codemaker

Agencije koje rade Tokio

13 poruka u ovoj temi

Imam u planu odlazak u Tokio, turistički.

Pokušavao sam da nađem informacije o turama za Tokio.

Slabo mi uspeva.

Ima li neko ideju ili zna koja agencija ima ture za Tokio.

Sjajno bi bilo da se javi neko ko je odavde već išao u Tokio preko neke agencije, da napiše kako je sve to prošlo i sve ostale podatke (od viza, preko cena, smeštaja, mogućnosti organizovanog obilaska itd)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne mogu ti mnogo pomoci u vezi agencija , ali....

njihova JAL airlines , je malo u dubiozi , kao uostalom i sve avio kompanije i drasticno smanjuju cene i imaju silne popuste na svasta . Pritom su partneri sa mnogim kompanijama evropskim i USA.I naravno sa hotelima gde ako 60 dana ranije bukiras imas popuste i do 40 %. Nije to nemoguca misija ko zeli da vidi . A njihovi avioni (btw u naredne 3 godine treba da otpuste 30% zaposlenih sto je negde oko , koliko se secam , 17.000 ljudi ), mmmmm...divota , jos nevidjena . Japan je extremno skup za evropejce ali moze da se osmisli i za ''pristojne'' pare

http://www.jalhotels....html#tokyocity

a tresnje cvetaju u maju :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kon-tiki, dva puta godisnje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ok, proveriću kod Kontilkija

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Glob Metropoliten radi Japan u saradnji sa Draganom Milenkovicem koji je godinama bio dopisnik iz Japana.

Ovo je ubedljivo najbolja tura koja se moze naci za Japan ukoliko ides preko agencije.

Evo ti link

http://www.metropoliten.com/putovanja/Japan---Putovanje-o-kome-ste-sanjali/78

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jeste, tura je sjajna. Jedino što je izuzetno skupa pa još kad se dodaju ostali vanpansionski troškovi kojih će sigurno biti - nakupi se pozamašna suma. I kad to pomnožim sa dva...

Našao sam neke jeftinije aranžmane ali nažalost nisu ni blizu ovome o kom ti pričaš. Stvarno je fenomenalan i vredi svaki evro. To je zapravo pravi način da se putnik približi Japanu, ljudima i tradiciji. Sve ostalo je konfekcija koja te odvede gde želiš a ostalo treba maltene sam saznavati za vreme boravka.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

codemaker, ovo je preskupo. A uz to i nije pravi put da se približiš Japanu, ljudima i tradiciji. Jedini način da to uradiš je da zaobiđeš agencije i sam organizuješ put. Pogledaj samo spisak hotela gde se organizuje prenoćište. Šta misliš da ćeš videti u hotelima sa 4 zvezdice? Turiste i nasmejane Japance, koji su nasmejani i ljubazani zbog toga što su plaćeni da to budu. U grupi ćeš biti okružen ostalim turistima, vodičem... Jednostavno, to nije to.

Nego ne budi lenj, pa odvoji vremena da organizuješ sebi put. Hem što ćeš proći daleko jeftinije, hem što ćeš i daleko bolje doživeti i upoznati Japan.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Urgent ! Specijalna ponuda Qatar airways za kupovinu do 30. marta i iskoriscenje do 30 juna

Iz Beca , za Tokio , 585 e , sa sve taksama , povratna

Mozda mozes nesto da isplaniras . Poz...

http://www.qatarairw....s/austria.html

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jeste, tura je sjajna. Jedino što je izuzetno skupa pa još kad se dodaju ostali vanpansionski troškovi kojih će sigurno biti - nakupi se pozamašna suma. I kad to pomnožim sa dva...

Našao sam neke jeftinije aranžmane ali nažalost nisu ni blizu ovome o kom ti pričaš. Stvarno je fenomenalan i vredi svaki evro. To je zapravo pravi način da se putnik približi Japanu, ljudima i tradiciji. Sve ostalo je konfekcija koja te odvede gde želiš a ostalo treba maltene sam saznavati za vreme boravka.

Ne znam da li si se na kraju izorganizovao za put, ali i moj predlog je, kao što reče Nonamed, da ideš u svom aranžmanu. Najskuplji deo putovanja ti je svakako avio karta, sve ostalo je sasvim prihvatljivo (hrana, suveniri, ulazi na lokacije, čak i smeštaj). Pokušaj da preko neke agencije koja radi prodaju avio karata (tipa Galaxy tours u Brankovoj) nađeš dobru ponudu za let od Bgda do Tokia, naravno let nije direktan. Bila je svojevremeno opcija da letiš direktno iz Budimpešte, a da do tamo ideš mini busom i Galaxy je tu imao baš dobre cene (tipa, u januaru si mogao da nađeš povratnu kartu do Nagoje za nekih 600evra, doduše pre 2-3 godine ljutko.jpg , al svejedno je reč o periodu oko Nove godine).

Što se programa i smeštaja tiče, agencija ti ni pod razno ne treba. Za sve možeš da se informišeš na netu, preko japan-travel.com ili još bolje about.com (zaboravila sam koji je treći sajt, javljam ako se setim). Smeštaj traži u hostelima, savršeno su čisti i udobni, najčešće su na odličnim lokacijama, blizu metroa, puni su stranaca i zaposlenih koji se odlično služe engleskim, i što je najvažnije, cene su sasvim pristupačne srce.jpg Jedan od najpopularnijih lanaca hostela je Backbacker K's Hostel, i možeš da ga nađeš u skoro svakom značajnijem gradu u Japanu. Naravno, booking ide preko neta, a sve slike koje nađeš na sajtovima za bukiranje su odraz realnog stanja, nije kao u Evropi ili arapskim zemljama... :)

Što se prevoza tiče, ukoliko ćeš obilaziti i druge gradove, ne samo Tokijo, sugestija je da pre odlaska u Japan uzmeš JR pass (možeš i preko neta, a možeš i da lično kupiš, s tim što je najbliža poslovnica u Beču). Ta propusnica je fenomenalno sredstvo za putovanje svim prevoznim sredstvima-JR busom, JR vozom, JR trajektom, shinkansenom (bullet train). SAMO I ISKLJUČIVO turisti mogu da je kupe, aktivira se prilikom prve vožnje (pokazivanjem turističke vize) i možeš je koristiti u kontinuitetu 10, 15, 20 ili mesec dana (cena naravno varira od toga koliko dana ćeš je koristiti). Moram da napomenem da je međugradski prevoz u Japanu vrlo skup i može da deluje jako komplikovano (a nije) i da sa ovom propusnicom za sitne pare (kumulativno) možeš obići sva značajnija turistička mesta.

Gradski prevoz je u svim većim gradovima odlično organizovan, svugde možeš da uzmeš jako dobre i precizne mape grada ili besplatno ili po vrlo simboličnim cenama. I tu je predlog da ne kupuješ pojedinačne karte, posebno ne za metro, već višednevne (opet u zavisnosti od toga koliko ćeš se zadržavati u kom gradu).

Inače, Japan je divna zemlja srce.jpg za obilaske i ljudi su sjajni, ali moraš da budeš spreman na to da uglavnom nemaju pojma engleski biggrin.jpg , pogotovo u malo udaljenijim gradovima.

Važi teorija da je Japan jako skup, što uopšte nije istina (bar nije tako bilo pre par godina, ne znam kakva je sada situacija zbog krize). Cene su vrlo ujednačene svugde, bilo da je reč o hrani, suvenirima, garderobi. Nema potrebe da sam sebi spremaš hranu, u njihovim restoranima možeš lokalnu hranu da jedeš (i da se pošteno najedešsmorilo.jpg ) za od 150-200din (po porciji, i to poštenoj!). E sad, pitanje je da li će ti se ta hrana svideti...Mekdonalds imaš na svakom koraku, i kao i svaki junk u Japanu, i ta 'hrana' je jeftina.

Ako već ideš ili planiraš da odeš, nemoj da boraviš samo u Tokiju, mnogo više ima da se vidi u drugim gradovima, pa iskombinuj nekako, a moja sugestija su : Kyoto (bar 3 dana!), Osaka, Nara, Hiroshima i ostrvo Miyajima, Yokohama. Ova mesta možeš, uz dobar plan i organizaciju, bez problema da obiđeš za nekih 15ak dana, a da ne osetiš da si se mnogo umoriobiggrin.jpg

Nadam se da sam ti bar malo pomogla, ako ti treba još nešto, slobodno pitaj...

I za kraj, zavidim ti na svakoj sekundi koju ćeš provesti u Japanu!!!stidljivko.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Joooooj , ajde pisi jos malo .............a moze i neka slikica :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala vam na informacijama.

Nažalost za ovu godinu je ispalo da nemam šansi jer sam na drugim stranama već isplanirao (moram u USA na par meseci) a ovo leto će GR biti destinacija....

Moraću natenane da isplaniram za kraj sledeće godine, do onda ću imati dovoljno vremena.

Izgleda da ću ipak sve isplanirati u sopstvenoj režiji.

Kad odem, pa se vratim, u obliku bloga ću pisati o detaljima sa slikama...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja planiram da putujem u Japan ali ni na kraj pameti mi ne pada da idem bez agencije. Zanima me da li danas postoje fleksibilne agencije u Srbiji koje mogu da organizuju nesto po individualnim zeljama ili jos uvek se u Srbiji radi samo za copor turista?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram da idem u Japan, pre svega u Tokio, pa me zanima ako je neko upucen, da li je tamo bezbedno ici, ili da ipak odlozim ovaj put?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka