boxi

Skoplje

106 poruka u ovoj temi

Molila bih pomoć oko smještaja, na putu prema Grčkoj bi odmorili/prenoćili u Skopju,ako možete da mi preporučite neki apartman ili hostel, radi se o 4 osobe od čega 2 djece,da nije daleko od centra i da nije preskupo :)

Hvala puno

Izmenjeno (endy)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pisali smo o smestaju na 4. strani.Ja cu ponovo da preporucim Pansion Bianco Anja.10-ak minuta lagane setnje do centra,obezbedjen parking i dorucak ukljucen u cenu.Preporuka! 

Izmenjeno (East-west)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li bi mi neko mogao reći gdje se u Skoplju nalazi most sa ovim figurama?57b9fe00ab53e_2016-07-0117.52.21.png.919

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vredi li ga obici na 1 dan, kao izlet?  Da li je sada bezbedno, isla bih u maju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam veoma cesto u Skopju zbog posla (ostajem vezano po nekoliko dana) i nikada nisam bezbednost razmatrao kao potencijalni problem a potpuno se opusteno ponasam. Ljudi su skroz ljubazni i nikada nije bilo problema. E sada, kao i svuda, neke razumne bezbednosne preduslove treba postovati, ali to vazi za sve gradove: ostaviti auto na bezbednim mestima, opreznost od dzeparenja, skloni se od demonstracija i slicno....ali to je nesto sto vazi i za Minhen a ne samo za Skopje. 

1 dan je skroz OK da se obidje centar, Kale, mozda Vodno, lagano ruca u nekom lepom restoranu.....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio prošlog septembra i ni u jednom trenutku se nisam osjećao nebezbjedno. Kad bolje razmislim, nikad se nigdje nisam tako osjećao, da budem iskren. Jedan dan je dovoljan, dva bi bila idealna, čisto da se oporaviš od prvobitnog vizuelnog šoka i da se navikneš. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna kakva je situacija za parking mesto nedeljom

Pozdrav Nice. Ovako, ja pancevac a zivim u Skoplju 6 godina. Sto se parkinga tice, zonski se placa telefonom sa time sto u nedelju je besplatan. Parking preko puta kod Holliday Inn-a (taj hotel ima sopstveni parking ali je mnogo skuplji) je sasvim ok, za cenu I lokaciju. E sada, imas I spratnu garazu iliti parking odmah do tog parkinga, to je nesto novo. Nisam nikada parkirao tamo ali sam cuo da je jeftiniji od okolinih parkinga. Ako treba bilo kakva plus informacija, slobodno pisi :-) Pa ako si u blizini pa neko pivce da popijemo :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Skoplje je divno, makedonci ljubazni, treba otici i obici :weee:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram prolazak kroz Skoplje, pa bi smo želeli videti neke znamenitosti, stari grad... Šta sve treba i kojim redom obići???

I da li neko ima predlog za neki povoljan smeštaj za dan-dva???

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Skoplju možete posetiti Trg Makedoniju, Kameni most, Kuću Majke Tereze, Stari Grad, Kale i Vodno gde možete žičarom otići na Mileniumski krst. Vikendom do Srednog Vodna možete doći jedino busom koji je besplatan, zato što kolima nije dozvoljeno od raskrsnice Vodno nagore, barem ja tako mislim.

Smeštaj možete naći na Booking-u.

Izmenjeno (Nikola17)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledaj  bukingovu ponudu za Eva Apartment, Anton Popov 33. Mi smo ga koristili jednu noc, to je stan u zgradi parking je na ulici, vrlo cisto i komforno za malu cenu, vlasnik je ljubazan, WiFi odlican. Nije u strogom centru ali Skoplje nije veliko, mislim da moze i peske lagano do centra.

Centar je jednostavan za snalazenje, na relativno malom prostoru pored Vardara.  Predjite  most pa prosetajte i starim delom ispod tvrdjave kroz Staru Carsiju.

Arheoloski muzej nije los, ako vas to interesuje.

Matka je van Skoplja oko 15-20km, lep kanjon  sa srednjovekovnim manastirima i pesackom stazom pored vode. Mi smo tri puta pokusavali i nikada nismo uspeli da je vidimo (jednom nas sprecila poplava u Skoplju i nevreme, drugi put zemljotres, treci put svadba :D) a mnogo je lepo i preporucujem ljubiteljima prirode iako sam samo  na slikama videla. Mada zavisi i kada idete, po lepom vremenu kada ima vise svetlosti  je sigurno mnogo scenicnije. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram uskoro jednodnevnu posetu Skoplju, pa bi mi trebalo nekoliko smernica i preporuka.

1. U kom restoranu rucati i koje je njihovo tradicionalno jelo koje obavezno treba probati? Volela bih da ovaj restoran bude u Staroj carsiji.

2. Koju poslasticarnicu i slatkis preporucujete?

3. Koliko kosta taksi od centra do Skopje siti mall-a?

Idemo preko agencije, ali oni planiraju visesatnu posetu soping centru, pa bih ja kasnije otisla tamo, a vise sati provela u samom gradu, pa mi je info oko prevoza do tamo vise nego koristan...ne uzdam se mnogo u vodice :D .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poseta Skoplju u okviru jednodnevnog putovanja preko agencije

Putovanje je bilo kratko i simbolicno i plod moje zelje da vidim dugo cekano Skoplje "licem u lice", provedem na putu svoj divan dan i zahvalim se gradu u kom se (igrom slucaja) rodio moj muz te su se idealno sklopili uslovi, a mi zgrabili priliku.

Zelja je bila otici vozom, pa je to otpalo...pa zatim autom, pa busom i na kraju smo shvatili da nam je ponuda agencije izuzetno povoljna, pa smo se odlucili za tu opciju. Putovali smo preko Epic travel agencije. Krenuli smo u 6h iz Nisa  sa parkinga Tempa. Cena izleta je bila 11e. 

Agencija radi zanimljiva i povoljna putovanja (pogledajte), ali je sve to malo trapavo, nevesto i sa dosta nedostataka...imaju dobru nameru, dobrih domacina ali nedostaje profesionalnosti. Vodic je bila dosta lose organizovana sto se satnice tice, te su je ljudi cekali i sat vremena na podnevnoj zezi...svuda smo kasnili i cekali iako nije bilo velike guzve na granici niti destinaciji, dva puta su promasili izlaz iz grada pa smo se dooostaa navozali po Skoplju. Znanje vodica je veoma oskudno te ne ocekujte previse informacija, ali sve u svemu to nam nije pokvarilo raspolozenje. Vreme za povratak je bilo predvidjeno za 19h, ali nam je pomerila na 19:30 zbog predjasnje lose organizacije. U Nisu smo bili u 23;50.

O Skoplju imam neko osrednje misljenje da tako kazem...prilicno oskudno u svemu i sa ostrim razlikama izmedju 'starog' i 'novog'. Necu mnogo ulaziti u ocenu uredjenja grada i projekta Novo Skoplje, vec cu samo dati sazeto svoj sud. Veliki sam pobornik ulaganja u obnovu spomenika, u postavljanje novih, u sve ono sto jedan grad cini lepsim, zivljim, zanimljivijim, prepoznatljivim, ali sve to pod uslovom pametno ulozenog novca. Ono sto sam u Skoplju videla je previse u svakom smislu. Ne dopada mi se sto su kopije, ne dopada mi se brojnost i monumentalnost spomenika i veoma im je upitna 'upotreba' istorije.

Bilo je sigurno mnogo umetnika koji bi veoma pametno i originalno opravdali tu kolicinu potrosenog novca...ovako je suvise kica na sve strane...te figure koje kao da su uzimali djuture..na kg..lavove i konje su definitivno narucivali mernom jedinicom krda i copora. Ali, da ne kritikujem previse evo slicica koje bolje docaravaju od reci.

IMG_0002.JPG

IMG_20190608_104804.jpg

IMG_20190608_105240.jpg

IMG_20190608_105416.jpg

IMG_20190608_110221.jpg

IMG_20190608_111510.jpg

IMG_20190608_111554.jpg

Izmenjeno (MakiMaka)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka