Vesna

Terme Laško

10 poruka u ovoj temi

Hm, izgleda da ne postoji podforum Slovenija?

Elem, htela sam da podelim sa vama predivne utiske sa zimovanja.

Proveli smo 11 dana u hotelu Wellness Park Laško i oduševljeni smo. wub.gif

Mi nismo skijaši, tako da su klinci uživali u uobičajenim aktivnostima na snegu (u blizini hotela je manji park) ali, za skijaše, na oko pola sata vožnje od hotela je Celjska Koča, sa skijalištem i sankalištem.

Hotel je fenomenalan, sve je podređeno gostima. U sklopu hotela je spa centar, sa nekoliko sauna i nekoliko bazena - tobogan, brza reka, bazen sa talasima... Voda u bazenima je termalna, savršene temperature. happy.gif

Pravo iz sobe, tj. hodnika hotela, u kostimu i bade-mantilu (naravno, bade-mantili su obezbeđeni), spuštaš se liftom na bazen...

Klopa je fenomenalna, ljudi su ljubazni, put je odličan, oko 6 sati lagane vožnje.

Par naših agencija nudi dobru ponudu za ovaj hotel - jedan plaća, dvoje putuju, ponuda važi do 15. februara, pa ako neko razmišlja o ovakvom odmoru (da ne kažem o apsolutnom opuštanju) wink.gif eto, koga zanimaju detalji, tu sam.

wub.gif

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mene zanima, ali meni su nudili hotel Hum3* sa mogucnoscu da koristim sadrzaje hotela W.Park

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili prosle godine u Humu. Simpatican hotelcic ali sa minijaturnim sobama, ako vas je vise od dvoje ni slucajno! Nas je 4 i kad smo jedva nagurali bebi krevetac i pomocni lezaj (tj samo dusek na podu) koji smo samiloscu spremacice dobili krisom, bukvalno smo s vrata skakali u krevet. Inace je sve ostalo OK. Hotel je na raskrsnici a iza njega je zeleznicka stanica, sto ti u agenciji nece reci, ali mi nista nismo culi u sobi, dobra izolacija.

Bazeni u Wellness-u su super, mada je meni Catez bolji. Mi smo isli na Celjsku kocu ili Roglu (na Pohorju) pre podne, a popodne se kupali.

Lasko je divan gradic i mislim da je tamo leti jos lepse.

Pitanje - nasi prijatelji bi da idu u Wellness ali su culi da su i tamo sobe male a i njih je 4 pa se boje. Istina?

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

i mi smo prosle godine u aprilu bili u laskom smesteni u hotelu hum.a koristili smo sve sadrzaje termi.iskustva su nam potpuno ista.hotel je sasvim ok.sobe jesu malo male ali za nas dvoje bilo je ok.nalazi se na raskrsnici i blizu zel.stanice ali se ne cuje bukvalno nista kad je prozor zatvoren.hrana i usluga su bile pristojne.koristili smo maksimalno usluge termi.pre podne smo zujali po sloveniji i italiji a popodne se kupali i tako sve do devet uvece dokle bazeni rade.lasko ima odlicnu lokaciju za bazu odakle se odlicnim slovenackim putevima moze brzo stici bilo gde u ovoj maloj drzavi.vratili smo se zadovoljni sa ovog prolecnog odmora i planiramo ove godine da ponovimo isto ali mozda na nekoj drugoj lokaciji u sloveniji.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Suprug i ja smo u januaru bili 4 dana u hotelu wellness park i odusevljeni smo. Hotel, smestaj, hrana sve je za aspolutnu pohvalu. Wellness program, saune, jacuzzi, sve je savrseno. Spoljni bazen sa toplom vodom je nesto sto obavezno treba isprobati. Jos jednom sve pohvale ovom hotelu i programu koji nude. Osoblje je veoma ljubazno i predusretljivo. I jos nesto, obavezno iskoristite mogucnosti dvoje ide jedan placa gde za 224 eur mozete priustiti sebi pravi odmor.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na info. Ipak je mnogo za 4 dana, bar ja mislim.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

sigurno cu otici kad opet bude bila ponuda: dvoje putuju, jedan placa... :ljubav:

realno, mnogo mi je da dam 224e po osobi PP, bez puta za 4 dana...

cekam prolece, jesen ili zimu :dosada:

mislim da je ovaj hotel najlepsi ili bar najmoderniji u svim termama u Slo? da li gresim? :razmislja:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Gresis ima još ljepših i modernijih, npr. Terme Olimija(hotel Sotelia), Terme 3000(hotel Livada Prestige), Dolenjske toplice(hotel Balnea), Terme Ptuj(Primus Grand hotel), Bohinj park(Eko hotel),..

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo rez Hotel Park Thermana Lasko, da li je neko bio, kakvi su utisci ? STa jos treba posetiti u okolini, znam d aje grad Celje blizu, tu cemo svakako svratiti.... inace Terme Lasko idemo prvi put preko slika mi deluje zaista predivna priroda I pravi relax holiday

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nekako uvek, nepravedno, propustim da nešto napišem o slovenačkim termama.

Upravo smo se vratili (danas) il Laškog. Naša druga poseta. Hotel Termana.

Utisci su divni. Takvi su bili i pre dve godine, zbog toga se i vraćamo. Prošle godine smo bilu u Budimpešti, u Aquaworld-u. Sam kompleks je dobar, verovatno i bolji, ali nama se više sviđa Slovenija.

Pošto sam prodao automobil (tačnije vratio ga u auto kuću gde sam ga pre 6 godina i kupio, u programu staro za novo, pa sada čekam do marta novi), morao sam od šuraka da pozajmim njegov. Već sam bio rešen da uzmem rent-a-car (čak mi je autodiler dodatnu spustio cenu automobila na ime tog troška), ali je šurak insistirao, pa je tako ispalo. To je za mene svojevrstan stres, jer nevolim da uzimam tuđe tvari (zbog toga što bih se baš loše osećao da se kod mene nešto desi tim stvarima). Da skratim, sve je dobro prošlo, automobil veliki, jak... Do Laškog treba nekih pet, pet ipo sati sa sve granicama (ako nije gužva, a nije je bilo). Jedino što meni put kroz Hrvtsku uvek teško padne. Sva ta dosadna ravnica i pejzaž koji se ne menja.

Zato sam uvek srećan kada uđem u Slovniju. Teren postaje brdovit, sve je nekako lepo upakovano...

Pošto smo ranije išli i u Terme Čatež (3 puta), mogu da napravim neki presek. Čak i od prošle posete Laškom, imam utisak da je osoblje podiglo uslugu na jedan viši nivo. Dosta su ljubazniji i profesionalniji. Prijava (chack in) je bila jako brza, diskretno su primetili da smo već bili gosti hotela, a pri ulasku u sobu smo zaključili da je mnogo veća nego prethodna, a kada smo pogledali na planu evakuacije shvatili smo da je to najveća soba. Lep gest. Videli su da smo sa dvoje dece, da smo povratnici dali su nam besplatno veću sobu (te kategorije, postoje i vezane sobe, ali to je nešto drugo).

Sećam se da su Slovenci, još u staroj Jugoslaviji naginjali ka nekom modernom dizajnu uklopljenom u njihov ambijent. Nekada je to ispadalo prilično nespretno (kao npr Hotel Terme u Čatežu, iako je verovatno najbolji tamo), ali sa Hotelom Termana Laško su, za moj ukus, pogodili. Hotel je dobro održavan, vrlo čist, kako sobe, hodnici, lobi, restoran,..., tako i sam kompleks bazena.

Bazeni nisu ni bliz najveći na kojima smo bili (i Čatež i Budimpešta imaju više sadržaja), ali su odlično osmišljeni pa nam nije bilo dosadno da dva puta po 3 sata provedemo na njima.

Vreme između ta dva kupanja, brčkanja, čvarenja u đakuzijuma..., smo koristili za šetnje po Laškom. Otišli smo jednom i do Celja. Prošli put smo obišli Celjski grad (zamak), pa smo ovog puta više vremena proveli u Laškom. Mesto je simpatično. Ono što mi se dopada je da su sačuvane stare zgrade, ali i objekti iz vremena zajedničke države. Slovenci su u svim mestima u kojima smo bili, sačuvali domove kulture i oni rade. Trude se da ljudima u malim mestima obezbede dovoljno sadržaja i zadrže ih tu. U hotelima radi puno mladog osoblja i svi deluju zadovoljno. Čini mi se da su jedina bivša republika koja nema lopovske vlade, tajkune... Ne postoji politička i stranačka elita koja živi na račun građana. Tad građane nije sramota da rade, plaćeni su za to, nemaju kontra uzor u vidu nekoga ko ne radi ništa a troši mnogo više nego što oni to sebi mogu da priušte. Zbog toga njihovi mladi ne žele da odlaze iz svoje zemlja, čak su i vrlo primamljivi za život ostalima iz bivše države. Kroz sva mesta kroz koja sam prošao, nisam naleteo ni na jedan bilbord sa političkim sadržajem.

Da ne širim oko tema kojima se ovaj forum ne bavi (i ne treba da se bavi). Postoji dosta uređenih pešačkih staza, od onih laganih, do onih koje vode po šumskim stazama, na velikim usponima i za koje je potrebna i malo ozbiljnija oprema (cipele, štapovi...). Za nekoliko dana sasvim dovoljno sadržaja. Mi smo uspeli da se sa klincima (9 i 6) uspenjemo do Zamka Tabor. Unutra je veoma mali i preuređen je u restoran (Pavus). Mi smo neposredno pre te šetnje bili u hotelskoj poslastičarnici, gde smo jeli kolače i pili kafu, tako da nismo probali ništa u restoranu). Od same poslastičarnice sam više očekivao. Valjda zbog prošlogodišnjeg iskustva iz Sent Anreje (vrlo je blizu Aqauworlda) gde su kolači bili perfektni. Ovi nisu bili loši, ali ništa što bi ih izdvojilo.

Postoji još sadržaja, kao neka igra ala Escape Room... Trude se da gosti hotela imaju šta da rade ako ne žele samo da se kupaju. Pri prijemu u hotel, dobijete i gomilu nekih bonova za popust za te restorane, atrakcije itd.

U hotelu je bilo i dosta naših ljudi, a tek ih očekujem sledeće nedelje jer hotel daje neke popuste za Sretenje. Prošli put smo bili u tom terminu i želeli smo sada da ga izbegnemo, zbog gužve na granicama.

Šurak je naprasno odlučio da bi i on došao (za Sretenje) tamo (isto četvoročlana porodca ali sa malom decom). Proverio sam sa našim agencijama, ali su u samom hotelu ponudili cenu koja je za 50e bolja od naših. Rezervisao sam mu. Sve je bilo jako brzo, čak su odbili da im dam avans, ili da on uplati iz Beograda. Poslali su na mail rezervaciju, a plaćanje u hotelu.

Hrana je vrlo pristojna. Nije neki ogroman izbor, ali je sve dobro pripremljeno i ukusno, pa smo i mi i deca (koja znaju da budu izbirljiva) uvek pronalazili nešto (čak i previše) za jelo.

Jedan vrlo prijatan, opuštajući odmor. Bili smo četiri noći, sasvim dovoljno. Deca pitaju hoćemo li opet doći. Inače mnogo vole vodu, da plivaju, rone... Verovatno ćemo se opet vratiti tamo.

Po meni za svaku preporuku

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905029
    Ukupno poruka