vlada72

KEFALONIJA-opšta tema

3356 poruka u ovoj temi

Zna li neko nesto o Trapezaki village? Nasla sam par lepih i povoljnih vila u ponudi, ali mi deluje da je to samo to- par kuca razbacanih unaokolo, bez ikakvog drugog sadrzaja. Jos ovaj dodatak village po grckim sajtovima- bas mi nekako zvuci pusto... Je li ima tu neka klasicna grcka ulica sa par restorana i prodavnica?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bila na Kefaloniji krajem avgusta-pocetkom septembra 2007. i poslednja dva dana je kisa lila k'o iz kabla, mada, mislim da je to bio samo jedan hladni talas, posto je tada i u Bgd-u bilo 10-tak stepeni. Mestani su nam rekli da nikada nije bilo tako lose vreme u septembru kao te godine.

Inace, primetila sam da vecina vas ide preko agencije, ne znam da li zbog vize ili iz nekih sigurnosnih razloga. Mi smo isli u solo aranzmanu, avionom do Atine, par dana u Atini, pa busom do Kefalonije i onda smo tamo iznajmili auto. Za smestaj smo se snasli sto bi se reklo "na bum", mada Kefalonija nije bas taj tip ostrva kao npr. Kiklade. U svakom slucaju posle manjih peripetija smestili smo se u Ventura apartmanima u Lassiju i smestaj je bio super. Nije five star, mada ima sve sto treba, jedino je bez auta nezgodno jer je na vrhu brda, ali i to ima svoje velike prednosti- klima uredjaj je nepotreban, a pogled je fenomenalan!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kad smo kod izleta.Ne secam se da li sam procitao ovde negde.A i nije na odmet.Znaci izleti su busom.

Ostrvska tura 09:00-18:30: katavothres,prolazi iznad plaze Mirtos, Asos, Fiskardo, Agia Efimia, Melisani i Drogarati pecine, Poros, Skala, Argostoli..Lokalnom iz Argostolija 20E sa nasima ne znam(vazi za sve).Vracam se do kraja Juna pa mogu javiti kako stoje stvari saBelvijem.

Na Zakintos 07:15-18:30, 35E lokalnom: Laganas, Zakintos, Bohali, Kalamaki

Itaka 07:15-18:30 35E: Vathi, Stavros, Frikes, Kioni

Etno tura 08:30-15:00, 15E: Lassi, Kourkoumelata, manastir Svetog Sv.Andreasa gde je deo mostiju apostola Andreja, tvrdjava Svetog Djordja, lokalna vinarija, manastir Svetog Gerasima, Arheoloski muzej, Etno muzej...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako planirate dolazak na Lefkadu vikendom- budite na doku bar 2-3 sata ranije. Subotom i nedeljom je veca guzva, ima dosta domacih Grka, tako da se desavalo da trajekt iz Vasilikija za Fiskardo krene vec oko 8.15-8.30 jer je pun, a da ostane 10- ak automobila za koje nema mesta...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za one koji planiraju da idu na Kafaloniju, okačio sam pre tri dana dve foto ture sa letovanja od pre dve godine.

http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/2746

http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/2747

Ovo su direktni linkovi, a samo se prva pojavila na MFT, među novima. Ova druga nije još, valjda nije još pregledana od strane administratora.

Imam materijala još, pa možda ovih dana dodam još jednu. Nisam pratio ovaj forum pre dve godine, pa tek sad šaljem. Inače ove godine Lefkada je destinacija :-).

Sve preporuke za Kefaloniju sa moje strane. Ne volim da se ponavljam kad su turističke destinacije u pitanju, ali Kefaloniju bi još istraživao ;-).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Rezervisali smo u Spartii, na 10-15 min voznje od Argostolia- od 08.07. smo tamo. Pravimo pauzu od dan- dva u Vranju i direktno do Kilinija. Vranje- Lamia je otprilike kao Vranje- Ioanina, tako da idemo s kalkulacijom da opet s auto puta sidjemo pred svitanje...Prosle godine nam je za potez Ioanina- Vasiliki trebalo oko 4 sata voznje, tako da sad racunam nekih 5-6 sati voznje za Lamia- Kilini. Trebalo bi da stignemo u Kilini na ferry u 10.45 ( Ioanian ferries ), mada ovih dana planiram da se angazujem i kontaktiram brodare...

Izmenjeno (fmarea)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I treći deo foto ture po Kefaloniji -

http://www.putovanja...a/galerija/2758

Trudio sam se da dam po neku rečenicu uz dobar deo fotografija, pa će za početak i to da znači ;) . A i ima nekoliko mojih fotografija sa Kefalonije na GoogleEarth-u, odnosno Panoramiu.

Na Kefaloniju smo išli pre dve godine u Aranžmanu Kontikija, bili smo u hotelu Kefalonija Palas, koji se nalazi na Plaži Xi, na zapadnom poluostrvu Paliki, južno od Liksurija. I da, bili smo jedni od onih koji su priželjkivali letovanje tamo, posle Zakintosa 2006, i detaljnog informisanja o lepotama Kefalonije. Gledanje "Mandoline" nas je naložilo dodatno, tako da je odluka pala vrlo lako. Iznajmili smo auto iz rent-a-car-a na 5 dana i prešli dobrih 800km :smorilo: , obišli što se moglo za to vreme. Kad stignem napisaću malo o mestima koje smo obišli.

Ove godine, radimo popravni - svojim kolima, ali na Lefkadi. :smajl:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dule, pogledala sam MFT i bas si me odusevio sa onim slikama plaze u Skali. Ceznem za plazom sa pozadinom borova, nisam znala da je tako lepo. Ovde svi uglavnom kazu bolje Lasi nego Skala, ajde napisi 2-3 reci o samom mestu Skala, jer na plazu nemam zamerki. Jel prosecno mesto ili je bas mnogo mirno?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nažalost, ne mogu da ti dam podrobnije informacije o mestu Skala, jer smo samo prošli tuda kolima. To je bilo u obilasku tog južnog dela, gde smo naišli na plažu u Skali, parkirali se u onoj borovoj šumi da napravimo malu pauzu i osetimo miris. Dopalo nam se na prvi pogled okruženje. Onda smo nastavili do Porosa, videli ga, proveli malo vremena tamo i vratili se nazad, na plažu u Skali. Već sam opisao doživljaj same plaže u MFT. Voda bistra i topla, ulaz šljunkovit (sitniji šljunak), i to sa nekim šarenim kamenčićima. Na plaži, koja je veoma prostrana, između same vode i borove šume prolazi neka ulica koja fizički blago odvaja plažu od šume. Nije za varijante da se smestiš u šumi i kupaš u moru baš. Ali vizuelni ugođaj je tu, a i audio ugođaj (zrikavci iz borove šume :smajl: ). Pošto smo uzeli kola od rent-a-car-a na 5 dana, a i hteli da obiđemo što više mesta na Kefaloniji, nismo navraćali u Skalu posle toga, i žalili smo zbog toga kasnije, imali smo želju da se još jednom brčnemo tamo.

Uz ogradu da je ovo samo utisak od prolaska i zadržavanja na plaži i zaleđu plaže na nekoliko sati, rekao bih da je Skala mesto koje je onako osrednje. Ima ljudi dosta, u julu je bila solidna gužva tu iza plaže, verovatno ima svih radnji koje čoveku trebaju. Kad sam gledao kuda ovog leta, naleteo sam kod neke od naših agencija na ponude smeštaja u Skali, i odmah mi je zaigralo srce. Možda neki drugi put.

A inače, tog dana kad smo išli i na Skalu od Argostolija smo otišli preko brda do manastira Svetog Gerasima, pa smo onda nastavili ka jugu slikovitim putem (mesta Simotata, Vlahata, ...). E taj deo puta, ka jugu, ka Kateliosu i Skali, je baš slikovit. S leve strane od puta se visoko diže planina Ajnos, a sa desne strane je prelep pogled na obalu i pučinu. Cela ta deonica puta je kao neka terasa. Solidna je visinska razlika u odnosu na more, koje je na, recimo, kilometar-dva desno. Iza toga pučina, a levo se vide i obrisi Zakintosa u daljini. Evo ilustracije toga u jednoj od fotografija iz MFT

http://www.putovanja...galerija/2746/8

Ako se nađete na toj deonici, obavezno stanite na nekom zgodnom parkingu i doživite to i neposredno. Ko ide od Argostolija i Lasija ka jugu, mora da prođe tuda.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo da se i ja ubacim u konkretna pitanja. Niko ne spominje trajekt iz Astakosa za Kefaloniju, na sajtovima nije moguce videti cene i uraditi rezervaciju jer agencije "nisu zainteresovane" kako pise. Mi smo mislili da ne idemo na Lefkadu nego da se od Ioanine spustimo na Artu pa do Astakosa, zna li neko koliko kosta trajekt i koliko je frekventan.

Sa Lefkade ima nekih 5 polazaka za Fiskardo na sajtu www.gtp.gr sad me zbunilo sto fmarea kaze da su lane isla samo 2 polaska. Mi bismo u odlasku isli ovom stranom, preko novog puta, a u povratku bi isli na Kylini i Patru.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi smo u jednom trenutku pomisljali na Astakos- Sami, i koliko smo uspeli da vidimo po svim mogucim sajtovima, ide taj u 12.15h i povremeno u 19 h ( neparnim danima ) al, posle ove recenice smo odustali:

From Astakos(Western Greece)to Sami - leaves Astakos about noon (not in bad weather)... sa sajta http://www.ego-trip.dk/GR_Trav.htm#Four%20Islands

Sto se tice polazaka iz Vasilikija , jutarnji i vecernji su bili redovni. Oko 12 ( sad i ja ko oni about), kako kad. Ne znam, mozda je do termina, mi smo bili tamo u prvoj polovini jula...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam sad gledala malo cene za kola i nas troje:

Patra - Sami 115 e

Kilini - Poros 75e

Prosle godine je Vasiliki -Fiskardo pocetkom jula bio oko 45e

E sad ne znam da li je iz Astakosa skuplje jer ipak duze vozi, nisam pametna....

Ajde molba ko prvi ode dole da napise kuda je isao i kolike su cene trajekta i frekventnost polazaka.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jel taj alternativni put za Kefaloniju (sa trajektom iz Astakosa) ima neke posebne pogodnosti ili je po onoj "sto da bude jednostavno, kad moze komplikovano"?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma razmatrali smo razne mogucnosti, ucinilo nam se lakse od Arte ici autoputem ka Atini pa se odvojiti za Astakos ... ali izgleda da i nije neka varijanta...otpada ...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Znaci necu se puno baviti Kefalonijom u globalu to je objasnjeno i bolje nego sto bi sam mogao i pokusacu da budem sto objektivniji.

Cisto ukratko prvih 9 dana vreme bez oblaka, jako toplo, puno vetra (lako se gori). Eto u Argostoliju temperaturu u 22h nikad nisam video ispod 27C a bila je i 30. Voda prvi dan bila hladna, posle kao bara,pogotovu popodne.

Put 24h okruglo.A obzirom da nije bilo nekog znacajnijeg zadrzavanja na granici bice da smo se vukli ko prebijeni. Cak je i trajekt isao 2h. Vecinu ljudi smo ostavili u Skali. Ono malo sto nas je dospelo do Lasija, sat kasnije, odselo u vili Angelos o kojoj ne znam nista, i Kekatos.

Ovako,najpre vila.S obzirom da sa ostrva vucem dve vrste ekstremnih utisaka,nazalost u oba pravca, vila Kekatos je jedno od tih pozitivnih. Nas (desni) deo je imao desetak studia, 2 na trecem, 3 na drugom, 4 u prizemlju i jedan odvojen,malo veci,u dvoristu koji ne znam kako izgleda ali to je jedini studio ili apartman koji nema pogled na more. Imaju 4 zajednicke terase na drugom i trecem spratu. Na trecem uz stolove imaju po dve lezaljke na svakoj,super je. Suprotno ocekivanju,sobe u prizemlju su me odusevile. Ulaz u sve sobe vile je iz dvorista a sve terase gledaju na more. Pogled je stvarno fantastican, zalazak sunca ili stanje mora ujutru bukvalno mozete iz kreveta gledate iz svih soba. Sve su ciste i nove, prilicno velike za studio, mane nema eto bez tv-a jedino koji realno i nije potreban. Kupatilo malo, cisto kao suza, klasicno kao svugde uglavnom, ozidana kada i sl. Kreveti jako dobri, ima dosta prostora za stvari(sto mi nije uvek bio slucaj). Kuhinja ima sve sto treba...puno posudja, tona escajga, stvarno sve sto vam moze zatrebati. Imaju klimu koja je na spratu vec bila potrebna, u prizemlju ne. Klima je bila 6e, sef 7e. Ono sto me je mozda i najvise odusevilo je sto su cistili,menjali posteljinu i peskire itd ali i prali neoprane sudove :smajl: 4 ili 5 puta,znaci svaki drugi dan. Sve u svemu vila je 9/10. Mala napomena i minus je da soba br 9 u prizemlju nema prozor na kupatilu i mozda je najlosija u vili. Gazdarica je mlada zena, uciteljica u gradu. Videli je samo jednom realno i nije trebala vise.

Sto se tice agencije,necu se puno zadrzavati. Zadovoljan sam potpuno. Malo je nejasan izbor vodica u putu, imali smo dosta trzavica zbog njegovog neiskustva,o znanju i da ne pricam,mada nije los lik. Vodic u mestu je zato sjajan lik, otvoren maksimalno,informisan dobro, bukvalno se polomio oko nas, svaki dan smo ga vidjali, uvek se stavljao na raspolaganje, maksimalno korektan. Odlicni sastanci, imali smo i oglasnu tablu belvija, stvarno samo reci hvale za organizaciju. Izlazilo se ljudima u susret u svim situacijama.

Za sad toliko dopunicu malo kasnije ostale utiske,cene,neka novost i naravno ono sto me je odbilo od Kefalonije bar za narednih par godina.

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka