vlada72

KEFALONIJA-opšta tema

3356 poruka u ovoj temi

 

Kakav je put izmedju Lasija i Argostolija? Moze li se peske doci iz jednog mesta u drugo, nekim normalnim stazama, trotoarima?

Moze.Lakse je doci iz Lasija do Argostolija nego obrnuto...Na izlasku iz Lasija ima velika krivina posle koje dolazi raskrsnica sa semaforom i takoreci vec ste u Argostoliju.Samo sto treba da se skrotrljate do centra i setalista uz more.Ja sam vozio tom paralelnom ulicom sa setalistem  i spustao se tek kod Shell-ove pumpe na setalistu i tu trazio parking.Guzva je u avgustu bila velika pa sam trazio parking i po 45 min.Samo ja mislim da kad se covek nepo prosetai najede u Argostoliju da je problem vracati se pesaka u Lasi.Jer veci deo puta je uzbrdica.Bar bi meni bio problem :D

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo ljudi :-) na Kefaloniji smo letovali 2017 i 2020 isli smo autom po 20 dana i tada je trajekt bio za auto i dvoje oko 120-30e. Ako je neko isao ,ide ili kupio karte ove godine za trajekt da li moze da mi napise koliko je sada?  

 

Pisao sam opsirno 2017 i 2020 na ovoj temi nadam se da je nekome pomoglo :-)

Izmenjeno (NostresBg)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nije se menjala cena bitno,možda koji euro samo više. Auto oko 40 eur i odrasla osoba oko 10 eur u jednom pravcu. 

Ako ima nekog sad na Kefi neka se javi sa informacijom ima li ovih opasnih meduza , sobzirom da su se pojavile u Jonskom moru. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno :-) ja sam jedne godine iz Astakosa a drugi put iz Nidrija...gledao sam po smestaju nA Kefi sta mi vise odgovara ..

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakve su cene Rentiranja automobila trenutno na Kefaloniji (Lassi), ako je neko bio ili ima informaciju?

Ili ako neko ima preporuku neke agencije za online bukiranje?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Trajekt iz Astakosa za dve osobe i auto, povratna kosta 134 evra, a iz Nidrija 112, s tim sto bi negde od 18. jula trajekt trebalo ponovo da krece iz Vasilikija, bar su tako pisali na sajtu, ali to ipak nije sigurno.

Izmenjeno (JelicaV)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@nemanjaman

Sedinom juna cijene rentiranja su se kretale oko 50 € za dan (negdje malo manje, negdje malo više).

Ono što pouzdano znamo da su komšije, uz pomoć vodiča, uspjeli da dođu do cijene od 45 € za dva dana rentiranja automobila B kategorije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

U koliko je neko skoro bio ili je još uvek na Kefaloniju, može da nam napiše kako se kreću cene.

Mi (3 odrasle osobe i 2 devojčice, 8 i 9 godinaa) idemo 16. jula u Poros. 

Hvala unapred... 

Poštovana,

Mi smo se vratili prije 9 dana. Boravili smo u Lasiju pa ću Vam i reći neke cijene iz Lasija, da se bar možete orijentisati.

Što se marketa tiče cijene su vrlo različite i mogu se razlikovati od 0,10-0,30 € za manji/jeftiniji proizvod do 1-2 € za skuplji proizvod. Najbolje ih je obići sve u okolini. Jogurt koji više liči na našu pavlaku pakovanja 200 g je 1,5 €, onaj klasični grčki jogurt sličnog pakovanja je 0,80 €, jaja 6/1 su 1,70-1,80 €, sok 100% je 1,8-2,25 €, sok 50% je 1,25 €, pivo Mitos radler (manja flašica) jer 1,40 €, lokumi su 1,5 €, deterdžent za posuđe 300 ml je 1,50 €, maslinovo ulje sa Kefalonije 250 ml je 4,50 €, paradajz smo vidjeli i po cijeni od 4,20 €, ali i po cijeni od 2,20 €. U Argostoliju kod luke je bio 1,79 €, marmelada narandža 290 g je 2,20 €, voda 6/1 je 2,20 €, crni hljeb je 1,60 €, kifla 0,90 €, žele bombone 1,50 € a otprilike se tako mogu naći i tvrde i gumene.

Hrana po tavernama je manje-više izjednačena. U Lasiju je bio restoran Kefalos koji je bio znatno povoljniji sa cijenama od drugih, a hrana im je bila dobra. Musaka, paste, kefalonijska pita i slična jela su bila 7-12 € (skuplje ako je sa morskim plodovima). U Kefalosu su ta jela znala biti 2-3 € povoljnija od drugih objekata. Pizze 8-12 €, riba i morski plodovi 7-23 € za porciju, salate 4,5-10 €, jela sa roštilja 9-14 €. Vina oko 2,60 € za čašu od 2,5 dcl, kokteli 7,5-8,00 €, kafa 2-3,5 €. Za giros ne znam jer ga nismo probali. Ali čini mi se da sam vidjela cijenu od 3,50 €.

Pred kraj našeg ljetovanja, primjetili smo da i restorani polako podižu cijene. Npr. voda 0,5 l koja je bila 0,50 € je porasla na 0,60 €, tako i velika flaša vode. 

Što se tiče izleta, sezona se tek zahuktavala i nije bio neki izbor. Štaviše, mnoge domaće agencije su bile zatvorene. Krenuli su sa radom oko 15.06, Naša agencija nam je ponudila 3 izleta i to:

1. Manastri Sv. Gerasima, Kastro (ukoliko grupa izrazi želju), Drogarati, Melisani i kupanje u Asosu (to je kao neka kružna ili polukružna tura) 53 € po osobi sa uključenim ulaznicama u tu cijenu. Okvirno vrijeme 09.00-16.00 h.

2. Itaka 50 €. Podrazumijeva kružnu turu, plažu, glavni grad, kupanje, dolazak u Agia Efimiju i povratak u Lasi. Okvirno vrijeme 09.00-18.00 h.

3. Posjeta ostrvu preko puta (Vardiani), kupanje na jednoj od plaža, ručak i piće za 70 €. Okvirno vrijeme 09.30-17.00 h.

U nadi da sam bar malo pomogla, želim Vam sretan put i lijep provod. 

Izmenjeno (meteori)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno na opširnom odgovoru. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@meteoricena svih izleta je tolika po osobi?Nešto mi je to puno...hoće li biti nekog pisanja utisaka?DA ne propustim...:novine:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nažalost, cijena jeste po osobi. Za tu cijenu, par je mogao iznajmiti automobil 2 dana. Mislim da je realizovan samo jedan izlet.

Pisanja utisaka će biti, ali nikako da "uhvatim" vrijeme za to. Ako Vam kažem da, kao strašan zaljubljenik u tenis, nisam pogledala ni jedan vimbldonski meč, sve će Vam biti jasno. :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Plan mi je da je da jedan dan iznajmim camac/brodic. 

Ne mogu da odlucim da li kod Zole pa da se obidje ta strana ili npr Fiskardo pa da se vozimo sa one strane koja mi nekako neistrazena. Plus Itaka.

U sustini mi je neka ideja da za istok iznajmimo a na zapadu bih onda isao camcem taksijem bar do Fterija.

Ajmo saveti od iskusnih vukova :)

@Lunjo @STEALTH

Izmenjeno (nikolapfc89)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moj savet pises ovde (ili javis se telefonom) i ugovoris datum i vreme:

https://www.facebook.com/Fteri-Escape-Motor-Boats-Rental-374280422760434

Pa onda ides kod njih:

https://goo.gl/maps/uoPkpaijgHjGpN81A

I onda plovis do:

- Ammidi
https://goo.gl/maps/yfzUmqucS1JwziV19
- Fteri
https://goo.gl/maps/oz7hQBxoFtRyaths9
- Blue Lagoon
https://goo.gl/maps/LGGGBfRQajQhXSzMA
- Kamari
https://goo.gl/maps/1zAYfHyVX6x7CH317

Do odlaska, izgledajte i ovaj video naseg clana @Icethunder

 

Ammidi:

https://www.youtube.com/watch?v=pp3e1mOB9zI

Kao i ovaj sa Blue Lagoon uvali:

 

Ostace vam secanje za ceo zivot, procicete puno bolje ako iznajmite bilo sta gore kod Fiskarda, Itake i tako to... Barem po meni :)

Izmenjeno (STEALTH)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka