nasi saputnici odlicno opisali.

Ono sto zelimo da kazemo jeste da smo u neverici da neko iz grupe uopste moze da zanemari krivicu Kontea i forsira neistine o nasem vodicu, Minji, njenom ponasanju, cak pominjati i krivicnu prijavu za devojku koja je samo 10 dana radila za Konte pre nase grupe, cinila sve sto je bilo u njenoj moci, kontaktirala i Konte i NBE agenciju pred svima nama nebrojano puta i odrzavala sastanke u svim hotelima,posebno u Sofitelu i Marriotu-u jer je tu bilo najvise gostiju. Apsurdno je da gost Marriot-a kaze kako je nisu videli nakon prvog dana, kako je pricala o izbacivanju iz hotela, a svi znamo da je ona bila smestena u Marriot-u i na ekskurzijama su prepricavani cuveni sastanci iz ovog hotela prvih dana,posebno momenat kada je zvala Zelimira, a on drzao monolog 10 minuta i nije konstatovao pitanja putnika uopste.

Jaksa, tebi bi dali savet da pre nego sto tako cvrsto iznosis stavove javno, prethodno se raspitas o istim, ovako zvucis kao bliski rodjak od Zelimira Simprage, imate slicno razmisljanje :). Ti imas ideju da tuzis jednog vodica zbog sumnje da je uzela novac od lokalne agencije za organizovanje ekskurzija- pa svi vodici za to i rade, to je normalna stvar, nije sigurno dosla volonterski da radi u Tabi. Nadamo se da je uzela duplo za nasu grupu i to unapred, inace je luda sto je ostala i trpela pritisak od ljudi slicnih tebi, a deo plate od Kontea sigurno nikad nece dobiti, kao ni mi nas depozit, egipcani ostatak duga za nas smestaj,a turisti koji su uplatili letovanja preko njih takodje sumnjam da ce ikad biti obesteceni, nazalost. Novac od naseg depozita je glupo raspravljati gde je otisao, jasno je i onima koji nisu bili da je njim placen deo naseg smestaja- nije se ni vlasnik egipatske agencije osladio tim novcem,a ne da ga daje nasem vodicu, nije poludeo, ne znamo kako si to samo smislio.

Slazemo se sa korisnikom shiawase da ovde treba raspravljati iskljucivo o krivici Kontea, mada, sumnjamo da nesto konkretno mozemo uopste da uradimo i promenimo situaciju u nasu korist. Svakim danom smo sve dalje od misli da cemo ikada povratiti depozit koji smo dali. Tokom letovanja smo se jos i nadali da cemo resiti sve po povratku u Srbiju, ali kako stvari sada stoje, tesko da ce ista od toga biti.

Pomenuli bi jos i najlepsu stvar sa ovog letovanja, a to je ekskurzija Jerusalim, koja bukvalno ostavlja bez daha, preporucujemo je svima koji su u mogucnosti i nadamo se da cemo je bar jos jednom u zivotu ponoviti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudska (vaša) naivnost je neograničena.

Ja ne mogu da razumem da nas je NBE šišao kao ovce, a vama je posle toga (debelo) naplatio i izlete i da je to vama bilo prihvatljivo.

Vaše savete zadržite za sebe.

Imate naravno pravo da mislite o Minji šta hoćete, ali sve što sam napisao je apsolutna istina.

Po mom mišljenju Minji je bilo u interesu da se od nas uzme novac za depozit (setite se prve noći, "problema" sa telefonom + Šerifove izjave da ona radi za njih), njene izjave da nije imala pojma da nešto nije u redu, i njene kasnije izjave da je njoj najavljeno da će nas zadržati na aerodromu ukoliko Konte ne pošalje i novac. Pročitajte i Milanov opis o pokušaju saboztaže organizacije izleta....uhhh... Previše je laži i pakosti tu bilo.

Nemam nameru više da potrošim ni jedan klik na tastaturi na takvu osobu. O ulogama u celoj priči imate moj raniji post, gde su sva "lica" nabrojana.

Inače, najzanimljiviji su mi "branioci" nečijeg lika i dela sa po jednim postom na forumu, oduvek :)

Izmenjeno (jaksa)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja ne mogu da razumem da nas je NBE šišao kao ovce, a vama je posle toga (debelo) naplatio i izlete i da je to vama bilo prihvatljivo.

Lepo od tebe da si doneo odluku da stanes sa izjavama o ovom slucaju.

Sto se tice "branioca", u pravu si da se oni uglavnom javljaju po jednom, a odgovor na to je sasvim logican i ocigledan. Mi se ne bavimo ovakvim stvarima i ne nasladjujemo tudjom nesrecom, a citajuci ovaj forum, primecujemo da se oglasavaju uglavnom zajedljivi ljudi-izvinjavamo se izuzecima, ne bih zeleli da vredjamo postene ljude sa foruma... a kad preterate u svom izlaganju jednostavno isprovocirate pravicne i iskrene ljude da se jave. Tako smo i mi odlucili da postavimo svoj komentar- da nije bilo tvog, ne bi nam na pamet palo da pisemo ovde nikada. Mi nismo bili u Marriot-u, tako da nazalost pojedinosti o kojima pricas ne znamo, ali smo sigurni da devojka kao sto je Minja nije imala ni u jednom momentu losu nameru i zao nam je sto ovakve stvari dozivljava i nema mira cak ni nakon zavrsetka letovanja i cele ove afere.

Nadamo se da je ova tema zaista zavrsena i da vise nece biti potrebe da se oglasavamo.

Izmenjeno (ljerka)
Skracen dug citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se Contea tice situacija je prilicno jasna i njegova krivica je ne sumnjiva .Covek se zaigrao i preigrao ,nalazi se u zatvoru, agencija je zatvorena ,duguje pare itd .Problem nije u tome ,videti ono sto vam je pred nosem i nije tako tesko .Sto se mene tice hteo sam ukazati na ono sto se ne vidi na prvi pogled .Gospodjica Minja je bila u problemu kao i mi, ako ne i vecem ,u centru grupe nepoznatih ljudi radeci za agenciju koja ju je odbacila okruzena ljudima koji sumnjaju u sve njene postupke ,neiskusna ,jednom recju u naizgled neresivoj situaciji .Naravno da je morala da pokusa da izadje iz takve situacije ,i da spasi sto se spasti moze .Bliza saradnja sa lokalnom agencijom za nju je bila neizbezna i za tako nesto je ja licno nikad ne bih okrivio.Sto se mene tice imao sam puno razumevanje za njene postupke ,sve do trenutka kada je vrlo aktivno pocela da se raspituje za ime lokalne agencije preko koje smo isli na izlete i do trenutka kada sam shvatio zasto to radi .Pokusaj da blokira drugu agenciju i tako i nama onemoguci odlazak na izlete ,za mene je vec nesto sto i pored najveceg moguceg razumevanja za situaciju u kojoj se nasla doticna gospodjica nikako ne mogu da opravdam .Predstavnici lokalne agencije su uradili nesto sto je sto se mene tice kriminalni cin i bilo kakva dalja saradnja sa njima za mene je bila iskljucena (sa jedne strane ti potpuno legalne vaucere proglase nevazecim i ukradu ti pare a sa druge ti traze pare za izlete ,i ti treba da im verujes da ti opet nece ukrasti pare(.Osim toga sto ne odobravam neke minjine postupke ne mogu da shvatim ni ljude koji saradjuju sa lopovima i kriminalcima i pritom ih jos i hvale.Sto se minje tice ,a to ce i za mene biti kraj i razmisljanja na ovu temu ,zelim joj sve najbolje i nadam se da cu je u nekoj drugoj situaciji upoznati u boljem svetlu.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

.... Mi nismo bili u Marriot-u, tako da nazalost pojedinosti o kojima pricas ne znamo....

Onda nemamo o čemu da pričamo.

Tačnije, zašto se mešate u diskusiju kada ne znate?

Ja znam kako je bilo i mojoj deci i meni i prve noći, kada vaša draga Minja nije jednu čašu vode obezbedila bilo kome iz grupe, do pola sedam ujutro, i dokle god nismo rešili definitvno problem smeštaja.

Vi ne znate.

Izmenjeno (jaksa)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izleti kontea nisu bili bas toliko skupi kao sto ti navodis...cena je bila ista ili je razlika bila 20ak ili 30ak evra, a mi nikada nismo seli posle da pricamo ko je sta obisao za date pare...mada po onome sto sam nacula, mi smo obisli malo vise za vreme nasih izleta tako da se po mom misljenju to isplati....

i nije ok da nam govoris da smo ograniceni i naivni jer mislim da nisi u pravu....samo je tvoj bes veci pa po bilo koju cenu pokusavas da unistis buduci posao Minji umesto da se sa toliko snage okomis na Zelimira... Znajuci tebe verovatno bi nesto i postigao....

Izmenjeno (ljerka)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Želimir, klasičan prevarant, je tamo gde je zaslužio da bude.

Moja porodica - 2 odrasle osobe i 2 deteta - je platila preko Orascom-a izlet u Petru 585e.

Preko Konte/Minja/NBE organizacije bi platili 780e (2x200+2x190).

Ko je šta video na izletima - mi smo išli u Jordan preko Orascoma (Egipat) i ProTours-a (Jordan). Koga zanimaju detalji izleta neka pronadje opis izleta na internetu.

Ispašće još da su Konte / NBE vrhunske agencije za organizaciju izleta :)

Ovde iznosim činjenice i svoj utisak, ako to nekome može da smeta u poslu, pa nek razmisli zašto je bilo tako kako je bilo i izvuče pouke.

Ne znam ko ste "vi", ali neka čitaoci foruma prosude ko je ispao naivan.

Izmenjeno (jaksa)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Onda nemamo o čemu da pričamo.

Tačnije, zašto se mešate u diskusiju kada ne znate?

Ja znam kako je bilo i mojoj deci i meni i prve noći, kada vaša draga Minja nije jednu čašu vode obezbedila bilo kome iz grupe, do pola sedam ujutro, i dokle god nismo rešili definitvno problem smeštaja.

Vi ne znate.

Jaksa, a zasto bi vam ona obezbedjivala casu vode? Da iskeshira svoj novac hotelu pa da vas napoji sve onako ljudski, je l na to mislis? E stvarno je pogana. Konte nije nista uplatio za vas pa ni casu vode, a ona je samo radnik Konte-a jednako prosla kao i svi vi ako ne i gore sudeci po tvojim izjavama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A zašto ne bi? Ionako je znala u šta NBE sprema da nas uvali.

Inače, Konte je izgleda platio sve za nas - smeštaj za našu grupu, ali nije platio sve što duguje NBE-u pa ovi nisu hteli da nam vrate depozit, a mi smo na žalost bili taoci u toj situaciji.

Za ilustraciju: shvativši da se ni na koga ne možemo osloniti osim na same sebe, a imajući u vidu da će nam možda biti potrebna pomoć obratili smo se Kon Tikiju u Beogradu koji su nas pitali: "Ljudi, kako ste, kako možemo da vam pomognemo" a zatim i njihovom vodiču Vladi Zmijanoviću u Tabi koji je meni i mojoj porodici, kao i ostalima kojima bude potrebno, obećao pomoć u slučaju potrebe (izbacivanje iz hotela, problem sa avio prevozom, ko zna šta još...). Srećom, uspeli smo da si pomognemo sami u dovoljnoj meri.

Što se ne zapitate kako je Minja "pomogla" gospodjama kojima su lopovi iz NBE uzeli po 950e?

Izmenjeno (jaksa)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Auu, ovde se bas zakuvalo...bolje-da-cutim.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije, istina je samo jedna ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A zašto ne bi? Ionako je znala u šta NBE sprema da nas uvali.

Inače, Konte je izgleda platio sve za nas - smeštaj za našu grupu, ali nije platio sve što duguje NBE-u pa ovi nisu hteli da nam vrate depozit, a mi smo na žalost bili taoci u toj situaciji.

A zasto i bi? Ona je samo radnik za platu po Bogu covece, od vas 100 koliko je bilo tamo treba zena da vam obezbedjuje vodu. Flasa vode po hotelskoj ceni ( jer nema u to vreme da kupi gde drugo) i prosta racunica kaze da je devojka trebala da da svojih 100 eura da vas sve napoji. A sta mislis je li imala para, da li joj je isplacena plata, a zasto bi ona to radila za sve vas??? Onako ljudski mislis, eeeeeee.. A sve Vlada Zmijanovic trci pa da pomogne zajedno sa Kontikijem i da vam onako ljudski obezbedi i smestaj i avio karte za free u slucaju potrebe smajl.jpg Jeste, obezbedili bi vam, ali ne bi za dzaba u to sam 100% ubedjen. Nije vam Vlada Srbije i Srpska ambasada u Kairu pomogla, a ne Kontiki i njihov vodic. Doduse, jeste da lepa rec i gvozdena vrata otvara, ali para ipak vrti gde burgija nece. Tebi je sve "izgleda", pa ti je izgleda i Konte platio aranzman, vidi kad nesto ovako pises budi siguran sa dokazima, a ne da izgleda, neko mi rekao, cuo sam, ja mislim...ozbiljne reci upotrebljavas protiv jedne mlade osobe koju mi "branioci'' kao i ti poznajemo ali posto se ljudski umovi hvala presvetlom razlikuju gledamo je u potpuno drugacijem svetlu. Stalno izvlacis ponesto novo, pa eto i sad te zene. A kako je ona mogla da im pomogne, da se naoruza fino i kao razbojnik skace po Sinajskim planinama i otima pare NBE? A hoce li joj neko mozda platiti za to? I ona je ostavljena i napustena od strane svog poslodavca, da je pametna bila trebala vas je sve oterati u tri lepe i zamoliti Vladu Zmijanovica da joj da mesto u avionu za povratak u BG. Kolege su eto, ucineo bi joj.

Izmenjeno (ljerka)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jakso, mislim da je vreme da prestanes da iznosis neistine...jasno mi je da si povredjen sto sam se javila da kazem nesto suprotno tvom stavu, pa samim tim povukla i druge istomisljenike da se oglase... Nije kriva Minja vec Konte... I za tvoju infromaciju, Konte nije nista platio... Ja sam se raspitala kod ljudi koji imaju proverene informacije... To sto Zelimir ima veze u Ministarstvu pa mu se moze da ne plati to je druga prica... Da si hteo malo vise da slusas mozda bi cuo pravu istinu o tome kako je Minja dosla da bude nas vodic....takodje bi u tom slucaju saznao da ona nije imala pojma sta se desava dok mi nismo stigli... takodje nemoj da zaboravis da smo svi bili prisutnii kada je preko spikerfona pricala sa Zelimirom, i svi smo kostatovali da je covek neuracunljiv i da uopste ne odgovara na pitanja...

Sto se vode tice, nisam sigurna da je to ikome palo na pamet u celoj onoj frci dok nismo ozedneli... ali se jasno secam da je upravo Minja (posto je to vec pomenuto negde u ranijim razgovorima, pa da demantujem) krajnje glasno i razgovetno rekla da mogu svi da ostave decu u njenoj sobi da tamo spavaju, da ne bi bili u holu hotela, dok se sve ne resi... samo su neki roditelji rekli kako ne zele da im se deca uplase ako se probude i vide da ih nema... dakle nije tacno da ona bas nije vodila racuna... takodje smo se i narednih dana sa njom vidjali, on je bila u hotelu sve vreme...

sto se te gospodje koja je dala 960e tice, on je sama rekla da je posto je bila sama u tom hotelu, htela da bude mirna za ceo boravak i da nije mogla da ceka celo vece da vidi sta se desava... dakle niko nije nju terao, pogotovo ne Minja, da da kompletan iznos...kao sto smo mi izabrali da se celu noc bunimo kako bi smanjili pare koje treba da damo, tako je ta gospodje izbrala da sto pre ode u sobu...

Ne mogu da verujem da ti zaista mislis da je bilo ko sem Zelimira zaradio nesto na konto nase nesrece....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sa osobom koja se krije iza nicka ReljaBG nemam nameru više da polemišem.

Apsolutno sve što sam napisao je istina, a to što se ta istina sudara sa nekim slikama koje neki imaju i verovatno nečijim interesima, za to me baš briga.

Veliki plus za KonTiki, njih čak nisam imao nameru ni da pomenem u ovoj temi, ali eto, dobro je što su me zli jezici podsetili.

Draga osobo iza nick-a shiawase,

Lično, svojim ušima, sam čuo kako je Minja rekla da je njoj Asif odnosno Šerif rekao da će da uradi sa našom grupom to što je uradio veče pre sletanja. Zato smo je to prvo veče jedva i našli, i to preko Beograda i Ljubiše iz Kontea. Pa joj je još bila i prazna baterija na telefonu.... Pa se jadna čudila šta je snašlo.... :)

Ko mnogo laže (kao Minja) dodje na kraju u situaciju da mu se priče ne poklapaju. Sličnih primera ima još. Npr, koliko puta Minja nije mogla da se seti broja svoje sobe? :)

Setite se da smo u naše hotele bili odvedeni isključivo na naše složno insistitranje, inače bi ko zna gde završili - u stvari, završili bi u Nuweibi.

Moram da ponovim - apsolutno sve što sam naveo ovde je istina, nemam nikakav svoj interes osim obelodanjivanja iste, koja je, jel, samo jedna :)

Za kraj, dva detalja, oko vode i oko para:

Da li je naš vodič Minja ponudila bilo šta (smeštaj, vodu...) ljudima sa malom decom koji su čekali ispred Marriotta , u autobusu, do 7 ujutro, koji su trebali da budu smešteni u swiss in? Nije.

Da li je naš vodič Minja informisala bilo koju grupu, pa i dve gospodje, o tome kakvi su dogovori postignuti sa drugim grupama, i koliko ko plaća kao depozit? Nije. Gospodja koja je dala 950e je dala toliko jer je niko nije informisao da su ostali dali 50-100e.

Grupa iz Soneste je prebačena u Marriott. Mogla je da bude prebačena i ta gospodja. Da ju je vodič informisao, a nije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906017
    Ukupno poruka