Guest Gost_elleni

Izbor letovališta u Turskoj

241 poruka u ovoj temi

ALANJA:

 

GEOGRAFSKI POLOŽAJ

 

Alanja se nalazi u jugoistočnom delu Turske obale. Udaljena je od Antalije 135km, gde se nalazi najbliži aerodrom, i zaista je jedan od najlepših turističkih centara u Turskoj rivijeri. Smeštena je u velikom zalivu izmedju planine Taurus na severu i Sredozemnog mora na jugu. Klima je tipična mediteranska sa toplim letima i turističkom sezonom od marta do oktobra. Zime su tople sa malom količinom padavina, pa je veliki broj turista i u zimskom periodu.

 

ISTORIJA

 

Alanja je u antičko vreme bila pomorska baza poznata pod imenom Coracesium. Grad je osnovan još u IV veku p.n.e. Za vreme vladavine Seldžuka ovaj grad menja ime u Alainye. A kada je čuveni Ataturk posetio ovaj grad 1935. god. nazvao ga je Alanja. U vreme vladavine Anatolijskih Seldžuka, grad Alanju koristili su kao svoju zimsku rezidenciju zbog izuzetno blage klime, tako da su oni sagradili divnu palatu u Alanji čiji ostaci i danas postoje. Seldžuci su napustili ovu oblast krajem XIII veku nakon mongolskog napada 1243. god. Tokom 1300. god. carstvo Seldžuka bilo je uništeno, a cela oblast prodata je za 5000 zlatnika sultanu

 

Memleku. U kasnijem periodu ova oblast pripojena je velikom Otomanskom carstvu.

 

ZNAMENITOSTI

 

Najimpozantnije obeležje grada Alanje svakako je tvrdjava sagrađena u periodu vladavine Seldžuka, ta~nije 1225. god. Dugačka je 7 km i sa preko stotinu kula jedna je od najpoznatijih tvrđava u ovom delu Mediterana. Centralni deo tvrdjave zauzima poznata Sulejmanova džamija, jedinstveni primerak otomanske arhitekture. Takođe, tzv. “cisterne” mesta koja su služila za skladištenje vode u sušnom periodu. Ove zemunice širine 13 m i dubine 22,5 m pokazuju i danas kako se nekada rešavao problem nedostatka vode. I danas se u ovim cisternama sakuplja voda od kišnice, a unutrašnjost prostorije je izuzetno hladna i čuva prirodnu hladnoću vode.

 

U okviru tvrđave nalazi se orginalno uređen prostor gde se održavaju tradicionalne turske večeri sa trbušnim plesačicama i celovečernjim programom, uz tursku muziku i specijalitete. Sa tvrđave se pruža predivan pogled na panoramu Alanje.

 

Pored Sulejmanove palate nalazi se poznata crkva iz XI veka, crkva Sv. Jovana izuzetno očuvana.

 

U podnožju tvrđave nalazi se poznata Crvena kula, nazvana tako zbog crvene boje cigala od kojih je napravljena. Visoka je 33 m, osmougaonog oblika, jedinstvena je po svom arhitektonskom rešenju. Danas se u ovoj kuli nalazi Etnografski muzej.

 

Jedna od turističkih atrakcija je i Dalmataš pećina, koja je smeštena u unutrašnjost tvrđave. Prekrivena je brojnim stalagnitima i stalaktitima, a igra svetlosti koju proizvode sunčevi zraci izgleda nestvarno. Zbog velike vlažnosti od 90 - 98 % i tem. vazduha od 22-23 C pogodna je prilikom lečenja astme.

 

Alanja ima najbolji položaj u južnom delu turske obale. Ono što je danas jedna od najbolje opremljenih i najuposlenijih turističkih luka u Turskoj, u antičko vreme bilo je pomorska baza, poznata pod imenom Korakesion. Grad je osnovan u IV veku pre n.e. Tokom XIII veka je pripojen kraljevstvu turaka Seljdzuka, koji je kada se oženio napravio od Alanja svoju zimsku rezidenciju

 

Iz tog vremena jos uvek su dobro očuvane džamije, citavi kvartovi. Najvažnije arhitektonsko zdanje je svakako kompleks zidina, dug 8 kilometara, oko Vizantijske tvrđave koja dominira gradom. Bilo je potrebno 12 godina da se izgradi, a ima 50 kula od kojih je najimpoznatnija Kizil Kula ili crveni toranj, visok 29 metara, a sagrađen je 1225. godine u osmougaonom obliku. Svoje ime duguje crvenim ciglama od kojih je sagrađena. Sluzila je za odbranu grada od neprijatelja i bila je mesto sa kojeg je sipano vrelo ulje ili katran po neprijatelju. Jedna od atrakcija je i Damlataš pećina koja datira jos iz perioda od pre 15.000 godina. Nalazi se u istočnom delu grada, i izgleda potpuno nestvarno sa svojim stalaktitima, stalagmitima. Sa konstantnom temperaturom od 22-23 C i vlažnošću od 90 – 98%, pećina služi i kao mesto za lečenje astme i problema disajnih puteva.

 

 

IZLETI

 

Iz Alanje možete otići na nekoliko izleta: PERGE-ASPENIDOS-SIDE, sa posetom antičkim i rimskim lokalitetima, a vredi doživeti i turu KEOKVA-DEMRE-CRKVA SV. NIKOLE, potopljeni grad i antički grad Myra. Tu je i splavarenje brzacima ispod planine Taurus (cena je 130 DM) ili džip safari do vrha ove planine (cena je 80 DM). Ili možda plovidba brodom po reci Manavgat (cena je 60 DM). Takođe ne treba propustiti ni tursko kupatilo, kombinaciju saune, masaže i specijalnog tretmana pilinga omogućiće potpunu relaksaciju umornih mišića (cena je 45 DM). A uveče, zna se, tradicionalni trbušni ples u jedinstvenom okruženju turskog harema (cena je 50 DM).

 

Ono što Alanju izdvaja od ostalih Turskih letovališta su beskrajno duge plaže sa obe strane grada, mnoštvo hotela i izuzetno bogat noćni život. Alanja ima dve velike plaže, Kleopatrinu i Alanja plažu. Obe su šljunkovite, a u nekim delovima i peskovite, ulaz na plažu se ne naplaćuje, a na njima možete iznajmiti suncobrane i ležaljke. Ove godine je otvoren i vodeni park sa svim “čudima” za uživanje. Najveći deo plaže je okružen šetalištem kojim se vrlo lako može doći do centra grada. Grad je bogat restoranima gde možete uživati u Tuskoj hrani i poslasticama. Uveče, tu su brojni barovi i diskoteke koji su otvoreni celu noć, a u toku letnjih meseci se na gradskom trgu organizuju razni koncerti. Mali autobusi saobraćaju u toku cele noći i dana na svakih par minuta, a za manje od pola marke prevešće vas od hotela do centra grada. Mnogobrojne prodavnice otvorene su do kasno u noć. Poznati suvenir iz Alanje su ručno bojane male tikve koje izgledaju kao lutke.

 

EKSKURZIJE IZ ALANJE:

 

PAMUKALE 2 dana

JEEP SAFARI

TUSKO KUPATILO

VODENI PARK

PLOVIDBA PO RECI MANAVGAT

SPLAVARENJE

VECERA UZ TRADICIONALAN PLES

TURA BRODOM OKO ALANJE

KEKOVA DEMRE CRKVA SVETOG NIKOLE

 

Kekova : je rajsko ostrvo "Kuća sunca". Takođe je i ime ćele oblasti koja se sastoji od živopisnih ostrva, brojnih zaliva i antičkih gradova. Duž severne obale ostrva Kekova (Apolonija) dugogodisnje struktularno pomeranje zemlje prouzrokovalo je da su neke kuce totalno potonule.

 

Demre: je antički grad Myra a poznat je i pod imenom Noel Baba (sveti Nikola) koji je bio Biskup tog Mediteranskog grada tokom 4.veka pa sve do njegove smrti 342 nove ere.

 

Crkva svetog Nikole : Svake godine 6. decembra se održava proslava u čast Božića bate svetog Nikole koja privlači mnoge turiste,da provedu svoje božićne praznike na sunčanoj plaži starog Lycia.

 

KEMER BRODSKA TURA

PERGE - ASPENDOS - SIDE

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ANTALIJA:

Ispod snegom pokrivenih vrhova planime Taurus nalazi se divan zaliv sa tirkiznom bojom mora, i izuzetno bogatom vegetacijom, palmama, lijanderima i drvetom limuna. To je zaliv grada Antalija. Antalija je danas jedan od vodećih turističkih centara, sa luksuznim hotelima, sportskim igralistima

Svake godine veliki broj turista posećuje ovaj čudesni grad privučeni bogatim istorijskim nalseđem ovog kraja, ali i predivnim plažama. Istorija ovog grada datira jos iz perioda od pre 50.000 godina. Ceo region bio je naseljen jos 1200 godine pre ne.e. da bi kasnije bio kolonizovan od strana Grka koji su se mesali sa lokalnim stanovništvom. Antalija je osnovna 159 godine pre. n.e. od strane Kralja Atalusa koji joj je i dao ime Atalia. Godine 130 ovog veka car Hadrian, veliki putnik, počastvovao je grad svojom posetom, a u tu svrhu grad je u njegovu čast sagradio spomenik - Hadrijanovu kapiju, koja i danas postoji.

Grad Antalija može se podeliti u dva dela: jedan moderan, u mnogome podseća na evropski grad sa sirokim bulevarima, modernim zdanjima, luksuznim prodavnicama ,a drugi koji još uvek živi u nekom prošlom vremenu, to je deo oko stare luke. Nad gradom dominira neobičan minaret, visok 37 metara koji je izgrađen početkom 13 veka. Orginalna džamija kojoj je minaret pripadao više ne postoji.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

BELEK:

Belek je novo, moderno turističko naselje nalazi se na 30 min. od Antalije. Tu se nalaze najkuksuzniji hoteli na dugim peščanim plažama, okruženim borovim šumama, eukaliptusima, i divno uredjenim baštama. Belek je jedinstveno prirodno okruženje za veliki broj ptica, a posebno je poznata sova, koja je ujedno i zaštitni simbol grada Beleka. Belek je čuven po dobrim golf terenima u Nacionalnom golf parku. Na ovim terenima održavaju se mnogobrojna svetska takmičenja u golfu. U blizini Beleka nalaze se i antički gradovi Perge i Aspendos koji se u dnevnom izletu mogu posetiti. Takođe, u blizini Beleka su i vodopadi Manavgat.Za turiste koji žele da obave i kupovinu, najbolje je da to urade u Antaliji, koja je poznata po svojim prodavnicima i bazarima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

BODRUM:

Bodrum je smešten u južnom delu Turske obale, nasuprot grčkom ostrvu Kos. U antičko doba Bodrum je bio moćni grad Halikarnasos, a mnogobrojni kameni ostatci u gradu i oko njega govore u prilog njegove burne prošlosti. U Bodrumu se nalazi grobnica kralja Mauzoleja (IV vek pre n.e.),jedno od sedam svetskih čuda antičkog sveta. U luci se nalazi srednjevekovna tvrđava Svetog Petra a danas je pretvorena u muzej podzemne arheologije. Grad Bodrum je danas moderan turistički grad koji turistima pruža sve ugodnosti boravka – odlični hoteli, prvoklasna usluga, divne plaže, istorijski lokaliteti i blaga klima, a prepoznatljivu razglednicu Bodruma čine male skrivene uvale, prepune zelenila. Ono po čemu se Bodrum izdvaja od drugih turskih gradova je izuzetno bogat noćni život. Sa pravom se može reći da je ovaj grad pravi raj za one koji žele da u svoje letovanje uklope i dobar provod u mnogobrojnim noćnim klubovima i diskotekama. Vredan je pomena i veliki bazar, gde ćete po pristojnim cenama pronaći sve što poželite.

Impresivna srednjevekovna tvrđava sagrađena od strane Vitezova sa Rodosa nalazi se na ulazu u Bodrum, gde se susreću dva mora, Egejsko i Mediteransko.

Bodrum je poznat po brodogradilištu, što potiče još iz antičkog doba, gde se grade tradicionalne jahte, tzv “guleti”. Ovi brodovi se koriste za ekskurzije i izlete, a posebno je popularna godišnja trka jahti koja se održava u Oktobru.

U gradu Bodrumu mogu se videti ostatci antičkog teatra iz IV veka pre n.e. Ovo je jedan od najstarijih u maloj Aziji i datira izvremena od pre Maussolleusa. Teatar je bio širok 110 metara i mogao je da primi 13000 ljudi.

GUMBET

Oblast Gumbet nalazi se 2.5 km zapadno od Bodruma. Poznata je po lepim plažama i veliom broju hotela., a blizina Bodrumu učinila je ovo mesto atraktivnom za turiste. Reč Gumbet na turskom znači cisterna za vodu.

MAUZOLEJ – JEDNO OD SEDAM SVETSKIH ČUDA ANTIČKOG SVETA

U antičko doba, oblast u kojoj se nalazi današnji Bodrum nazivala se Caria. Godine 386 pre n.e. poštujući mirovni sporazum između Persije i Atine, veliki deo male Azije bio je pod kontrolom Persije. Persijanci su podelili malu Aziju na više država. Region Carie bio je pod kontrolom porodice Hekatomnos, koja je živela u Mylasi. Hekatomnos je imao tri sina, a jedan od njih bio je Maussollos. Kada je došao na vlast, Maussollos je uveo da je glavni grad ove oblasti Halicarnassus. Tako se današnji Bodrum izuzetno brzo razvijao jer je imao dobru lokaciju i na raskrnici je vrlo važnih puteva. Maussollos je uveo visoke takse, a od njih je pla}ao mnogobrojne vajare i arhitekte da dekorišu i ulepšavaju grad. Vladao je Cariom 24 godine u braku sa svojom sestrom Artmeisiom II. Nakon njegove smrti, Artemisia II je počela gradnju Mausoleuma, ali je i sama umrla pre završetka njegove izgradnje.

Danas se od Mauzoleja mogu videti samo delovi stubova, a kompltna maketa ove građevine u izložbenoj galeriji u gradu. Mauzolej je bio dimenzija 32 m x 38 m i pokrivao je oblast od 105 m sa 242.5 m. Sastojao se od četiri dela, najveću prostoriju podupiralo je 36 jonskih stubova. Krov je bio u obliku piramide, a u centralnom delu stajale su statue Mauzoleja i Artemisie. Visina Mauzoleja bila je 55 m, što čini zgradu od 20 spratova. Ovako grandiozno zdanje proglašeno je za jedno od sedam svetskih čuda antičkog sveta.

Mauzolej je stajao netaknut oko 1.500 godina, a srušen je u zemljotresu 1304. godine.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

FETIJE:

Popularno letovalište Fetije nalazi se 135 km južno od Marmarisa, u predivnoj borovoj šumi sa izlazom na jednu od najlepših plaža. Fetije su jedan od najrazvijenijih turističkih centara u celoj Turskoj. Iznad grada nalaze ru{evine tvrđave koju su izgradili Vitezovii sa Rodosa. Sa ove tvrdjave pruža se divna panorama na celu oblast oko Fetija.

U antičko doba, grad Fetije nazivao se Telmessos, a iznad njega nalaze se kamene grobnice Najznačajnija od njih je Grobnica Amyntas-a koja najverovatnije datira iz IV veka pre n.e. Kakav je stvarno značaj imao ovaj grad u antičko doba ne zna se pouzdano jer je u zemljotresu koji se desio 1956. i 1957. godine uništen veliki broj spomenika.

Najpopularnije plaže su Calis plaža, 4 km zapadno od grada ili Sovalye ostrvo koje se nalazi suprotno od luke. Ipak, najpoznatija plaža ove oblasti, koja se nalazi na svim razglednicama i posterima Turske rivijere, je “Plava Laguna” Olu Deniz, gde je mirna, čista voda idealna za plivanje i druge vodene sportove. Plava Laguna je jedno od njboljih mesta na svetu gde se možete potpuno uživati u svom odmoru i ne raditi ništa, sem ležati na suncu i uživati u prirodnom okruženju.

Za one koji žele aktivniji odmor, iznad Fethija nalazi se mesto Kayakoy, slikoviti “grad duhova” sa starim ku}ama i crkvama, potpuno prazan. Najpopularnije mesto za izlet je visoko u planinama iznad Fetija, mesto Saklikent (skriveni grad). Oko 65 km jugoistočno od Fetija nalaze se ruine atičkog grada Xanthos, koji datira još iz II veka pre n.e.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

KEMER:

Kemer se nalazi 42 km udaljen od Antalije, na putu Antalije – Finike.. Ovo je jedno od najluksuznijih letovališta, izgrađeno u novije vreme. Veliki broj luksuznih hotela, holiday tipa, kompletno opremljena marina, kao i raznovrsni sportovi na vodi, čine ovo letovalište omiljenih među turistima dubokog džepa. Gradić čine nekoliko ulica prepunih prodavnica. U toku aprila meseca u Kemeru se odr`ava poznati karneval, a u proleće poznata trka jahti između Kemera i Girne (severni Kipar).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

KUSADASI:

Ne tako davno Kušadasi je bio obično , malo ribarsko selo. Vremenom je dobio obrise pravog grada, a potom i turističkog centra na egejskoj obali Turske.

Kušadasi se nalazi u jugoistočnom delu Turske na 80 km od Izmira.

Čim stignete u centar Kušadasija prošetajte šetalištem i bacite pogled na marinu u kojoj su usidrene jahte, a malo dalje u luci i veliki prekookeanski brodovi. Ti veliki i luksuzni brodovi svedoče o popularnosti i atraktivnosti ovog šarenog mesta u kome se orjentalni mirisi mešaju sa aromom Evrope.

Grad Kušadasi je dobio ime po malom “ostrvu ptica” koje se nalazi u neposrednoj blizini luke. Danas se na ostrvu nalaze brojni restorani, barovi i poslastičarnice u kojima možete probati specijalitete turske kuhinje. Kao i svi gradovi u Turskoj i Kušadasi ima svoj bazar na kome se može svašta kupiti, a prodavnice rade duboko u noć. Za vreme Otomanskog carstva u gradu je sagrađen Karavansaraj gde se odvijala trgovina. Ova građevina je do današnjih dana zadržala svoj orjentalni izgled i u njoj se i danas vr{i trgovina u luksuznim buticima i radnjama.

Kušadasi je izuzetno čist i siguran grad. Po gradu turiste prevoze mali autobusi, koji su izuzetno povoljni, i voze na 10 min po gradu i svim plažama. Plaže su pretežno peščane i nalaze se na desetak min. od grada i kao stvorene su za sunčanje i kupanje. Na plažama ili u neposrednoj blizini nalaze se kafići i prodavnice, organizovani su sportovi na vodi kao i animacija. More je izuzetno čisto i toplo. U blizini Kušadasija se nalazi vodeni park Aqua Fantasy, opremljen toboganima, bazenima i ostalim čudima.

ZANIMLJIVOSTI

U samom Kušadasiju nalazi se tvrđava, a nedaleko od centra i spomenik Kemalu Atatuku. I samo šetalište je ukrašeno spomenicima koji svedoče o novijoj turskoj istoriji.

Na samo pola sata vožnje autobusom od Kušadasija nalazi se ostaci Artemidinog hrama – jednog od sedam svetskih čuda starog sveta. Boginja Artemida je zaštitnica grada Efesa do koga se iz Kušadasija može stići za četrdesetak minuta. EFES, nekada rimska prestonica u Aziji i jedna od glavnih luka Egeja i oblasti mediterana, danas je nezaobilazna tačka u svim turističkim priručnicima. Jedan od najbogatijih gradova starog veka i centar duhovnog života i danas ima šta da pruži posetiocima; izlet do Efesa obuhvata posetu izuzetno dobro očuvanim ostacima starog grada, medju kojima se izdvaja zgrada biblioteke, Hadrijsnova kapija, kao i amfiteatar. Nedalaeko od Efesa je ku}a u kojoj je Devica Marija provela poslednje dane života.

Za jedan dan se mogu obići PRIJENA, MILET i DIDIM. Prijena je u davna vremena bila važna lukajonske države. Milet, drevni grad u kome su živeli poznati filozofi, uticao je na intelektualni razvoj starog sveta. Tamo možete videti impresivno pozorište sagrađeno u rimskom periodu, Faustino kupali{te…Povratak u prošlost nastavlja se u didimu u kome se nalazi znameniti spomenik – Apolonov hram.

Posle dva i po sata vožnje autobusom od Kušadasija stiže se PAMUKALE – prelepe “pamučne tvrđave”. Šetati po planini od belog krečnjaka, brčkati se u toploj vodi, dok se pruža pogled na turske ravnice i nestvarno beli predeo oko vas – zaista je doživljaj koga }e svako poneti u sećanju.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

SIDE:

Side je jedan od najpoznatijih antičkih gradova u Turskoj, nalazi se 75 km južno od Antalije. Ulazom u grad dominira antički teatar, a put koji idanas prolazi kroz grad prati put antičkih ulica. Antički teatar u gradu najveći je u ovom regionu, sa kapacitetom od 18000, a izgrađen je u II veku. Uz teatar, nalaze se ostaci velike tržnice (agora) na površini koja obuhvata 75x75 metara i bila je jedan od najvažnijih trgovinskih centara ovog regiona.

Šetnjom duž slikovitog ribarskog pristaništa prolazi se pored malih restorana uz more i dolazi se do Apolonovog i Atininog hrama koji datira iz II veka. Kontrast koji pruža belina stubova hrama, pored plavog mora, pružaju fantastičnu sliku. Pord hrama nalazi se i poznato Rimsko kupatilo.

Side je izuzetno popularno letovalište zbog velikog broja antičkih ruina, dve velike peščane plaže i dobrog smeštaja, a svoju popularnost zahvaljuje izvanrednom položaju na poluostrvu.

U toku leta, grad se zatvara za automobilski saobraćaj i pretvara se u jedno veliko šetalište.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

MARMARIS:

Uprkos velikoj blizini poznatih arheoloških nalazišta Knidos i Kanusu, koja govore o procvatu civilizacije u najranijim vremenima u ovom delu obale, Marmaris je danas iskljucivo turisticko letovalište. Grad Marmaris smešten je u predivnom zalivu, prirodno napravljenoj luci, sa zelenim brdima u pozadini. Nalazi se veoma blizu Rodosa, oko 50 min. vožnje hidrogliserom, pa ga i svakodnevno posećuje veliki broj turista sa ovog grčkog ostrva.

Zbog svog izuzetnog položaja i pristupačnosti, uvek je bio idealno mesto za pristajanje brodova. Danas u Marmarisu možete videti veliki broj luksuznih jahti koje koriste ovu luku kao bazu za posete interesantnim mestima po Turskoj. Obala je izuzetno uredjena, sa predivnim malim plažama puno rastinja i blagom klimom. Jedini dokaz izuzetno burne istorije ovog kraja je tvrđava sagrađena u otomanskom periodu. Nalazi se u centru grada, pored turističke luke. Kao i većina turskih gradova Marmaris ima svoj bazar gde možete naći svašta za kupovinu, od koze, krzna, tekstilne galanterije i naravno zlata.

Uz grad Marmaris nalazi se malo mestašce Icmeler, poznato po predivnim plažama i luksuznim hotelima. Autobuski prevoz do Marmarisa saobraća u toku celog dana na svakih 10 min. Icmeler je tipicno turističko mesto, koje svakom turisti može da pruži sve ono što mu je za ugodan odmor potrebno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nemam nikakva iskustva sa Turskom kao i niko oko mene pa mi je potreban vas savet...Imam 22 godine idem na more sa drugaricama pa nas interesuje gde ce nam u Turskoj biti zanimljivo... To znaci - pristojan smestaj, dobra hrana i najvaznije odlicni izlasci.... :D Znaci odmor per se mi nije vazan koliko da provedem 10-ak nezaboravnih dana....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bila sam u Fetijama i Marmarisu...U Fetije nemoj nikako, u Marmarisu je super provod-postoji Bar street na kraju grada,zapravo čitav stari grad je pretvoren u mesto sa puno restorana,kafića i diskoteka koje rade do ujutru... Ali je plaža u Marmarisu bezveze,tako da je kupanje u drugom mestu...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Toplo preporucujem Kusadasi. Nisam jos cula da je nekome bilo lose. Odlican provod, lepo mestasce, lepe plaze i dosta areholoskih lokaliteta.. Uostalom, pogledajte na ovom sajtu sva mesta u Turskoj koja vas interesuju, jer na pojedinim stranam postoje opisi posetilaca.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bas dosta sam istrazivala sajt i meni Kusadasi zvuci najprivlacnije, sada me interesuje kakve su cene u Turskoj (npr. vidim da Dolmus treba ili za plazu ili za izlaske - koliko to kosta itd.?), Koliko je otprilike para potrebno poneti van aranzmana? Hvala svima unapred...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sve je vrlo povoljno. Mi smo se hranili van hotela i bilo je bas dzabe. Pice, sladoled, sve kao i kod nas. Nede stvari su cak i povoljnije ako se potrudis da se iscenkas.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

moja preporuka je kusadasi,dosta jeftinije u odnosu na alanju,fetije i ostale gradove,a sjajan provod.Dolmusi idu svakih 5 minuta,i nisu skupi.Provod odlican!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


 • Posetili nedavno   0 članova

  Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

 • Naša statistika

  26884
  Ukupno tema
  902086
  Ukupno poruka