jaksa

Taba - agencija Conte

87 poruka u ovoj temi

Da li je neko već bio u Tabi preko agencije Conte i kakva su iskustva?

Ko još osim Conte-a ima aranžmane za tabu, posebno za Marriot i Sofitel hotele?

Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Proslog septembra preko Conte -a koji je tada bio jedini sa tom ponudom bila sam u Tabi u hotelu Marriot.

Hotel je odlican, hrana raznovrsna, sobe ogromne, sa terasama. Oko hotela zelenilo, sportski tereni. Veliki, divan bazen skoro 3000 m2, sa mosticima, palmicama i sl.. do pescane plaze mozda oko 100 m. Lezaljke i peskiri besplatni na bazenu i na plazi...... Divan ambijent...

All inclusive varijanta pored glavnih obroka u hotelu, mali obroci i neograniceno pice na bazenu / sedis na stolici u bazenu za sankom dok se iza tvojih ledja spusta slap vode.... I na plazi imas besplatno pice i vodu ....

Ko voli da se kupa i odmara, moze zaista da uziva.... Pored Marriota su i drugi hotelski lanci u kojima se odvija sav zivot.... izmedju hotela imas mali bus..... Sinaj je pust, spoljna infrastruktura osim dobrog puta skoro da i ne postoji.

Imas fakultativi izlet do manastira Sv katarine....na putu do manastira se vidi koliko je Sinaj pust.

Pozicija Tabe je zaista dobra - odskocna daska za fakultativne izlete u Petru i Jerusalem. Preporucujem da se sam organizujes, imas moje putopise u potpisu u kojima sam sve detaljno opisala kako smo muz i ja putovali.......mozes i preko agencije, ali je prilicno skupo, brzo i povrsno /bar su nam tako preneli utiske putnici koji su isli preko agencije /

Ima jos detalja na temama Taba - novo letovaliste, i da li neko letuje u Tabi od 22.07..... nesto tako, potrazi teme.

Ako te interesuje jos nesto,stojim ti na raspolaganju....

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama. Jos neko pitanje. Kako imam dvoje male dece interesuje me kakva je plaža ispred Marriot-a. Da li su pontoni ili pesak? Ima li animacije za decu? Da li ste izlete organizovali preko lokalnih agencija i kolika je ušteda u tom slučaju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

[

Plaza je peskovita, nema pontona, ali imas i deo bazena koji je jako plitak pa i deca mogu da ga koriste, plus jos mali poseban bazencic za decu. Za animaciju zaista ne znam.... obrati se hotelu ....

Nemoj se oslanjati na lokalne agencije, jer su to zatvoreni hotelski kompleski, pa nemas neku veliku mogucnost izbora tipa da ides od agencije do agencije.... kao sto sam rekla, Sinaj jos nije razradjena destinacija osim prisutnih tih velikih hotelskih lanaca.

Za Petru i Jordan smo se sami organizovali i prilicno ustedeli, a bili po dva dana na tim destinacijama. Ne znam koliko je to izvodljivo u tvom slucaju jer su deca mala....imas sve u mojim putopisima....

Link Marriota gde smo letovali :

http://www.marriott....t-beach-resort/

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala još jednom.

U ovom momentu se još nismo odlučili izmedju Marriota i Sofitela, koji ima nešto bolje ocene na tripadvisoru, ali koliko vidim niko sa našeg foruma nije bio u njemu.

Nije mi jasno zašto KonTiki organizuje aranžmane preko aerodroma u Šarmu a Conte preko aerodroma u Tabi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Conte je ima kombinaciju sletanja u Sarmu i u Tabi, vec u zavisnosti ko se za koji aranzman opredelio.

Ocigledno je na vreme rezervisao carter... aerodrom sto blize letovalistu.

Kon- tiki nije imao razloga da slece u Tabu jer nije imao taj aranzman...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li Marriot ima (bilo kakav) tobogan?

Gledajući razne slike, skoro smo se već odlučili za marriot.

Ima li nešto na šta treba obratiti pažnju pre puta ili u samom hotelu, iskren da budem, pomalo me plaši to što Conte ima ovaj aranžman, a o njima na ovom forumu retko ko piše lepo.

Ljerka, puno hvala i na ovim odgovorima do sada.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, postoji jedan mali tobogan ! Nije dugacak i koriste ga deca, ali i odrasli biggrin.jpg .

Da jos dodam, da u okviru tog velikog bazena, ispod vestackih stena postoji i jedan posebno izdvojen djakuzi. Mi smo stvarno bili zadovoljni hotelom..... Inace, to je bio jedini hotel koji je imao prirodno cedjeni sok od pomorandze, pa ko voli moze da uziva.... plezko.jpg

Jaksa, otidji do agencije, gde mozes videti kratke filomove o hotelima. Mi smo ovaj hotel koji nije bio ni najjeftiniji ni najskuplji uplatili upravo na predlog agenta agencije koji je boravio u svim hotelima u Tabi, pre nego sto su pustili aranzman u javnost.

Sa agencijom nismo imali problema, ne mogu da gresim dusu. Jedino sto su im skupi ti fakultativni izleti... ali to je vec druga prica i sto vodic nije bas briljirao sa dovoljnim znanjem.

Ponesi sve za decu sto treba iz Beograda da ne bude iznenadjenja. 2-3 km od ovog hotela / koristis minibus/ ima mali centar sa radnjama, ali bez nekog velikog izbora, a u okviru hotela imas menjacnicu, prodavnicu suvenira....

Drago mi je ako sam nesto pomogla, slobodno pitaj ! wink.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, postoji jedan mali tobogan ! Nije dugacak i koriste ga deca, ali i odrasli biggrin.jpg .

Da jos dodam, da u okviru tog velikog bazena, ispod vestackih stena postoji i jedan posebno izdvojen djakuzi. Mi smo stvarno bili zadovoljni hotelom.....

Samo da dopunim Ljerkinu poruku. Nikako da negiram jer upitanju je rucak bez-zuba.jpg .

Bazen jeste prostran, lepo sredjen ali moja zamerka je sledeca. Najveca dubin bazena je 1,20 m.

Trzni centar je udaljen oko 2 km i to uzbrdo pa na temperaturi od 35 i vise i nije vam bas do njegovog obilasaka cak ni mini-busom a kamoli pesice.

Naseljenih mesta u blizini nema ali zato nema ni jutarnjeg budjenja sa minareta.

Kompletno osoblje u hotelu su muskarci.

Hotel jeste dobar i sa najudobnijim krevetom koji sam probao do sada racunajuci i momacki zivot. bez-zuba.jpg

Definitivno Tabu treba izabrati ako zelite da vidite Jerusalim, Petru i Sv. Katarinu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam i ja par pitanja vezanih za ovo mjesto.

Kakva je sigurnosna situacija s obzirom na Izraelsku granicu koja je u blizini i zanima me da li ima koraljnih grebena za ronjenje i snorkling na plazama?

Kakva je hrana u Marriottu?

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima dva tri koralna grebena, ali ja nisam bila nesto puno impresionirana.

Jedan od hotela u ponudi Contea, samo ne mogu tacno da se setim koji, ima kome je to bitno, bolje koralne grebene, raspitaj se u agenciji.

Hrana je bila dobra i raznovrsna.

Sigurnost ? Na Sinaju izmedju Tabe Heights gde je Marriot, do Izraelske granice ima nekoliko kontrolnih mesta na kojima se proveravaju vozila. Ocigledno su na oprezu. a granica se moze preci samo pesice. Turisti koji idu preko agencije u Izrael i Jordan, do granice dodju jednim autobusom, predju pesice, pa ih onda na Izraelskoj strani ceka drugi autobus.

Nismo zeleli da razmisljamo o tome, sto mozda i nije pametno, jer su Izraelci pre par godina gadjali egipatski hotel koji se nalazi takoreci na samoj granici. Od tada se nista nije desilo....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo se odlučili za varijantu Marriot + izlet (preko agencije :( ) u Petru + izlet na sv. Katarinu.

Razmišljamo da u Beogradu izvadimo multiply entry egipatske vize, i da odemo u Eilat na kafu jedan dan, da vidimo i izrael :). Da li je to izvodljivo, s obzirom da ne smem da dopustim sebi da izložim malu decu (7 i 9 god, obišli Luxor, bili u Tunisu u pustinji, ali ipak...) bilo kakvom nepredvidjenom maltretiranju.

Da li postoji neka lokalna agencija koja vodi turiste u Eilat? Da li Izraelci zaista naplaćuju izlazne takse?

Hvala vam! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izbor hotela ti je dobar. U putopisima "Put u petru" i "Jerusalim" opisani su detaljno nasi izleti koje smo organizovali u sopstvenoj reziji.

Ako su deca bila u Luxori i u Sahari veruj mi nema nikakvih problema da ih vodis na sve izlete. Naravno, vodu uvek sa sobom. Sto se tice Elata on se smatra kao njihovo mondensko letovaliste ali ne ocekuj nista spektakularno. Imaju odlican akvarijum i treba ga obici.

Multi Egipatsku vizu smo takodje i mi vadili ovde to nije problem. Problem je transport od hotela do Egipatsko-Izraelske granice. To je nekih 20 km

Zatim, granicu mogu da predju samo pesaci. Nema prelaska automobilima ili autobusima. Kada predjes u Izrael tu imas redovnu autobusku liniju koja vozi do Elata. Naravno, sa obe strane granica postoji i taksi stanica. U samom hotelu u holu imas prestavnika njihove turisticke agencije pa se raspitaj koje sve izlete oni organizuju.

Tacno je da Izraelci naplacuju izlaznu taksu. Znaci viza nam je bila besplatna ali za izlaz plati. Kod Egipcana prilikom povratka iz Elata ocekuj da platis taksu za koriscenje puteva.

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koji je bolji hotel za nas sa decom, Marriott ili Movenpick?

Ne uspevam da nadjem, da li još neko pored Conte i KonTiki ima tabu u ponudi?

I za kraj :) koliko naplaćuju tu izlaznu vizu?

Izmenjeno (jaksa)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam nista o Movenpicku, pa ne mogu da ti odgovorim koji je hotel bolji za decu... raspitaj se u agenciji.

Prosle godine, kada smo se vracali iz Izraela u Tabu, platili smo izlaznu taksu 94,5 sekela, sto je priblizno oko 18,5 eur/osobi, plus ulaznu taxu za Egipat 75 funti, priblizno 10 eur/osobi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905944
    Ukupno poruka